Προς το περιεχόμενο

Internet απο την πλατεια του χωριου

AGGANIS13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην πλατεια του χωριου εχουν ελευθερο Ιντερνετ.

Απο εξω απο το κοινοτικο γραφειο εχουν ενα Tp link (δεν ξερω μοντελο) με 2 κεραιες που δινει ελευθερα.

Ειναι καπως ετσι...

1305747-tp-link-eap110-outdoor-v3.jpg

Το σπιτι ειναι σε ελαφρα ψηλοτερο σημειο  και σε αποσταση καπου στα 50 μετρα

Υπαρχει καποια φτηνη λυση να μπορω να παρω ιντερνετ στο σπιτι και να το μοιραζω εκει στα κινητα κ στα λαπτοπ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχει απαντηθεί αρκετές φορές αλλά ας πάμε άλλη μία. Επιγραμματικά λοιπόν:

Θα πάρεις το Loco M2, περίπου 45 ευρώ. Θα το συνδέσεις αρχικά με το PC/Laptop για να "κλειδώσεις" στο wifi που θέλεις. Θα σημειώσεις κάπου την IP του Μ2, η οποία υπάρχει στην αρχική σελίδα του web-interface του, και θα ενεργοποιήσεις το DHCP. Στη συνέχεια, θα πάρεις ένα παλιό οποιοδήποτε ρούτερ, θα του βάλεις στατική IP, από αυτή του Μ2, και θα απενεργοποιήσεις το DHCP. Τέλος, θα συνδέσεις το Μ2 στη θύρα LAN1 του ρούτερ. Εάν τα έχεις κάνει όλα σωστά, θα μπορείς να έχεις και ενσύρματο και ασύρματο δίκτυο διαθέσιμο στο χώρο σου.

4 ώρες πριν, AGGANIS13 είπε

Οπτικη επαφη υπαρχει.

Αυτο λογικα θα πρεπει  να μπει σε εξωτερικο χωρο.

Απο τροφοδοσια ρευματος τι γινεται?

Οι συσκευές αυτές, σαν το Loco Μ2 που σου είπα, παίρνουν ρεύμα από το ethernet καλώδιο. Έχει μέσα στη συσκευασία τροφοδοτικό το οποίο έχει 2 υποδοχές ethernet. Η μία για να στείλεις το ρεύμα στη συσκευή, όσο μακριά και να' ναι (εγώ το έχω στα 20 μέτρα περίπου) και η άλλη υποδοχή για να τo συνδέσεις στο ρούτερ ή στο PC για το δίκτυο.

• Like 1

• 1 χρόνο αργότερα...
Στις 26/8/2021 στις 2:25 ΜΜ, Πιτούλιας είπε

Έχει απαντηθεί αρκετές φορές αλλά ας πάμε άλλη μία. Επιγραμματικά λοιπόν:

Θα πάρεις το Loco M2, περίπου 45 ευρώ. Θα το συνδέσεις αρχικά με το PC/Laptop για να "κλειδώσεις" στο wifi που θέλεις. Θα σημειώσεις κάπου την IP του Μ2, η οποία υπάρχει στην αρχική σελίδα του web-interface του, και θα ενεργοποιήσεις το DHCP. Στη συνέχεια, θα πάρεις ένα παλιό οποιοδήποτε ρούτερ, θα του βάλεις στατική IP, από αυτή του Μ2, και θα απενεργοποιήσεις το DHCP. Τέλος, θα συνδέσεις το Μ2 στη θύρα LAN1 του ρούτερ. Εάν τα έχεις κάνει όλα σωστά, θα μπορείς να έχεις και ενσύρματο και ασύρματο δίκτυο διαθέσιμο στο χώρο σου.

Επειδη βλεπω το Loco M2 ειναι αρκετα ακριβοτερο, μηπως υπαρχει κατι παρομοιο να κανω δουλεια μου , χωρις να ειναι πολυ πολυπλοκο καθως δεν εχω εμπειρια με αυτα.

Ωραια μια χαρα η τιμη του.

Η διαδικασια για να το συνδεσω και να φτιαξω τις ρυθμισεις ειναι ιδιες οπως με το Loco m2 που μου ειπε ο φιλος παραπανω?

Μου ειχε γραψει....

"Θα πάρεις το Loco M2, περίπου 45 ευρώ. Θα το συνδέσεις αρχικά με το PC/Laptop για να "κλειδώσεις" στο wifi που θέλεις. Θα σημειώσεις κάπου την IP του Μ2, η οποία υπάρχει στην αρχική σελίδα του web-interface του, και θα ενεργοποιήσεις το DHCP. Στη συνέχεια, θα πάρεις ένα παλιό οποιοδήποτε ρούτερ, θα του βάλεις στατική IP, από αυτή του Μ2, και θα απενεργοποιήσεις το DHCP. Τέλος, θα συνδέσεις το Μ2 στη θύρα LAN1 του ρούτερ. Εάν τα έχεις κάνει όλα σωστά, θα μπορείς να έχεις και ενσύρματο και ασύρματο δίκτυο διαθέσιμο στο χώρο σου. "

Οχι με το κινητο. Ουτε με λαπτοπ πιανω εκει που ειμαι.

Τι μπορει να σημαινει αυτο?

Κινητο και λαπτοπ δεν εχουν την εμβελεια που εχουν αυτες οι κεραιες. Ετσι δεν ειναι?

Αν δεν πιάνεις καθόλου με κινητό ή λάπτοπ μην το αγοράσεις καθόλου δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις δουλειά, εκεί που θα μπει η κεραία πρέπει να υπάρχει σήμα, αυτές οι κεραία κανονικά πάνε ζευγάρι δλδ πρέπει και από την πλευρά που έχει ίντερνετ να υπάρχει η ίδια κεραία να στείλει το σήμα. 

Δεν γινεται ρε παιδια να βαλω απο την αλλη μερια.

Στην πλατεια του χωριου ειναι το ελευθερο wifi. Το εχουν βαλει στο κοινοτικό γραφείο του χωριού.

Αρα τι? Το ξεχνάω?

Δεν υπαρχει καποια κεραια δυνατη να πιασει το σημα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...