Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό δίσκο

JohnMike00

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο Intenso με χωρητικότητα 1 TB από πέρυσι τον Αύγουστο και μέσα είχε αποκλειστικά τηλεοπτικές εγγραφές. Πριν λίγο τελείωσε ο χώρος κατά τη διάρκεια μιας εγγραφής που έκανα και από τότε όσες φορές προσπάθησα να συνδέσω τον δίσκο είτε στην τηλεόραση είτε στον υπολογιστή δε μου εμφανίζει κανέναν φάκελο, καμία από τις εγγραφές. Μου βγάζει ένα κινέζικο άσπρο πράγμα (δεν μπορώ και να το περιγράψω καλύτερα γιατί έχω φρικάρει τώρα), το οποίο λέει ότι δεν πιάνει καθόλου χώρο, αλλά όταν πάω να το σβήσω μου λέει ότι είναι πολύ μεγάλο αρχείο. Όταν πάω στις ιδιότητες βέβαια μου λέει ότι είναι δεσμευμένα 931 GB και ελεύθερα ελάχιστα MB. Που σημαίνει ότι δεν εξαφανίστηκαν τα αρχεία, αλλά κάτι παίχτηκε και δεν ξέρω τι. Επίσης, ο δίσκος έχει αλλάξει όνομα χωρίς να κάνω μορφοποίηση ή κάτι τέτοιο. Ενώ μου τον εμφάνιζε ως INTENSO και κάτι άλλα, τώρα μου λέει Τοπικός Δίσκος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, JohnMike00 είπε

Καλησπέρα σας. Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο Intenso με χωρητικότητα 1 TB από πέρυσι τον Αύγουστο και μέσα είχε αποκλειστικά τηλεοπτικές εγγραφές. Πριν λίγο τελείωσε ο χώρος κατά τη διάρκεια μιας εγγραφής που έκανα και από τότε όσες φορές προσπάθησα να συνδέσω τον δίσκο είτε στην τηλεόραση είτε στον υπολογιστή δε μου εμφανίζει κανέναν φάκελο, καμία από τις εγγραφές. Μου βγάζει ένα κινέζικο άσπρο πράγμα (δεν μπορώ και να το περιγράψω καλύτερα γιατί έχω φρικάρει τώρα), το οποίο λέει ότι δεν πιάνει καθόλου χώρο, αλλά όταν πάω να το σβήσω μου λέει ότι είναι πολύ μεγάλο αρχείο. Όταν πάω στις ιδιότητες βέβαια μου λέει ότι είναι δεσμευμένα 931 GB και ελεύθερα ελάχιστα MB. Που σημαίνει ότι δεν εξαφανίστηκαν τα αρχεία, αλλά κάτι παίχτηκε και δεν ξέρω τι. Επίσης, ο δίσκος έχει αλλάξει όνομα χωρίς να κάνω μορφοποίηση ή κάτι τέτοιο. Ενώ μου τον εμφάνιζε ως INTENSO και κάτι άλλα, τώρα μου λέει Τοπικός Δίσκος.

Αν δεν τον πειράξεις περαιτέρω, κι εφόσον το πρόβλημα περιορίζεται στη λογική δομή του συστήματος αρχείων, τα αρχεία σου είναι 100% ανακτήσιμα.
Το ΠΡΩΤΟ που πρέπει να κάνεις είναι bit to bit image το δίσκου, και πάνω στο image θα δουλέψεις.
Θα σου χρειαστεί δίσκος ή χώρος λίγο μεγαλύτερος από 1 Tb. Για κάποιον που ξέρει, η βλάβη είναι εύκολη και συνήθως η ανάκτηση/επισκευή παίρνει 2-3 ώρες ανά Tb, σε μηχάνημα αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτή τη δουλειά.

Επεξ/σία από snbblp
  • Like 1

Δοκίμασε ένα chkdsk πρώτα μήπως φτιάξει 

Κουμπί windows+x και επιλέγεις command prompt (admin) 

Μετά γράφεις την εντολή

chkdsk c: /f   όπου αντί για c βάζεις το volume του δίσκου και περιμένεις

P. S.  Ετοιμάζεσαι για νέα σεζόν masterchef? 😎

• Confused 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Weiss είπε

Δοκίμασε ένα chkdsk πρώτα μήπως φτιάξει 

Κουμπί windows+x και επιλέγεις command prompt (admin) 

Μετά γράφεις την εντολή

chkdsk 😄 /f   όπου αντί για c βάζεις το volume του δίσκου και περιμένεις

P. S.  Ετοιμάζεσαι για νέα σεζόν masterchef? 😎

Ο δίσκος εμφανίζει δεσμευμένο χώρο, αλλά κανένα αρχείο. Ξέρεις τι θα κάνει η συμβουλή σου; Θα διαγράψει τα αρχεία και θα επαναφέρει κενό χώρο. Και ο εφιάλτης θα τελειώσει με ένα 940Gb free disk space recovered. Ετσι τα αρχεία δεν θα είναι πλέον ανακτήσιμα.

ΜΗΝ συμβουλεύετε αν δεν ξέρετε.

Επεξ/σία από snbblp
  • Like 1

Πώς το chkdsk θα διαγράψει όλα τα αρχεία? Αν βρει δεδομένα που δεν μπορεί να ανακτήσει απλά θα τα μεταφέρει και θα τα μετανομάσει  για να ανακτηθούν.

Για τον ts μπορεί να τρέξει για αρχή το chkdsk χωρίς παραμέτρους για να δει τι αρχεία βλέπει.

20 λεπτά πριν, Weiss είπε

Πώς το chkdsk θα διαγράψει όλα τα αρχεία? Αν βρει δεδομένα που δεν μπορεί να ανακτήσει απλά θα τα μεταφέρει και θα τα μετανομάσει  για να ανακτηθούν.

Για τον ts μπορεί να τρέξει για αρχή το chkdsk χωρίς παραμέτρους για να δει τι αρχεία βλέπει.

Συμβουλές για assembly: don't EVER try to handle an error if you don't know how to handle it.
Ισχύει και για την ανάκτηση.

Δηλαδή θα αργήσεις να ξανανεβάσεις βίντεο στο κανάλι τώρα? 

Πάρε και έναν 2ο/3ο/4ο δίσκο να τα έχεις κι εκεί σε περίπτωση που στο μέλλον ξαναέχεις το ίδιο θέμα

57 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Δηλαδή θα αργήσεις να ξανανεβάσεις βίντεο στο κανάλι τώρα? 

Πάρε και έναν 2ο/3ο/4ο δίσκο να τα έχεις κι εκεί σε περίπτωση που στο μέλλον ξαναέχεις το ίδιο θέμα

Όχι, αυτό είναι προσωπικό αρχείο με πράγματα που είτε τα κρατάω για μένα είτε μερικές φορές ανέβαζα κάποια πράγματα και στο κανάλι. Δεν επηρεάζει τόσο το κανάλι μου αυτό απλώς κρατάω αρχείο και έχασα π.χ. όλο το Euro, τους Ολυμπιακούς και πολλά ακόμη.

Ο σκληρός δίσκος πόση διάρκεια ζωής έχει? 

Ο προηγούμενος που είχα στο laptop μου και ήταν HDD δίσκος κράτησε 5 χρόνια με ημερήσια χρήση του laptop 2-3 ώρες. Καλά είναι, ή χάλασε νωρίς?

3 ώρες πριν, JohnMike00 είπε

Αυτό το bit to bit image τι ακριβώς είναι και πώς μπορώ να το κάνω;

Εχεις pm.
btw... Συγγνώμη για την ερώτηση και αν θέλεις την απαντάς, όμως μου κίνησε την περιέργεια: για ποιο κανάλι μιλάτε; Συγγνώμη που παίρνω το θάρρος, κι αν σε φέρνω σε δύσκολη θέση μην το απαντήσεις.

Spoiler
5 λεπτά πριν, snbblp είπε

για ποιο κανάλι μιλάτε;

Να υποθέσω αυτο;

https://www.youtube.com/channel/UCihAE45l0e_IVebjs-Q-sFg/featured

31 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Ναι, αυτό είναι το κανάλι μου.

38 λεπτά πριν, snbblp είπε

Εχεις pm.
btw... Συγγνώμη για την ερώτηση και αν θέλεις την απαντάς, όμως μου κίνησε την περιέργεια: για ποιο κανάλι μιλάτε; Συγγνώμη που παίρνω το θάρρος, κι αν σε φέρνω σε δύσκολη θέση μην το απαντήσεις.

https://www.youtube.com/channel/UCihAE45l0e_IVebjs-Q-sFg

• Like 2

17 λεπτά πριν, JohnMike00 είπε

Ναι, αυτό είναι το κανάλι μου.

https://www.youtube.com/channel/UCihAE45l0e_IVebjs-Q-sFg

Α, μπράβο! Είναι και δημοφιλές βλέπω...

:-)
Πάρε το pm όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...