adi32 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Πολλές θεωρίες συνομωσίας στις μέρες μας Η πρόοδος φαινεται μας έχει πάει πολλά χρονια πισω 1
Billi the Kid Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Σε λίγο θα χαλάνε εντελώς τυχαία όταν βγαίνουν εκτός εγγύησης...
ELMastas Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Και λέω εγώ τώρα,αν μπορούν να επιρεάσουν έτσι απο παντού όλες τις τηλεοράσεις,δεν θα μπορούσαν να εντοπίζουν,οποιαδήποτε τηλεόραση,που γνωρίζουν οτι κλάπηκε για να τις ανακτούν και πιθανώς να συλλαμβάνουν και τους κλέφτες ? (ιδιαίτερα τα ακριβά μοντέλα.. 😏)
czarjuly Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, Billi the Kid είπε Σε λίγο θα χαλάνε εντελώς τυχαία όταν βγαίνουν εκτός εγγύησης... Καλα αυτο θα μπορουσε να γινει και με ενα τσιπακι που θα μετραει αντιστροφα σε ενα ποσοστο πωλησεων που θελουν να εχουν ετησιως οι εταιρειες ,ποιος μπορει να το ελεγξει αυτο;
SlackulatoR Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 "Ήτανε τηλεόραση - τώρα είναι Κουμπαράς!"
dasimo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Είμαι φανατικός των Sammy τηλεοράσεων , όχι γιατί είναι οι καλύτερες(σίγουρα δεν είναι) ,αλλά επειδή είναι αξιόπιστες και χωρίς πιθανότητα burn in προσφέροντας το 90% της ποιότητας μιας oled . Τελευταία μου αγορά σε Samsung ήταν προ ενός μήνα η Q80A. Ξέρω ότι οι τηλεοράσεις της Samsung σε παρακολουθούν (αυτές που έχουν μικροφωνο στο remote) αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τον ράθυμο της η εταιρία……. Λες ας πούμε…..τι καταπληκτικό που είναι το καινούργιο BMW M4…..ανοίγεις μετά από 20 λεπτά το youtube app στην τηλεόραση…..τσουπ 50 βίντεο για το Μ4 ενώ εστ είπες μια φορά την λέξη…. αλλο επίπεδο παρακολούθησης…..και μην μου πει κανείς ότι δεν ξέρει την ιστορία με τις παρακολουθήσεις των tv της sammy…..ένα απλό google search θα σας πείσει. 1
nefos78 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Μόνο ένας αφελής που διαβάζει τεχνολογικά θέματα δεν έχει καταλάβει, πως ότι αγοράζεις πλέον δεν είναι αποκλειστικά δικό σου. 1
Swimmer21 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Guys στο μέλλον θα αγοράζεις ένα προϊόν και θα είναι pay to use για κάποια χαρακτηριστικά του. Πχ αν θα θες να ξεκλειδώσεις το HDR στην επόμενη ταινία που θα δεις, θα σε χρεώνει 1€. Ηδη πάει να το κάνει η Tesla λέγοντας ότι κάθε αμάξι που θα παράγει θα περιλαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά και Autopilot αλλά ο χρήστης θα πρέπει να πληρώνει κάτι παραπάνω για να τα χρησιμοποιήσει, σαν συνδρομή. Βεβαια έχει και τα καλά του: "Καλημερα Swimmer21, παρακαλώ βάλε τη ζώνη σου για να ξεκινήσουμε. Εναλλακτικά αν επιλέξεις την παράκαμψη ασφαλείας θα χρεωθείς 2€."
tsibosp Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 16 ώρες πριν, Greatspeeder είπε Πόσος καιρός πριν η Samsung - και οι άλλες εταιρείες - αρχίσουν να απενεργοποιουν τηλεοράσεις που πωλήθηκαν ως μεταχειρισμένες? ρε πατε καλα; Τι ειναι αυτα που λετε; Αμα την δηλωσει αυτος που στην πουλησε οτι την εκλεψες θα στην μπλοκαρουν και καλα θα κανουν. Που κολλανε τα μεταχειρισμενα; Αμα ειναι ετσι και οταν μετακομιζεις θα στην μπλοκαρουν γτ αλλαξες διευθυνση. Σοβαρευτειτε και φιλτραρετε τι λετε.
dasimo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Στα κινητά όμως δεν το εφαρμόζετε έτσι απλά ….και ο λόγος είναι ότι κλέβονται εύκολα και πουλάτε καινούργια . Επίσης αν κλέψουν δίκη μου τηλεόραση , θα κάνουν remote blocking? Η απάντηση βέβαια είναι ότι θα κάνουμε αφού όμως φέρεις 50 δικαστικές αποφάσεις . Άρα μην το πουλάτε ως feature , γιατί είναι αλλά μόνο για εσάς κύριοι της sammy
apos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 18 ώρες πριν, Tlykog είπε Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να συνδέσουμε ΚΑΙ την TV στο internet... Λες και δε μας φτάνουν κινητά, τάμπλετ, λάπτοπ κτλ Υπάρχουν τόσες συσκευές streaming σε κάθε σπίτι που χάνει την χρησιμότητά του... Πέρα από το να μαζεύει δεδομένα για τις προτιμήσεις του χρήστη φυσικα... Οκ. Σε περίπτωση ληστείας μοιάζει χρησιμο, αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά. πχ 1) Ανέφερε η Samsung στους ιδιοκτήτες αυτή την τεχνολογία και συμφώνησαν κατά την αγορά της τηλεόρασης; 2) Υπάρχει η δυνατότητα να το κάνει και ο αγοραστής; Πχ αν μου την κλέψουν να το δηλώσω στη Samsung και να την αχρηστεύσει; 3) Υπάρχει τρόπος παράκαμψης; Αν ναι, τότε δεν έχει νόημα. 4) Με ποιο τρόπο διασφαλίζει ότι δεν έχει πρόσβαση κανένας άλλος σε αυτή την τεχνολογία; 5) Γιατί περίμενε μέχρι αυτό το γεγονός για να αναφέρει ότι έχει ενσωματώσει, κρυφά, αυτή τη δυνατότητα; 6) Πώς είναι δική μου, μια συσκευή που πληρώνω ΕΓΩ, αν η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να την απενεργοποιήσει όποτε θελήσει;... 7) Πόσο χρήσιμο είναι αυτό για το μέλλον, όταν πλέον γνωρίζουν οι κλέφτες ότι δεν πρέπει να συνδεθεί η TV στο internet; Το μόνο που έμεινε είναι η δυνατότητα να απενεργοποιεί η Samsung τις τηλεοράσεις της... Το πλεονέκτημα χάθηκε, όταν έγινε γνωστή η τεχνολογία που αναφέρεται στο άρθρο. κτλ Προφανώς κάποιος εδώ έχει καβαλήσει καλάμι... και δεν είναι οι κλέφτες... Με εξαίρεση την πρώτη-πρώτη πρόταση με την οποία διαφωνώ κάθετα και με το (7) που δεν μου λέει κάτι, σε όλα τα άλλα συμφωνώ και ας χλευάζουν διάφοροι
Tlykog Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, apos είπε Με εξαίρεση την πρώτη-πρώτη πρόταση με την οποία διαφωνώ κάθετα και με το (7) που δεν μου λέει κάτι, σε όλα τα άλλα συμφωνώ και ας χλευάζουν διάφοροι Η πρώτη πρόταση έχει να κάνει με το ότι υπάρχουν ένα σωρό άλλοι τρόποι να streamάρεις στην TV. Επιπλέον, λόγω της φύσης του Android, χρειάζονται και οι αναβαθμίσεις. Στις τηλεοράσεις για πόσο καιρό θα δίνει ο κατασκευαστής; Πχ μία smart TV μετά από 7-8 χρόνια δε θα είναι αρχαία από άποψη software; Πόσο καλά θα δουλεύουν οι εφαρμογές (πχ netflix) σε τόσο παλιά έκδοση; Είναι πολλά τα ερωτήματα. Καλύτερα να το συνδέσεις με κάποια άλλη συσκευή που ενημερώνεται κανονικά και έχεις έτσι κι αλλιώς. Άρα εξαρχής να μη τη συνδέσεις με το internet. Στο 7 η Samsung απενεργοποίησε τις τηλεοράσεις και κέρδισε, απέναντι στους κλεπταποδόχους και όχι στους κλέφτες, χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Δηλαδή, επειδή δε γνώριζαν γι αυτή τη λειτουργία. Από εδώ και πέρα ξέρουν και δεν θα ξανακάνουν το ίδιο λάθος. Ταυτόχρονα η Samsung διατηρεί το δικαιώμα να απενεργοποιεί ΚΑΙ τις νόμιμα αγορασμένες τηλεοράσεις. Δε βλέπω πουθενα΄γιατί αυτό είναι καλό, από τη στιγμή που δε μπορεί πχ ο χρήστης να δηλώσει κλοπή και να εκμεταλλευτεί αυτή τη λειτουργία προς όφελός του. Πάντα θα χλευάζουν όσοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους τις έννοιες "λάτρης της τεχνολογίας" και "υπόδουλος της τεχνολογίας". Για εμένα, ΜΟΝΟ όσα πράγματα είναι χρήσιμα για τον καταναλωτή είναι αποδεκτά και μόνο όταν σέβονται τα προσωπικά του δικαιώματα και τα προσωπικά του δεδομένα. ΔΕΝ πληρώνω για να αγοράσω κάτι που χρησιμοποιεί το δικό μου ρεύμα και τη δική μου σύνδεση στο διαδίκτυο για να μαζεύει και να στέλνει στην κατασκευάστρια εταιρεία τα προσωπικά μου δεδομένα. Αν μου έδιναν την επιλογή "πάρτο δωρεάν και θα μαζεύει τα προσωπικά σου δεδομένα 24/7" θα το καταλάβαινα, αλλά θα προτιμούσα να πάρω κάτι του στυλ "πλήρωσε και δεν μαζεύω καθόλου δεδομένα". Το να το πληρώνω και να δουλεύει για την εταιρεία δεν το δέχομαι. Προσωπική μου γνώμη. Σέβομαι και την άλλη άποψη και μακάρι και όλοι οι άλλοι να έκαναν το ίδιο... Το forum θα ήταν πολλά επίπεδα ψηλότερα... 20 ώρες πριν, Hetfield είπε Μπορεις να αγορασεις και μια CRT τηλεοραση και θα εισαι μια χαρα. Σωστά γιατί στη ζωή όλα είναι άσπρο - μαύρο... Ζηλεύω τους ανθρώπους που μπορούν να δουν τη ζωή σε τόσο στενά πλαίσια... Ξεφεύγουν από τη διαδικασία της επιλογής και όλα τους φαίνονται ρόδινα... Επειδή υπάρχουν και άνθρωποι που βλέπουν περισσότερα χρώματα από άσπρο και μαύρο, παρόλο που έχουν δυσχρωματωψία (όπως ο υποφαινόμενος), παρουσιάζουν και άλλες επιλογές. Πχ το να έχεις μία OLED, 1000Hz, 3D κτλ ΧΩΡΙΣ να είναι smart είναι αδύνατο; Έχω TV Samsung 300Hz, FHD, 3D (μοντέλο 2014), όχι Smart. Μια χαρά δουλεύει και παίζει τα πάντα. Όταν θέλω να streamάρω χρησιμοποιώ laptop, αν και σκέφτομαι ένα TV box. Είναι πολύ φθηνα, αναβαθμίζονται και αν περάσει η "μπογιά" τους θα αγοράσω ένα καινούριο και θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το ίδιο panel, για όσο καιρό δουλεύει. Ποιο είναι το πρόβλημα; Για παράδειγμα: https://www.skroutz.gr/s/16594393/Xiaomi-TV-Box-Mi-Box-S-4K-UHD-με-WiFi-USB-2-0-2GB-RAM-και-8GB-Αποθηκευτικό-Χώρο-με-Λειτουργικό-Android-8-1-και-Google-Assistant.html?from=best_sellers_tag με 42€. 20 ώρες πριν, xotz είπε Αν θέλεις κάτι που "απλά να δουλεύει" υποψιάζομαι οτι έχεις και ενα Nokia 3310(του 2000); Γιατί και αυτό απλά δουλεύει. Επίσης το οτι εσύ φοβάσαι μην σε δει κάποιος "hacker" απο την TV σου δεν σημαίνει πως όλοι το φοβόμαστε. Και αν εσύ δεν θέλεις να πάρεις Smart TV μην πάρεις. Υπάρχουν άνθρωποι που για διάφορους λόγους τις θέλουν και τις αγοράζουν. Δεν συμφωνώ με αυτό που κάνει η Samsung, γι αυτό και έχει πέσει πολύ στα μάτια μου αλλά ευτυχώς, δεν είμαστε και δεν θα μείνουμε στο 2010. Η τεχνολογία πάει μπροστά και αν οι καταναλωτές είναι αρκετά ζώα για να στηρίξουν τις αποφάσεις αυτές, τότε η Samsung και οποιαδήποτε άλλη Samsung θα συνεχίσει να κάνει οτι θέλει. Πραγματικα! Σε ευχαριστω ρε φιλε που με καταλαβαινεις. Οταν βλεπω κατι τετοια σχολια απο ατομα που θελουν αλλα δεν θελουν να πανε μπροστα δεν μπορω.... Και ο αλλος στο youtube ειναι ενα τετοιο ατομο που λεει πραγματα τα οποια μονο ενας απλος χρηστης δεν τα ξερει... Ο μηδενισμός είναι κλασσικη τακτική όταν δεν υπάρχουν πραγματικά επιχειρήματα... Αυτό έγραψα; Κάποια πράγματα θέλω απλά να δουλεύουν. Πχ τηλεόραση, ψυγείο, κουζίνα κτλ Ποιος hacker μου λες; Οι ίδιες οι εταιρείες το κάνουν, νόμιμα και φωναχτά. Η άγνοιά σου στα προφανή ενισχύει την άποψή μου ότι όσοι ζητούν υπερβολική τεχνολογία, συνήθως, δεν έχουν και γνώση αυτής... Δικαίωμα των ανθρώπων να αγοράζουν ό,τι θέλουν. Σέβομαι την επιλογή τους και δεν τους χλευάζω... Μακάρι να έκαναν και κάποιοι από αυτούς το ίδιο... Ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος. Το "μπροστά" πρέπει να το ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου. "Εξέλιξη" λέμε όταν κάτι είναι σε όλα καλύτερο από την προηγούμενη κατάσταση. Όταν είναι σε κάτι καλύτερο και σε κάτι χειρότερο δεν είναι "εξέλιξη", είναι "αντικατάσταση". Το ότι αφαίρεσαν την δυνατότητα να γοράσεις ένα απλό panel έγινε γιατί νοιάστηκαν για εμένα ή γιατί με τις smartTV's βγάζουν χρήματα και μετά την πώληση; 14 ώρες πριν, adi32 είπε Πολλές θεωρίες συνομωσίας στις μέρες μας Η πρόοδος φαινεται μας έχει πάει πολλά χρονια πισω Δεν είναι όλα θεωρίες συνομωσίας. Πώς θα χαρακτήριζες τη συλλογή προσωπικών δεδομένων το 2000 από οποιαδήποτε πηγή; Άνετα θεωρία συνωμοσίας. Πώς θα σου φαινόταν η TV σου να έχει μικρόφωνο στο τηλεκοντρόλ και να σου εμφανίζει διαφημίσεις το 2015; Άνετα θεωρία συνομωσίας. Πως θα σου ακούγονταν αν σου έλεγα ότι ο επεξεργαστής του σταθερού ή του φορητού σου έχει έναν ξεχωριστό, απομονωμένο, χωρο ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ, όπου δεν ξέρει κανένας τί πραγματικά κάνει πχ το 2012; Θα με έλεγες σίγουρα τρελό. Πώς θα σου φαίνονταν αν σου έλεγα πριν από 1-2 εβδομάδες ότι οι τηλεοράσεις ένος γνωστού κατασκευαστή έχουν ΕΙΔΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ που μπορεί να τις καταστίσει άχρηστες όταν και όποτε θελήσει; Θα μου το φόραγες το πουκάμισο με τα μανίκια πίσω άνετα... Όλα τα παραπάνω που αναφέρω, ενδεικτικά, είναι και επίσημα αποδεκτά από τις ίδιες τις εταιρείες. Είναι 100% σίγουρο ότι ισχύουν. Κάποια πράγματα, λοιπόν, είναι θεωρίες συνωμοσίας και κάποια όχι... Ας μη μπερδεύουμε το "δύσκολα πιστευτό" με το "αναληθές". Έρευνα χρειάζεται και χρόνος για να τα ξεχωρίσεις. 12 ώρες πριν, ELMastas είπε Και λέω εγώ τώρα,αν μπορούν να επιρεάσουν έτσι απο παντού όλες τις τηλεοράσεις,δεν θα μπορούσαν να εντοπίζουν,οποιαδήποτε τηλεόραση,που γνωρίζουν οτι κλάπηκε για να τις ανακτούν και πιθανώς να συλλαμβάνουν και τους κλέφτες ? (ιδιαίτερα τα ακριβά μοντέλα.. 😏) Αν το πληρώσεις ξεχωριστά, ίσως... 5 ώρες πριν, nefos78 είπε Μόνο ένας αφελής που διαβάζει τεχνολογικά θέματα δεν έχει καταλάβει, πως ότι αγοράζεις πλέον δεν είναι αποκλειστικά δικό σου. Άλλο το να το ξέρεις, άλλο το να το δέχεσαι... Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2021 από Tlykog 1 2
apos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 36 λεπτά πριν, Tlykog είπε Η πρώτη πρόταση έχει να κάνει με το ότι υπάρχουν ένα σωρό άλλοι τρόποι να streamάρεις στην TV. Επιπλέον, λόγω της φύσης του Android, χρειάζονται και οι αναβαθμίσεις. Στις τηλεοράσεις για πόσο καιρό θα δίνει ο κατασκευαστής; Πχ μία smart TV μετά από 7-8 χρόνια δε θα είναι αρχαία από άποψη software; Πόσο καλά θα δουλεύουν οι εφαρμογές σε τόσο παλιά έκδοση; Είναι πολλά τα ερωτήματα. Καλύτερα να το συνδέσεις με κάποια άλλη συσκευή που ενημερώνεται κανονικά και έχεις έτσι κι αλλιώς. Άρα εξαρχής να μη τη συνδέσεις με το internet. Στο 7 η Samsung απενεργοποίησε τις τηλεοράσεις και κέρδισε, απέναντι στους κλεπταποδόχους και όχι στους κλέφτες, χρησιμοποιώντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Δηλαδή, επειδή δε γνώριζαν γι αυτή τη λειτουργία. Από εδώ και πέρα ξέρουν και δεν θα ξανακάνουν το ίδιο λάθος. Ταυτόχρονα η Samsung διατηρεί το δικαιώμα να απενεργοποιεί ΚΑΙ τις νόμιμα αγορασμένες τηλεοράσεις. Δε βλέπω πουθενα΄γιατί αυτό είναι καλό, από τη στιγμή που δε μπορεί πχ ο χρήστης να δηλώσει κλοπή και να εκμεταλλευτεί αυτή τη λειτουργία προς όφελός του. Πάντα θα χλευάζουν όσοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει στο μυαλό τους τις έννοιες "λάτρης της τεχνολογίας" και "υπόδουλος της τεχνολογίας". Για εμένα, ΜΟΝΟ όσα πράγματα είναι χρήσιμα για τον καταναλωτή είναι αποδεκτά και μόνο όταν σέβονται τα προσωπικά του δικαιώματα και τα προσωπικά του δεδομένα. ΔΕΝ πληρώνω για να αγοράσω κάτι που χρησιμοποιεί το δικό μου ρεύμα και τη δική μου σύνδεση στο διαδίκτυο για να μαζεύει και να στέλνει στην κατασκευάστρια εταιρεία τα προσωπικά μου δεδομένα. Αν μου έδιναν την επιλογή "πάρτο δωρεάν και θα μαζεύει τα προσωπικά σου δεδομένα 24/7" θα το καταλάβαινα, αλλά θα προτιμούσα να πάρω κάτι του στυλ "πλήρωσε και δεν μαζεύω καθόλου δεδομένα". Το να το πληρώνω και να δουλεύει για την εταιρεία δεν το δέχομαι. Προσωπική μου γνώμη. Σέβομαι και την άλλη άποψη και μακάρι και όλοι οι άλλοι να έκαναν το ίδιο... Το forum θα ήταν πολλά επίπεδα ψηλότερα... Σωστά γιατί στη ζωή όλα είναι άσπρο - μαύρο... Ζηλεύω τους ανθρώπους που μπορούν να δουν τη ζωή σε τόσο στενά πλαίσια... Ξεφεύγουν από τη διαδικασία της επιλογής και όλα τους φαίνονται ρόδινα... Επειδή υπάρχουν και άνθρωποι που βλέπουν περισσότερα χρώματα από άσπρο και μαύρο, παρόλο που έχουν δυσχρωματωψία (όπως ο υποφαινόμενος), παρουσιάζουν και άλλες επιλογές. Πχ το να έχεις μία OLED, 1000Hz, 3D κτλ ΧΩΡΙΣ να είναι smart είναι αδύνατο; Έχω TV Samsung 300Hz, FHD, 3D (μοντέλο 2014), όχι Smart. Μια χαρά δουλεύει και παίζει τα πάντα. Όταν θέλω να streamάρω χρησιμοποιώ laptop, αν και σκέφτομαι ένα TV box. Είναι πολύ φθηνα, αναβαθμίζονται και αν περάσει η "μπογιά" τους θα αγοράσω ένα καινούριο και θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ το ίδιο panel, για όσο καιρό δουλεύει. Ποιο είναι το πρόβλημα; Για παράδειγμα: https://www.skroutz.gr/s/16594393/Xiaomi-TV-Box-Mi-Box-S-4K-UHD-με-WiFi-USB-2-0-2GB-RAM-και-8GB-Αποθηκευτικό-Χώρο-με-Λειτουργικό-Android-8-1-και-Google-Assistant.html?from=best_sellers_tag με 42€. Ο μηδενισμός είναι κλασσικη τακτική όταν δεν υπάρχουν πραγματικά επιχειρήματα... Αυτό έγραψα; Κάποια πράγματα θέλω απλά να δουλεύουν. Πχ τηλεόραση, ψυγείο, κουζίνα κτλ Ποιος hacker μου λες; Οι ίδιες οι εταιρείες το κάνουν, νόμιμα και φωναχτά. Η άγνοιά σου στα προφανή ενισχύει την άποψή μου ότι όσοι ζητούν υπερβολική τεχνολογία, συνήθως, δεν έχουν και γνώση αυτής... Δικαίωμα των ανθρώπων να αγοράζουν ό,τι θέλουν. Σέβομαι την επιλογή τους και δεν τους χλευάζω... Μακάρι να έκαναν και κάποιοι από αυτούς το ίδιο... Ο κόσμος θα ήταν ένα καλύτερο μέρος. Το "μπροστά" πρέπει να το ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου. "Εξέλιξη" λέμε όταν κάτι είναι σε όλα καλύτερο από την προηγούμενη κατάσταση. Όταν είναι σε κάτι καλύτερο και σε κάτι χειρότερο δεν είναι "εξέλιξη", είναι "αντικατάσταση". Σε ο,τι αφορά το πρώτο, εξακολουθώ να διαφωνώ: ο κίνδυνος κατάχρησης της τεχνολογίας (από χάκερ, τον ίδιο τον χρήστη ή ακόμα και την ίδια την κατασκευάστρια εταιρεία) δεν θα πρέπει να είναι λόγος μη εξέλιξης των πραγμάτων. Προσωπικά δεν μπορώ να συγκρίνω την ευκολία αλλά και την αισθητική (πχ "κάδρο") μιας τηλεόρασης που συνδέεται από μόνη της στο Internet και έχει smart λειτουργίες, με το να συνδέσω έξτρα συσκευή. Θα μου πεις, έχουν μικρύνει οι συσκευές κτλ, αλλά και πάλι, η φιλοσοφία παραμένει. Όταν δε παλιώσει, θα της βάλω τότε ένα εξωτερικό box (άσε που λογικά θα έχει πλέον δευτερεύοντα ρόλο και θέση στο σπίτι). Εγώ θέλω η TV να είναι smart και να συνδέεται στο Internet και να μην υπάρχει "νταβατζιλίκι" από τις εταιρείες. Γίνεται; Τεχνολογικά προφανώς και γίνεται, άρα το ότι το πράγμα συνεχώς χειροτερεύει είναι ξεκάθαρα θέμα αποφάσεων και πολιτικής. Συμφωνώ λοιπόν σε ό,τι άλλο έγραψες και φυσικά και τις απαντήσεις που έδωσες (και στην ουσία του πράγματος αλλά και από άποψη αισθητικής).
polaki Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 17 ώρες πριν, ovidius80 είπε Δεν διαφωνώ σε τίποτα από όσα λες εκτός απο ένα. Δεν θέλω να πάρω smart TV. Δυστυχώς δεν μπορώ να μην πάρω smart TV μιας και πλέον δεν κυκλοφορεί τίποτα άλλο στην αγορά. Αν θελήσω να αγοράσω κάτι που να λειτουργεί σαν μια παλιά τηλεόραση δλδ οθόνη και δεκτης χωρίς άλλα smart features πρέπει να πάω σε οθόνη υπολογιστή ή επαγγελματική οθόνη μεγάλου μεγέθους και ανάλογα μεγάλου κόστους. Απλά διευκρινηση Για να γίνει "smart" η TV σου, πρέπει να τη συνδέσεις στο internet, είτε με καλώδιο είτε με wifi. Αν ΔΕΝ τη συνδέσεις, και απλά της βάλεις την κεραία για να βλέπεις τα ελεύθερα κανάλια, ή ακόμα και αποκωδικοποιητή τύπου Nova ή οτιδήποτε άλλο, δεν υπάρχει κάτι να "φοβάσαι". Της γιαγιάς μου στο χωριό δεν είναι smart tv, γιατι πλέον η γιαγιά δεν έχει ΟΥΤΕ κινητό, αφού στα 89 της δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Βλέπει όμως Χαρδαλιά σε 50'', σίγουρα καλύτερα απ'το τετράγωνο 24άρι crt σκουπίδι που είχε μέχρι το 2010 (που έγινε υποχρεωτικός αν θυμάστε ο αποκωδικοποιητής λόγω Digea). Εκτός αν εννοείς smart το ότι μπορεί να συνδεθεί με tablet ή κινητό κλπ. Στην οποία περίπτωση και πάλι όμως ΕΣΥ πρέπει να δώσεις πρόσβαση. Άρα προς τί η άρνηση του να πάρεις smart tv?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Super Moderators Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 3 minutes ago, polaki said: Για να γίνει "smart" η TV σου, πρέπει να τη συνδέσεις στο internet, είτε με καλώδιο είτε με wifi. Αν ΔΕΝ τη συνδέσεις, και απλά της βάλεις την κεραία για να βλέπεις τα ελεύθερα κανάλια, ή ακόμα και αποκωδικοποιητή τύπου Nova ή οτιδήποτε άλλο, δεν υπάρχει κάτι να "φοβάσαι". Της γιαγιάς μου στο χωριό δεν είναι smart tv, γιατι πλέον η γιαγιά δεν έχει ΟΥΤΕ κινητό, αφού στα 89 της δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Βλέπει όμως Χαρδαλιά σε 50'', σίγουρα καλύτερα απ'το τετράγωνο 24άρι crt σκουπίδι που είχε μέχρι το 2010 (που έγινε υποχρεωτικός αν θυμάστε ο αποκωδικοποιητής λόγω Digea). Εκτός αν εννοείς smart το ότι μπορεί να συνδεθεί με tablet ή κινητό κλπ. Στην οποία περίπτωση και πάλι όμως ΕΣΥ πρέπει να δώσεις πρόσβαση. Άρα προς τί η άρνηση του να πάρεις smart tv? Αυτό τώρα είναι επιχείρημα του στυλ "αγοράζω smartphone αλλά δεν το συνδέω σε data"? 😛
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα