Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση σε Public WiFi από απόσταση 2 χλμ

alexmer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη.

Γνωρίζω ότι αυτό το θέμα έχει απαντηθεί στο παρελθόν ποικιλοτρόπως αλλά θα με βοηθούσαν πολύ τα σχόλια σας για τη δική μου περίπτωση.

Έχω σε καθαρό line of sight και σε απόσταση 2χλμ ένα δημόσιο κτίριο που διαθέτει ένα από τα πλεόν γρήγορα Free Public WiFi που έχω δει, 500down - 400up και μάλιστα αυτές οι ταχύτητες βγαίνουν στον εξωτερικό του χώρο, συγκεκριμένα στο parking. Δεν έχω δει τι access points και σύστημα διαθέτει αλλά αυτές οι μετρήσεις βγαίνουν παντού γύρω από το κτίριο.

Ποιος είναι ο καλύτερος και πιο αξιόπιστος τρόπος που θα μπορούσα να συνδεθώ εκεί από 2χλμ μακριά ώστε να αποδεσμευτώ από τον τραγικό πάροχο που έχω τώρα; (συνεχείς αποσυνδέσεις, αργά τα απογεύματα η σύνδεση πέφτει στα 2-3mbps με ανύπαρκτο upload κτλ). Το σπίτι εσωτερικά είναι έτοιμο με modem/router & mesh. Ψάχνω για μια καλή λύση εξωτερικά ότι κι αν είναι αυτή (outdoor access point, κεραία) να την κατευθύνω στο Public WiFi και να παίρνω από εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον δεν μπορείς να τοποθετήσεις και στο άλλο σημείο κατευθυντική κεραία, αδύνατο να καταφέρεις να πετύχεις καλή σύνδεση, ό,τι και να βάλεις στο δικό σου σημείο.

13 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Εφόσον δεν μπορείς να τοποθετήσεις και στο άλλο σημείο κατευθυντική κεραία, αδύνατο να καταφέρεις να πετύχεις καλή σύνδεση, ό,τι και να βάλεις στο δικό σου σημείο.

Σ'ευχαριστώ. Δεν υπάρχει καμία λύση δηλαδή τύπου LiteBeam η CPE605 που όμως να μην χρειάζεται και 2η κεραία στο Public WiFi; Μια μονή κατευθυντική εξωτερική κεραία, να την στοχεύσω εκεί και να συνδεθεί.

Προφανώς η εμβέλια στο κατάστημα είναι εντός κτιρίου, άντε βαριά βαριά εως 50 μέτρα έξω. Μία άσχημη και κουλή λύση είναι να βάλεις repeater σε κοντινό σημείο , αν έχεις κάνα ΔΕΗτζή φίλο να το βάλεις σε κολόνα.

Είναι πολύ πιθανό όμως να μπεις σε blacklist , άρα πεταμένα λεφτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...