ikaros2 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Ισχύει, είναι εύκολο και χαλαρό το ΙΕΚ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos1973 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Στις 29/8/2021 στις 1:29 ΜΜ, AntonisV013 είπε Καλησπέρα σας, είμαι ο Αντώνης, 18 χρονών, και επιτέλους τελείωσα το λύκειο. Για να σας δώσω το backstory και να καταλάβεται. Δεν είμουν fan των σχολικών βιβλίων και του σχολικού συστήματος ποτέ. Με αποτέλεσμα στο Λύκειο να ειμαι μαθητής του 12 με 13, όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλα απο τα διαγωνίσματα που μου βάζανε και πάτωνα. Λόγο της κατάστατης του ιού, δέν χρειάστηκε ούτε στη δευτέρα ούτε στη τρίτη τάξη να δώσουμε προαγωγικές, δέν θα πώ ψέματα, αυτό μου άρεσε και με βόλεψε. (Τελείωσα το Λύλειο με 15). Οπότε, στην ουσία, παννελήνιες πήγα για την βόλτα. Τώρα θέλω να πάω σε δημόσιο ΙΕΚ κυρίως λόγο της αναβολής του στρατού. Οπότε επέλεξα να πάω σε μία ειδικότητα ασχολιέμαι σχετικά χρόνια, τεχνη σκιτσου – εικονογραφιασ – γραφικων. (Δέν έχω πρόβλημα να επιλέξω μια άλλη ειδικότητα, απο τη στιγμή που το συγκεκριμένο ΙΕΚ δεν θα ανόιξει το συγκεκριμένο μάθημα, γιατί είδα πως πρέπει για να λειτουργήσει μία ειδηκότητα πρέπει και να έχει ενα minimum μαθητών). Δέν θα μπώ στο θέμα των παράλληλων μηχανογραφικών και τα λοιπά διότι, έκανα και εγώ το παράλληλο σε ενα δημόσιο ΙΕΚ για την ειδικότητα που σας είπα και πήρα το τρίτο το μακρύτερο, όπως και άλλοι φιλοι μου και φιλές μου με μεγαλύτερο βαθμό απο εμένα. Έχω δεί και απο άλλα forum πως τα ΙΕΚ ειναι χάσιμο χρόνου και δεν σου μαθαίνουν τίποτα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι. Απο αυτά που έχω δεί και έχω ακούσει για τα ΙΕΚ. Ακούγονται πολύ εύκολα και πολύ απλά για να περάσεις καί τις δύο χρονιές, Είναι όντως τοσο εύκολα και τόσο χαλαρά όσο λένε? Διότι όπως σας είπα θέλω να πάω κυρίως για την αναβολή, σύν, το οτι θέλω να βρώ μια πρωινή part time δουλειά, για να αρχίσω να μαζεύω για μηχανάκι. Σας ευχαριστώ για την προσοχή και τις απαντήσεις σας. Και συγνώμη για την μακρηγορία μου. Εαν ο στοχος σου ειναι η αναβολη του στρατου ξανασκεψου το. Το στρατο δεν το γλιτώνεις με ΤΙΠΟΤΑ, οποτε ποιο λογικο ειναι να τον τελειώσεις γρηγορα, και μετα ότι σε φωτίσει ο θεος! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ταμτακος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 υπαρχει προοπτικη ευρεσης εργασιας αν τελειωσεις δημοσιο ιεκ? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vigilante1319 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Πηγαινε πρωτα στρατο να φυγει αυτο το πραγμα απο το κεφαλι σου. Στο στρατο θα εχεις ολο το χρονο να σκεφτεις τι να κανεις. Μην κανεις το λαθος και πας τωρα σε σχολη. Τα ιεκ τα δημοσια κυριως επειδη το περιβαλον ειναι σχολικο σαν χωρος για καποιο λογο σαν μικροβιο μεταδιδεται και στους ανρθωπους και το βλεπουν λιγο πιο βολτουλα. Τουλαχιστον μεχρι την πρακτικη θα μαθεις τα απολυτως βασικα. Μην ξεχνας οτι στο τελος εχεις και μια πιστοποιηση που τουλαχιστον στους δικους μου καιρους δν γινοντουσαν ποτε 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AntonisV013 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, ταμτακος είπε υπαρχει προοπτικη ευρεσης εργασιας αν τελειωσεις δημοσιο ιεκ? Σίγουρα, αλλά δέν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, (είμαι κυρίως της χειρωνακτικής εργασιας). Μέχρι το τέλος της αναβολής, μετα στρατός και απο εκεί και πέρα βλέπουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
f3d0n Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Έχουμε πολλά κοινά αδερφέ. Πάντα μισούσα το σχολείο, πότε δεν διάβαζα και έβγαλα το λύκειο με το ζόρι με 12 (έλεγαν στην μάνα μου ότι θα εμένα στην τάξη κιόλας). Πότε δεν ήξερα τι ήθελα να κάνω στην ζωή μου και πέρασα κατά τύχη ΤΕΦΑΑ (από τους τελευταίους) γιατί μου αρέσει η μπάλα. Ποτέ μου δεν πίστευα ότι θα μπω πανεπιστήμιο, αλλά με το που μπήκα πρώτη φορά στο αμφιθέατρο μου άνοιξαν τα μάτια! Κατάλαβα πως είναι να διαβάζεις για κάτι που πραγματικά σου αρέσει και έμαθα να βάζω στόχους στη ζωή μου! Κατάλαβα ότι πραγματικά η ζωή δεν έχει όρια και εάν βάζεις στόχους και πραγματικά το θες μπορείς να πετύχει τα πάντα με πολύ κόπο και ιδρώτα. Κοιτώντας πίσω εάν μου έλεγες στα 18 μου πως στα τώρα 30 μου θα έχω βγάλει 2 πανεπιστήμια, ένα μεταπτυχιακό και να είμαι τώρα εξωτερικό σε πολύ καλή δουλειά, θα γέλαγα και θα σε έλεγα τρελό! Η συμβουλή μου είναι ότι είναι απολύτως κατανοητό να μην ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις, αλλά ΠΟΤΈ μην μειώνεις τον εαυτό σου επειδή ήσουν μέτριος μαθητής. Έχε όνειρα και εάν πραγματικά θέλεις θα τα πετύχεις (επαναλαμβάνω με πολύ κόπο και θυσίες). Καλή επιτυχία σε ό,τι και εάν κανείς στη ζωή σου. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aromeo Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Μεγαλύτερη λακιαμα που δεν πήγα στρατό στα 18 δεν έχω κάνει στη ζωή μου. Είμαι 24, σπουδάζω 2 πράγματα αυτή τη στιγμή εκ των οποίων το ένα είναι το όνειρο μου και ταυτόχρονα δουλεύω σε μια random δουλειά για να ζω. Ο χειρότερος μου εφιάλτης είναι να τελειώσω με τις σχολές και να τύχει να βρω δουλειά την οποία θα πρέπει να αρνηθώ λόγω του στρατού (αναφέρομαι στον κλάδο της αεορπορίας που είναι πολύ περίεργος-κλειστός στην εύρεση εργασίας). Άσε που όσο περνάν τα χρόνια αρχίζει και ζορίζει περισσότερο το πράγμα και δένονται τα χέρια σου. Σκέψου να μάθεις 5-6 χρόνια να ζεις με δικά σου χρήματα, να χτίζεις τη ζωή σου σιγά σιγά και να πρέπει στα 24 να μείνεις άνεργος και το εισόδημα σου να είναι 8€ το μήνα για ένα χρόνο. Αν είσαι έξυπνος θα πας στρατό άμεσα και θα ξεκινήσεις τη ζωή σου ως ενήλικας μετά από εκεί. Τώρα μπορεί να σου φαίνεται σπάσιμο, αλλά σε μερικά χρόνια θα ευχαριστείς τον εαυτό σου. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2021 από aromeo 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theo1903 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα και απο εμένα. Αν και λίγο off topic μιας και το post ρωτάει για δημόσια ΙΕΚ, θα συμφωνήσω με πολλά απο όσα ακούστηκαν. Αρχικά, πρέπει να βρείς τι σου αρέσει και τι θα ήθελες να κάνεις. Το "είμαι ολιγαρκής" και το "δεν έχω μεγάλα όνειρα" δεν λένε κάτι...ίσως μόνο οτι δεν έχεις ασχοληθεί ακόμα να κάνεις την ερώτηση στον εαυτό σου. Στο κάτω κάτω (τουλάχιστον εδώ) κανένας δεν σε πίεσε να γίνεις rocket scientist και να πας στην Nasa. Το λέω, γιατι ακόμα και αν το πλάνο σου είναι πιο "προσγειωμένο" και απλό, συνεχίζει να είναι πλάνο και γύρω απο αυτό μπορείς να χωρέσεις όλα αυτά που πρέπει ή θέλεις να κάνεις. Όσον αφορά τώρα το θέμα στρατός, νομίζω οτι στο 90% των περιπτώσεων οι απαντήσεις που θα λάβεις απο όλους όσους τον έχουν κάνεις, είναι κάντο να τελειώνεις. Προσωπικά, αυτή είναι η συμβουλή μου ακόμα και αν είχες περάσει Ιατρική πρώτος αλλα τέλοσπάντων. Γιατι για να μπώ και λίγο εντός θέματος, αν όντως το ΙΕΚ λειτουργήσει και καταφέρεις να βρείς κάποια σχετική δουλειά (ακόμα και μια χαμηλού προφίλ με χαμηλό μισθό), ο στρατός θα χωθεί και θα στο χαλάσει. Και εσύ, θα πρέπει να περιμένεις χάνοντας 1 χρόνο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) σε ΙΕΚ που διδασκα ειχαμε πολλους σπουδαστες που ειχαν ηδη πτυχια σε αλλες ειδικότητες και επειδη δε μπορουσαν να βρουν δουλεια εψαχναν για κατι πιο πρακτικό. Από κει και πέρα το είπεδο εξαρταται από πολλά, αν σε καποιο τμημα εχουν οι σπουδαστες θεληση θα κανεις ολη την υλη και με το παραπανω. Αφού ακόμα δεν εχεις καταλήξει σε κατι που να γουσταρεις, πηγαινε κανε το φανταρικό, και οταν γυρισεις ισως εχεις ξεκαθαρισει τι θες, θα εχεις και την ωριμότητα να ασχοληθείς πιο σοβαρα. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από velociraptoras 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ribopaido Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Ποτέ μη λές ποτέ , αν μου λέγανε εμένα στα 20-22 οτι τώρα στα 31 μου θα έκανα διδακτορικό και θα ήμουν εκπαιδευτικός δεν θα το πίστευα ποτε.. Ποιος? Εγω που έλεγα πάντα να τελειώσω τη σχολή να βρώ μια δουλεια ρουτίνας και τέλος.. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Βλέπω οτι εχουμε αρκετοί εδώ, ξεκινήσει τη ζωή μας ανάλογη με του TS. Μια από τα ίδια. Διάβασα μόνο στη Γ Λυκείου αλλά είχα μερικά κενά. Στα 28 μου πλεον, τελείωσα στα 22 ακριβώς το ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ με 8.5, εκανα μεταπτυχιακό σε μεγάλο Ελληνικό Πανεπιστήμιο το οποιο τελειωσα με 9,5 , και θα μπορουσα να εκανα και αλλο, αλλα με πηγε πισω ο στρατος που το μετανιωσα που δεν πηγα στα 18. Ταυτοχρονα εχω και 3,5 χρονια προυπηρεσια σε αυτο που τελειωσα. Αλλα γενικα αν γυρνουσα πισω το χρονο θα αλλαζα πολλα. Εισαι νεος ακομα TS, εγω εδω ξεκιναω στα 28 μου παιδαγωγική επάρκεια στο ΕΠΠΑΙΚ της Αθηνας και σκέφτομαι μετά να βγάλω και άλλη σχολή αν δεν φύγω προς κάποια χώρα του Εξωτερικού. Θα σου πρότεινα να πας στρατό και εύχομαι να αλλάξεις μυαλά. Υπαρχουν ΙΕΚ καλα και ιεκ που εχουν σχολές χωρις επαγγελματικά δικαιωματα καθως ειναι κλειστα επαγγελματα. Για μενα πηγαινε στρατο και μετα ξαναδωσε ή φυγε εξω ( Κυπρος,) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LikeNoOther Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 30/8/2021 στις 2:40 ΜΜ, ταμτακος είπε υπαρχει προοπτικη ευρεσης εργασιας αν τελειωσεις δημοσιο ιεκ? Κι όμως ναι...Κολλητός μου βρήκε ΜΟΝΙΜΗ θέση στο δημόσιο μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ λόγω της ειδικότητας του ΙΕΚ που τελειώσε... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, LikeNoOther είπε Κι όμως ναι...Κολλητός μου βρήκε ΜΟΝΙΜΗ θέση στο δημόσιο μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ λόγω της ειδικότητας του ΙΕΚ που τελειώσε... nai αλλα ως ΔΕ. στο δημοσιο αν εισαι ΔΕ εισαι ΔΕ. περιορισμος μισθου σε σχεση με ΠΕ-ΤΕ και παει λεγοντας. Δεν εχει να λεει αυτο. και με το απολυτηριο θα εβρισκε και θα εμπαινε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LikeNoOther Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε nai αλλα ως ΔΕ. στο δημοσιο αν εισαι ΔΕ εισαι ΔΕ. περιορισμος μισθου σε σχεση με ΠΕ-ΤΕ και παει λεγοντας. Δεν εχει να λεει αυτο. και με το απολυτηριο θα εβρισκε και θα εμπαινε Ναι αλλά αν υπολογίσεις προϋπηρεσία, ενδεχόμενα νυχτερινά, Σ/Κ (η φύση της συγκεκριμένης θέσης τα έχει αυτά) κτλ. βγαίνει μια χαρά μισθός. Που με τα χρόνια θα αυξάνεται. Και συν τους άλλοις...μόνιμα. Άρα ξεμπέρδεψε μια για πάντα με την αναζήτηση εργασίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, LikeNoOther είπε Ναι αλλά αν υπολογίσεις προϋπηρεσία, ενδεχόμενα νυχτερινά, Σ/Κ (η φύση της συγκεκριμένης θέσης τα έχει αυτά) κτλ. βγαίνει μια χαρά μισθός. Που με τα χρόνια θα αυξάνεται. Και συν τους άλλοις...μόνιμα. Άρα ξεμπέρδεψε μια για πάντα με την αναζήτηση εργασίας. εν μερει κατα καποιο τροπο ναι Αλλα θα ειναι ΔΕ , που πιστεψε με πλεον χωρις πτυχιο, τα πραγματα ακομα και στο Δημοσιο ειναι παρα πολυ δυσκολα. Αλλο να εισαι ΠΕ-ΤΕ με μεταπτυχιακο και αλλο ΔΕ σκετο. Δες τις εικονες που σου παραθετω. Ο πρωτος μισθος στο δημοσιο για ΠΕ ειναι 1092 ευρώ, και για ΤΕ 1037 ευρω. 55 ευρω διαφορα. Ο μισθος ΔΕ ειναι 858 ευρω. Δηλαδη απεχει απο το ΠΕ , 234 ευρω και από τον ΤΕ 179 ευρω. Χωρις να σου βαλω το μεταπτυχιακο που θα εχει σιγουρα ο ΠΕ-ΤΕ που ανεβαζει το μισθο τους κατα 50-60 ευρω και μεγαλωνει τη διαφορα του μισθου απο το ΔΕ. Επισης με τα χρονια οπως βλεπεις η διαφορα μισθου ΠΕ-ΤΕ με το ΔΕ αυξανεται. Αρα δεν αξιζει και τοσο πολυ να πας χωρις πτυχιο οπουδηποτε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα