Προς το περιεχόμενο

Βίοιατρικές επιστήμες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα εδωσα φέτος πανελλήνιες με σκοπό την ιατρικη. Δυστυχώς ενα "12" στην βιολογία με έριξε στα 16 700 μόρια. Δεν θέλω ουτε βιολογία ούτε χημεία κλπ.Στο μηχανογραφικο δήλωσα διαιτολογία και ύστερα βίοιατρικές επιστήμες στο Αιγάλεω οπου και πέρασα. Με ενδιαφέρουν οι κατευθύνσεις "ιατρικά εργαστήρια", " οπτικά ", "οδοντοτεχνίτης" και "τεχνολόγος ακτινολόγος".Ποιο απο αυτά έχει καλή αποκατάσταση με καλό μισθό

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πω..

στα ιατρικά εργαστήρια βγαίνεις βοηθός μικροβιολόγου. Ναι οκ δεν είναι ΙΕΚ είναι ΑΕΙ κτλ κτλ, αλλά δουλειά βοηθού μικροβιολόγου θα κάνεις, δεν θα υπογράφεις κάτι, δεν θα ερμηνεύεις αποτελέσματα. Δουλειά θα βρεις σχεδόν σίγουρα, αλλά από μισθό τον βασικό. ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις αιμοληψία. Αν είσαι κοπέλα να μαθεις να παιρνεις και κολπικά (άντρες δεν αφήνουν γενικά, τραγικό)

Τεχνολόγος ακτινόλογος τα ίδια αλλά σε βοηθό ακτινόλογου. Εκτίθεσαι σε ακτινοβολία, παραπάνω άδεια, λίγο καλύτερος μισθός.

Οπτικά δεν ξέρω.

Οδοντοτεχνίτης, να σαρεσει, να σαι καλλιτεχνική φύση, να ασχολείσαι με λεπτομέρειες. Πολλές φορές θα ακούς κράξιμο από οδοντιάτρους χωρίς να φταις. Δεν θα εισαι οδοντίατρος, θα εισαι τεχνιτης, απαραίτητος συνεργατης του οδοντιατρου. Εξειδικευση η σε ορθοδοντικη θα κανεις ή σε προσθετική. Αν γινεις καλός θα εχεις ζητηση, μπορεις να ανοιξεις και εργαστηριο. Αλλιως ξεκινας από βασικο και ανεβαινεις.

• Like 1

14 ώρες πριν, daredevil92 είπε

Εγώ ήθελα να μπω στην ιατρική για να γίνω μικροβιολόγος αρα τα ιατρικά εργαστήρια είναι πιο κοντά σε αυτό που ήθελα και μου αρέσουν περισσότερο αυτό που με προβληματίζει είναι ο μισθός. Το εργαστήριο του οδοντοτεχνίτη τι κεφάλαιο χρειάζεται;

8 λεπτά πριν, I do me ne as είπε

Κοίτα ο μικροβιολόγος (βιοπαθολογία) είναι μια ειδικότητα που πεθαίνει. Πλέον υπάρχουν τα φασονάδικα (εταιρείες που παράγουν μαζικά αποτελέσματα, δηλαδή έχεις την εξέταση Χ, κάνεις στο μικροβιολογικό σου την αιμοληψία και το στέλνεις γιατί σε συμφέρει καλύτερα) οπότε σιγά σιγά τα τοπικά χάνονται. Εξαίρεση ορισμένες επαρχιακές πόλεις που με τον κοβιντ καναν καλές δουλειές γιατί και πάλι τα έστελναν αλλά πριν το πλαφόν χρεώναν τεράστια ποσά. Στα ιατρικά εργαστήρια θα μάθεις αιμοληψίες και στο τέλος θα μπορείς να κάνεις (μετά την πρακτική αν πας σε καλό μερος) να βγάλεις μια γενική αίματος και βιοχημικές (στην ουσία το μηχάνημα τα κάνει όλα και εσυ ελεγχεις ανν λειτούργησε σωστά, και φροντίζεις την εύρυθμη λειτουργία του). Με μεταπτυχιακό μπορείς να ειδικευτείς στη μοριακή βιολογία, να βαζεις PCR κτλ και ίσως και να βρεις μια καλυτερη θεσουλα. Στην Ελλάδα όμως πάντα μα πάντα θα είσαι τεχνολόγος, δεν θα υπογράφεις ΤΙΠΟΤΑ ότι και να σου πουν και δειξουν και απλά θα κανεις ενα μεταπτυχιακο και θα παιρνεις τα 600 ευρω και θα χαιρεσαι. Είναι πολύ ωραία σχολή σε μια τραγική αγορά εργασίας. Και η καριέρα σου ξεκινά και τελειώνει εκεί, θα είσαι τύπου βοηθός μικροβιολόγου, δεν εχει περιθωρια εξέλιξης.

Ο οδοντοτεχνίτης παιζει πολυ το κεφάλαιο. Είμαι οδοντίατρος, οπότε τα κόστη για ενα εργαστηριο δεν τα γνωρίζω. Όμως αν εισαι καλός είναι ένα επάγγελμα που θα σου δώσει λεφτά. Τώρα με τα ψηφιακά, πολλοί οδοντοτεχνίτες έχουν τρισδιάστατη εκτύπωση οπότε μιλαμε για ακριβό εξοπλισμό (αλλά χρεώνεις και εσυ ακριβα τις υπηρεσίες σου). Στην ουσία τι κάνεις;

Παραλαμβάνεις αποτυπώματα (δισκάρια με ενα υλικο σαν πλαστελίνη), χύνεις γύψο και φτιάχνεις ενα αντιγραφο (εκμαγειο) του στοματος. Εκεί (με συμβατική τεχνική) χτίζεις το δόντι με κεράκι και τελικα αντικαθιστάς το κερί με μέταλλο/πορσελάνη, λειάνεις κτλ. Είναι εξαιρετικά σημαντική δουλειά, θα φτιαξεις κατι που θα το εχει στο στομα του καποιος για δεκαετίες. Επίσης υπάρχουν στεφάνες και γέφυρες ολοκεραμικές και γενικά η τεχνολογία τρέχει και θα πρέπει να ενημερώνεσαι

Θα φτιάχνεις οδοντοστοιχίες επίσης

Αυτό είναι το ένα κομμάτι.

Το αλλο η ορθοδοντική. Γενικα δεν τα κανει ολα ενας, η προσθετικη η ορθο κανουν. Θα φτιαχνεις κινητά μηχανήματα και εξωστοματικά για παιδάκια και ενήλικες. Αλλά οι περισσότεροι πάνε προσθετική. Είναι ένα επάγγελμα πιο δυσκολο απο του τεχνολόγου γιατι θελει πολλή λεπτομέρεια. Σαν τεχνολόγος δεν χρειαζεται να πιανει ιδιαιτερα το χερι σου, περαν του να παρεις αιμα που οκ δεν ειναι και τπτ τραγικο, ολα τα αλλα ειναι να βαζεις μπουκαλακια σε αναλυτες (σχεδον). Σαν οδοντοτεχνιτης χρειαζεσαι πολλή λεπτόδουλεια, ακομα και το μικρομετρο θα χτυπησει στη συγκλειση του ασθενους και θα προσπαθει ο οδοντιατρος να το διορθωσει. Επισης θα δουλευεις σε περιβάλλον με τοξικά υλικα (και ο τεχνολογος θα εχει επικιδυνα υλικα αλλα οχι τα ιδια), με ρινισματα. θα πρεέπι να βλεπεις πολυ καλα και θα ειναι καθιστικη δουλειά.

15 ώρες πριν, daredevil92 είπε

Να σημείωσω πως είναι η δεύτερη φορά που δίνω. Πέρσυ περασα στην διαιτολογία Καλαμάτας. Θα ήθελα να ρώτησω αν τελικά ειναι καλύτερα να πάω διαιτολόγος και ποια ειναι η διάφορα απο το Χαροκόπειο;

6 λεπτά πριν, I do me ne as είπε

Δεν ξέρω αν είναι ΤΕΙ αυτό που λες και γενικά τι έχει γίνει με αυτά. Το χαροκόπειο απλά έχει καλό όνομα. Και αυτός περνάει δύσκολα σαν κλάδος. Ο διαιτολόγος έχει λίγο εξοπλισμό, άρα μικρό κεφάλαιο. Το θέμα είναι ποιος θα έρθει. Έχει γεμίσει το ινστα περιφερόμενους κατα φαντασίαν διατροφολόγους που κάναν ένα σεμινάριο και γράφουν δίπλα "σύμβουλος διατροφής" και το παίζουν διαιτολόγοι. Εγώ στη θέση σου ή διαιτολόγος θα πήγαινα ή τεχνολόγος ακτινολόγος.

16 ώρες πριν, daredevil92 είπε

Κάτι τελευταίο και σας ευχαριστώ πολυ. Ο τεχνολογος ακτινολόγος έχει αποκατάσταση και ποσο επικίνδυνο είναι;

2 λεπτά πριν, I do me ne as είπε

Εκτίθεσαι σε ακτινοβολία σε αυξημένα όρια σε σχέση με τον πληθυσμό, αλλά υπάρχουν έλεγχοι για να μην υπερβείς ορισμένες δόσεις για αυτό και έχουν και ένα μήνα παραπάνω άδεια νομίζω; κάτι τέτοιο, μπορείς να το ψάξεις για ακριβώς. Αποκατάσταση έχει. Τα περισσότερα παραϊατρικά έχουν αποκατάσταση.

Ειμαια τεχνολογος ιατρικων εργαστηριων.Πολυ ωραιο επαγγελμα αλλα ειλικρινα υποτιμημενο και κακοπληρωμενο.Στην ελλαδα δεν συμφερει αυτο το επαγγελμα.Οχι μονο απο θεμα μισθού αλλα απο πολλές απόψεις.Ασκησα το επαγγελμα αρκετα χρονια και πλεον το εχω αφησει...12ωρο εργασια και ουτεε 600 μισθος.Τεχνολογος ακτινολογος πολυ καλυτερο!

7 ώρες πριν, evanl είπε

Ειμαια τεχνολογος ιατρικων εργαστηριων.Πολυ ωραιο επαγγελμα αλλα ειλικρινα υποτιμημενο και κακοπληρωμενο.Στην ελλαδα δεν συμφερει αυτο το επαγγελμα.Οχι μονο απο θεμα μισθού αλλα απο πολλές απόψεις.Ασκησα το επαγγελμα αρκετα χρονια και πλεον το εχω αφησει...12ωρο εργασια και ουτεε 600 μισθος.Τεχνολογος ακτινολογος πολυ καλυτερο!

έχω την αίσθηση ότι οι τεχνολόγοι σε σχέση με άλλα παραϊατρικά και δουλεύουν περισσότερο και τους θεωρούν σχεδόν τίποτα και παίρνουν τον βασικό και είναι κριμα.

16 ώρες πριν, daredevil92 είπε

έχω την αίσθηση ότι οι τεχνολόγοι σε σχέση με άλλα παραϊατρικά και δουλεύουν περισσότερο και τους θεωρούν σχεδόν τίποτα και παίρνουν τον βασικό και είναι κριμα.

Mην την εχεις απλως έτσι ειναι.Ενδιαφερον επαγγελμα αλλα ψυχοφθορο και μη καλα αμειβομενο.

7 ώρες πριν, evanl είπε

Mην την εχεις απλως έτσι ειναι.Ενδιαφερον επαγγελμα αλλα ψυχοφθορο και μη καλα αμειβομενο.

απλά μου κάνει εντύπωση γιατί τόσο πολύ σε αυτό τον κλάδο. Βέβαια στο δημόσιο καλά περνάνε. αλλά στον ιδιωτικό ούτε στη φάμπικρα δεν πρεέπι ννα ναι τόσο χάλια. Και επειδή ξέρω αρκετούς, καταλήγουν να έχουν πληρώσει και για μαστερ για να παίρνουν 500 ευρώ. Παίζει να ναι το μοναδικό επάγγελμα που παίζει μόνο βασικός. Και όσα παιδιά ξέρω που φαινόντουσαν πολύ ικανά ή δεν το άσκησαν ποτέ ή σπούδασαν κάτι άλλο μετά.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...