Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η εταιρεία Poly Network πήγε από τις παρακλήσεις, στις απειλές για αγωγές στο να προσφέρει στον χάκερ θέση συμβούλου σε ζητήματα ασφαλείας στην εταιρεία.

Φαίνεται ότι ο χάκερ πίσω από την ιστορική ληστεία στη Poly Network άλλαξε γνώμη. Η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων επιβεβαίωσε σε ανάρτηση στο επίσημο blog της ότι τη Δευτέρα, ο ανώνυμος χάκερ που κατάφερε να κλέψει σχεδόν $610 εκατομμύρια κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία από την πλατφόρμα επέστρεψε και την τελευταία δόση.

«Σε αυτό το σημείο, όλα τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών που μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού έχουν ανακτηθεί πλήρως» διαβάζουμε στο επίσημο blog post με την εταιρεία να ανακτά επιτυχώς «τα τελευταία περίπου 141 εκατομμύρια δολάρια σε tokens νωρίτερα σήμερα» (σημ.: τη Δευτέρα). Η Poly Network ευχαρίστησε επίσης τον «Mr. White Hat» -όπως συνήθιζε να αποκαλεί τον χάκερ τις τελευταίες εβδομάδες- για την μέχρι τώρα συνεργασία του με την εταιρεία. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ανώνυμος χάκερ (ή ενδεχομένως ομάδα από χάκερ) έγραψε σε μια δημόσια συνεδρία «Ask Me Anything» που οργανώθηκε από την Poly Network ότι είχαν πάντα πρόθεση να επιστρέψουν τα περιουσιακά στοιχεία αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την ελπίδα η Poly Network να μάθαινε κάτι από αυτές τις επιθέσεις». Όταν ερωτήθηκαν γιατί έκαναν την ληστεία, ο χάκερ ή οι χάκερ απάντησαν «για πλάκα».

Τα πράγματα πάντως είχαν φτάσει σε απελπιστικό σημείο για την Poly Network, η οποία σε αντάλλαγμα για να επιστραφεί ένα μέρος των κλοπιμαίων -περίπου $200 εκατομμύρια από τα συνολικά $610 εκατομμύρια- είχε φτάσει στο σημείο να προσφέρει $50 χιλιάδες στον χάκερ καθώς και μία… θέση στην εταιρεία. Και αυτά, πάνω από τα $500 χιλιάδες που είχε απορρίψει ήδη ο χάκερ, ο οποίος επέμενε να γίνουν δωρεά σε κάποιο ίδρυμα ή κάποια τεχνολογική κοινότητα που είχε συνεισφορά στην ασφάλεια blockchain.

Η εταιρεία Poly Network επιβεβαίωσε στο CNBC ότι δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον του Mr. White Hat, παρόλο που ήταν υπεύθυνος για την μεγαλύτερη ληστεία αυτού του τύπου ξεπερνώντας τα $535 εκατομμύρια της ληστείας του Coincheck και τα $450 εκατομμύρια του Mt.Gox πριν υποβάλλει αίτηση για πτώχευση το 2014. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία Poly Network ήταν τυχερή που έπεσε σε… τέτοιο άτομο.

«Οι ενέργειές μου, που μπορεί να θεωρηθούν περίεργες, ήταν μέρος της προσπάθειας μου να συμβάλω στην ασφάλεια του εγχειρήματος Poly με το προσωπικό μου στυλ» δήλωσε ο χάκερ σε ένα μήνυμα που συμπεριέλαβε στην τελευταία συναλλαγή σύμφωνα με το CNBC. «Η συναίνεση επετεύχθη με οδυνηρό και σκοτεινό τρόπο, ωστόσο λειτουργεί».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Θυμήθηκα τα δύο χτυπήματα από hacker που έφαγα αρχές του 2010. Ο hacker μου είπε ότι αυτό που τον ένοιαζε ήταν η ουσία δηλαδή να καταφέρει να εισέλθει στο σύστημά μου και να υποκλέψει στοιχεία παρά τους κωδικούς και τα πολλά λογισμικά που είχα. Μετά μου έδωσε τους κωδικούς από όλες τις σελίδες που έμπαινα και τους είχε αλλάξει.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μαλλον τα επενδυσε εβγαλε μερικα εκατομμυρια και εδωσε πισω το αρχικο κεφαλαιο. Ωστε να μην το κυνηγησει και κανενας :P

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν πάει να πουλήσει καποιος  όλα αυτά τα poly shitcoin το πιθανότερο είναι όχι 610 εκατομμύρια να πάρει αλλά ούτε 1 δολάριο :D 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, chek2fire said:

Αν πάει να πουλήσει καποιος  όλα αυτά τα poly shitcoin το πιθανότερο είναι όχι 610 εκατομμύρια να πάρει αλλά ούτε 1 δολάριο :D 

Βρωμάει η υπόθεση. Περισσότερο μου κάνει για έμμεση διαφήμιση του poly network (οτι και να ειναι αυτο)... επειδή δεν ασχολούμαι... ξέρατε εσείς πριν απ αυτό τι είναι το poly network? Εννοώ ότι αν ήταν πραγματικός χακερ γιατί να μην τα κάψει? από το να τα επιστρέψει; 

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Βρωμάει η υπόθεση. Περισσότερο μου κάνει για έμμεση διαφήμιση του poly network (οτι και να ειναι αυτο)... επειδή δεν ασχολούμαι... ξέρατε εσείς πριν απ αυτό τι είναι το poly network? Εννοώ ότι αν ήταν πραγματικός χακερ γιατί να μην τα κάψει? από το να τα επιστρέψει; 

Δεν αποκλειεται να ειναι ολο ενα θεατρο, αλλα δεν μου κανει εντυπωση και να ισχυει.

Να τα καψει ομως γιατι? Το να καταστρεψει την εταιρια και τους πελατες της θα τον εκανε πραγματικο χακερ? Ασε που θα επρεπε να φυλαγεται για το υπολοιπο της ζωης του χωρις κανενα κερδος απο μια τετοια κινηση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, Bspus said:

Δεν αποκλειεται να ειναι ολο ενα θεατρο, αλλα δεν μου κανει εντυπωση και να ισχυει.

Να τα καψει ομως γιατι? Το να καταστρεψει την εταιρια και τους πελατες της θα τον εκανε πραγματικο χακερ? Ασε που θα επρεπε να φυλαγεται για το υπολοιπο της ζωης του χωρις κανενα κερδος απο μια τετοια κινηση.

Δεν ξέρω, "κακομοίρη" χάκερ πρώτη φορά βλέπω... καλά το ότι τον εντόπισαν έτσι απλά... για αυτό σου λέω ότι βρωμάει...

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Η εταιρεία Poly Network επιβεβαίωσε στο CNBC ότι δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον του Mr. White Hat, παρόλο που ήταν υπεύθυνος για την μεγαλύτερη ληστεία αυτού του τύπου ξεπερνώντας τα $535 εκατομμύρια της ληστείας του Coincheck και τα $450 εκατομμύρια του Mt.Gox πριν υποβάλλει αίτηση για πτώχευση το 2014. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία Poly Network ήταν τυχερή που έπεσε σε… τέτοιο άτομο.

Δεν μπορεί να γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη; :rolleyes:

Είναι σαν να κάνεις ληστεία σε τράπεζα, μετά δηλώνεις ότι το έκανες για πλάκα και επιστρέφεις τα χρήματα. Αν ίσχυε αυτό δεν θα έμπαινε κανένας φυλακή.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...