Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Tlykog είπε

Η τελευταία φράση σου είναι ισοπεδωτική και μόνο ως αστείο μπορώ να τη λάβω.

Αστείο ήταν φίλε, γενικά θέλω να εχω καποια δεδομένα πριν σχολιάσω κάτι με σιγουριά, προσωπικά δεν μπορώ τις θεωρίες συνομωσίας. Και πάνω σε αυτό αστειευόμουνα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, polaki είπε

Αστείο ήταν φίλε, γενικά θέλω να εχω καποια δεδομένα πριν σχολιάσω κάτι με σιγουριά, προσωπικά δεν μπορώ τις θεωρίες συνομωσίας. Και πάνω σε αυτό αστειευόμουνα.

Ούτε εγώ. Απλά βλέπω ότι τώρα τελευταία η γραμμή ανάμεσα στις θεωρίες συνομωσίας και στην πραγματικότητα λεπταίνει... Υπάρχει ακόμα φυσικά, αλλά θέλει χρόνο και μελέτη για να κρίνει κάποιος σωστά τί είναι αλήθεια και τί μπαρούφα.

7 ώρες πριν, xotz είπε

5 ώρες πριν, cabdik είπε

τι καθεστε και ψειριζετε...?  γιατι υπαρχει αυτη η τεχνολογια? ειναι απλη και μπορει να υπαρξει .......απλα. 

Δεν σας αρεσει?  δικαιωμα σας και γουστο σας...! Αλλα γιατι σας κοφτει?  εσας σας μπλοκαρε ποτε καποια εταιρεια, ειτε η Samsung/LG/Sony/Panasonic κλπ, καποια συσκευη που αγορασατε νομιμα..? Δεν νομιζω..! 

Επισης, οποιος δεν θελει Smart συσκευη (ειτε τηλεοραση, ειτε κινητο, ειτε ταμπλετ...) για Χ-Ψ λογους....,  γιατι να την αγορασει..?  υπαρχουν και NON Smart συσκευες, που δουλευουν  υπεροχα....!!!!!!! 

Ποτέ κάτι ακραίο δε στο πετάνε στο κεφάλι. Όλα έρχονται σιγά σιγά για να τα χωνεύεις πρωτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι μισούν τις αλλαγές και υπάρχει πιθανότητα να αντιδράσουν μονο γι αυτό και όχι για την ουσία της αλλαγής.

Αυτό το έχουν μάθει καλά. Είναι κρίμα που απο την ιστορία έχουν διδαχθεί μόνο όσοι έχουν της εξουσία και όχι ο απλός λαός...

Στις τηλεοράσεις δε θα βρεις κάτι σε non smart με δυνατότητες. Όχι γιατί δε γίνεται τεχνολογικά, αλλά γιατί κανείς δε θέλει να επενδύσει σε κάτι που ία τον κάνει να χάσει τα επιπλέον έσοδα που έχουν οι smart TVs.

Όπως είχε γράψει και ο γερμανός πάστορας:

Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. 
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης. 
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί».

Martin Niemoeller (1892-1984)

Προφανώς και ενδιαφέρει το να έχω πραγματικές επιλογές.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Tlykog είπε

Φυσικά το κρίνει. Είναι δικαίωμα του καθενός και σε κάποια πράγματα υπάρχουν και νόμοι.

Το αν μου αρέσει ή όχι κάτι είναι ενδεικτικό του μέρους του καταναλωτικού κοινού που ανήκω.

Φυσικά και υπάρχει εξέλιξη σε πολλά πράγματα.Πχ σε φάρμακα (ανέβηκε ο μέσος όρος ζωής), στους επεξεργαστές (δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάτι στο οποίο ένας καινούριος cpu να είναι χειρότερος από έναν παλιό) και πολλά άλλα πράγματα.

προφανώς δε διάβασες το άρθρο. Η τεχνολογία αυτή έγινε στα ΚΡΥΦΑ, με στόχο να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ από τη Samsung. Ο χρήστης δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτή την τεχνολογία. Οι κλέφτες γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτό και το άρθρο αναφέει ξεκάθαρα:

"...Βεβαίως, μπορείτε πάντα να την αποσυνδέσετε από το Internet και να χρησιμοποιήσετε μία άλλη συσκευή streaming για να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες (π.χ. Android TV, Apple TV κ.λπ.)."... Άρα μπορεί να προσπεραστεί εύκολα. Προφανώς δεν το κατάλαβες καλά.

Η άγνοια στο post σου φαίνεται να υπάρχει από τη δική σου πλευρά. Δεν διάβασες προσεκτικά το άρθρο και αυτά που έγραψες είναι για κάτι που υπάρχει στο δικό σου μυαλό. Το άρθρο δεν γράφει κάτι τέτοιο. Δεν θα κρίνω τις γνώσεις σου πάνω στην τεχνολογία, γιατί δε σε γνωρίζω. Σε αντίθεση με εσένα. Κρίνω μόνο αυτά που γράφεις για το άρθρο.

Είναι τόσο στα @@ της που δεν σου δίνει καν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσεις πλήρως τη δυνατότητα να συγκεντρώνει προσωπικά σου δεδομένα... Εκτός κι αν το γνωρίζεις, αλλά δε θέλεις να το αναλύσεις γιατί είναι αυτονόητο... ότι τα μαζεύουν. Το αναφέρουν ξεκάθαρα στους όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Δεν το έκρυψαν ποτέ. Διάβασε:

https://www.samsung.com/uk/info/privacy-SmartTV/

Δεν έχει να κάνει καθόλου με το φόβο. Μιλάμε για τεχνολογία. Είναι να υπάρχουν οι σωστές δικλείδες ασφαλείας ώστε να μη μπορεί να το εκμεταλλευτεί κάποιος για λόγους πέρα από αυτούς για τους οποίους δημιουργήθηκε.

Το raspberry το ανέφερα στις επιλογές. Προσωπικά, ούτε εγώ θα το επέλεγα.

Καμια(σχεδον καμια να πουμε την αληθεια) εταιρια δεν σου δινει απευθεις το δικαιωμα να απενεργοποιησεις την παρακολουθηση. Στην περιπτωση που στην δινει, στο επομενο update θα βαλουν καινουριους τροπους παρακολουθησης που θα θελουν 3 ωρες να τους κλεισεις. Παρ ολα αυτα, η σαμσουνγκ δεν θα μπορεσει να χρησιμοποιησει αυτο το εργαλιο απεναντι μας διοτι το να υπαρχει ειναι θετικο. Την στιγμη που θα το κανει η ιδια αρνητικο θα χασει πολυ κοσμο. Επισης το αρθρο αναφερει οτι αυτο το εκανε σε κλεμμενες τηλεορασεις οποτε απο την στιγμη που παιρνεις μια τηλεοραση και δεν ειναι κλεμμενη δεν εχεις θεμα. Στην απιθανη περιπτωση που θα παρεις απο MediaMarkt (π.χ) μια τετοια TV θα την γυρισεις απευθειας και θα γινει αντικατασταση. Οπως ειπα και πιο πριν δεν συμφωνω με το οτι δεν ειπαν τιποτα, αλλα αν αυτο το εργαλειο υπαρχει μονο για κλεμμενες τηλεορασεις, δεν εχω κανενα απολυτως θεμα(και ουτε θα επρεπε ο χρηστης να εχει προσβαση αν ειναι για δικια τους προστασια).

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Tlykog είπε

Ούτε εγώ. Απλά βλέπω ότι τώρα τελευταία η γραμμή ανάμεσα στις θεωρίες συνομωσίας και στην πραγματικότητα λεπταίνει... Υπάρχει ακόμα φυσικά, αλλά θέλει χρόνο και μελέτη για να κρίνει κάποιος σωστά τί είναι αλήθεια και τί μπαρούφα.

Ποτέ κάτι ακραίο δε στο πετάνε στο κεφάλι. Όλα έρχονται σιγά σιγά για να τα χωνεύεις πρωτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι μισούν τις αλλαγές και υπάρχει πιθανότητα να αντιδράσουν μονο γι αυτό και όχι για την ουσία της αλλαγής.

Αυτό το έχουν μάθει καλά. Είναι κρίμα που απο την ιστορία έχουν διδαχθεί μόνο όσοι έχουν της εξουσία και όχι ο απλός λαός...

Στις τηλεοράσεις δε θα βρεις κάτι σε non smart με δυνατότητες. Όχι γιατί δε γίνεται τεχνολογικά, αλλά γιατί κανείς δε θέλει να επενδύσει σε κάτι που ία τον κάνει να χάσει τα επιπλέον έσοδα που έχουν οι smart TVs.

Όπως είχε γράψει και ο γερμανός πάστορας:

Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. 
Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης. 
Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.
Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος
Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί».

Martin Niemoeller (1892-1984)

Προφανώς και ενδιαφέρει το να έχω πραγματικές επιλογές.

επιλογες υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν παντα.  αλλα το ουσιαστικο ερωτημα ειναι εμεις τι πραγματικα θελουμε...?   μια ψευδαισθηση της ελευθεριας ή πραγματικη ελευθερια..?   

ΟΜΩΣ,  το να καθομαι να κρινω και να κατακρινω εναν πολυεθνικο γιγαντα της τεχνολογιας, για τετοιες κινησεις, ειναι τουλαχιστον αφελες.....!!!! 

Δημοσ.

για να ειναι ηθικα σωστη αυτη η λειτουργια θα επρεπε να βγαζει μια ενδειξη οτι η συσκευη εχει απομακρυσμενα κλειδωθει

Δημοσ.
3 ώρες πριν, cabdik είπε

επιλογες υπηρχαν, υπαρχουν και θα υπαρχουν παντα.  αλλα το ουσιαστικο ερωτημα ειναι εμεις τι πραγματικα θελουμε...?   μια ψευδαισθηση της ελευθεριας ή πραγματικη ελευθερια..?   

ΟΜΩΣ,  το να καθομαι να κρινω και να κατακρινω εναν πολυεθνικο γιγαντα της τεχνολογιας, για τετοιες κινησεις, ειναι τουλαχιστον αφελες.....!!!! 

Όχι μονο εμείς. Και οι άλλοι. Επιλογές πρεπει να υπάρχουν.

Πραγματική ελευθερία. Αυτή έρχεται όταν δε ξεχνάμε ότι υπάρχουν οι απόψεις, επιλογές και τα δικαιώματα των άλλων.

Από ποτε οι εταιρείες μπήκαν στο απυρόβλητο; Δεν είμαστε καλά. Προφανώς και θα την κατακρίνω. Ειδικά αυτό που έκανε ήταν ύπουλο και σίγουρα παράνομο σε κάποια κράτη. Δεν αναφέρονταν πουθενά αυτή η λειτουργία και ο αγοραστής, δηλαδή αυτός πούμε κόπο βγάζει τα χρήματα και τους τα ακουμπάει, δεν έχει κανένα όφελος. Αν πχ μου κλέψουν την τηλεόραση δε μπορώ να πάρω τηλ. στη Smasung να την απενεργοποιήσουν.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, czarjuly είπε

για να ειναι ηθικα σωστη αυτη η λειτουργια θα επρεπε να βγαζει μια ενδειξη οτι η συσκευη εχει απομακρυσμενα κλειδωθει

Ξερουμε τι παρουσιάζει οταν συνδεθεί;

--------------------------------

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Ξερουμε τι παρουσιάζει οταν συνδεθεί;

--------------------------------

Οποιος βουτηξε-βουτηξει Samsung να μας πει....😜

Δημοσ.
Στις 27/8/2021 στις 1:22 ΜΜ, polaki είπε

Για να γίνει "smart" η TV σου, πρέπει να τη συνδέσεις στο internet, είτε με καλώδιο είτε με wifi. 

Αν ΔΕΝ τη συνδέσεις, και απλά της βάλεις την κεραία για να βλέπεις τα ελεύθερα κανάλια, ή ακόμα και αποκωδικοποιητή τύπου Nova ή οτιδήποτε άλλο, δεν υπάρχει κάτι να "φοβάσαι". Της γιαγιάς μου στο χωριό δεν είναι smart tv, γιατι πλέον η γιαγιά δεν έχει ΟΥΤΕ κινητό, αφού στα 89 της δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Βλέπει όμως Χαρδαλιά σε 50'', σίγουρα καλύτερα απ'το τετράγωνο 24άρι crt σκουπίδι που είχε μέχρι το 2010 (που έγινε υποχρεωτικός αν θυμάστε ο αποκωδικοποιητής λόγω Digea).

Εκτός αν εννοείς smart το ότι μπορεί να συνδεθεί με tablet ή κινητό κλπ. Στην οποία περίπτωση και πάλι όμως ΕΣΥ πρέπει να δώσεις πρόσβαση. Άρα προς τί η άρνηση του να πάρεις smart tv? 

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δεν την συνδέω και ξεμπερδεψα. Ακόμα και αν δεν την συνδέσεις τα δεδομένα μπορεί να τα μαζεύει και να τα στείλει όταν θα σε αναγκάσει να συνδεθείς για εκείνη την αναβάθμιση του Android TV που σου την βγάζει μόλις μόλις ανοίγεις την τηλεόραση και δεν σου επιτρέπει να αλλάξεις source αν δεν τελειώσει η αναβάθμιση, σε μια κίνηση που θυμίζει MS και Windows 10 πριν μερικά χρόνια. Μου έχει συμβεί σε 65αρα HiSense που αγοράστηκε για την δουλειά απλά σαν πάνελ και καταλήξαμε να την βγάλουμε εκτός λειτουργίας μια και καλή όταν μας έκανε κάτι τέτοια ωραία.΄Όπως καταλαβαίνεις δεν είναι όλα τόσο απλά. Επίσης σε όλες τις τηλεοράσεις το wifi μονίμως ψάχνει να συνδεθεί (και φυσικά δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί) σε οποιοδήποτε δίκτυο. Για φαντάσου λοιπόν να συνδεθεί στο δίκτυο του γείτονα που είναι άσχετος και έχει προτιμήσει να μην βάλει κωδικό στο wifi ή απλά στο wifi των πελατών της καφετέριας απέναντι κλπ.  Και δεν το πάω σε θεωρίες συνωμοσίας. Μιλάω για πράγματα που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί σε διαφορά φόρουμ για διάφορους κατασκευαστές. Προφανώς η λύση θα ήταν να σου δώσει την δυνατότητα , να ενεργοποιείς τα smart features κατά βούληση μέσω κάποιου hardware διακόπτη, αλλά φυσικά αυτή είναι μια option που κανένας κατασκευαστής δεν θα σου δώσει ηθελημένα. Τέλος πάντων. Από τεχνικής άποψης ο μοναδικός τρόπος να είσαι σίγουρος ότι η smart TV δεν κάνει αυτό που είναι προγραμματισμένη να κάνει (να συλλέγει δεδομένα) ειναι να μην την βάλεις καν στην πρίζα. Φυσικά αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις οπότε πας αναγκαστικά σε άλλες λύσεις οι οποίες δυστυχώς είναι μάλλον περίπλοκες για τον μέσο χρήστη.

Στις 27/8/2021 στις 6:25 ΜΜ, cabdik είπε

τι καθεστε και ψειριζετε...?  γιατι υπαρχει αυτη η τεχνολογια? ειναι απλη και μπορει να υπαρξει .......απλα. 

Δεν σας αρεσει?  δικαιωμα σας και γουστο σας...! Αλλα γιατι σας κοφτει?  εσας σας μπλοκαρε ποτε καποια εταιρεια, ειτε η Samsung/LG/Sony/Panasonic κλπ, καποια συσκευη που αγορασατε νομιμα..? Δεν νομιζω..! 

Επισης, οποιος δεν θελει Smart συσκευη (ειτε τηλεοραση, ειτε κινητο, ειτε ταμπλετ...) για Χ-Ψ λογους....,  γιατι να την αγορασει..?  υπαρχουν και NON Smart συσκευες, που δουλευουν  υπεροχα....!!!!!!! 

Ναι? Για δώσε μερικά παραδείγματα τηλεοράσεων non Smart σε λογική τιμή στην ελληνική αγορά? Γιατί όταν πέρσι τον Οκτωβριο έψαχνα να βρω non Smart 4κ τηλεόραση με decent χαρακτηριστικά, στις 65 ίντσες δεν βρήκα ούτε μια ακόμη και σε low end ότι να ναι μάρκες. Για παράδειγμα αν πας τώρα στο Skroutz και επιλέξεις να δεις τηλεοράσεις 65" θα σου δώσει 190 αποτελέσματα και αν σε αυτά βάλεις σαν χαρακτηριστικό smart TV σου βγάζει 189 αποτελέσματα. Με λίγα λόγια υπάρχει μόνο μια non SMART τηλεόραση την οποία για να την βρεις θα πρέπει να κάνεις δουλειά αρκετής ώρας συγκρινοντας τις δυο λίστες (δεν είχα τον χρόνο ουτε την θέληση να το κάνω) και πάλι δεν είναι σίγουρο οτι πρόκειται για non Smart TV

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, ovidius80 said:

Επίσης σε όλες τις τηλεοράσεις το wifi μονίμως ψάχνει να συνδεθεί (και φυσικά δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί) σε οποιοδήποτε δίκτυο.

Αν δεν κάνω λάθος Sony και LG έχουν επιλογή για να κάνεις disable το WiFi.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Thresh είπε

Αν δεν κάνω λάθος Sony και LG έχουν επιλογή για να κάνεις disable το WiFi.

Και στις 2 η επιλογή είναι software επιλογή. Software απενεργοποίηση είναι σαν να μην υπάρχει απενεργοποίηση. Μπορεί να ενεργοποιηθεί απομακρυσμένα οποιαδήποτε στιγμή

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, ovidius80 said:

Και στις 2 η επιλογή είναι software επιλογή. Software απενεργοποίηση είναι σαν να μην υπάρχει απενεργοποίηση. Μπορεί να ενεργοποιηθεί απομακρυσμένα οποιαδήποτε στιγμή

Από το να μην υπάρχει καθόλου (βλέπε Samsung), κάτι είναι κι αυτό.

Το ίδιο ισχύει  με wifi routers και με laptops/smartphones/tablets/κτλπ υποθέτω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Thresh είπε

Από το να μην υπάρχει καθόλου (βλέπε Samsung), κάτι είναι κι αυτό.

Το ίδιο ισχύει  με wifi routers και με laptops/smartphones/tablets/κτλπ υποθέτω.

Όντως. Βέβαια στα laptop μπορείς να απεγκαταστήσεις drivers, και να το απενεργοποιήσεις έμμεσα, ενώ αν έχεις linux στο λαπτοπ  σου μπορείς να κάνεις ότι θες. Γενικά σε ότι έχει android είναι τρομακτικά δύσκολο να απενεργοποιήσεις οποιοδήποτε κομμάτι hardware ακριβώς επειδή σχεδόν όλες οι συσκευές είναι ενσωματωμένες σε ένα και μοναδικό chip και δεν μπορείς να επέμβεις στο λειτουργικό αν δεν το κάνεις root. Προσωπικά ελπίζω να υπάρξει σύντομα εξέλιξη σε linux phones (pinephone κλπ) και να δω αν υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα ρουτάρουν τις Smart TV και θα αντικαταστήσουν το android TV με κάποια έκδοση linux, πράγμα το οποίο θα δώσει πλήρη έλεγχο στις Smart τηλεόρασεις στον χρήστη αντί για την εταιρεία ή την Google

Επεξ/σία από ovidius80
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/8/2021 στις 11:17 ΠΜ, ovidius80 είπε

Ναι? Για δώσε μερικά παραδείγματα τηλεοράσεων non Smart σε λογική τιμή στην ελληνική αγορά? Γιατί όταν πέρσι τον Οκτωβριο έψαχνα να βρω non Smart 4κ τηλεόραση με decent χαρακτηριστικά, στις 65 ίντσες δεν βρήκα ούτε μια ακόμη και σε low end ότι να ναι μάρκες. Για παράδειγμα αν πας τώρα στο Skroutz και επιλέξεις να δεις τηλεοράσεις 65" θα σου δώσει 190 αποτελέσματα και αν σε αυτά βάλεις σαν χαρακτηριστικό smart TV σου βγάζει 189 αποτελέσματα. Με λίγα λόγια υπάρχει μόνο μια non SMART τηλεόραση την οποία για να την βρεις θα πρέπει να κάνεις δουλειά αρκετής ώρας συγκρινοντας τις δυο λίστες (δεν είχα τον χρόνο ουτε την θέληση να το κάνω) και πάλι δεν είναι σίγουρο οτι πρόκειται για non Smart TV

Δυστυχως, η πικρη αληθεια ειναι οτι τα NON Smart μοντελα ειναι ειδος προς εξαφανιση. ολοκληρη η βιομηχανια οδευει προς τις SMART TV.  

και αυτο εχει να κανει ειτε με την πλειοψηφεια των αγοραστων που θελουν Smart δυνατοτητες για Χ-Ψ λογους, ειτε γιατι ολοι ακολουθουν την ροη του ποταμου που λεγετε "εξελιξη" και θελουν να ειναι μεσα σε ολες τις "νεες" τεχνολογιες...!! 

και οποια μοντελα βρεις οπως π.χ https://www.sceptre.com/TV/4K-UHD-TV-category1category73.html?page=2  δεν ερχονται Ελλαδα, επισημα, ωστε να εχουν και ελληνικες προδιαγραφες σε Tuner, γλωσσες....!!  

Επεξ/σία από cabdik

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...