Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 1η σεζον μου αρεσε πιο πολυ. Βασικα στη 2η ενα επεισοδιο μπορω να πω οτι ηταν πολυ καλο στην ολοτητα του. Στα αλλα ηταν bits and pieces. O χαρακτηρας της Ανιστον εχει γινει λιγο αγγαρεια ως προς την παρακολουθηση του.

Επεξ/σία από speedy23
  • Thanks 1
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ρίξω κι εγώ το λιθαράκι μου για την πρώτη σεζόν που τελείωσα χτες; Ας το ρίξω! 😀

Την ευχαριστήθηκα αρκετά την σειρά. Εξαιρετική σκηνοθεσία. Φαίνεται το υψηλό κόστος παραγωγής (κάπου πήρε το μάτι μου κάτι τριψήφια νούμερα τύπου 150M). Μια αξιομνημόνευτη σκηνή είναι:

Spoiler

στο επεισόδιο 9, με το παράλληλο πισώπλατο μαχαίρωμα μεταξύ Άλεξ/Φρεντ και Μπράντλει-Κόρι.

Πολύ καλό σενάριο, ειδικά αν αναλογιστούμε το λεπτό ζήτημα που θίγει με αρκετούς άκρως ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Τα δύο τελευταία επεισόδια ήταν ΦΩΤΙΑ! Βοηθάει και το "αστεράτο" casting (sidenote, η Τζένιφερ με εξέπληξε εντελώς, δεν ήταν αυτή που περίμενα με βάση τα Φιλαράκια και ταινίες τύπου Οικογένεια Μίλερ, Θεός για μια εβδομάδα κλπ. Ίσως έχω μείνει πίσω, δεν ξέρω!). Αυτός που ξεχώρισα ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολύ ήταν ο Κόρι. Μα πάρα πολύ, όμως. Ξεχώριζε καθ' όλη τη διάρκεια του screen time του. Καθόλου τυχαίο το Emmy που βλέπω ότι πήρε ο Crudup (τον θυμάμαι από το Spotlight και το Public Enemies). Αν κάνουν τίποτα περίεργο στην δεύτερη σεζόν, την παρατάω επί τόπου! 🤣

Ομολογώ ότι έχω ψηλά τον πήχη για την S2 και με τις αντικρουόμενες απόψεις που διαβάζω (κι εδώ και στα διάφορα metarottenimdbσάιτ) ίσως πρέπει να τον χαμηλώσω λίγο. Ίδωμεν!

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάλι ευχαριστήθηκα την πρώτη σεζόν, πέρασε ο καιρός, πήγα να δω την δεύτερη, κάπου στο πρώτο επεισόδιο έχασα την μπάλα με το timeline των γεγονότων όπως παρουσιάζονταν εκεί και για την ώρα την παράτησα. Δεν ξέρω αν άλλος αντιμετώπισε το ίδιο θέμα με το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν. Μπορεί να είναι απλά Αλτσχάιμερ....

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τέλος και η δεύτερη σεζόν από μένα.

Στις 16/1/2022 στις 4:12 ΜΜ, kosmsamo είπε

Ομολογώ ότι έχω ψηλά τον πήχη για την S2 και με τις αντικρουόμενες απόψεις που διαβάζω (κι εδώ και στα διάφορα metarottenimdbσάιτ) ίσως πρέπει να τον χαμηλώσω λίγο. Ίδωμεν!

Ας ξεκινήσω από τα θετικά. Συνεχίζει να είναι μια καλοσκηνοθετημένη σειρά, με εξαιρετικά production values. Υπήρχαν αρκετές αξιοσημείωτες σκηνές. Και οι ερμηνείες ήταν, ως επί το πλείστον, ήταν πάρα πολύ καλές.

Όσον αφορά την πλοκή, υπήρχαν αρκετά high points (π.χ. επ 8 και 9), αλλά στα υπόλοιπα ήταν απλά ΟΚ. Η ιδιαίτερη έμφαση στον COVID (έναντι π.χ. των εκλογών) μου φάνηκε κάπως. Βέβαια, με τι άλλο μπορούσαν να ασχοληθούν, όσον αφορά plot threads βασισμένα στην επικαιρότητα;

Οι περισσότεροι βασικοί χαρακτήρες παρέμειναν πολυδιάστατοι. Εξελίχτηκαν και δεν ήταν μια από τα ίδια. Αντιθέτως, παραξενεύτηκα με την εξέλιξη κάποιων. Π.χ. ο Γιάνκο, από ένα σημείο και μετά, κατάντησε εντελώς αδιάφορος κι εξαφανίστηκε, ενώ στα πρώτα επεισόδια ήταν αρκετά υποσχόμενος. Οι υπόλοιποι supporting/minor μου ήταν ψιλοαδιάφοροι. Από τους καινούριους, μόνο την Πάολα ξεχώρισα.

Spoiler

Βοήθησε στο να δούμε από μια διαφορετική οπτική γωνία τον Μίτς. Είχαν και τρομερή χημεία μεταξύ τους.

Για να το κλείσω, θεωρώ ότι η S2 είναι ένα σκαλοπατάκι κάτω από την πρώτη σεζόν. Όσον αφορά το σενάριο, τουλάχιστον. Ωστόσο, μου κράτησε αρκετά το ενδιαφέρον ενόψει της τρίτης σεζόν. Όμως, φοβάμαι μην το τραβήξουν πολύ παραπάνω από όσο χρειάζεται. Προσωπικά, θεωρώ ότι μια τέταρτη σεζόν πρέπει να αποτελέσει το κύκνειο άσμα για την σειρά.

υ.γ.

Spoiler

Μπράντλεϊ, άσε την άλλη την ξινή να αρμέγει στο ράντσο στην Μοντάνα και μείνε με το αγόρι μας! 😄

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τζένιφερ Άνιστον, Ριζ Γουίδερσπουν, Στιβ Καρέλ, apple Tv και το κίνημα me too στην πιο άγρια μορφή του. Θέλετε κάτι περισσότερο για να παρακολουθήσετε τις δύο σεζόν αυτού του αριστουργήματος;

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Τζένιφερ Άνιστον είναι παρουσιάστρια μίας πολύ πρωινής infotainment εκπομπής, το λεγόμενο «The morning show» και είναι πολύ αγάπητη και εννοείται πολύ διάσημη στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης όπου και διαδραματίζεται η σειρά.

Τα προβλήματα ξεκινούν όταν ο συμπαρουσιαστής της, κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις και το τηλεοπτικό δίκτυο αναγκάζεται να τον απολύσει, παρόλο που δεν έχει ακόμη καν καταδικαστεί. Επειδή ξέρουν όμως, πως τέτοια ζητήματα πλέον δεν κρύβονται κάτω απ’ το χαλάκι, όπως γινόταν παλιότερα και πως η κατακραυγή του κόσμου θα είναι μεγάλη, η απομάκρυνση είναι άμεση, όσο κι αν ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει προβεί σε τέτοιες πράξεις.

Εννοείται, όπως ξέρετε ότι σιχαίνομαι τα spoilers, οπότε δεν θα προβώ σε καμία αποκάλυψη, αν και μεταξύ μας, όσο περνούν τα επεισόδια, λίγο μας απασχολεί αν έχει κάνει τελικά αυτές τις πράξεις ή όχι. Ή μέχρι ποιο βαθμό τις έχει κάνει… Αυτό που νομίζω απασχολεί περισσότερο το θεατή της σειράς είναι που ξεκινάει και που τελειώνει η αλήθεια. Γιατί οι αποκαλύψεις είναι πολλές. Και μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι χειρότεροι από το φερόμενο ως εκμεταλευτή. Αλλά μαζί με το Metoo αυτό που καταφέρνει να θίξει πολύ ωραία η σειρά είναι και το φαινόμενο cancel culture και το πόσο έχει γιγαντωθεί στις μέρες μας.

CANCEL CULTURE
Η κουλτούρα της ακύρωσης λοιπόν. Ποιος είναι αυτός που μπορεί να πει υπεύθυνα ποιον θα ακυρώσουμε και ποιον θα κρατήσουμε στη ζωή μας; Ποιος είναι αυτός που μπορεί να καταδικάσει, σαν άλλος θεός, κάποιον άνθρωπο που έκανε μία παράνομη πράξη και να ακυρώσει την ύπαρξη, το έργο του, τα προηγούμενα χρόνια του; Και πόσο κρατά αυτή η ακύρωση; Μήπως όταν έρχεται ο επόμενος, ξεχνάμε τον προηγούμενο; Και γιατί αυτή η ακύρωση γίνεται στα social media; Σε τι εξυπηρετεί αυτό; Αυτές κι άλλες πολλές τέτοιες ερωτήσεις θέτει η σειρά και μας κάνει να αναρωτιόμαστε κι εμείς που το βλέπουμε. Φυσικά, όπως κάθε καλό σενάριο, δεν έρχεται με τις απαντήσεις, ίσως γιατί δεν υπάρχουν απαντήσεις ή δεν τις ξέρουμε ακόμη τις απαντήσεις. Αν κάποιος από εσάς θέλει να δώσει τη δική του απάντηση, παρακαλώ, τα σχόλια είναι εκεί και σας περιμένουν.

Η κουλτούρα της ακύρωσης ξεκίνησε πριν οχτώ χρόνια περίπου, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να ορθώσουν το δικό τους ανάστημα, τη δική τους δύναμη, απέναντι σε ανθρώπους, που ενδεχομένως πράττουν λάθος ή λένε κάτι που είναι λάθος ή έχουν μία διαφορετική πολλές φορές άδικη συμπεριφορά και λόγω της δύναμης ή της αναγνωρισιμότητας τους είναι στο απυρόβλητο. Αλλά στην ουσία και στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι; Μήπως τελικά το cancel culture και όλη αυτή η συζήτηση δίνει περισσότερη αξία, δύναμη, αναγνωρισιμότητα στα πρόσωπα αυτά; Μήπως απλά ένα χάσταγκ δεν μπορεί να τους κάνει απολύτως τίποτα; Μήπως έχουμε μεγαλοποιήσει τόσο πολύ τα social media και όλο αυτό το μικρόκοσμο που τα περιβάλλει και μας περιβάλλει και πιστεύουμε ότι αν κάνουμε για δύο βδομάδες cancel γνωστό κόκκινο αναψυκτικό θα καταφέρουμε να το ρίξουμε από την κορυφή; Ή θα καταφέρουμε να πείσουμε τον κόσμο να μην το αγοράζει; Ή θα καταφέρουμε να σταματήσουμε ομαδικούς βιασμούς σε ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη; Ίσως για εκείνες τις δύο εβδομάδες. Μετά όμως τι γίνεται; Είπαμε τα καλά σενάρια θέτουν ερωτήματα στους θεατές και εδώ έχουμε πολλά. Εγώ δεν έχω τις απαντήσεις αν όμως τις έχετε εσείς περιμένω τα σχόλια σας. Και επειδή διάβασα αρκετά για το cancel culture και πως ξεκίνησε και όλες τις διαφορετικές σημασίες που πήρε με τα χρόνια ξεχώρισα μία φράση που έλεγε «Ι may have no power, but the power I have is to ignore you». Δηλαδή μπορεί να μην έχω καμία δύναμη (σε σχέση με σένα διάσημε και ταλαντούχε θα προσθέσω εγώ) αλλά έχω τη δύναμη να σε αγνοώ. Και πολλές φορές η αγνόηση, η αδιαφορία είναι χειρότερη από το cancel. Πολλές φορές αυτοί οι άνθρωποι διψάνε για αναγνώριση, έστω και με τον άσχημο τρόπο. Αλλά η αδιαφορία είναι σα μαχαίρι στην καρδιά.

• 1 χρόνο αργότερα...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Πολύ καλά τα δύο πρώτα της τρίτης σεζόν! Απίστευτος χαρακτήρας ο Κόρι, πάει να γυρίσει το παιχνίδι όπως θέλει αυτός, βρίσκει ευκαιρίες στην κάθε αποτυχία! Και τον παίζει τρομερά ο Crudup, είναι σκάνδαλο που δεν έχει βραβευτεί για την ερμηνεία του σε αυτή την σειρά. Είμαι πολύ περίεργος να δω...

Spoiler

...πώς θα παρουσιάσουν τον Έλον Μασκ τελικά στην σειρά αφού είναι φως φανάρι ότι ο χαρακτήρας που υποδύεται Τζον Χαμ έχει τον Έλονα σαν πρώτυπό του! Δεδομένου πάντως ότι φαίνεται πως κάποια γυρίσματα έγιναν στην βάση της SpaceX μου φαίνεται λίγο απίθανο να τον "θάψουν"! 

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

The Morning Show[Season 3]

fr54-Uk-In8-Q6o-G67t-Ai-Oj-ZFlu-W7a.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7203552/episodes/?season=3

Αργησα λιγο να δω την τριτη σεζον αλλα τελικα μπορω ανετα να πω οτι ηταν καλυτερη της 2ης αλλα εννοειται δεν πιανει τα υψηλα στανταρ της 1ης. Πιανει μερικα αρκετα σοβαρα θεματα μεταξυ αλλων ρατσισμος/εκτρωσεις και γενικα η πολιτικη εντος ενος τεραστιου καναλιου και του συνολου των ΜΜΕ οπως ακριβως ειναι και στην πραγματικοτητα δεν προσπαθουν να κρυψουν τιποτα τουλαχιστον απο αυτα που θεωρω οτι δειχνουν προς τη σωστη μερια. Συνεχιζουμε και το main σεναριο απο την προηγουμενη σεζον με την πωληση του UBA και το ρολο μιας τεραστιας τεχνολογικης εταιριας θα αναλαβει ο παντα αξιολογος Jon Hamm αν και σχετικα απο νωρις ξερεις πως θα εξελιχθει η ιστορια. Η εξαιρετικη Reese Witherspoon που δεν φοβαται να λερωθει στα πρωτα επεισοδια ειναι λιγο σαν μπαλαντερ αλλα μετα το 5ο κανει την τριτη σεζον αρκετα πιο δραματικη ποσο μαλλον με το τελος που θα δωσει μια διαφορετικη οπτικη με την 4η σεζον και το συνολικο concept με UBA και πως θα κινηθει για να επιβιωσει. Η Jennifer Aniston παντα στην πενα το μποτοξ κανει μπαμ απο χιλιομετρα και το μακιγιαζ σε πιο ουδετερο ρολο μεχρι το τελος που εκανε αυτο που επρεπε για την εξιλεωση. Δειχνει πραγματακια σε καποια επεισοδια με το γυμνο κορμι της ακομα να βαζει κατω πολλες μικροτερες. Ο Billy Crudup[Kori] παντα ειναι απολαυστικος του παει ο ρολος απειρα και εχει βαθος ο χαρακτηρας του στο 9ο επεισοδιο δινει ρεσιταλ. Σε αυτη τη σεζον γουσταρα πολυ και Greta Lee[Στελλα] εχει αρκετα μεγαλο ρολο και με τo background της εδωσε την πινελια που χρειαζοταν για να προχωρησει η σεζον. Nicole Beharie και Karen Pittman δυνατοι ρολοι ειδικα η πρωτη ταλεντακι ανερχομενο. Αξιζει τη θεαση της καταπιανετε με πολλα σοβαρα και μη θεματα και μονο για τους χαρακτηρες που μαθαμε απο τις αλλες 2 σεζον αξιζει για να δουμε πως σκεφτονται και πως γινεται το ολο πραγμα σε τοσο δυσκολο περιβαλλον. 8.2/10

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...