Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

edit: DrLo... το μεσαίο ψυγείο που εχω αυτή τη στιγμή εχει κατανάλωση 52,7W. Και είναι 2 φορές σε μέγεθος αυτο που μου δείχνεις. Ίσως και παραπάνω.

... αλλά είναι 220V.

3 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Φάρμακα εχω για βάθος 3ετίας..

Το όγκο έχουν τα φάρμακα?

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

... αλλά είναι 220V.

Ναι οκ αλλά και το 12βολτο απο κάπου πρέπει να πάρει. Για αυτο συζητάω για τα Ecoflow τώρα. Κάπου πρέπει να τα βρώ αυτα τα 520W που ζητάει το 12αρι.. "Η πηγή ισχύος μπορεί να είναι είτε μπαταρία, μετασχηματιστής ή ηλιακός συλλέκτης.". Μπαταρίες aka ecoflow, ηλιακός συλλέκτης aka αυτο συζητάμε. Δεν ειμαι αρνητικός.. απλά δεν καταλαβαίνω τη διαφορά στα volt απο τη στιγμή που η κατανάλωση ειναι πάνω κατω η ίδια. Δεκτό πάντως. Το κοιτάμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Ναι οκ αλλά και το 12βολτο απο κάπου πρέπει να πάρει. Για αυτο συζητάω για τα Ecoflow τώρα. Κάπου πρέπει να τα βρώ αυτα τα 520W που ζητάει το 12αρι.. "Η πηγή ισχύος μπορεί να είναι είτε μπαταρία, μετασχηματιστής ή ηλιακός συλλέκτης.". Μπαταρίες aka ecoflow, ηλιακός συλλέκτης aka αυτο συζητάμε. Δεν ειμαι αρνητικός.. απλά δεν καταλαβαίνω τη διαφορά στα volt απο τη στιγμή που η κατανάλωση ειναι πάνω κατω η ίδια. Δεκτό πάντως. Το κοιτάμε.

1. Θα πάρει από μπαταρία που θα είναι στο ρευμα ή θα γυρίζει σε αυτή αν παίρνει κανονικά από καπιο μετασχηματιστή όταν κοπεί το ρευμα. Σιγουρα θα υπάρχει και κάποιο έτοιμο "πακέτο" , μη το κάνεις DIY. Δεν είνα καμία ιδαίτερη επιστήμη. Ουσιαστικά είναι αυτό που θες αλλά αντι για φωτοβολταικά, αν θες να κρατά πάνω από όσο κρατά η μπαταρία θα έχεις τη γεννητριούλα.

2. Το 520 που γράφει είναι βλακεία. Λέει από πάνω 65W. Αυτό το 520 W/μέρα είναι η συνήθης κοτσανα που γράφεται συχνά πυκνά και εδώ. Υποθέτω εννοεί 520 wh/μέρα "average" (το W/μερα δεν υπάρχει σαν νόημα, δε στέκει καν διαστασιολογικά)

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

1. Θα πάρει από που θα είναι στο ρευμα, και θα γυρίζει σε αυτή όταν κοπεί το ρευμα.

2. Το 520 που γράφει είναι βλακεία. Λέει από πάνω 65W. Αυτό το 520 W/μέρα είναι η συνήθης κοτσανα που γράφεται συχνά πυκνά και εδώ. Υποθέτω εννοεί 520 wh/μέρα "average" (το W/μερα δεν υπάρχει σαν νόημα, δε στέκει καν διαστασιολογικά)

Το 520 δεν είναι σαν να σου λεει μισή κιλοβατόρα την ημέρα; Εμένα αυτη τη στιγμή μου δίνει απο 0,7 εως 0,8 Kwh την ημέρα (μέτρηση με μετρητή). Πριν, ρώτησα αν τα 1260Wh που λέει το eco θα μου κρατήσουν 1μιση ημέρα περίπου και η απάντηση ήταν θετική. Ισχύει αυτο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Το 520 δεν είναι σαν να σου λεει μισή κιλοβατόρα την ημέρα; Εμένα αυτη τη στιγμή μου δίνει απο 0,7 εως 0,8 Kwh την ημέρα (μέτρηση με μετρητή). Πριν, ρώτησα αν τα 1260Wh που λέει το eco θα μου κρατήσουν 1μιση ημέρα περίπου και η απάντηση ήταν θετική. Ισχύει αυτο;

ναι

Μη συγκρίνεις τα W που καις στο εναλλασόμενο. Αν τροφοδοτήσεις το ψυγείο σου από μπαταρία, μετατροπείς κλπ θα έχεις 1 σωρό απώλειες.

Ούτε λέπω ότι αυτό που έβαλα είναι το πιο αποδοτικό. Είναι το 1ο αποτέλεσμα που εβγαλε το google στο "ψυγεία κάμπινγκ". Πιθανότατα θα υπάρχουν άλλα.

Το μόνο που είπα ήταν ότι υπάρχει και η λύση τέτοιου ψυγείου, ξεχωριστό μόνο για τα φάρμακα , ή και μικρότερου (για αυτό ρωτησα πόσο όγκο πιάνουν).

Προσωπικά, αν ήταν να κρέμεται η ζωή μου από αυτό και ήταν τύπου να έχω τα φέρμακα στο καθημερινό μου ψηγείο στο οποίο θα έχω πρόσβαση (όχι τυπου έχω τα φάρμακα το χωριο και μένω στη πόλη) λεπτα θα είχα 100% μια γεννήτρια στην οποία θα γύριζε το ψυγειο αυτόματα σε διακοπή. Αν μένεις σε μονοκατοικία η πχ έχεις χώρο σε ταρατσα, αυλή κλπ ή κάποιο άλλο χώρο, δε το συζητώ καν.

Όταν λέμε γεννήτρια μη φανταστείς κανα θηρίο. 

edit:

Φυσικό αέριο έχει η περιοή σου?

edit2:

Ψάχνοντας, βλέπω ότι παίζονυ και ψυγειάκια που συδυαζουν τα πάντα 

http://shop.pazisgas.gr/index.php?target=products&product_id=554

http://shop.pazisgas.gr/index.php?target=categories&category_id=91

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, DrLo είπε

edit2:

Ψάχνοντας, βλέπω ότι παίζονυ και ψυγειάκια που συδυαζουν τα πάντα 

http://shop.pazisgas.gr/index.php?target=products&product_id=554

Έχω ήδη. Επειδή όμως δε το δουλευω, άργησε να γίνει το "άναμα" του λίγους μήνες (υγραέριο) που γίνεται τυπικά για να μη χαλάσει και με κρέμασε εν μέσο διακοπής..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Kostas88KG είπε

Έχω ήδη. Επειδή όμως δε το δουλευω, άργησε να γίνει το "άναμα" του λίγους μήνες (υγραέριο) που γίνεται τυπικά για να μη χαλάσει και με κρέμασε εν μέσο διακοπής..

ε, μάλλον εσύ το κρέμασες.

παίρνει και από μπαταρία αυτό που έχεις?

Αν ναι ΄στη θέση σου θα κράταγα αυτό και θα έκανα αυτό που σου είπα (αν δεν θες για κάποιο περίεργο λόγο να μπαίνεις στη ταλαιπωρία να το ανάβεις σε αέριο μια στο τόσο)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Φίλε είσαι απλά prepper έτσι;

Εκεί πάμε.. Και τη θέλω τη ζωή μου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DrLo είπε

ε, μάλλον εσύ το κρέμασες.

παίρνει και από μπαταρία αυτό που έχεις?

Αν ναι ΄στη θέση σου θα κράταγα αυτό και θα έκανα αυτό που σου είπα (αν δεν θες για κάποιο περίεργο λόγο να μπαίνεις στη ταλαιπωρία να το ανάβεις σε αέριο μια στο τόσο)

Νομίζω θυμάμαι κουμπί επάνω 12V/GAS. Το συντηρούσαν οι δικοί μου αυτο. Θα το κοιτάξω αυριο. Σε ευχαριστώ.

2 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Μήπως το παρατραβάς λίγο με τα σενάρια; Το έχεις σκεφτεί;

Better be safe than sorry.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostas88KG είπε

manos08 σε ευχαριστώ για την πρόταση του EcoFlow και Son^Goku σε ευχαριστώ για το λινκ του βίντεο.

Φίλε Μάνο. Δες. Όπως έγραψα επάνω, εχω πάθει 2 φορές ζημιά. Και δεν ειναι οτι χάλασε το κασέρι και το πέταξα. Η λύση του EcoFlow μου αρέσει αρκετά. Προφανώς το κουτί μέσα εχει μπαταρίες, ρυθμιστές φόρτισης κλπ, κάτι που σε σύστημα ΦΒ είναι ολα εξωτερικά κι άντε τράβα καλώδια αντε μπαταρίες αντε συνδέσεις. Ενω αυτο, ενα κουτί όλα μέσα το φορτίζεις και το βάζεις όπου θέλεις.

Εγώ υπολόγιζα μέχρι 4Κ σύστημα. Τωρα αν πάμε σε 3 κουτιά είμαστε περίπου στα 4,5Κ όπως βλέπω την Ελληνική αγορά. Απλά δες τον προβληματισμό μου, επειδή καταλαβαίνω οταν λες οτι δεν ειναι κατάλληλα για την εφαρμογή μου.

Γίνεται κάτι και χάνω παλι ρευμα για 10 ημέρες. Μου κρατάνε τα 3 EcoFlow 4.5 ημέρες. Μετά τι γίνεται; Θελω να πω... Δε κοιτάζω να σηκώσω το σπίτι με ΦΒ και να φύγω απο τη ΔΕΗ. Απλά η αρχική μου δημοσιευση είχε στόχο τα ΦΒ επειδή είναι ο μόνος σίγουρος "πάροχος". Ο τύπος στο βίντεο δε μας έδειξε πολλά, θα δω τώρα και άλλο του βίντεο με τα ΦΒ, να δω συνδέσεις και πως δίνει απο τα ΦΒ στα EcoFlow.

edit: ακόμη και το EcoFlow έχει έκδοση με δικά του ΦΒ πάνελ τώρα βλέπω ενα ΚΙΤ. Αυτο λεω δηλαδή. Να δίνω εκτος απο τη ΔΕΗ και απο τα ΦΒ στην ανάγκη.

Ναι έχουν Κιτ για Φ/β, αλλά μην ξεχνάς πως , όπως μπορεί να μην έχεις ρεύμα για κάποιες μέρες, έτσι μπορεί να έχεις και συννεφιά. Εγώ λέω όχι στα φβ κυρίως λόγο κόστους.

Τα φάρμακα τι όγκο έχουν; Έχεις σκεφτεί να τα έχεις σε ένα μικρό ψυγείο, εσύ που και τύπου peltier που προτάθηκε. Έτσι με δύο EcoFlow θα έχεις ψύξη για έναν μήνα πχ! Και εάν θες ακόμα περισσότερη αυτονομία, έχε και στην αποθήκη καμία μικρή γεννήτρια ώστε και τα πάνω κάτω να έρθουν να μην ανησυχείς για τα φάρμακα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, manos08 είπε

Ναι έχουν Κιτ για Φ/β, αλλά μην ξεχνάς πως , όπως μπορεί να μην έχεις ρεύμα για κάποιες μέρες, έτσι μπορεί να έχεις και συννεφιά. Εγώ λέω όχι στα φβ κυρίως λόγο κόστους.

Τα φάρμακα τι όγκο έχουν; Έχεις σκεφτεί να τα έχεις σε ένα μικρό ψυγείο, εσύ που και τύπου peltier που προτάθηκε. Έτσι με δύο EcoFlow θα έχεις ψύξη για έναν μήνα πχ! Και εάν θες ακόμα περισσότερη αυτονομία, έχε και στην αποθήκη καμία μικρή γεννήτρια ώστε και τα πάνω κάτω να έρθουν να μην ανησυχείς για τα φάρμακα.

Οθρόν. Δεν εχω συμβόλαιο με τον ήλιο. Απλα το είπα ως "μόνιμη" πηγή.

Μικρά ειναι τα φάρμακα, αλλα εχω όγκο για βάθος χρόνου. Οπότε ενα ψυγείο ύψους 1,50 το εχω μισογεμάτο. Έψαξα για peltier δε βρήκα κατι ρε γαμ*το. Έψαξα λάθος; Κάποιο λινκ;

Καλός ακούγεται ο μήνας. Μάνο σε ευχαριστώ αλήθεια. Είσαι mvp στο post μου.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε

Οθρόν. Δεν εχω συμβόλαιο με τον ήλιο. Απλα το είπα ως "μόνιμη" πηγή.

Μικρά ειναι τα φάρμακα, αλλα εχω όγκο για βάθος χρόνου. Οπότε ενα ψυγείο ύψους 1,50 το εχω μισογεμάτο. Έψαξα για peltier δε βρήκα κατι ρε γαμ*το. Έψαξα λάθος; Κάποιο λινκ;

Καλός ακούγεται ο μήνας. Μάνο σε ευχαριστώ αλήθεια. Είσαι mvp στο post μου.

Ως και το lidl βγάζει κατά καιρούς.

https://www.skroutz.gr/c/1305/camping_fridge.html

Και καλό ειναι να μην έχεις όλα τα φαρμακα σε ένα ψυγείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...