Vaggos369 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα, την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε αίτηση αναβάθμισης γραμμής σε 100αρα η οποία ενεργοποιήθηκε σήμερα. Μέχρι τώρα είχαμε 50αρα υποτιθέμενη γραμμή και πιάναμε 24-25 mbps. Ωστόσο ο έλεγχος διαθεσιμότητας έλεγε πως μπορεί να γίνει αναβάθμιση σε 100 και μετά από επικοινωνία με υπάλληλο της nova μου το επιβεβαίωσε και αφού πήραμε τηλέφωνο και μας είπε πως η μικρότερη ταχύτητα θα είναι 44 λέω εντάξει ας πιάσω και 44 (μιας και η περιοχή είχε θέμα όπως μας έλεγαν). Σήμερα που ενεργοποιήθηκε η γραμμή δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στην ταχύτητα και είναι ακριβώς ίδια. Είχε κανείς άλλος ίδια εμπειρία? Μήπως έκανα εγώ την πατάτα ? Εφόσον μου είπαν πως μπορώ να αναβαθμίσω και η ελάχιστη εγγυημένη είναι 44 εγώ τι μπορώ να κάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Από την στιγμή που έπιανες 25Mbps με την 50άρα, δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι με την 100άρα. Έλεγχος γραμμής από τεχνικό σε εισαγωγή / Χ.Κ. έχει γίνει ποτέ?? Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα εσωτερικής καλωδίωσης?? Θα βοηθούσε να ανέβαζες τα στατιστικά γραμμής μέσα από το Modem... Γενικά οι πωλήσεις θα σου πουν τα πάντα για να κλείσουν την πώληση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kthulhou Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Στις 26/8/2021 στις 2:06 ΜΜ, Vaggos369 είπε γώ τι μπορώ να κάνω? να ακυρώσεις την αναβάθμιση, δες ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το συμβόλαιο που έχεις λογικά στην 100αρα , το ελάχιστο θα ηταν 70MBps επίσης βάσει της νέας νομοθεσίας, από τη στιγμή που δεν άλλαξε κάτι, δε σου παρέχουν αυτό που πρέπει, υπαναχωρείς ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ κ ξανακάνε την 50αρα ή να κάνεις FiberToTheHome ώστε να έρθει η οπτική μέχρι το router σου κ πίεσέ τους χωρίς έξτρα χρέωση, αφού δε μπορούν να παραδώσουν την ποιότητα/παροχή που πουλάνε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vaggos369 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 28/8/2021 στις 12:13 ΠΜ, SaFiS είπε Από την στιγμή που έπιανες 25Mbps με την 50άρα, δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι με την 100άρα. Έλεγχος γραμμής από τεχνικό σε εισαγωγή / Χ.Κ. έχει γίνει ποτέ?? Είσαι σίγουρος ότι δεν είναι θέμα εσωτερικής καλωδίωσης?? Θα βοηθούσε να ανέβαζες τα στατιστικά γραμμής μέσα από το Modem... Γενικά οι πωλήσεις θα σου πουν τα πάντα για να κλείσουν την πώληση... Ηρθε τεχνικος και ελεγξε την ταχυτητα που ερχοταν εξω απο το σπιτι και ηταν 28 mbps με την 100αρα. Το εσωτερικο καλωδιο ειχε αλλαχτει τα τελευταια χρονια οποτε απο αυτο το κομματι δεν εχουμε θεμα. Δεν καταλαβαινω καθολου πως λειτουργουν και ουτε προσπαθω να καταλαβω γιατι για παραδειγμα στην αρχη με adsl γραμμη πιαναμε 1 mbps και οταν εκαναν εργα επρεπε να αλλαξουμε σε vdsl για να πιασουμε 35 (το οποιο με την παροδο του χρονου εγινε 25). Δηλαδη δεν γινοταν να μας αλλαξουν τη γραμμη και να λοκαρουν την ταχυτητα στα 24 ? Δεν ξερω πως λειτουργουν σε τετοια θεματα Στις 28/8/2021 στις 2:17 ΠΜ, Kthulhou είπε να ακυρώσεις την αναβάθμιση, δες ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ το συμβόλαιο που έχεις λογικά στην 100αρα , το ελάχιστο θα ηταν 70MBps επίσης βάσει της νέας νομοθεσίας, από τη στιγμή που δεν άλλαξε κάτι, δε σου παρέχουν αυτό που πρέπει, υπαναχωρείς ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ κ ξανακάνε την 50αρα ή να κάνεις FiberToTheHome ώστε να έρθει η οπτική μέχρι το router σου κ πίεσέ τους χωρίς έξτρα χρέωση, αφού δε μπορούν να παραδώσουν την ποιότητα/παροχή που πουλάνε Θα μας παρουν απο αυριο (31/8) για να ξαναβαλουμε 50αρα. Με το FiberToTheHome τι ακριβως θα αλλαξει ? Edit: Εψαξα χρησιμοποιωντας την οδο του σπιτιου αν δικαιουμε επιδοτηση για ftth και μου βγαζει οτι στην περιοχη μου δεν υπαρχουν υποδομες αρα μαλλον θα κολλησω με τα 25 Μια απορια επισης αν μπορειτε να μου λυσετε. Η περιοχη που μενω δεν ειναι πολυ μεγαλη αλλα 2 χιλιομετρα πιο περα στην ιδια περιοχη ενας φιλος πιανει 70+ mbps με cosmote. Πως γινεται αυτο ? Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2021 από Vaggos369 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Η απόσταση παίζει ρόλο στις xDSL τεχνολογίες. Πρακτικά όσο μακρύτερο χάλκινο καλώδιο έχεις από το σημείο στο οποίο συνδέεσαι στον εξοπλισμό του παρόχου (καμπίνα ή αστικό κέντρο, ανάλογα) τόσο μεγαλύτερη απώλεια έχεις. Με το FiberToTheHome ο χαλκός κάνει την εμφάνισή του μέσα στο σπίτι σου (μέχρι το σημείο που θα σου τερματίσουν την γραμμή περνάει οπτική ίνα), άρα αντίο εξασθένιση. Ο φίλος σου προφανώς είναι ή κοντά στο αστικό κέντρο, ή είναι συνδεδεμένος σε καμπίνα κοντά στο σπίτι του. Έχουν βάλει τίποτα καινούργιες εκεί; Δες σαν δείγμα κι αυτό, να καταλάβεις τι ρόλο παίζει η απόσταση (FTTC = Fiber To The Cabin) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vaggos369 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 7 ώρες πριν, Orestis_G είπε Η απόσταση παίζει ρόλο στις xDSL τεχνολογίες. Πρακτικά όσο μακρύτερο χάλκινο καλώδιο έχεις από το σημείο στο οποίο συνδέεσαι στον εξοπλισμό του παρόχου (καμπίνα ή αστικό κέντρο, ανάλογα) τόσο μεγαλύτερη απώλεια έχεις. Με το FiberToTheHome ο χαλκός κάνει την εμφάνισή του μέσα στο σπίτι σου (μέχρι το σημείο που θα σου τερματίσουν την γραμμή περνάει οπτική ίνα), άρα αντίο εξασθένιση. Ο φίλος σου προφανώς είναι ή κοντά στο αστικό κέντρο, ή είναι συνδεδεμένος σε καμπίνα κοντά στο σπίτι του. Έχουν βάλει τίποτα καινούργιες εκεί; Δες σαν δείγμα κι αυτό, να καταλάβεις τι ρόλο παίζει η απόσταση (FTTC = Fiber To The Cabin) Ωραιο το γραφημα Ο φιλος με βαση το google maps ειναι 280 μετρα μακρυα απο την καμπινα μαλλον για αυτο και τα 70+. Εγω απο την αλλη ειμαι 600-700 και απο τις 2 καμπινες που ειναι εδω κοντα. Τι πρεπει να γινει για να βαλει νεες καμπινες ο οτε σε περισσοτερα σημεια ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 πρεπει να αυξηθει η ζητηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα