liakinen Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, bsp είπε Φιλε μου τα διαβαζω ολα και σας ευχαριστω πολυ. Τον μηχανικο μου που ρωτησα, μου ειπε οτι θα χτυπαει το αμαξι με τις λακουβες που εχει η Αθηνα. Σκεφτομαι μηπως ειναι καλυτερο να εβαζα 195/60/15 αντι για 195/50/15. Ποια ειναι η γνωμη σας? Το 195/55/15 που είχες έχει ελάχιστη διαφορά σε άνεση με το 195/50/15 που σου προτείναμε και το οποίο την δεκαετία του 90 και μέχρι τα τέλη του 2010 φορούσαν σχεδόν το 1/5 από τα αυτοκίνητά στην χώρα μας. Τώρα η επιλογή είναι δική σου ή 195/50/15 και ελάχιστα μικρότερη άνεση ή 195/60/15 με περισσότερη άνεση αλλά χειρότερο πάτημα σε στροφές ή 195/55/15 και βαθιά το χέρι στην τσέπη. Στην τελική λάστιχα θα αγοράσεις όχι οικόπεδο μην αγχώνεσαι και κουράζεσαι περισσότερο από ότι πρέπει. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από liakinen 4 1
tarantules Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Για το θέμα της τιμής : Έχω βάλει τα continental 155/70/13 σε αμάξι του '93 το οποίο δεν αξίζει πλέον ούτε 1.000 ευρώ.Τα λάστιχα κόστισαν 220€ και βγάζω 5 χρόνια. Έρχεται δηλαδή 3,5€ το μήνα.Όσο δηλαδή να πας μια μόνο φορά στην καφετέρεια και να πάρεις ένα φρέντο... Πριν αρκετά χρόνια όταν το πρωτοείχα αγοράσει το αμάξι , έκανα δοκιμή και έβαλα πάνω μια μάρκα 2η και αλλού πάταγα και αλλού βρισκόμουν.Ούτε μήνα δεν άντεξα να οδηγώ.Έτρεμε το φιλοκάρδι μου κάθε φορά με την πρώτη ψιχάλα.Κανονικό πατινάζ έκανες αν πήγαινες ακόμα και με νορμάλ ταχύτητες. 1
phanispal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 27 λεπτά πριν, tarantules είπε Πριν αρκετά χρόνια όταν το πρωτοείχα αγοράσει το αμάξι , έκανα δοκιμή και έβαλα πάνω μια μάρκα 2η και αλλού πάταγα και αλλού βρισκόμουν.Ούτε μήνα δεν άντεξα να οδηγώ.Έτρεμε το φιλοκάρδι μου κάθε φορά με την πρώτη ψιχάλα.Κανονικό πατινάζ έκανες αν πήγαινες ακόμα και με νορμάλ ταχύτητες. Μήπως είναι κάπως υπερβολικά τέτοιου είδους σχόλια; Θέλω να πω, επειδή μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για στραγάλια, δε θα ήταν κάπως περίεργο εταιρείες να βγάζουν κάτι τόσο κακό κι επικίνδυνο; Βέβαια σε ένα ατύχημα άντε βγάλε άκρη αν έφταιγε το ελαστικό κατά 100% ή κατά 70%, αλλά και πάλι, κάτι δεν πολυστέκει σε αυτό το σκεπτικό.
tarantules Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Μήπως είναι κάπως υπερβολικά τέτοιου είδους σχόλια; Θέλω να πω, επειδή μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για στραγάλια, δε θα ήταν κάπως περίεργο εταιρείες να βγάζουν κάτι τόσο κακό κι επικίνδυνο; Βέβαια σε ένα ατύχημα άντε βγάλε άκρη αν έφταιγε το ελαστικό κατά 100% ή κατά 70%, αλλά και πάλι, κάτι δεν πολυστέκει σε αυτό το σκεπτικό. Το υπερβολικό που ακριβώς το είδες; Δηλαδή δεν υπάρχουν κακής ποιότητας ελαστικά στην αγορά; Αυτό θες να μας πεις;
phanispal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στο ότι αυτοκίνητο με καινούργια ελαστικά αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν, και έκανε πατινάζ με φυσιολογική οδήγηση, επειδή ήταν δεύτερης κατηγορίας. Αν υποθέσουμε ότι ήταν ακριβώς έτσι και με κάποιο τρόπο αποδεικνυόταν ότι ευθυνόταν μόνο το ελαστικό, δε θα έπρεπε το λιγότερο να κλείσουν οι εταιρείες και το περισσότερο να κατηγορηθούν οι υπεύθυνοι για ενδεχόμενα ατυχήματα και απώλειες ζωών; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να μπαίνουμε απλά σ' ένα forum και να κράζουμε. Δεν αποκλείω ότι μπορεί να είναι όπως τα λες, έστω στη δική σου περίπτωση, αλλά δε μπορώ και να το δεχτώ έτσι απλά. Το κακής ποιότητας ελαστικά είναι μεγάλη κουβέντα. Άλλο να υποστηρίζει κάποιος ότι στις δοκιμές είναι 20% πιο κάτω σε απόσταση πέδησης κ.λπ. σε σχέση με τα υπόλοιπα της δοκιμής, και άλλο να λέει ότι τα έβαλε καινούργια και δε μπορούσε να πάει ευθεία ή να στρίψει χωρίς να προκαλέσει δυστύχημα. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από phanispal
tarantules Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Στο ότι αυτοκίνητο με καινούργια ελαστικά αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν, και έκανε πατινάζ με φυσιολογική οδήγηση, επειδή ήταν δεύτερης κατηγορίας. Αν υποθέσουμε ότι ήταν ακριβώς έτσι και με κάποιο τρόπο αποδεικνυόταν ότι ευθυνόταν μόνο το ελαστικό, δε θα έπρεπε το λιγότερο να κλείσουν οι εταιρείες και το περισσότερο να κατηγορηθούν οι υπεύθυνοι για ενδεχόμενα ατυχήματα και απώλειες ζωών; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να μπαίνουμε απλά σ' ένα forum και να κράζουμε. Όπως ακριβώς το έγραψα είναι.Με το πρώτο ψιλόβροχο το αμάξι μου έφευγε από το δρόμο όταν πατούσα ελαφρά το φρένο. Τώρα το εαν το πιστεύεις εσύ ή όχι ποσώς με ενδιαφέρει.Εγώ προσωπική άποψη εκφέρω.Δεν σου ζήτησα να την ασπαστείς ούτε έχω κάποιο λόγο να μην πω την εμπειρία μου.
phanispal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Καταρχάς το ψιλόβροχο μετά από πολύ καιρό σε μια πόλη όπως η Αθήνα με τους ρύπους της και άσφαλτο-γυαλί είναι από μόνο του παράγοντας για σοβαρή ελάττωση πρόσφυσης. Τώρα αν θες να μου πεις ότι σε τέτοια περίπτωση αν είχες πρώτης κατηγορίας ελαστικό θα βεντούζαρε στην άσφαλτο και θα έστριβες σαν τρένο, τι να σου πω, δικαίωμά σου να πιστεύεις το οτιδήποτε. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από phanispal
tarantules Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, phanispal είπε Καταρχάς το ψιλόβροχο μετά από πολύ καιρό σε μια πόλη όπως η Αθήνα με τους ρύπους της είναι από μόνο του παράγοντας για σοβαρή ελάττωση πρόσφυσης. Τώρα αν θες να μου πεις ότι σε τέτοια περίπτωση αν είχες πρώτης κατηγορίας ελαστικό θα βεντούζαρε στην άσφαλτο, τι να σου πω, δικαίωμά σου να πιστεύεις το οτιδήποτε. Καταρχάς το αμάξι το οδηγώ επαρχία.Δεν κυκλοφορεί Αθήνα.Κατά 2ον το συγκεκριμένο ελαστικό το είχα βάλει τέλη Αυγούστου όταν ακόμα δεν είχαν ξεκινήσει οι πρώτες βροχές οπότε στο στεγνό η συμπεριφορά του ήταν άψογη όπως και όλα τα υπόλοιπα επώνυμα καλά ελαστικά που είχα κατά καιρούς βάλει.Με τις πρώτες βροχές αρχίσαν τα προβλήματα.Αναγκαζόμουν να πηγαίνω σαν κότα στο δρόμο ώσπου αγανάκτησα και ξαναπλήρωσα και έβαλα τότε τα Michelen energy (τώρα τα έχουν νομίζω καταργήσει αν δεν κάνω λάθος).Το αμάξι κυριολεκτικά βεντουζάριζε στο βρεγμένο και υπόψην οτι τα energy ήταν η φτηνή σειρά της Michellen.Όχι premium σειρά. Δεν θα κάτσω να σε πείσω οτι δυστυχώς οι εταιρίες ρίχνουν στην αγορά και μάπα ελαστικά και αυτά περί minimum προδιαγραφών τα γράφουν ξέρεις που. Κατά τα άλλα , δικαίωμά σου να πιστεύεις και εσύ οτι θέλεις. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από tarantules
phanispal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Αυτό που θέλω να πω βασικά, γιατί δεν είναι ότι θεωρώ ότι ψεύδεσαι, είναι ότι είναι σοβαρό το θέμα, και θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά, όχι απλά να τα κράζουμε σε fora. Αν όντως υπάρχουν τόσο επικίνδυνα ελαστικά και μάλιστα δεύτερης κατηγορίας και όχι τριτοτέταρτης, δε θα έπρεπε να γίνει κάτι γι' αυτό;
tarantules Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Αυτό που θέλω να πω βασικά, γιατί δεν είναι ότι θεωρώ ότι ψεύδεσαι, είναι ότι είναι σοβαρό το θέμα, και θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά, όχι απλά να τα κράζουμε σε fora. Αν όντως υπάρχουν τόσο επικίνδυνα ελαστικά και μάλιστα δεύτερης κατηγορίας και όχι τριτοτέταρτης, δε θα έπρεπε να γίνει κάτι γι' αυτό; Γι αυτό έκανα την αντιπαραβολή με το κόστος του καφέ για να δείξω πόσο χαζό είναι κάποιος να τα παίρνει όλα τοις μετρητοίς.Κι εγώ όταν πρωτοπήρα το δίπλωμα ήμουν της λογικής "σιγά , λάστιχα είναι όλα , ας βάλω ένα φτηνούτσικο" αλλά η πράξη άλλα έδειξε τελικά.Δεν είναι όλα τα φτηνά άχρηστα και επικίνδυνα.Υπάρχουν και καλά οικονομικά αλλά πρέπει να ξέρεις τι παίρνεις.Προσωπικά προτιμώ να κόψω χρήματα από κάτι άλλο παρά από το ελαστικό.Με βοηθάει και το γεγονός οτι το αμάξι το έχω πάντα μέσα σε γκαράζ χωρίς να το βλέπει ήλιος και βροχή και μπορώ άνετα να τα κρατήσω για 5 χρόνια.Άλλος το έχει συνέχεια έξω και στα 3 χρόνια πχ θέλει άλλαγμα.Έχουν πετρώσει.Είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο.
anapourna Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την παρέα μια που μιλάμε για ελαστικά να ρωτήσω και εγώ, έχω ένα Nissan Qashqai 1.5 Diesel 2018 τα λάστιχα είναι 215/60/17 Σε δυο καταστήματα που ρώτησα σήμερα οι τιμές είναι από 300 -ευρώ500 καμιά πρόταση για μάρκα ή τύπο ελαστικών Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2021 από anapourna
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα