silentalex16 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Θα στειλω μαιλ στη Samsung να μου την κλείνει το βραδυ γιατι με παίρνει ο ύπνος... 2
xotz Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 15 λεπτά πριν, Tlykog είπε Άρα δεν αγοράζω hardware. Αγοράζω το δικαίωμα να το χρησιμοποιώ όπως θέλει η κάθε εταιρεία και με ανταλλάγματα (συλλογή προσωπικών δεδομένων) ΠΕΡΑ από τα χρήματα που δίνω για να αγοράσω την ίδια τη συσκευή και παράλληλα η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να την απενεργοποιήσει ΟΠΟΤΕ θελήσει... Δε συμφωνώ. Το παλικάρι με βρίσκει πλήρως σύμφωνο: Ποια χρήση είναι καλή; Οι κλέφτες γνωρίζουν πλέον την τεχνολογία αυτή και μπορεί να παρακαμφθεί, όπως γράφει και το άρθρο: "...Βεβαίως, μπορείτε πάντα να την αποσυνδέσετε από το Internet και να χρησιμοποιήσετε μία άλλη συσκευή streaming για να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες (π.χ. Android TV, Apple TV κ.λπ.)..." Η Samsung φυσικά διατηρεί ακόμα το δικαίωμα να απενεργοποιεί... Ας μη μιλήσουμε για τα updates, την ασφάλεια κτλ... Όχι άλλο android. Ας έχουμε κάτι που να απλά να δουλεύει... Αν θέλεις κάτι που "απλά να δουλεύει" υποψιάζομαι οτι έχεις και ενα Nokia 3310(του 2000); Γιατί και αυτό απλά δουλεύει. Επίσης το οτι εσύ φοβάσαι μην σε δει κάποιος "hacker" απο την TV σου δεν σημαίνει πως όλοι το φοβόμαστε. Και αν εσύ δεν θέλεις να πάρεις Smart TV μην πάρεις. Υπάρχουν άνθρωποι που για διάφορους λόγους τις θέλουν και τις αγοράζουν. Δεν συμφωνώ με αυτό που κάνει η Samsung, γι αυτό και έχει πέσει πολύ στα μάτια μου αλλά ευτυχώς, δεν είμαστε και δεν θα μείνουμε στο 2010. Η τεχνολογία πάει μπροστά και αν οι καταναλωτές είναι αρκετά ζώα για να στηρίξουν τις αποφάσεις αυτές, τότε η Samsung και οποιαδήποτε άλλη Samsung θα συνεχίσει να κάνει οτι θέλει. 6 λεπτά πριν, Hetfield είπε Μπορεις να αγορασεις και μια CRT τηλεοραση και θα εισαι μια χαρα. Πραγματικα! Σε ευχαριστω ρε φιλε που με καταλαβαινεις. Οταν βλεπω κατι τετοια σχολια απο ατομα που θελουν αλλα δεν θελουν να πανε μπροστα δεν μπορω.... Και ο αλλος στο youtube ειναι ενα τετοιο ατομο που λεει πραγματα τα οποια μονο ενας απλος χρηστης δεν τα ξερει... 5 1 1
polaki Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 54 λεπτά πριν, Tlykog είπε Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να συνδέσουμε ΚΑΙ την TV στο internet... Λες και δε μας φτάνουν κινητά, τάμπλετ, λάπτοπ κτλ Υπάρχουν τόσες συσκευές streaming σε κάθε σπίτι που χάνει την χρησιμότητά του... Πέρα από το να μαζεύει δεδομένα για τις προτιμήσεις του χρήστη φυσικα... Οκ. Σε περίπτωση ληστείας μοιάζει χρησιμο, αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά. πχ 1) Ανέφερε η Samsung στους ιδιοκτήτες αυτή την τεχνολογία και συμφώνησαν κατά την αγορά της τηλεόρασης; 2) Υπάρχει η δυνατότητα να το κάνει και ο αγοραστής; Πχ αν μου την κλέψουν να το δηλώσω στη Samsung και να την αχρηστεύσει; 3) Υπάρχει τρόπος παράκαμψης; Αν ναι, τότε δεν έχει νόημα. 4) Με ποιο τρόπο διασφαλίζει ότι δεν έχει πρόσβαση κανένας άλλος σε αυτή την τεχνολογία; 5) Γιατί περίμενε μέχρι αυτό το γεγονός για να αναφέρει ότι έχει ενσωματώσει, κρυφά, αυτή τη δυνατότητα; 6) Πώς είναι δική μου, μια συσκευή που πληρώνω ΕΓΩ, αν η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να την απενεργοποιήσει όποτε θελήσει;... 7) Πόσο χρήσιμο είναι αυτό για το μέλλον, όταν πλέον γνωρίζουν οι κλέφτες ότι δεν πρέπει να συνδεθεί η TV στο internet; Το μόνο που έμεινε είναι η δυνατότητα να απενεργοποιεί η Samsung τις τηλεοράσεις της... Το πλεονέκτημα χάθηκε, όταν έγινε γνωστή η τεχνολογία που αναφέρεται στο άρθρο. κτλ Προφανώς κάποιος εδώ έχει καβαλήσει καλάμι... και δεν είναι οι κλέφτες... Βάσιμα κάποια από τα ερωτήματα σου, αλλά ούτε και εγώ θυμάμαι να ερωτήθηκα αν θέλω να απενεργοποιείται το κλεμμένο μου κινητο μέσω ΙΜΕΙ. Και επειδή ήμουν 4 χρόνια στην Αγγλία απτό 1999-2003, θυμάμαι μερικούς ελληναράδες που ψώνιζαν τέτοια κινητά από Ασιάτες (δεν τους λέω πακιστανους για να μη θεωρηθώ ρατσιστής από ορισμένους γραφικούς) και τα έφερναν Ελλάδα που δεν υπήρχε το IMEI block.. Μια χαρά καλή τεχνολογια είναι. Μακάρι να είναι άχρηστη ακόμα και η τοστιέρα μετά από κλοπές. 2
herbalife3 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Για αυτό μου ανοιγοκλείνει συνέχεια χωρίς λόγο;;
Makis101 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 48 λεπτά πριν, tsofronas είπε Ας ενημερωσουν πρωτα σωστα ολα τα firmware απο το 2017-2018-2019-20 να παιζουν σωστα που ειναι οτι να'ναι για ηχο πιο πολυ (HDMI-ARC etc) και για εικονα και μετα ας κανουν οτι θελουν. Αυτό ακριβώς.....................👌 Γιατί δεν χρειάζεται η Samsung να έχει την TV Block εφαρμογή ώστε να κάνει απενεργοποίηση της τηλεόρασης από απόσταση. Aπλά κυκλοφορεί το επόμενο νέο Firmware Update για την ΤV σου, και σου αχρηστεύει μια και καλεί την νέα σου QN900A Neo QLED 65ρα που πλήρωσες με αίμα, και δεν στο αναγνωρίζει κι από πάνω παρόλου που είσαι και εντός εγγύησης!!😠😤 1
ff7lucas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Tlykog είπε Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να συνδέσουμε ΚΑΙ την TV στο internet... Λες και δε μας φτάνουν κινητά, τάμπλετ, λάπτοπ κτλ Υπάρχουν τόσες συσκευές streaming σε κάθε σπίτι που χάνει την χρησιμότητά του... Πέρα από το να μαζεύει δεδομένα για τις προτιμήσεις του χρήστη φυσικα... Οκ. Σε περίπτωση ληστείας μοιάζει χρησιμο, αλλά τα ερωτήματα είναι πολλά. πχ 1) Ανέφερε η Samsung στους ιδιοκτήτες αυτή την τεχνολογία και συμφώνησαν κατά την αγορά της τηλεόρασης; 2) Υπάρχει η δυνατότητα να το κάνει και ο αγοραστής; Πχ αν μου την κλέψουν να το δηλώσω στη Samsung και να την αχρηστεύσει; 3) Υπάρχει τρόπος παράκαμψης; Αν ναι, τότε δεν έχει νόημα. 4) Με ποιο τρόπο διασφαλίζει ότι δεν έχει πρόσβαση κανένας άλλος σε αυτή την τεχνολογία; 5) Γιατί περίμενε μέχρι αυτό το γεγονός για να αναφέρει ότι έχει ενσωματώσει, κρυφά, αυτή τη δυνατότητα; 6) Πώς είναι δική μου, μια συσκευή που πληρώνω ΕΓΩ, αν η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να την απενεργοποιήσει όποτε θελήσει;... 7) Πόσο χρήσιμο είναι αυτό για το μέλλον, όταν πλέον γνωρίζουν οι κλέφτες ότι δεν πρέπει να συνδεθεί η TV στο internet; Το μόνο που έμεινε είναι η δυνατότητα να απενεργοποιεί η Samsung τις τηλεοράσεις της... Το πλεονέκτημα χάθηκε, όταν έγινε γνωστή η τεχνολογία που αναφέρεται στο άρθρο. κτλ Προφανώς κάποιος εδώ έχει καβαλήσει καλάμι... και δεν είναι οι κλέφτες... για το καλό σου
xristos97 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 35 λεπτά πριν, xotz είπε Αν θέλεις κάτι που "απλά να δουλεύει" υποψιάζομαι οτι έχεις και ενα Nokia 3310(του 2000); Γιατί και αυτό απλά δουλεύει. Επίσης το οτι εσύ φοβάσαι μην σε δει κάποιος "hacker" απο την TV σου δεν σημαίνει πως όλοι το φοβόμαστε. Και αν εσύ δεν θέλεις να πάρεις Smart TV μην πάρεις. Υπάρχουν άνθρωποι που για διάφορους λόγους τις θέλουν και τις αγοράζουν. Δεν συμφωνώ με αυτό που κάνει η Samsung, γι αυτό και έχει πέσει πολύ στα μάτια μου αλλά ευτυχώς, δεν είμαστε και δεν θα μείνουμε στο 2010. Η τεχνολογία πάει μπροστά και αν οι καταναλωτές είναι αρκετά ζώα για να στηρίξουν τις αποφάσεις αυτές, τότε η Samsung και οποιαδήποτε άλλη Samsung θα συνεχίσει να κάνει οτι θέλει. Πραγματικα! Σε ευχαριστω ρε φιλε που με καταλαβαινεις. Οταν βλεπω κατι τετοια σχολια απο ατομα που θελουν αλλα δεν θελουν να πανε μπροστα δεν μπορω.... Και ο αλλος στο youtube ειναι ενα τετοιο ατομο που λεει πραγματα τα οποια μονο ενας απλος χρηστης δεν τα ξερει... Το βιντεο δεν ειπε μην αγοραζεις, ειπε μην χρησιμοποιεις το λειτουργικο με το οποιο ερχετε η tv. Και συμφωνω γιατι ειναι ενα μαυρο χαλι γεματο τρυπες ασφαλειας. Και προφανως θα ειναι ενα μαυρο χαλι γιατι την tv πουλαν οχι το λειτουργικο, γιατι να βαλουν λεφτα σε κατι που δεν τους φερνει τιποτα πισω. Αρα χρησιμοποιεις μια αλλη συσκευη (κατα την γνωμη μου με linux) και εισαι αρχοντας. 2
nucleuspower Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Πότε θα εφαρμοστεί στην πράξη και στα κινητά για να σταματήσουν να τα κλέβουν;
georgetsl Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Ολα πλέον έτσι θα είναι ..δικτυωμένα με το δεδομένο της προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας ... όταν σου φάνε κανα αμάξι καινούριο που το αγόρασες με κόπο και στο έφαγαν σε μια νύχτα τα λαμογια, τότε μόνο καταλαβαίνεις της αξία τέτοιων πρακτικών δικτύωσης και παρακολούθησης (e-sim, τεχνολογία κυψέλης κλπ. ) έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε ορισμένοι, μέχρι να τους κατσει ... 1
Greatspeeder Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Πόσος καιρός πριν η Samsung - και οι άλλες εταιρείες - αρχίσουν να απενεργοποιουν τηλεοράσεις που πωλήθηκαν ως μεταχειρισμένες? Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2021 από Greatspeeder 3
xotz Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 15 λεπτά πριν, xristos97 είπε Το βιντεο δεν ειπε μην αγοραζεις, ειπε μην χρησιμοποιεις το λειτουργικο με το οποιο ερχετε η tv. Και συμφωνω γιατι ειναι ενα μαυρο χαλι γεματο τρυπες ασφαλειας. Και προφανως θα ειναι ενα μαυρο χαλι γιατι την tv πουλαν οχι το λειτουργικο, γιατι να βαλουν λεφτα σε κατι που δεν τους φερνει τιποτα πισω. Αρα χρησιμοποιεις μια αλλη συσκευη (κατα την γνωμη μου με linux) και εισαι αρχοντας. Δεν υπαρχει λογισμικο χωρις τρυπες ασφαλειας ή που να αρεσει σε ολους. Αυτο ειναι γεγονος. Το οτι μπορεις να αλλαξεις πραγματα η να κανεις πραγματα για να το φερεις στα μετρα σου, γινεται και το κανω εδω και χρονια. Το θεμα ειναι οτι ολοι ακουνε τον καθε κεφτε στο youtube και δεν ξερουν τι θελουν. Δεν θελεις smart tv? Μην παρεις. Θελεις καλο λογισμικο; Περιμενε λιγο ακομα και οταν οι τηλεορασεις πανε +500 ευρω για την "ασφαλεια" και το "καλο λογισμικο" να δω ποσοι απο αυτους θα πληρωσουν για να την παρουν. (και πολυ καλα κανεις κατα την γνωμη μου με το linux)
mistiri0 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Και επειδή όλα έχουν πάνω από μία ερμηνεία...όπως μπορεί να κλείσει μία τηλεόραση μπορεί να ανοίξει κιόλας...ή και να ακούσει η και καταγράψει μέσω απομακρυσμένης παρακολούθησης το οτιδήποτε από τον χώρο που υπάρχει η εν λόγο τηλεόραση. 2
Tlykog Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 58 λεπτά πριν, polaki είπε Βάσιμα κάποια από τα ερωτήματα σου, αλλά ούτε και εγώ θυμάμαι να ερωτήθηκα αν θέλω να απενεργοποιείται το κλεμμένο μου κινητο μέσω ΙΜΕΙ. Και επειδή ήμουν 4 χρόνια στην Αγγλία απτό 1999-2003, θυμάμαι μερικούς ελληναράδες που ψώνιζαν τέτοια κινητά από Ασιάτες (δεν τους λέω πακιστανους για να μη θεωρηθώ ρατσιστής από ορισμένους γραφικούς) και τα έφερναν Ελλάδα που δεν υπήρχε το IMEI block.. Μια χαρά καλή τεχνολογια είναι. Μακάρι να είναι άχρηστη ακόμα και η τοστιέρα μετά από κλοπές. Η απενεργοποίηση μέσω imei, από τη στιγμή που υποστηρίζεται, είναι πολύ καλή μέθοδος αποτροπή κλοπής. Παρόλο που μου έχουν κλέψει κινητό (μία φορά), γι αυτό και δεν έχω και ούτε θα αγοράσω ποτέ κλεμμένο κινητό, είμαι κατά τέτοιου είδους μεθόδων. Εξαίρεση θα αποτελούν οι μέθοδοι, που μπορούν να διασφαλίσουν ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ΜΟΝΟ γι αυτό το λόγο... Πράγμα λίγο δύσκολο. Το καλύτερο είναι να προσέχεις τα υπάρχοντά σου. Όταν μου έκλεψαν το κινητό, παρόλο που ήμουν φοιτητής πρώτου έτους με χαμηλό budget, είπα "καλά να πάθω". Πόνεσα οικονομικά, αλλά έμαθα και δεν την ξαναπάτησα... Το να προσθέσω και πολυπλοκότητα (αναβαθμίσεις, ενημερώσεις ασφαλείας κτλ), από τη στιγμή που έχουμε μια συσκευή που συνδέεται στο internet, δεν το βρίσκω χρήσιμο. Μια τηλεόραση είναι. Μπορούμε να συνδέσουμε ένα σωρό συσκευές με την τηλεόραση και να κανουμε τη δουλειά μας. Συσκευές που έτσι κι αλλιώς έχουμε πχ κινητά, tablets, pc κτλ
avoulk Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να συνδέσουμε ΚΑΙ την TV στο internet... Όλα καλά και συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφεις. Παρά ταύτα, το internet έχει νόημα στην TV καθώς στην τελευταία ψάχνεις με τον φακό να παρακολουθήσεις κάτι αμυδρά ενδιαφέρον..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα