nvel Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 49 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε Δε μπορώ να λειτουργήσω τις γεννήτριες 24/7. έχεις ή δεν έχεις μόνιμή παροχή; οι διακοπές δεν είναι 24/7. Η χρήση φωτοβολταϊκών δεν σου εγγυάται αδιάλειπτη τροφοδοσία, η κρίσιμες εγκαταστάσεις δεν τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, nvel είπε έχεις ή δεν έχεις μόνιμή παροχή; οι διακοπές δεν είναι 24/7. Η χρήση φωτοβολταϊκών δεν σου εγγυάται αδιάλειπτη τροφοδοσία, η κρίσιμες εγκαταστάσεις δεν τροφοδοτούνται από φωτοβολταϊκά. Κάποια στιγμή πριν κανενα χρόνο, ελειπα απο το σπίτι στη Θεσσαλονίκη, πήγα Χαλκιδική για τα λοκ νταουν. Έπεσε το ρευμα, δεν το κατάλαβα και έχασα ολα τα φάρμακα που εχω εκει. Πριν 2 χρόνια αν θυμαμαι καλά, χτυπάει καταιγίδα τη Χαλκιδική. Κάναμε να πάρουμε ρευμα κανενα 10ημερο. Πάνε τα φάρμακα. Εχω μόνιμη. Η χρήση φωτοβολταϊκών δεν σου εγγυάται αδιάλειπτη τροφοδοσία;;;;??? Υπάρχουν σπίτια που δεν εχουν παροχή και δουλευουν κυρίως με φωτοβολταϊκα. Για το 24/7 εννοώ δε μπορώ 3 τα ξημερώματα να εχω γεννήτρια.. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από Kostas88KG
poulinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 54 minutes ago, Kostas88KG said: Με συγχωρείς αλλά τα γραπτά παρεξηγούνται. Δεν το λέω επιθετικά. Επιπλέον, συγνώμη ξανα, αλλά δε ζήτησα εναλλακτικές. Έκανα 4 ερωτήσεις και όλες οι απαντήσεις κάτω ειναι για εναλλακτικές. Πέρα ομως απο αυτο, επειδή όντως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, ψάχνω stealth τρόπο, χωρίς γενήτριες, χωρίς την ανάγκη να αλλάζω φιάλες υγραερίου, να εχω ήσυχο το κεφάλι μου και σε περίπτωση σοβαρής ζημιάς στο δίκτυο, να εχω ρευμα. Συγνώμη ξανά. οτι και να γινει πρεπει να εχεις δυο συστηματα για backup. πχ γεννητρια και δευτερη γεννητρια οπως και 2 ψυγεια.αλλιως ηζ και ups με εξτρα μπαταριες που θα σου βγαλουν πολλεςςςςς ωρες εφοσον το ψυγειο εχει μικρη καταναλωση.θα βγει πιο φτηνα απο φωτοβολταικα. και μιλαμε για apc
manos08 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα! Από ότι καταλαβαίνω ενδιαφέρεσαι μόνο για ένα εφεδρικό σύστημα παροχής ενέργειας. Γνώμη μου , μη κοιτάς για φωτοβολταϊκά, τζάμπα λεφτά , ειδικά όταν λες πως στο χώρο σου έχεις σκίαση. Γνώμη μου , αγόρασε ένα power station, σαν και αυτό, και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, poulinos είπε οτι και να γινει πρεπει να εχεις δυο συστηματα για backup. πχ γεννητρια και δευτερη γεννητρια οπως και 2 ψυγεια.αλλιως ηζ και ups με εξτρα μπαταριες που θα σου βγαλουν πολλεςςςςς ωρες εφοσον το ψυγειο εχει μικρη καταναλωση.θα βγει πιο φτηνα απο φωτοβολταικα. και μιλαμε για apc Εχω γενήτρια με πετρελαιο (ή βενζινη; δε θυμάμαι) και γενήτρια με υγραέριο. Αυτή ειναι η μεγάλη που την πήρα γύρω στα 2Κ. Εχω 2 ψυγεία με ρευμα (μεσαία) και 1 ψυγείο με ρευμα/υγραέριο (διπλό, διαλέγεις πως το θες και το γυρίζεις). Απλά επειδή η μόνη σίγουρη πηγή ειναι ο ήλιος, ουτε η ΔΕΔΗΕ ουτε τα υγραέρια, για αυτο επιμένω στα φωτοβολταϊκα. Η κατανάλωση οπως είπα, στο μεσαίο ψυγείο, είναι περίπου 0,8Kwh / ημέρα. APC μόνο φυσικά, αν πάω σε UPS. Τα καλύτερα με διαφορά. Όπως είπα και πριν θα το κοιτάξω για UPS, αν και κομπλάρω λίγο. Σε ευχαριστώ. 10 λεπτά πριν, manos08 είπε Καλησπέρα! Από ότι καταλαβαίνω ενδιαφέρεσαι μόνο για ένα εφεδρικό σύστημα παροχής ενέργειας. Γνώμη μου , μη κοιτάς για φωτοβολταϊκά, τζάμπα λεφτά , ειδικά όταν λες πως στο χώρο σου έχεις σκίαση. Γνώμη μου , αγόρασε ένα power station, σαν και αυτό, και θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Καλησπέρα. Θα το κοιτάξω και αυτο σαν εναλλακτική. Ουσιαστικά μιλάμε για ενα μεγάλο power bank?? Αν δεν κανω λάθος, που μάλλον κάνω, το 1260Wh που αναφέρει, εμένα θα μου κρατήσει 1μιση ημέρα. Είδωμεν. Σε ευχαριστώ. Πάντως, αν κάποιος μπορεί και γνωρίζει, ας μας πει λιγο και τις διαφορές ΜΚ/ΠΚ και ο,τι άλλο έχει η αρχική ανάρτηση. 😇 Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από Kostas88KG
Son^Goku Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δες και αυτό νομίζω είναι ότι ψάχνεις https://youtu.be/UnTJScmSLYs
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Son^Goku είπε Δες και αυτό νομίζω είναι ότι ψάχνεις https://youtu.be/UnTJScmSLYs Φιλε μου θα το δώ και αυτο. Καμια 25 εχω δει σήμερα. Απλά δεν εχω επαφή με το αντικείμενο και οταν μιλάνε (και στα αγγλικά) για αμπερ και μετατροπές κλπ... μάμησε τα... Σε ευχαριστώ ομως. edit: στην αρχή του βίντεο βλέπω ηδη αυτο που ανέφερε ο φίλος manos επάνω. Ενδιαφέρον. Για να δούμε.. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από Kostas88KG
manos08 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 12 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε Καλησπέρα. Θα το κοιτάξω και αυτο σαν εναλλακτική. Ουσιαστικά μιλάμε για ενα μεγάλο power bank?? Αν δεν κανω λάθος, που μάλλον κάνω, το 1260Wh που αναφέρει, εμένα θα μου κρατήσει 1μιση ημέρα. Είδωμεν. Σε ευχαριστώ. Πάντως, αν κάποιος μπορεί και γνωρίζει, ας μας πει λιγο και τις διαφορές ΜΚ/ΠΚ και ο,τι άλλο έχει η αρχική ανάρτηση. 😇 Ένα μεγάλο power bank είναι , και όχι δεν κάνεις λάθος, μιάμιση μέρα θα κρατήσει.🙂 Φυσικά η εταιρεία παρέχει και άλλες χωρητικότητες και μπορείς να βάλεις και δύο/τρία μαζί αν θες. Δεν έχουν πρακτικές διάφορες τα μονοκρυσταλλικά με τα πολυκρυσταλλικά, άλλη τεχνολογία είναι απλά. Τα πρώτα είναι πιο φθηνά, τα δεύτερα δεύτερα λίγο πιο αποδοτικά. Ανάλογα με το σενάριο χρήσης λοιπόν μπορεί να σε συμφέρει το ένα ή το άλλο. Επίσης Φ/β με Φ/β έχουν και αλλες διαφορές, οπότε για αυτό η ερώτηση μόνο ΜΚ ή ΠΛ δεν έχει και πολύ νόημα. Επίσης τα 12 με τα 24 βόλτ, είναι καθαρά στάνταρ, όπως εμείς έχουμε 230V στη μπριζα ενώ η Αμερική 110. Τα παραπάνω σου τα έγραψα για να σου λύσω τις απορίες, συνεχίζω να πιστεύω όμως πως τα Φ/β δεν είναι κατάλληλα στην εφαρμογή σου.
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Πάντως για ψυγείο σκέψου και τα peltier που τροφοδοτούνται και απο 12v ,αμα τα βοηθάς και με παγοκύστες θα σε βγάζουν άνετα.Δεν χρειάζεται να βαζεις γάλατα και λαχανικά.Μονο τα φάρμακα οπότε σε καλύπτει ένα αυτοκινήτου. Τροφοδοσία απο μπαταρίες βαθιάς εκφόρτισης .
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) manos08 σε ευχαριστώ για την πρόταση του EcoFlow και Son^Goku σε ευχαριστώ για το λινκ του βίντεο. Φίλε Μάνο. Δες. Όπως έγραψα επάνω, εχω πάθει 2 φορές ζημιά. Και δεν ειναι οτι χάλασε το κασέρι και το πέταξα. Η λύση του EcoFlow μου αρέσει αρκετά. Προφανώς το κουτί μέσα εχει μπαταρίες, ρυθμιστές φόρτισης κλπ, κάτι που σε σύστημα ΦΒ είναι ολα εξωτερικά κι άντε τράβα καλώδια αντε μπαταρίες αντε συνδέσεις. Ενω αυτο, ενα κουτί όλα μέσα το φορτίζεις και το βάζεις όπου θέλεις. Εγώ υπολόγιζα μέχρι 4Κ σύστημα. Τωρα αν πάμε σε 3 κουτιά είμαστε περίπου στα 4,5Κ όπως βλέπω την Ελληνική αγορά. Απλά δες τον προβληματισμό μου, επειδή καταλαβαίνω οταν λες οτι δεν ειναι κατάλληλα για την εφαρμογή μου. Γίνεται κάτι και χάνω παλι ρευμα για 10 ημέρες. Μου κρατάνε τα 3 EcoFlow 4.5 ημέρες. Μετά τι γίνεται; Θελω να πω... Δε κοιτάζω να σηκώσω το σπίτι με ΦΒ και να φύγω απο τη ΔΕΗ. Απλά η αρχική μου δημοσιευση είχε στόχο τα ΦΒ επειδή είναι ο μόνος σίγουρος "πάροχος". Ο τύπος στο βίντεο δε μας έδειξε πολλά, θα δω τώρα και άλλο του βίντεο με τα ΦΒ, να δω συνδέσεις και πως δίνει απο τα ΦΒ στα EcoFlow. edit: ακόμη και το EcoFlow έχει έκδοση με δικά του ΦΒ πάνελ τώρα βλέπω ενα ΚΙΤ. Αυτο λεω δηλαδή. Να δίνω εκτος απο τη ΔΕΗ και απο τα ΦΒ στην ανάγκη. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από Kostas88KG
DrLo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, Kostas88KG είπε Γεια σας παιδιά. Έχω στα σχέδια να φτιάξω ένα σύστημα για να έχω ρεύμα κάποιες δύσκολες στιγμές, καθώς έχω μια ασθένεια που πρέπει οπωσδήποτε να κρατάω φάρμακα στο ψυγείο. Φοβάμαι τυχόν blackout και έχω περάσει πολύωρα blackout με τους ασύρματους μετρητές να μου δείχνουν θερμοκρασίες σχεδόν απαγορευτικές. Δε με νοιάζει να τρέξω ολόκληρο το σπίτι. 3 led λάμπες, 1 TV χαμηλής κατανάλωσης, 1 mini pc 30W και 1 ψυγείο μικρό (σε μέτρηση που έκανα με xiaomi smart plug το ψυγείο εχει κατανάλωση 0.7-0.8 KW / ημέρα.) Βασικά ερωτήματα είναι: 1. Μονοκρυσταλλικό ή Πολυκρυσταλλικό; Έχω ακούσει πως τα μονοκρυσταλλικά έχουν καλύτερη απόδοση ακόμη και με συννεφιά. Γενικά το μέρος που είναι η οικία μου θεωρείται "προβληματικό", λιγος ήλιος, αρκετές σκιές οπότε θα ήταν καλύτερο το μονόκρυσταλλικό; 2. 12 VOLT ή 24 VOLT; Είχα δει κάποια βίντεο αλλά ουτε θυμάμαι ούτε είχα βγάλει άκρη. 3. Μετά την επιστροφή από ένα blackout, μπορώ να φορτίσω το σύστημα των μπαταριών μέσω του δικτύου του παρόχου μου με κάποιο διακόπτη κλπ που θα γυρίζει από τα φωτοβολταϊκά στην παροχή; Πχ γίνεται 12 το βράδυ blackout για 5 ώρες και στις 5 που θα έρθει το ρεύμα να το γυρίσω για να μην περιμένω τον ήλιο. 4. Υπάρχει όριο στο πόσες μπαταρίες θα προσθέσω στο σύστημα; Αν κάποιος έχει σχέση με αυτά και γνωρίζει στα σίγουρα ή έχει δικό του σύστημα θα εκτιμούσα πραγματικά κάποια βοήθεια να βγάλω άκρη πριν πάω σε «μάστορα» γιατί από μάστορα σε μάστορα όλοι ειδικοί είναι και όλοι «θα σου πουλήσουν το καλύτερο».. Αν το κρίσιμο πράγμα είναι τα φάρμακα ... πόσο όγκο μπορεί να πιάνουν? Δε μπορεί, θα υπάρχει ψυγειάκι τύπου κάμπινγκ ή τροχόπιτου που θα μπορεί να λειτουργεί από μπαραρία (που θα φορτίζει μονιμα από το ρευμα) https://theodosioup.gr/product/cruise-86-indel-b/ Περιγραφή CR86 σταθερό ψυγείο για αυτοκινουμενα τροχόσπιτα και σκάφη Το CR86 Truckfridge είναι ψυγείο χωρητικότητας 78L. Τα ψυγεία Truckfridge εγγυώνται την απόδοση και την αξιοπιστία της INDEL B . Η τροφοδοσία 12 και 24 V που τα καθιστά ιδιαίτερα ευέλικτα. Η πηγή ισχύος μπορεί να είναι είτε μπαταρία, μετασχηματιστής ή ηλιακός συλλέκτης. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από DrLo
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, DrLo είπε Αν το κρίσιμο πράγμα είναι τα φάρμακα ... πόσο όγκο μπορεί να πιάνουν? Δε μπορεί, θα υπάρχει ψυγειάκι τύπου κάμπινγκ ή τροχόπιτου που θα μπορεί να λειτουργεί από μπαραρία (που θα φορτίζει από το ρευμα) ή και από κάποια μικρή γεννητριούλα σαν αυτές που έχουν πλανόδιοι. Όπως είπα και πριν, προτιμώ να αποφύγω τη χρήση γεννήτριας καθώς κανείς δε μου λέει πως σε ενα κρίσιμο κοινωνικό κραχ (ορίστε, είπα τι φοβάμαι) θα εχω παροχή βενζίνης, πετρελαίου ή και αερίου. Για αυτο είπα πριν τον φίλο αν μπορεί να μου εγγυηθεί φυάλες, που φάνηκε ως ειρωνικό. Κακώς αγόρασα όσα αγόρασα. Νιώθω μπούφος. edit: DrLo... το μεσαίο ψυγείο που εχω αυτή τη στιγμή εχει κατανάλωση 52,7W. Και είναι 2 φορές σε μέγεθος αυτο που μου δείχνεις. Ίσως και παραπάνω. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από Kostas88KG
DrLo Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε Όπως είπα και πριν, προτιμώ να αποφύγω τη χρήση γεννήτριας καθώς κανείς δε μου λέει πως σε ενα κρίσιμο κοινωνικό κραχ (ορίστε, είπα τι φοβάμαι) θα εχω παροχή βενζίνης, πετρελαίου ή και αερίου. Για αυτο είπα πριν τον φίλο αν μπορεί να μου εγγυηθεί φυάλες, που φάνηκε ως ειρωνικό. Κακώς αγόρασα όσα αγόρασα. Νιώθω μπούφος. 1. Το διάβασα μετα 2. Το έσβησα 3. Ο ήλιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ", όχι αν θες μερες ολόκληρες. Σκέφτεσαι ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ. 4. Αν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η σωστότερη λύση είναι η γεννητρια, τουλάχιστον για μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που θα δειάσει η μπαταρία. Γι αυτό τα νοσοκομεία και γενικά όλες τις κρίσιμες εγκαταστάσεις τις βάζουμε σε EDG και δεν επαφιομαστε στη διάθεση του καιρού και στο μεγαλοδύναμο να τους κάνει καλή μέρα όταν θα χρειαστούμε τα εξασφαλισμένα φορτία. Δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ, 1W "εξασφαλισμένων φορτίων" πάνω σε φωτοβολταϊκά. Δικιά σου είναι η ζωή και ο θάνατος βέβαια οπότε μπορείς να κρίνεις αν το να έχεις μια μικρή γεννήτρια μεγέθους ενός cooler είναι πιο ενοχλητικό από το να πεθάνεις. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από DrLo 1
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε Όπως είπα και πριν, προτιμώ να αποφύγω τη χρήση γεννήτριας καθώς κανείς δε μου λέει πως σε ενα κρίσιμο κοινωνικό κραχ (ορίστε, είπα τι φοβάμαι) θα εχω παροχή βενζίνης, πετρελαίου ή και αερίου. Για αυτο είπα πριν τον φίλο αν μπορεί να μου εγγυηθεί φυάλες, που φάνηκε ως ειρωνικό. Κακώς αγόρασα όσα αγόρασα. Νιώθω μπούφος. edit: DrLo... το μεσαίο ψυγείο που εχω αυτή τη στιγμή εχει κατανάλωση 52,7W. Και είναι 1μιση φορά αυτο που μου δείχνεις. Αν δεν μπορείς να βρεις φιάλες τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα βρεις το φαρμακο αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Αν δεν μπορείς να βρεις φιάλες τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα βρεις το φαρμακο αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα; Φάρμακα εχω για βάθος 3ετίας..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα