Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωριζει κανεις καποιο ισχυρο χημικο/καθαριστικο για πλακακια μπαλκονιου απο αλατα νερου και απο χωμα γλαστρων το οποιο τα εχει βαψει και δεν βγαινει ουτε με τριψιμο?

Δοκιμασα καποιες αλχημιες με ξυδι λευκο αλλα δεν εκανε τπτ. Τα αλατα και το χρωμα απο τα νερα ειναι παρα πολλα χρονια ετσι

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, spocky είπε

Γνωριζει κανεις καποιο ισχυρο χημικο/καθαριστικο για πλακακια μπαλκονιου απο αλατα νερου και απο χωμα γλαστρων το οποιο τα εχει βαψει και δεν βγαινει ουτε με τριψιμο?

Δοκιμασα καποιες αλχημιες με ξυδι λευκο αλλα δεν εκανε τπτ. Τα αλατα και το χρωμα απο τα νερα ειναι παρα πολλα χρονια ετσι

Για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να σταθεί το υγρό που θα χρησιμοποιήσεις, είτε είναι ξύδι είτε υδροχλωρικό.

Δηλαδή πρέπει να βάλεις είτε πανιά είτε χαρτί κουζίνας καλά εμποτισμένα και από πάνω νάυλον για να μην εξατμιστούν και να διαλυθούν τα άλατα, στα οποία έχει μείνει και η βρωμιά και έχουν πάρει χρώμα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, paylidis είπε

durostick καθαριστικο πλακιδιων, κανει θαυματα!

Αυτο ειχα δει κι εγω στο σκρουτζ...Σου εκανε δουλεια?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, spocky είπε

Αψογη, το χρησιμοποιώ απο το 2015 δε με εχει πουλησει ποτε...

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο διαμέρισμα που νοικιάζει η μητέρα μου μετά από 10 χρόνια που έφυγαν οι νοικάρηδες, είχαν πιάσει τα μωσαϊκά άλατα σαν να ήταν τσιμέντο. Δοκιμάσαμε με σύρμα διχτυωτό με χλωρίνη, μετά πήραμε από το χρωματοπολείο της γειτονιάς αυτό, το αφήσαμε μια ώρα στο επίμαχο σημείο να δράσει και δεν έγινε σχεδόν τίποτα. Τελικά τη λύση έδωσε το γυαλόχαρτο. Το πάτησα με το πόδι και άρχισα το τρίψιμο. Σε 10 λεπτά έτοιμο! (Έριχνα και το υγρό για να τσουλάει καλύτερα).

Εdit

Τσάμπα κόπος μου φαίνεται. Μάλλον πήραμε λάθος, καθώς απ' ότι βλέπω υπάρχει και αυτό που είναι για αγυάλιστα μωσαϊκά σαν τα δικά μας.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, paylidis είπε

Αψογη, το χρησιμοποιώ απο το 2015 δε με εχει πουλησει ποτε...

Το μπαλκόνι μου είναι μωσαϊκό και έχει τρέξει σκουριά από καρέκλες κτλ που έμειναν έξω τον χειμώνα.

Τι λύση υπάρχει ?

Να το τριψω με μηχανήμα ?

Δημοσ.

Δεν εχω αποψη. Με μηχανημα/μαστορα παντως σαφως και θα επανελθει αλλα το κοστος δε θα ειναι όσο του καθαριστικου για τα πλακακια

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paylidis είπε

Δεν εχω αποψη. Με μηχανημα/μαστορα παντως σαφως και θα επανελθει αλλα το κοστος δε θα ειναι όσο του καθαριστικου για τα πλακακια

300€ θέλει το μηχάνημα με την εργασία και τα υλικά.

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, spocky είπε

Το πηρα στη γυναικα  μου και εμεινε αφωνη απο το καλο αποτελεσμα !!!

Μια αλλη λυση ειναι πλυστικο μηχανημα που πηραμε στο χωριο ! 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Το πηρα στη γυναικα  μου και εμεινε αφωνη απο το καλο αποτελεσμα !!!

Μια αλλη λυση ειναι πλυστικο μηχανημα που πηραμε στο χωριο ! 

Το πιεστικό (τουλάχιστον ένα Bosch 120 bar που έχω εγώ) δεν εξαφανίζει εντελώς λεκέδες από σκουριά ή την κλασσική μπίχλα της γλάστρας

Θα δοκιμάσω και εγώ το Durostick, φτηνό είναι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spocky είπε

Το υδροχλωρικο που λες ειναι επικίνδυνο να τα διαβρωσει? Ειναι καλυτερο απο απλο ξυδι?

Τα πλακάκια δεν διαβρώνονται. Το υδροχλωρικό θα δράσει πιο γρήγορα από το ξύδι, που είναι και οικολογικό!

Αλλά αφού συστήνουν άλλοι το durostick, δηλαδή χημικό καθάρισμα και είναι ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, εσύ αποφασίζεις.

Εμείς πάντως χρησιμοποιήσαμε ξύδι, αλλά πήρε 1-2 μέρες γιατί ήταν όντως πολλά χρόνια τα άλατα και σε πολλά σημεία ήταν 2-3 χιλιοστά πάχος!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

durostick καθαριστικο πλακιδιων, κανει θαυματα!

Καλησπέρα, επιβεβαιώνω και εγώ το παραπάνω!!!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...