Dude45 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, είμαι εγγεγραμμένος φοιτητής εδώ και 2 χρόνια αλλά για μερικούς λόγους δεν μπορούσα να πάω να σπουδάσω αλλά ούτε και να διακόψω τις σπουδές, χάνοντας έτσι 4 εξάμηνα. Τώρα όμως έχω τη δυνατότητα να φοιτήσω και έχω μερικές απορίες. Αρχικά εγώ κάθε εξάμηνο έμπαινα στην σελίδα της σχολής και δήλωνα μαθήματα γιατί είχα ακούσει από φίλους πως αν δεν δηλώσεις 2 εξάμηνα συνεχόμενα σε διαγράφουν. Αυτά τα μαθήματα τώρα θα μπορώ να τα αλλάξω? Δεν ήξερα τι δήλωνα, ότι έβλεπα το έβαζα χωρίς να ξέρω τι είναι απλά για να φαίνεται πως είμαι ''ενεργός''. Τέλος, θα μπορώ να ξεκινήσω τα μαθήματα με την σειρά σαν να είμαι πρωτοετής φοιτητής? Για παράδειγμα να πάρω τα μαθήματα του Α εξαμήνου και να δώσω μονάχα αυτά χωρίς να είμαι υπόχρεος να παρακολουθώ τα μαθήματα του πραγματικού εξαμήνου (Τώρα τον Οκτώβρη θα μπω στο 5ο..). Συγνώμη αν οι ερωτήσεις ακούγονται ανόητες αλλά είμαι άσχετος και δεν έχω ιδέα πως ακριβώς λειτουργούν οι σχόλες και τι θεωρείται αυτονόητο η όχι. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2021 από Dude45
onelonelystar Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στη σχολή σου να τα ρωτήσεις όλα αυτά?
gian Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Θεωρώ ότι στα 2 πρώτα εξάμηνα δεν θα είχες κανένα κατ' επιλογής. Εφόσον είσαι ενεργός μπορείς να τα δηλώσεις ξανά και να τα παρακολουθήσεις. Σημειωτέον ότι η διάλεξη σε αμφιθέατρο είναι ελεύθερη σε οποιονδήποτε ανεξάρτητα αν έχει την ειδικότητα του φοιτητή. Δεν γνωρίζω τι γίνεται με την τηλε-εκπαιδευση λόγω πανδημίας. Τουλάχιστον έτσι συνέβαινε στα δικά μου τα χρόνια. * Στο εργαστήριο όταν φοιτούσα στο ΕΚΠΑ δεν επιτρεπόταν το κοινό για προφανείς λόγους. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2021 από gian
EcoBill Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, gian είπε Δεν γνωρίζω τι γίνεται με την τηλε-εκπαιδευση λόγω πανδημίας. θεωρητικά είναι και αυτά ελεύθερα αλλά το πρόβλημα βρισκετε στην εφαρμογη που χρησιμοποιεί η καθε σχολη, εμεις χρησιμοποιούμε το microsoft teams το οποιο κανονικα ειναι με πληρωμη (οποτε δεν μπορεις απλα να μπεις αν δεν το εχεις αγορασει) αλλα σαν φοιτητες το παιρνουμε τζαμπα
gian Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, EcoBill είπε θεωρητικά είναι και αυτά ελεύθερα αλλά το πρόβλημα βρισκετε στην εφαρμογη που χρησιμοποιεί η καθε σχολη, εμεις χρησιμοποιούμε το microsoft teams το οποιο κανονικα ειναι με πληρωμη (οποτε δεν μπορεις απλα να μπεις αν δεν το εχεις αγορασει) αλλα σαν φοιτητες το παιρνουμε τζαμπα Συμφωνώ μαζί σου. Στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η σημείωση μου. Όχι τόσο για τον client βλ. Microsoft teams, Cisco webex όσον για το licence της εικονικής αίθουσας. Εκεί ανάλογα με το πληθάριθμο των φοιτητών έχει και το ανάλογο κόστος. Επειδή συνεργάζομαι σε πανεπιστήμιο με τηλε-εκπαίδευση εκεί υπάρχει ένα όριο παρακολούθησης της διάλεξης, λόγω κόστους. Προφανώς το όριο καλύπτει το τμήμα και ελάχιστα παραπάνω. Σε γενικές γραμμές η πανδημία μας στέρησε το αμφιθέατρο. Το «καλό» αμφιθέατρο όπου μπορούσες αν διέθετες τον χρόνο να παρακολουθήσεις τις διαλέξεις. Θα περάσει και θα ξαναγυρίσουμε. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2021 από gian
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα