AriaP Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πείτε γνώμες για προπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας στο nyc ή αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο κολλέγιο για αυτόν τον τομέα, βάσει εμπειρίας. Άδεια άσκησης επαγγέλματος δίνεται σε αποφοίτους όλων των κολλεγίων; Σημειώνω πως θα υπάρχει μεταπτυχιακό από ελληνικό πανεπιστήμιο. Παίζει ρόλο για την άδεια; Για να σας προλάβω, δε θα ήθελα να αντιπαραθέσετε απόψεις για την αντίθεσή σας με τα κολλέγια, ούτε για τη διαφορά με τα δημόσια πανεπιστήμια. Γνωρίζω εκ πείρας και τις τρεις βαθμίδες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) αφου γωριζεις εκ πειρας τη διαφορά τι να σου πούμε κι εμεις? καλή τυχη Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από velociraptoras 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AriaP Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 31/8/2021 στις 12:47 ΠΜ, velociraptoras είπε αφου γωριζεις εκ πειρας τη διαφορά τι να σου πούμε κι εμεις? καλή τυχη Ευχαριστώ για την ευχή. Ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα. Προσπαθώ να μάθω για τις προοπτικές των αποφοίτων κολλεγίων μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2021 από AriaP 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 28/8/2021 στις 6:20 ΜΜ, AriaP είπε Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πείτε γνώμες για προπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας στο nyc ή αν έχετε να μου προτείνετε κάποιο άλλο κολλέγιο για αυτόν τον τομέα, βάσει εμπειρίας. Άδεια άσκησης επαγγέλματος δίνεται σε αποφοίτους όλων των κολλεγίων; Σημειώνω πως θα υπάρχει μεταπτυχιακό από ελληνικό πανεπιστήμιο. Παίζει ρόλο για την άδεια; Για να σας προλάβω, δε θα ήθελα να αντιπαραθέσετε απόψεις για την αντίθεσή σας με τα κολλέγια, ούτε για τη διαφορά με τα δημόσια πανεπιστήμια. Γνωρίζω εκ πείρας και τις τρεις βαθμίδες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Αφήνοντας στην άκρη τα δικαιώματα, τα οποία τουλάχιστον μέχρι πρότινος ήταν χάος καθώς μπορούσε να δηλώσει "ψυχολόγος" και κάποιος με σεμινάρια (δεν ξέρω αν άλλαξε) δες το πραγματιστικα. Εγώ σαν ενήλικας αν χρειαστώ ψυχολόγο κάποια στιγμή, θα κάνω μια έρευνα της αγοράς. Με το που δω ελληνικό κολλέγιο ή κάποιον που αποκρύπτει τα credits του απλά θα τον προσπεράσω. Θεωρώ πως η γενιά μας θα κάνει κάτι αντίστοιχο στην πλειοψηφία. Αν έχεις χρήματα για κολλέγιο πιθανώς να έχεις και για κάποιο σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Go for it ή πανελλήνιες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos30 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Αφήνοντας στην άκρη τα δικαιώματα, τα οποία τουλάχιστον μέχρι πρότινος ήταν χάος καθώς μπορούσε να δηλώσει "ψυχολόγος" και κάποιος με σεμινάρια (δεν ξέρω αν άλλαξε) δες το πραγματιστικα. Εγώ σαν ενήλικας αν χρειαστώ ψυχολόγο κάποια στιγμή, θα κάνω μια έρευνα της αγοράς. Με το που δω ελληνικό κολλέγιο ή κάποιον που αποκρύπτει τα credits του απλά θα τον προσπεράσω. Θεωρώ πως η γενιά μας θα κάνει κάτι αντίστοιχο στην πλειοψηφία. Αν έχεις χρήματα για κολλέγιο πιθανώς να έχεις και για κάποιο σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Go for it ή πανελλήνιες. Αυτό ακριβώς κάνω και εγώ για οποιαδήποτε ειδικότητα ιατρών για να αποφευχθούν Βουλγαρίες, Ρουμανίες, Σλοβακίες. Και αυτό επειδή ξέρω πολλούς της φουρνιάς μου με μηδαμινές δυνατότητες να εξαφανίζονται μια 8ετία και να γυρνάνε γιατροί. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AriaP Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 3/9/2021 στις 7:30 ΠΜ, Μακιαβέλλι είπε Αφήνοντας στην άκρη τα δικαιώματα, τα οποία τουλάχιστον μέχρι πρότινος ήταν χάος καθώς μπορούσε να δηλώσει "ψυχολόγος" και κάποιος με σεμινάρια (δεν ξέρω αν άλλαξε) δες το πραγματιστικα. Εγώ σαν ενήλικας αν χρειαστώ ψυχολόγο κάποια στιγμή, θα κάνω μια έρευνα της αγοράς. Με το που δω ελληνικό κολλέγιο ή κάποιον που αποκρύπτει τα credits του απλά θα τον προσπεράσω. Θεωρώ πως η γενιά μας θα κάνει κάτι αντίστοιχο στην πλειοψηφία. Αν έχεις χρήματα για κολλέγιο πιθανώς να έχεις και για κάποιο σοβαρό πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Go for it ή πανελλήνιες. Πραγματικά, δε μπορώ να καταλάβω το συγκεκριμένο σκεπτικό. Γιατί να θεωρούμε πως οι σπουδές στην Ελλάδα είναι καλύτερες; Οι απόφοιτοι κολλεγίων είναι στην ουσία απόφοιτοι ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Δεν έχω εμπειρία από τις σπουδές στα κολλέγια, όμως ψάχνοντας λίγο καταλαβαίνεις πως τα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζονται και από τα οποία παίρνουν οι απόφοιτοι πτυχίο μπορεί να έχουν καλύτερο world ranking από αντίστοιχο ελληνικό σε κάποιες περιπτώσεις (Όλα ξεπερνούν το Πάντειο για παράδειγμα). Επίσης, στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχει σωρεία μαθημάτων που στην ουσία δεν χρειάζονται σε όλους μας. 2 ελληνικά πτυχία έχω και 2 μεταπτυχιακά και είμαι στην έναρξη PhD. Θα μπορούσα ενδεχομένως να δώσω και κατατακτήριες. Ας είμαστε λίγο ανοιχτοί και να δούμε τι υπάρχει εκεί έξω και πώς λειτουργούν εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών. Προσωπικά, δεν "καταδικάζω" χωρίς να έχω σαφή γνώση. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2021 από AriaP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasos30 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 4/9/2021 στις 10:41 ΠΜ, AriaP είπε Πραγματικά, δε μπορώ να καταλάβω το συγκεκριμένο σκεπτικό. Γιατί να θεωρούμε πως οι σπουδές στην Ελλάδα είναι καλύτερες; Οι απόφοιτοι κολλεγίων είναι στην ουσία απόφοιτοι ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Δεν έχω εμπειρία από τις σπουδές στα κολλέγια, όμως ψάχνοντας λίγο καταλαβαίνεις πως τα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζονται και από τα οποία παίρνουν οι απόφοιτοι πτυχίο μπορεί να έχουν καλύτερο world ranking από αντίστοιχο ελληνικό σε κάποιες περιπτώσεις (Όλα ξεπερνούν το Πάντειο για παράδειγμα). Επίσης, στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχει σωρεία μαθημάτων που στην ουσία δεν χρειάζονται σε όλους μας. 2 ελληνικά πτυχία έχω και 2 μεταπτυχιακά και είμαι στην έναρξη PhD. Θα μπορούσα ενδεχομένως να δώσω και κατατακτήριες. Ας είμαστε λίγο ανοιχτοί και να δούμε τι υπάρχει εκεί έξω και πώς λειτουργούν εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών. Προσωπικά, δεν "καταδικάζω" χωρίς να έχω σαφή γνώση. Έχω πολλούς στον κύκλο μου που ακολούθησαν την οδό των κολλεγίων, 100% αυτών ήταν άτομα που: α) και 100 φορές να έδιναν δε θα έμπαιναν σε αντίστοιχο τμήμα ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου, β)και να έμπαιναν κάπως θα τους έπαιρνε κατά πάσα πιθανότητα καμιά 10ετία να το βγάλουν. Επίσης, χωρίς να ξέρω αν ισχύει για όλα τα κολλέγια αυτό, το σύστημα εξετάσεων είναι σχεδόν εξ' ολοκλήρου βασισμένο σε εργασίες και όχι εξετάσεις. Κοινώς, αφού γράφτηκες, θα το πάρεις το ρημάδι το πτυχίο 99%. Τώρα τα άλλα περί επιπέδου σε σχέση με τα ελληνικά, στο εξωτερικό μπορεί να πιάσει το αφήγημά σου, μιας και ούτε για τα περισσότερα δημόσια ελληνικά ξέρουν. Στην Ελλάδα όμως, που δε πέσαμε με αλεξίπτωτο και ξέρουμε τι γίνεται στην "αγορά", πλέον, των πτυχίων, γιατί περί αγοράς πρόκειται, ποτέ κάποιος απόφοιτος κολλεγίου δε θα εξισωθεί στα μάτια του κοινού με έναν απόφοιτο ελληνικού πανεπιστημίου. Είτε ο κόσμος ψάχνει μηχανικό, είτε ψυχολόγο, είτε γιατρό, θα ψάχνει να δει που την απέκτησε την ρημάδα την ιδιότητα, και καλά θα κάνει. Και όσοι κόπτονται για την ισοτιμία των πτυχίων τους, αυτή δεν ρυθμίζεται μόνο με ΦΕΚ αλλά και με την συνείδηση του "πελάτη". Εγώ δε σου λέω να μην πας, πάνε, αλλά θα ήθελα να δω αν όταν το βγάλεις το κολλέγιο θα είσαι διαφανής ως προς την απόκτηση του πτυχίου για να ξέρει ο κόσμος που και πως το απέκτησες, και φαντάζομαι δε θα έχεις πρόβλημα να το κάνεις αυτό σύμφωνα με αυτά που λες. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2021 από tasos30 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 2/9/2021 στις 1:12 ΜΜ, AriaP είπε Ευχαριστώ για την ευχή. Ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα. Προσπαθώ να μάθω για τις προοπτικές των αποφοίτων κολλεγίων μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Οι προοπτικές όμως πανε μαζί με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τη ζητηση. όπως σου ειπαν ήδη ο πελάτης θα κανει μια ερευνα αγοράς. μη εχοντας συστασεις ήδη το μονο σου οπλο ειναι το πτυχίο. ο ανταγωνισμός είναι ήδη μεγάλος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
acomaedo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 4/9/2021 στις 10:41 ΠΜ, AriaP είπε Πραγματικά, δε μπορώ να καταλάβω το συγκεκριμένο σκεπτικό. Γιατί να θεωρούμε πως οι σπουδές στην Ελλάδα είναι καλύτερες; Οι απόφοιτοι κολλεγίων είναι στην ουσία απόφοιτοι ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Δεν έχω εμπειρία από τις σπουδές στα κολλέγια, όμως ψάχνοντας λίγο καταλαβαίνεις πως τα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζονται και από τα οποία παίρνουν οι απόφοιτοι πτυχίο μπορεί να έχουν καλύτερο world ranking από αντίστοιχο ελληνικό σε κάποιες περιπτώσεις (Όλα ξεπερνούν το Πάντειο για παράδειγμα). Επίσης, στα ελληνικά πανεπιστήμια υπάρχει σωρεία μαθημάτων που στην ουσία δεν χρειάζονται σε όλους μας. 2 ελληνικά πτυχία έχω και 2 μεταπτυχιακά και είμαι στην έναρξη PhD. Θα μπορούσα ενδεχομένως να δώσω και κατατακτήριες. Ας είμαστε λίγο ανοιχτοί και να δούμε τι υπάρχει εκεί έξω και πώς λειτουργούν εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών. Προσωπικά, δεν "καταδικάζω" χωρίς να έχω σαφή γνώση. Ουσιαστικά ΔΕΝ είναι απόφοιτοι ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τυπικά είναι. Έχοντας όπως λες τελειώσει 2 σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα σε προπτυχιακό και προφανώς και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, θα ξέρεις ότι το world ranking εξαρτάται από πολλά πράγματα, ένα εκ των οποίων είναι και η ποιότητα παρεχόμενης εκπαίδευσης. Σε αυτή την περίπτωση όμως εσένα σε ενδιαφέρει το ranking του κολλεγίου και όχι του ιδρύματος με το οποίο έχει συμβόλαιο δικαιόχρησης. Τέλος το κολλέγιο στην Ελλάδα δεν είναι "εκπαιδευτικό σύστημα του εξωτερικού" αλλά ελληνικότατη πατέντα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα