Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για δημόσια ΙΕΚ.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, είμαι ο Αντώνης, 18 χρονών, και επιτέλους τελείωσα το λύκειο.

Για να σας δώσω το backstory και να καταλάβεται. Δεν είμουν fan των σχολικών βιβλίων και του σχολικού συστήματος ποτέ. Με αποτέλεσμα στο Λύκειο να ειμαι μαθητής του 12 με 13, όχι για κάποιο άλλο λόγο αλλα απο τα διαγωνίσματα που μου βάζανε και πάτωνα.

Λόγο της κατάστατης του ιού, δέν χρειάστηκε ούτε στη δευτέρα ούτε στη τρίτη τάξη να δώσουμε προαγωγικές, δέν θα πώ ψέματα, αυτό μου άρεσε και με βόλεψε. (Τελείωσα το Λύλειο με 15).

Οπότε, στην ουσία, παννελήνιες πήγα για την βόλτα. 

Τώρα θέλω να πάω σε δημόσιο ΙΕΚ κυρίως λόγο της αναβολής του στρατού. Οπότε επέλεξα να πάω σε μία ειδικότητα ασχολιέμαι σχετικά χρόνια, τεχνη σκιτσου – εικονογραφιασ – γραφικων. (Δέν έχω πρόβλημα να επιλέξω μια άλλη ειδικότητα, απο τη στιγμή που το συγκεκριμένο ΙΕΚ δεν θα ανόιξει το συγκεκριμένο μάθημα, γιατί είδα πως πρέπει για να λειτουργήσει μία ειδηκότητα πρέπει και να έχει ενα minimum μαθητών).

Δέν θα μπώ στο θέμα των παράλληλων μηχανογραφικών και τα λοιπά διότι, έκανα και εγώ το παράλληλο σε ενα δημόσιο ΙΕΚ για την ειδικότητα που σας είπα και πήρα το τρίτο το μακρύτερο, όπως και άλλοι φιλοι μου και φιλές μου με μεγαλύτερο βαθμό απο εμένα.

Έχω δεί και απο άλλα forum πως τα ΙΕΚ ειναι χάσιμο χρόνου και δεν σου μαθαίνουν τίποτα.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι. Απο αυτά που έχω δεί και έχω ακούσει για τα ΙΕΚ.

Ακούγονται πολύ εύκολα και πολύ απλά για να περάσεις καί τις δύο χρονιές, Είναι όντως τοσο εύκολα και τόσο χαλαρά όσο λένε? Διότι όπως σας είπα θέλω να πάω κυρίως για την αναβολή, σύν, το οτι θέλω να βρώ μια πρωινή part time δουλειά, για να αρχίσω να μαζεύω για μηχανάκι.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή και τις απαντήσεις σας.

Και συγνώμη για την μακρηγορία μου.

Επεξ/σία από AntonisV013
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν κάποιοι υποστηρίζουν πως τα ΙΕΚ είναι χάσιμο χρόνου, είναι μάλλον επειδή κάποιοι δεν παίρνουν τις σπουδές τους στα σοβαρά..τύπου "μπαίνω για να πάρω αναβολή".. 

Στα ΙΕΚ υπάρχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, εργαστήρια και πρακτική άσκηση. Το αν γίνεται δουλειά εξαρτάται και από την επάρκεια και τις ικανότητες του εκπαιδευτή, αλλά και από την θέληση των εκπαιδευόμενων. 

• Like 5

δηλαδή θες αναβολή για το στρατό και πρωινή δουλειά για να πάρεις κάνα μεταχειρισμένο πάπιο στο χιλιάρικο μετά από ένα 6μηνο. Λίγο μούρη στο γκομενάκι οτι έχεις πάπιο ρόδα για βολτίτσα-καυλάντισμα, καφεδάρα γιολο και κλαην μαην. (τέτοια φάση)

Αντώνη οκ...τα μυαλά σου είναι στα 18 εκεί που είναι.

Το τι γίνεται γύρω σου αυτό το διάστημα σε απασχολεί καθόλου; Μετά το παπί και όταν τελειώσει η αναβολή του στρατού τι σκέφτεσαι να κάνεις; 

Σου λέω να πας ΤΩΡΑ στρατό να ξεμπερδεύεις και άμα γυρίσεις και με όσα δεις στο στρατό ίσως με πιο στρωμένα μυαλά να δεις αλλιώς τα πράγματα.

Η τέχνη του σκίτσου-γραφιστικά δεν είναι απλό πράγμα. Θέλει εκτός από ταλέντο και διάβασμα.

• Like 5
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

δηλαδή θες αναβολή για το στρατό και πρωινή δουλειά για να πάρεις κάνα μεταχειρισμένο πάπιο στο χιλιάρικο μετά από ένα 6μηνο. Λίγο μούρη στο γκομενάκι οτι έχεις πάπιο ρόδα για βολτίτσα-καυλάντισμα, καφεδάρα γιολο και κλαην μαην. (τέτοια φάση)

Αντώνη οκ...τα μυαλά σου είναι στα 18 εκεί που είναι.

Το τι γίνεται γύρω σου αυτό το διάστημα σε απασχολεί καθόλου; Μετά το παπί και όταν τελειώσει η αναβολή του στρατού τι σκέφτεσαι να κάνεις; 

Σου λέω να πας ΤΩΡΑ στρατό να ξεμπερδεύεις και άμα γυρίσεις και με όσα δεις στο στρατό ίσως με πιο στρωμένα μυαλά να δεις αλλιώς τα πράγματα.

Η τέχνη του σκίτσου-γραφιστικά δεν είναι απλό πράγμα. Θέλει εκτός από ταλέντο και διάβασμα.

Καταρχήν. θέλω να αρχίσω με καθαρόαιμο, πιο πολύ για KX80.

Δεύτερον. Το ξέρω και το καταλαβαίνω απόλυτα πως η τέχνη του σκίτσου δεν είναι απλό πράγμα. Σχεδόν όλη η οικογένεια απο την μεριά της μάνας μου ασχολούνται εππαγελματικά και με ζωγραφική και με γλυπτική. Και όπως είπα ασχολιέμαι με το θέμα της ζωγραφικής και του σκίτσου. Δεν επέλεξα αυτο τον τομέα επειδή το θεωρώ εύκολο.

Και τρίτον. Όχι δεν έχω κάποια συγκεκριμένη δουλειά, αν εννοείς αυτό. Καλώς ή κακώς ειμαι απο αυτούς που δέν έχω μεγάλα όνειρα, και όχι επειδή βαριέμε να εργαστώ και να κουραστώ, απλά θέλω μία ήσυχη ζωή.

Το να αλλάξω μυαλά μετά το στρατό η σε κανα 20άρι χρόνια, δεν θα σου πώ ψέματα πως δέν το αποκλείω

δε μου λες Αντωνάκη μου. 

το KX80 πως θα το κυκλοφορήσεις; Χωρίς πινακίδες και φώτα;

κράνος έχεις μπανίσει κανένα ή δε σε ενδιαφέρει κιόλας....αφού δε βγάζει χαρτιά το ΚΧ80 για δρόμο να μου πεις....το λιγότερο που σε απασχολεί άμα σε πιάσουν χωρίς κράνος.

Αχ Αντωνάκη μου. :)

• Like 1

1 ώρα πριν, AriaP είπε

Αν κάποιοι υποστηρίζουν πως τα ΙΕΚ είναι χάσιμο χρόνου, είναι μάλλον επειδή κάποιοι δεν παίρνουν τις σπουδές τους στα σοβαρά..τύπου "μπαίνω για να πάρω αναβολή".. 

Στα ΙΕΚ υπάρχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις, εργαστήρια και πρακτική άσκηση. Το αν γίνεται δουλειά εξαρτάται και από την επάρκεια και τις ικανότητες του εκπαιδευτή, αλλά και από την θέληση των εκπαιδευόμενων. 

Επειδή εγώ είμαι σχετικά ολιγαρκής άνθρωπος, και δεν έχω μεγάλα και τρελά όνειρα, ήθελα απλά μία σχολή για να πάρω την αναβολή και αφού δεν είμαι άσχετος στο θέμα του σκίτσου και της ζωγραφικής επέλεξα αυτήν την ειδικότητα.

Απλά επειδή ο ξάδερφος μου που τελείωσε το λύκειο πριν 4 χρόνια και πήγε σε δημόσιο ΙΕΚ για τεχνικός δικτύων και τηλεπικοινωνιών, μου έλεγε πως κάποια απο τα πράγματα που τους μαθαίναν ειναι υπερβολικά εύκολα εώς και γελοία, με ερώτηση, ποιά είναι τα μέρη ενός υπολογιστή η το τί είναι η μητρική.

Και επειδή είδα και άλλους που λέγανε πως στην ουσία δέν μαθαίνεις σε ΙΕΚ, νόμιζα πως ήταν κανόνας.

6 λεπτά πριν, greekfragma είπε

δε μου λες Αντωνάκη μου. 

το KX80 πως θα το κυκλοφορήσεις; Χωρίς πινακίδες και φώτα;

κράνος έχεις μπανίσει κανένα ή δε σε ενδιαφέρει κιόλας....αφού δε βγάζει χαρτιά το ΚΧ80 για δρόμο να μου πεις....το λιγότερο που σε απασχολεί άμα σε πιάσουν χωρίς κράνος.

Αχ Αντωνάκη μου. :)

Επειδή νομίζεις πως μιλάς με κάποιον που πετάει στα σύννεφα.

Το ΚΧ greekfragma μου. το θέλω επειδή μένω στην πεντέλη και επειδή είμαι πάνω στο βουνό,(3 λεπτά οδήγηση μεχρι ένα actual βουνό για να μπορώ να το ανοίγω). Επίσης θεωρώ πως καλύτερα να μάθω την μηχανή χωρίς να χρειάζετε να προσέχω τον κάθε μαλακα με το αμάξι του για να μήν με σκοτώσει. Και ας είναι και δίχρονο που έιναι πιό δυνατό. Αφού πάρω το καθαρόαιμο και μάθω και εξικιωθώ με την μηχανή και βγάλω και το άχτι μου στο βουνό, τοτε θα μάθω να οδηγώ ανάμεσα σε άλλους. 

Εντάξει greekfragma μου? Που μιλάς και με υφάκι?

• Like 1

εντάξει αντωνάκη μου. εγώ δεν είμαι ο μπαμπάς σου για να σου μιλάω όπως συνήθισες.

είμαι ένας άγνωστος που ρώτησες κάποια πράγματα.

αν δε σ αρέσει αυτά που διάβασες κοίτα να συνηθίσεις.

καλές οι επαναστάσεις αλλά η πραγματικότητα και το τι θα συναντήσεις αύριο στη δουλειά και στο δρόμο είναι άλλο καπέλο και ισχύουν άλλα πράγματα.

καλή τύχη στο δρόμο σου.

• Like 2

3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

εντάξει αντωνάκη μου. εγώ δεν είμαι ο μπαμπάς σου για να σου μιλάω όπως συνήθισες.

είμαι ένας άγνωστος που ρώτησες κάποια πράγματα.

αν δε σ αρέσει αυτά που διάβασες κοίτα να συνηθίσεις.

καλές οι επαναστάσεις αλλά η πραγματικότητα και το τι θα συναντήσεις αύριο στη δουλειά και στο δρόμο είναι άλλο καπέλο και ισχύουν άλλα πράγματα.

καλή τύχη στο δρόμο σου.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

25 λεπτά πριν, tasos30 είπε

Σε 2-3 χρονάκια θα κράζεις σε κλειστές ομάδες στο fb αυτούς που παραγγέλνουν με βροχή.

Γιατί σε κάνει να το λές αυτό?

Επειδή έχω πάει σε ΙΕΚ, πριν από χρόνια βέβαια μπορώ να σου πω ότι σε ειδικότητες που είναι ποιο τεχνικές όπως αυτή που σε ενδιαφέρει, φαντάζομαι θα σχεδιάζετε και μέσω υπολογιστή, μπορείς να μάθεις πάρα πολλά, αρκεί να μην επηρεαστείς από το τμήμα. Αρκεί να ασχοληθείς και μόνο σου, αφού σου αρέσει η ειδικότητα που διάλεξες για εσένα θα είναι παιχνιδάκι. Οι καθηγητές γενικά όταν ένας μαθητής ενδιαφέρεται τον βοηθάνε.... 

Ο προηγούμενος μάλλον θεωρεί ότι θα δουλεύεις πακέτο, φρόντισε να τον διαψεύσεις...

• Like 3

1 λεπτό πριν, a33k είπε

Αντωνη, ασχετο με τις σπουδες σου, το 80 αρι ειναι μικρο 250 κοιτα και να προσεχεις. 

δε μπορεί να βγαλει διπλωμα για 250...ποσο μαλλον για 250 διχρονο

το αν θα βγαλει διπλωμα γενικοτερα ειναι αλλο κεφαλαιο.

• Like 1

Εξαρτάται από πολλά. Ένας φίλος μου έχει τελειώσει δημόσιο ΙΕΚ και μου λέει ότι τα πράγματα ήταν καλύτερα από ότι περίμενε. Οι περισσότεροι πάνε επειδή δε πέρασαν σε κάποιο ΤΕΙ ή απλά για τον Α ή Β λόγο ήθελαν ΙΕΚ. Οι μαθητές εκεί ήταν απλά του χαβαλέ. Δεν ενδιαφερόντουσαν για πολλά και πήγαιναν λες και ήταν κέντρο διασκέδασης. Υπήρχαν βέβαια άτομα που πραγματικά ενδιαφερόντουσαν. Οι καθηγητές στην πλειοψηφία ήταν σοβαροί και ενδιαφερόντουσαν να γίνει σωστά το μάθημα. Πλην έναν ή δύο σε όλο τον χρόνο που έκανε (μπήκε από ΕΠΑΛ).

Απλά να ξέρεις ότι μπορεί αυτό το εξάμηνο να υπάρχει το τμήμα σου και μετά όχι. Αν δηλαδή δεν υπάρξουν πολλά άτομα που ενδιαφέρονται (υποθέτω υπάρχει ελάχιστο όριο) απλά δεν λειτουργεί το τμήμα αυτό (όπως σωστά ανάφερες και εσύ)

Αυτά μου είχε πει, από πιστοποίηση, πρακτική κλπ δεν μου έχει πει τίποτα άρα δε γνωρίζω.

Εσύ φρόντισε να μπεις με σκοπό να πάρεις γνώσεις και μια πιστοποίηση για να δουλέψεις στο αντικείμενό σου. Αν μπεις με την νοοτροπία "Μπάτε σκύλοι αλέστε", το έχασες το παιχνίδι. Προτείνω να δεις αναλυτικά τις ειδικότητες που έχει το ΙΕΚ σου και να επιλέξεις μια που σου αρέσει περισσότερο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, a33k είπε

Αντωνη, ασχετο με τις σπουδες σου, το 80 αρι ειναι μικρο 250 κοιτα και να προσεχεις. 

Για 250 δεν το έχω σκεφτεί κάν. Αγαπάω τις μηχανές πολύ περρισότερο απο τα αυτοκίνητα, αλλά δέν έχω καβαλήσει πότε μηχανή.

Τα δίχρονα, απο όσα έχω δεί και έχω ακούσει, έχουν πιό πολύ νεύρο απο τα τετράχρονα. Και επειδή εγώ δεν έχω καθόλου εμπειρία, ναί μέν δίχρονο, αλλά έστω ένα πιό μικρό. Έχω σκεφτεί το πολύ 125 

Και δέν υπάρχει αμφιβολία. Όταν έχω τα λεφτά, δίχρονο θα πάρω.

Edit: Motocross εννοώ, για να είμαι ξεκάθαρος πως θα το έχω μόνο στο βουνό.

14 ώρες πριν, greekfragma είπε

δε μπορεί να βγαλει διπλωμα για 250...ποσο μαλλον για 250 διχρονο

το αν θα βγαλει διπλωμα γενικοτερα ειναι αλλο κεφαλαιο.

Τα motocross δέν χρειάζονται δίπλωμα, αφού δέν μπορούν να βγαίνουν στον δρόμο ούτος η άλλος.

Επεξ/σία από AntonisV013

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...