Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά. Έχω στα σχέδια να φτιάξω ένα σύστημα για να έχω ρεύμα κάποιες δύσκολες στιγμές, καθώς έχω μια ασθένεια που πρέπει οπωσδήποτε να κρατάω φάρμακα στο ψυγείο. Φοβάμαι τυχόν blackout και έχω περάσει πολύωρα blackout με τους ασύρματους μετρητές να μου δείχνουν θερμοκρασίες σχεδόν απαγορευτικές. Δε με νοιάζει να τρέξω ολόκληρο το σπίτι. 3 led λάμπες, 1 TV χαμηλής κατανάλωσης, 1 mini pc 30W και 1 ψυγείο μικρό (σε μέτρηση που έκανα με xiaomi smart plug το ψυγείο εχει κατανάλωση 0.7-0.8 KW / ημέρα.) Βασικά ερωτήματα είναι: 1. Μονοκρυσταλλικό ή Πολυκρυσταλλικό; Έχω ακούσει πως τα μονοκρυσταλλικά έχουν καλύτερη απόδοση ακόμη και με συννεφιά. Γενικά το μέρος που είναι η οικία μου θεωρείται "προβληματικό", λιγος ήλιος, αρκετές σκιές οπότε θα ήταν καλύτερο το μονόκρυσταλλικό; 2. 12 VOLT ή 24 VOLT; Είχα δει κάποια βίντεο αλλά ουτε θυμάμαι ούτε είχα βγάλει άκρη. 3. Μετά την επιστροφή από ένα blackout, μπορώ να φορτίσω το σύστημα των μπαταριών μέσω του δικτύου του παρόχου μου με κάποιο διακόπτη κλπ που θα γυρίζει από τα φωτοβολταϊκά στην παροχή; Πχ γίνεται 12 το βράδυ blackout για 5 ώρες και στις 5 που θα έρθει το ρεύμα να το γυρίσω για να μην περιμένω τον ήλιο. 4. Υπάρχει όριο στο πόσες μπαταρίες θα προσθέσω στο σύστημα; Αν κάποιος έχει σχέση με αυτά και γνωρίζει στα σίγουρα ή έχει δικό του σύστημα θα εκτιμούσα πραγματικά κάποια βοήθεια να βγάλω άκρη πριν πάω σε «μάστορα» γιατί από μάστορα σε μάστορα όλοι ειδικοί είναι και όλοι «θα σου πουλήσουν το καλύτερο».. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από Kostas88KG
poulinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 35 minutes ago, Kostas88KG said: Γεια σας παιδιά. Έχω στα σχέδια να φτιάξω ένα σύστημα για να έχω ρεύμα κάποιες δύσκολες στιγμές, καθώς έχω μια ασθένεια που πρέπει οπωσδήποτε να κρατάω φάρμακα στο ψυγείο. Φοβάμαι τυχόν blackout και έχω περάσει πολύωρα blackout με τους ασύρματους μετρητές να μου δείχνουν θερμοκρασίες σχεδόν απαγορευτικές. Δε με νοιάζει να τρέξω ολόκληρο το σπίτι. 3 led λάμπες, 1 TV χαμηλής κατανάλωσης, 1 mini pc 30W και 1 ψυγείο μικρό (σε μέτρηση που έκανα με xiaomi smart plug το ψυγείο εχει κατανάλωση 0.7-0.8 KW / ημέρα.) Βασικά ερωτήματα είναι: 1. Μονοκρυσταλλικό ή Πολυκρυσταλλικό; Έχω ακούσει πως τα μονοκρυσταλλικά έχουν καλύτερη απόδοση ακόμη και με συννεφιά. Γενικά το μέρος που είναι η οικία μου θεωρείται "προβληματικό", λιγος ήλιος, αρκετές σκιές οπότε θα ήταν καλύτερο το μονόκρυσταλλικό; 2. 12 VOLT ή 24 VOLT; Είχα δει κάποια βίντεο αλλά ουτε θυμάμαι ούτε είχα βγάλει άκρη. 3. Μετά την επιστροφή από ένα blackout, μπορώ να φορτίσω το σύστημα των μπαταριών μέσω του δικτύου του παρόχου μου με κάποιο διακόπτη κλπ που θα γυρίζει από τα φωτοβολταϊκά στην παροχή; Πχ γίνεται 12 το βράδυ blackout για 5 ώρες και στις 5 που θα έρθει το ρεύμα να το γυρίσω για να μην περιμένω τον ήλιο. 4. Υπάρχει όριο στο πόσες μπαταρίες θα προσθέσω στο σύστημα; Αν κάποιος έχει σχέση με αυτά και γνωρίζει στα σίγουρα ή έχει δικό του σύστημα θα εκτιμούσα πραγματικά κάποια βοήθεια να βγάλω άκρη πριν πάω σε «μάστορα» γιατί από μάστορα σε μάστορα όλοι ειδικοί είναι και όλοι «θα σου πουλήσουν το καλύτερο».. εφοσον υποτιθεται οτι σε νοιαζει μονο το ψυγειο για τα φαρμακα τοτε πας σε ups με battery pack ή σε HZ
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, poulinos είπε εφοσον υποτιθεται οτι σε νοιαζει μονο το ψυγειο για τα φαρμακα τοτε πας σε ups με battery pack ή σε HZ UPS για ψυγείο; Συμβατικό είναι σαν αυτα που παίρνουμε για τα PC; ΗΖ εχω, αν εννοείς γεννήτρια. Εχω μια που βγάζει μερικά κιλοβάτ. Γύρω στα 2Κ αγορά. Δε θυμάμαι ακριβώς πόσο. Σηκώνει το σπίτι ολοκλήρο κυριολεκτικά σε τεστ. Αλλα προτιμώ για διάφορους λόγους να ψάξω τη λύση των φωτοβολταϊκών.
poulinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 ναι ups κανονικο.πρεπει να δεις ποση αυτονομια θες και ποσα va.η apc βγαζει ups και σε καποια μοντελα (smart)συνδεεις εξτρα battery pack
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 8 λεπτά πριν, poulinos είπε ναι ups κανονικο.πρεπει να δεις ποση αυτονομια θες και ποσα va.η apc βγαζει ups και σε καποια μοντελα (smart)συνδεεις εξτρα battery pack Δεν ξέρω, μου κάνει σαν τσαπατσουλιά να παρω UPS για το ψυγείο. Θα το κοιτάξω, αλλά τα αρχικά μου ερωτήματα παραμένουν. Σε ευχαριστώ παρ' ολα αυτα.
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Ψυγείο υγραερίου που δεν χρειάζεται ρευμα;
krot Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Γιατί χρειάζεσαι φωτοβολταϊκά γι'αυτό που λές; Μπαταρίες, φορτιστής και inverter φτάνουν, μπορείς να φορτίζεις τις μπαταρίες από το ρεύμα του σπιτιού σου (μπορείς και από φωτοβολταϊκά αλλά όχι απαραίτητα). Ανάλογα με την κατανάλωση του ψυγείου και την αυτονομία που θες πάει και η χωρητικότητα της μπαταρίας. Ο inverter πρέπει να είναι κατάλληλος για ψυγείο (μην πάρεις φτηνό) 1
nvel Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) από την στιγμή που υπάρχει ΗΖ το πρόβλημα είναι ήδη λυμένο, αν το ΗΖ που έχεις είναι πολύ μεγάλο για το φορτία που θες και δεν λειτουργεί σωστά, αγοράζεις μικρότερο μόνο για αυτά τα φορτία. Οι λύσεις με αποθήκευση ενέργειας είναι τεχνικοοικονομικά λάθος για την εφαρμογη σου. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από nvel 1
korakios Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) δες ψυγεία υγραερίου edit: αναφέρθηκε και πιο πάνω Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από korakios
poulinos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 9 hours ago, Kostas88KG said: Δεν ξέρω, μου κάνει σαν τσαπατσουλιά να παρω UPS για το ψυγείο. Θα το κοιτάξω, αλλά τα αρχικά μου ερωτήματα παραμένουν. Σε ευχαριστώ παρ' ολα αυτα. καθολου τσαπατσουλια.απλη νορμαλ τιμη λυση σε σχεση με φωτοβολταικα και αφου εχεις ηδη και τα ΗΖ που μπορει να γεμισει τις μπαταριες.και διπλη ασφαλεια αμα παθει κατι το ηζ
Kozanitis1 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα, νομίζω πως στην περίπτωση του UPS (+ αν θέλεις έξτρα μπαταρίες), να δεις να τροφοδοτεί με καθαρό ημίτονο (όχι τροποποιημένο) το ψυγείο, μήπως σου προκαλέσει ζημιά το τροποποιημένο..
korakios Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 στην περίπτωση του UPS πρέπει και να αντέχει τα στιγμιαία φορτία της εκκίνησης που είναι πολλαπλάσια απο την κατανάλωση που έχει.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ψυγείο υγραερίου που δεν χρειάζεται ρευμα; Εχω ήδη. Θα μου εγγυηθείς εσύ οτι θα εχω πρόσβαση εφ' ορου ζωής σε υγραέριο; 10 ώρες πριν, krot είπε Γιατί χρειάζεσαι φωτοβολταϊκά γι'αυτό που λές; Μπαταρίες, φορτιστής και inverter φτάνουν, μπορείς να φορτίζεις τις μπαταρίες από το ρεύμα του σπιτιού σου (μπορείς και από φωτοβολταϊκά αλλά όχι απαραίτητα). Ανάλογα με την κατανάλωση του ψυγείου και την αυτονομία που θες πάει και η χωρητικότητα της μπαταρίας. Ο inverter πρέπει να είναι κατάλληλος για ψυγείο (μην πάρεις φτηνό) Για περισσότερη σιγουριά. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. 10 ώρες πριν, nvel είπε από την στιγμή που υπάρχει ΗΖ το πρόβλημα είναι ήδη λυμένο, αν το ΗΖ που έχεις είναι πολύ μεγάλο για το φορτία που θες και δεν λειτουργεί σωστά, αγοράζεις μικρότερο μόνο για αυτά τα φορτία. Οι λύσεις με αποθήκευση ενέργειας είναι τεχνικοοικονομικά λάθος για την εφαρμογη σου. Δε μπορώ να λειτουργήσω τις γεννήτριες 24/7. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από Kostas88KG
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 9 λεπτά πριν, Kostas88KG είπε Εχω ήδη. Θα μου εγγυηθείς εσύ οτι θα εχω πρόσβαση εφ' ορου ζωής σε υγραέριο; Σε βρίσκω επιθετικό χωρίς να σου έχω δωσει τετοιο δικαίωμα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σε βρίσκω επιθετικό χωρίς να σου έχω δωσει τετοιο δικαίωμα. Με συγχωρείς αλλά τα γραπτά παρεξηγούνται. Δεν το λέω επιθετικά. Επιπλέον, συγνώμη ξανα, αλλά δε ζήτησα εναλλακτικές. Έκανα 4 ερωτήσεις και όλες οι απαντήσεις κάτω ειναι για εναλλακτικές. Πέρα ομως απο αυτο, επειδή όντως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, ψάχνω stealth τρόπο, χωρίς γενήτριες, χωρίς την ανάγκη να αλλάζω φιάλες υγραερίου, να εχω ήσυχο το κεφάλι μου και σε περίπτωση σοβαρής ζημιάς στο δίκτυο, να εχω ρευμα. Συγνώμη ξανά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα