Προς το περιεχόμενο

Σπουδές Δίλημμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Είμαι φοιτητής στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στην Λάρισα.

Είμαι από Αθήνα όλοι μου οι φίλοι/συγγενείς είναι εκεί.

Είμαι Λάρισα περίπου 3 χρόνια και στην σχολή πέρασα πέρσι, η αλήθεια είναι πως δεν έχω παρακολουθήσει κάποιο μάθημα λόγο 8ωρης εργασίας και μη έχοντας όρεξη να ασχοληθώ με την σχολή. Για κάποιους λόγους λοιπόν θα πρέπει να γυρίσω στην Αθήνα οπότε και έκανα 10% για όποια σχολή περνάω εκεί. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βασίζομαι στην σχολή αυτή απλά θα ήθελα να υπάρχει η επιλογή όταν μου καρφώσει να παω να παρακολουθήσω και να ασχοληθώ. 

Το θέμα ποιο είναι ; Το τμήμα το οποίο πέρασα με 10% είναι το Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρισης. Ξέρω είναι μια σχολή που βγάζει κατά κανόνα ανέργους αλλά ποιά δεν βγάζει θα μου πείτε και είμαι σε δίλημμα στο να μείνω στην σχολή που είμαι και να πηγαινοέρχομαι εξεταστικές αν αποφασίσω να ασχοληθώ ή να γραφτώ στο ΠΑΔΑ ώστε να την έχω και δίπλα; 

Πόσο τραγική είναι η κατάσταση με το τμήμα αυτό; Διότι ρίχνοντας μια ματιά τα μαθήματα μου φάνηκαν ενδιαφέρων και εφόσον έχει να κάνει και με πολλή πληροφορία κτλπ θα μπορούσε στο μέλλον να το γυρίσω σε data science με ένα μεταπτυχιακό.

Να αναφέρω επίσης ότι η σχολή στην Λάρισα έχει πολλά μαθηματικά και φυσική είδα έχει και δεν τα πάω και τόσο καλά με αυτά ενώ στο ΠΑΔΑ φαίνονται πιο βατά.

Υπάρχει κανένας που έχει άποψη για το τμήμα στο ΠΑΔΑ ;;;

Επεξ/σία από NobodyRankXV
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, velociraptoras είπε

αρχικα μπορεις να κάνεις αιτηση μετεγγραφης στο αντιστοιχο τμημα του ΠΑΔΑ?  

Για φώτισέ μας λίγο φίλε μου , τι εννοείς;; Αν εννοείς να κάνω μετεγγραφή από Λάρισα τότε όχι δυστυχώς δεν υπάρχει αντιστοιχία με τμήμα της Αθήνας και επίσης δεν είμαι πρώτο έτος 

Για αρχη κανε παυση σπουδων αν αποφασησεις να μεινεις λαρισα γιατι με το ν+2 διαγραφεσαι σε 6 χρονια οποτε δεν θα μπορεις να πεις στο μελλον θελω να ξεκινησω ξανα την σχολη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Για φώτισέ μας λίγο φίλε μου , τι εννοείς;; Αν εννοείς να κάνω μετεγγραφή από Λάρισα τότε όχι δυστυχώς δεν υπάρχει αντιστοιχία με τμήμα της Αθήνας και επίσης δεν είμαι πρώτο έτος 

εχει το ψηφιακών συστηματων, μπερδευτηκα δεν ειναι στο παδα ειναι στο πανεπιστημιο  Πειραια

2 ώρες πριν, EcoBill είπε

Για αρχη κανε παυση σπουδων αν αποφασησεις να μεινεις λαρισα γιατι με το ν+2 διαγραφεσαι σε 6 χρονια οποτε δεν θα μπορεις να πεις στο μελλον θελω να ξεκινησω ξανα την σχολη.

δε διαγραφεσαι απλά χανεις ολα τα φοιτητικά δικαιωματα, πασο, βιβλια, κλπ.

Επεξ/σία από velociraptoras

19 ώρες πριν, velociraptoras είπε

δε διαγραφεσαι απλά χανεις ολα τα φοιτητικά δικαιωματα, πασο, βιβλια, κλπ.

πλεον διαγραφεσαι κανονικα, δεν χανεις μονο τα φοιτητικα δικαιωματα (https://www.esos.gr/arthra/71414/diagrafes-foititon-dodeka-erotiseis-apantiseis-gia-anotato-orio-foitisis)

Στις 27/8/2021 στις 7:14 ΜΜ, NobodyRankXV είπε

Καλησπέρα σας,

Είμαι φοιτητής στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων στην Λάρισα.

Είμαι από Αθήνα όλοι μου οι φίλοι/συγγενείς είναι εκεί.

Είμαι Λάρισα περίπου 3 χρόνια και στην σχολή πέρασα πέρσι, η αλήθεια είναι πως δεν έχω παρακολουθήσει κάποιο μάθημα λόγο 8ωρης εργασίας και μη έχοντας όρεξη να ασχοληθώ με την σχολή. Για κάποιους λόγους λοιπόν θα πρέπει να γυρίσω στην Αθήνα οπότε και έκανα 10% για όποια σχολή περνάω εκεί. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βασίζομαι στην σχολή αυτή απλά θα ήθελα να υπάρχει η επιλογή όταν μου καρφώσει να παω να παρακολουθήσω και να ασχοληθώ. 

Το θέμα ποιο είναι ; Το τμήμα το οποίο πέρασα με 10% είναι το Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρισης. Ξέρω είναι μια σχολή που βγάζει κατά κανόνα ανέργους αλλά ποιά δεν βγάζει θα μου πείτε και είμαι σε δίλημμα στο να μείνω στην σχολή που είμαι και να πηγαινοέρχομαι εξεταστικές αν αποφασίσω να ασχοληθώ ή να γραφτώ στο ΠΑΔΑ ώστε να την έχω και δίπλα; 

Πόσο τραγική είναι η κατάσταση με το τμήμα αυτό; Διότι ρίχνοντας μια ματιά τα μαθήματα μου φάνηκαν ενδιαφέρων και εφόσον έχει να κάνει και με πολλή πληροφορία κτλπ θα μπορούσε στο μέλλον να το γυρίσω σε data science με ένα μεταπτυχιακό.

Να αναφέρω επίσης ότι η σχολή στην Λάρισα έχει πολλά μαθηματικά και φυσική είδα έχει και δεν τα πάω και τόσο καλά με αυτά ενώ στο ΠΑΔΑ φαίνονται πιο βατά.

Υπάρχει κανένας που έχει άποψη για το τμήμα στο ΠΑΔΑ ;;;

Σαν απόφοιτος του συγκεκριμένου τμήματος έχω να σου πω το εξής:

- εάν θέλεις να κάνεις καριέρα πάνω στο αντικείμενο που σπούδασες ή έστω κάτι λιγουλάκι σχετικό ΜΗΝ ΠΑΣ

-εάν θες απλά να έχεις ένα χαρτί πήγαινε 

• Confused 1

6 ώρες πριν, LikeNoOther είπε

Σαν απόφοιτος του συγκεκριμένου τμήματος έχω να σου πω το εξής:

- εάν θέλεις να κάνεις καριέρα πάνω στο αντικείμενο που σπούδασες ή έστω κάτι λιγουλάκι σχετικό ΜΗΝ ΠΑΣ

-εάν θες απλά να έχεις ένα χαρτί πήγαινε 

Για πες , εσύ με τι ασχολείσαι τώρα σε βοήθησε κάπου ; 

9 ώρες πριν, LikeNoOther είπε

κοίταξα το πρόγραμμα σπουδών και έχει καλά μαθήματα αν σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός, τα δίκτυα κτλ, γενικά πληροφορική. Από εκεί κ πέρα, αν θες να βρεις δουλειά πανω σε κάτι τέτοιο, δεν νομίζω πως δεν θα σε βοηθήσουν όλα αυτά τα μαθήματα, όπως και το ότι θα έχεις το πτυχίο σου.

Απλά εγώ αυτό που καταλαβαίνω από το φίλο μας είναι ότι δεν τον πολυ ενδιαφέρουν οι σπουδές γενικά...

4 ώρες πριν, onelonelystar είπε

κοίταξα το πρόγραμμα σπουδών και έχει καλά μαθήματα αν σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός, τα δίκτυα κτλ, γενικά πληροφορική. Από εκεί κ πέρα, αν θες να βρεις δουλειά πανω σε κάτι τέτοιο, δεν νομίζω πως δεν θα σε βοηθήσουν όλα αυτά τα μαθήματα, όπως και το ότι θα έχεις το πτυχίο σου.

Απλά εγώ αυτό που καταλαβαίνω από το φίλο μας είναι ότι δεν τον πολυ ενδιαφέρουν οι σπουδές γενικά...

Για το βιβλιοθηκονιμιας μιλάμε πάντα έτσι;  

Με ενδιαφέρουν μωρέ απλά είναι και αλλά θέματα που προφανώς μπαίνουν σε προτεραιότητα όπως η δουλειά για να μπορώ να πληρώνω και τα έξοδα μου ώστε να ζω, απλά θα μπορούσα να το κάνω παράλληλα κάπως σιγά σιγά μέχρι να βγει.

Αποψή μου ότι από το τμήμα ΨΣ έχεις περισσότερες προοπτικές για το εργασιακό σου μέλλον, αλλά χρειάζεται και πολλή ενασχόληση προσωπική. Δυστυχώς για σένα το τμήμα της Λάρισας δεν έχει αντιστοιχία με το τμήμα ΨΣ ΠΑΠΕΙ αλλά με αυτό στη Σπάρτη. Για το τμήμα του ΠΑΔΑ το πιθανότερο να χρειαστείς ένα μεταπτυχιακό ώστε να μεταπηδήσεις σε άλλο κλάδο πχ των ΜΜΕ καθώς δεν έχω δει πια να προσλαμβάνουν απόφοιτους σε βιβλιοθήκες, μουσεία ή άλλους φορείς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Ajx08 είπε

Αποψή μου ότι από το τμήμα ΨΣ έχεις περισσότερες προοπτικές για το εργασιακό σου μέλλον, αλλά χρειάζεται και πολλή ενασχόληση προσωπική. Δυστυχώς για σένα το τμήμα της Λάρισας δεν έχει αντιστοιχία με το τμήμα ΨΣ ΠΑΠΕΙ αλλά με αυτό στη Σπάρτη. Για το τμήμα του ΠΑΔΑ το πιθανότερο να χρειαστείς ένα μεταπτυχιακό ώστε να μεταπηδήσεις σε άλλο κλάδο πχ των ΜΜΕ καθώς δεν έχω δει πια να προσλαμβάνουν απόφοιτους σε βιβλιοθήκες, μουσεία ή άλλους φορείς. 

Αυτό θα με ενδιαφερε,  δηλαδή σε ποια μεταπτυχιακά θα μπορούσα να μεταπηδήσω ώστε να ξεφύγω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Με ενδιαφέρουν μωρέ απλά είναι και αλλά θέματα που προφανώς μπαίνουν σε προτεραιότητα όπως η δουλειά για να μπορώ να πληρώνω και τα έξοδα μου ώστε να ζω, απλά θα μπορούσα να το κάνω παράλληλα κάπως σιγά σιγά μέχρι να βγει.

από ότι είπες ξεκίνησες να δουλεύεις κατευθείαν με το που πέρασες στη σχολή και δεν ασχολήθηκες καν με τα μαθήματα.. εμένα μου φαίνεται ότι απλά θες να δουλέψεις για να έχεις τα λεφτά σου. Δεν είναι κακό, απλά καλύτερα να μη λες ψέματα στον εαυτό σου, γιατί πολύ απλά δεν πρόκειται να ασχοληθείς και "σου τρώει" το μυαλό το θέμα της σχολής.

Αποφάσισε τι θες να κάνεις και συγκεντρώσου σε αυτό πρώτα και μετά δες τι μπορείς να κάνεις. (πχ η σχολή θα έχει και εργαστήρια που δεν θα μπορείς να παρακολουθήσεις αν δουλεύεις παράλληλα)

Επεξ/σία από onelonelystar
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...