Προς το περιεχόμενο

Αίτηση διαγραφής από πρόγραμμα σπουδών ΕΑΠ (προπτυχιακό)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Μήπως γνωρίζει κανεις την διαδικασία οριστικής διαγραφής από πρόγραμμα του ΕΑΠ; Υπάρχει καποια συγκεκριμένη στιγμή που έχω δικαίωμα να αιτηθώ διαγραφή ή μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να αιτηθώ;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 28/8/2021 στις 1:29 ΜΜ, zkatsara είπε

Καλησπέρα,

Μήπως γνωρίζει κανεις την διαδικασία οριστικής διαγραφής από πρόγραμμα του ΕΑΠ; Υπάρχει καποια συγκεκριμένη στιγμή που έχω δικαίωμα να αιτηθώ διαγραφή ή μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να αιτηθώ;

Αρχικά θα πρέπει να ρίξεις μια ματιά στον κανονισμό σπουδών και αν εξακολουθείς να έχεις απορίες μπορείς να στείλεις email στην γαμματεία του προγράμματος που παρακολουθείς.

Καλησπέρα,

αν επιθυμείς επιστροφή των χρηματων των προπληρωμένων ενοτητων ναι εχει προθεσμια, νομίζω Οκτωβριο πριν ξεκινήσουν τα μαθηματα. Αλλιως δεν υπάρχει θέμα.

Καλησπέρα,

Καλησπερα. Η διαγραφη απο ενα προγραμμα σπουδων γινεται την ιδια περιοδο που δηλωνονται ενοτητες για το επομενο ετος..πηγαινεις στο dev.eap.gr κ εκει που συμπληρωνεις τη δηλωση, κλικαρεις απλα αυτο που λεει "διαγραφη απο το Προγραμμα" ή καπως ετσι..βεβαια, τωρα εχει περασει η προθεσμια, οπότε καλυτερα να επικοινωνησεις άμεσα με τη γραμματεια του Προγραμματος σου. 

• Like 1

2 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Καλησπερα. Η διαγραφη απο ενα προγραμμα σπουδων γινεται την ιδια περιοδο που δηλωνονται ενοτητες για το επομενο ετος..πηγαινεις στο dev.eap.gr κ εκει που συμπληρωνεις τη δηλωση, κλικαρεις απλα αυτο που λεει "διαγραφη απο το Προγραμμα" ή καπως ετσι..βεβαια, τωρα εχει περασει η προθεσμια, οπότε καλυτερα να επικοινωνησεις άμεσα με τη γραμματεια του Προγραμματος σου. 

το θεμα ειναι να του επιστρεψουν τα λεφτα

4 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

το θεμα ειναι να του επιστρεψουν τα λεφτα

Αν μιλαμε για το φετινο ετος, νομιζω πως τα επιστρεφουν αν γινει η διαγραφη..

• 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα, θα ήθελα κι εγώ μια απάντηση για το θέμα έαν βέβαια υπάρχει! Λιγότερο από ένα μήνα από την έναρξη αποφάσισα να σταματήσω και θα ήθελα να διαγραφώ και να πάρω refund αν όχι όλο το ποσό ένα μέρος τουλάχιστον (650 €). 

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google βρίσκεις πως όλα τα πανεπιστήμια ακόμα και αν έχεις ξεκινήσει έχουν refund policy, ενώ εδώ στο δικό μας τεχνηέντως δεν υπάρχει καμία αναφορά, αυτό σίγουρα αντιβαίνει κάποια νομοθεσία...

Κάθε απάντηση ή κατεύθυνση είναι καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ

3 ώρες πριν, ek0zu είπε

Καλησπέρα, θα ήθελα κι εγώ μια απάντηση για το θέμα έαν βέβαια υπάρχει! Λιγότερο από ένα μήνα από την έναρξη αποφάσισα να σταματήσω και θα ήθελα να διαγραφώ και να πάρω refund αν όχι όλο το ποσό ένα μέρος τουλάχιστον (650 €). 

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο google βρίσκεις πως όλα τα πανεπιστήμια ακόμα και αν έχεις ξεκινήσει έχουν refund policy, ενώ εδώ στο δικό μας τεχνηέντως δεν υπάρχει καμία αναφορά, αυτό σίγουρα αντιβαίνει κάποια νομοθεσία...

Ευχαριστώ

Δεν θα σου επιστρεψουν τιποτα φιλε. Φιλος μου, που κανει ενα προγραμμα παιδαγωγικης επαρκειας στο ΕΑΠ, ζητησε διαγραφη αφου ειχαν ξεκινησει τα μαθηματα μετα απο μια ημερα και δεν του τα επεστρεφαν με την αιτιολογια οτι εχουν υπογραφει οι συμβασεις με τους καθηγητες

21 ώρες πριν, ek0zu είπε

Ευχαριστώ

Όταν έστειλες την αίτηση σου για εγγραφή στο ΕΑΠ στο αρχικό έντυπο PDF με τις οδηγίες εγγραφής γράφει μέχρι πότε είναι δυνατή η διαγραφή με δυνατότητα επιστροφής όλων των χρημάτων. Αν είσαι στην διαδικασία της επανεγγραφής, τότε ισχύει ότι είπε ο @Dark_panel.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, ek0zu είπε

Ευχαριστώ

Δεν ξέρω αν αντιβαίνει κάποια νομοθεσία , εγώ όταν είχα κάνει αίτηση εγγραφής σε ένα σημείο υπήρχε το παρακάτω κομμάτι.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης της/του υποψήφιας/φιου πραγματοποιείται η επιστροφή της οικονομικής της/του καταβολής, ενώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ΔΕ δίνεται το περιθώριο διαγραφής και επιστροφής χρημάτων.

Ίσως αυτό με το refund να ισχύει για μεταπτυχιακά σε δημόσια πανεπιστήμια ή σε ιδιωτικά κολλέγια.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 1

Μιας και παγαίνω σε ένα από τα 35 αναγνωρισμένα ιδιωτικά κολλέγια της Ελλάδας, στο δικο μου δεν κάνουν επιστροφή χρήματων, υπογράφεις μια σύμβαση στην αρχή που ακόμα και να φεύγεις πρέπει να πληρώνεις τα δίδακτρα. 

Έτσι μας λενε τωρα δεν ξερω αμα ισχυει κατι άλλο. 

Είναι μεταπτυχιακό το πρόγραμμα,  δεν είναι προπτυχιακό.

@airtrelomike13 Σίγουρα υπάρχει νομικό κόλλημα κάπου, δε μπορεί να μην μπορείς να έχεις refund, ειδικά μέσα στον πρώτο μήνα. Και εμένα μου λένε για τους καθηγητές και τις συμβάσεις τους, λες και εγώ έχω υπογράψει μαζί με τους καθηγητές.

@MiKe-Dee Δεν είμαι σε διαδικασία επανεγραφής, πήρα την πρώτη ενότητα και δε θέλω να τη συνεχίσω και τους ενημέρωσα με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για τη διαγραφή μου. 

Οποιαδήποτε και αν είναι η κατάληξη, δεν είναι έντιμο να μη μπορείς να πάρεις πίσω χρήματα. 

2 ώρες πριν, ek0zu είπε

@airtrelomike13 Σίγουρα υπάρχει νομικό κόλλημα κάπου, δε μπορεί να μην μπορείς να έχεις refund, ειδικά μέσα στον πρώτο μήνα. Και εμένα μου λένε για τους καθηγητές και τις συμβάσεις τους, λες και εγώ έχω υπογράψει μαζί με τους καθηγητές.

@MiKe-Dee Δεν είμαι σε διαδικασία επανεγραφής, πήρα την πρώτη ενότητα και δε θέλω να τη συνεχίσω και τους ενημέρωσα με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για τη διαγραφή μου. 

Οποιαδήποτε και αν είναι η κατάληξη, δεν είναι έντιμο να μη μπορείς να πάρεις πίσω χρήματα. 

Από απλή περιέργεια πάντως, πες μας τι σου απάντησαν. Βρήκα το χαρτί που μου είχαν στείλει όταν μπήκα το οποίο έλεγε ότι έπρεπε να ενημερώσω μέχρι 10 Αυγούστου (περίπου) για το αν θέλω να διαγραφώ και να μου επιστραφούν τα χρήματα.

2 ώρες πριν, ek0zu είπε

Τοτε να ρωτησεις δικηγορο. Παντως χρηματα ΔΕΝ επιστρεφουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...