Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αγορασμένο και σε λειτουργία, αυτό το μοντέλο ups της APC

https://www.e-shop.gr/apc-br550gi-back-ups-rs-550va-p-PER.701108

Αγοράστηκε το 2014. Η χρήση του, παρότι είναι φυσικά συνεχής, καθότι ups και θέλω να μου προστατεύει τον πολύτιμο ηλεκτρονικό εξοπλισμό μου,
δεν θα την χαρακτήριζα ως βαριά, με την έννοια, ότι γενικώς, δεν είναι 'φορτωμένο' να υποστηρίζει πολλά. Ενα laptop, ενα usb hub, ενα external hard disk, router, το κινητο μου, και κατι τετοια ψιλα, αλλα ουσιωδη για εμενα.
Η μπάρα με το φορτίο, σπάνια, σπανιότατα, φτάνει ούτε μέχρι τη μεση, συνηθως φορτιο μιας μπαρας το πολυ, απο τις 5.
Αξιόπιστο μηχάνημα.
Έχω αλλάξει 2 μπαταριες από το 2014, και τώρα με διαφορα σημάδια που έδειχνε, νόμιζε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξω και να βάλω μια καινούργια 3η μπαταρια.
Μάλλον όμως κάτι άλλο συμβαίνει, και δεν μου φαίνεται καλο.

Τόσο η τελευταία μπαταρια, πριν την αλλαγη, όσο και οι επόμενες που δοκιμασα, από την οθόνη του ups δείχνουν ότι (πλέον) δεν τις φορτίζει ή δεν φορτίζουν πλήρως!
Και πριν βιαστεί να πει κανεις 'φταει η μπαταρια, είναι παλιά, είναι κακής ποιότητας κλπ', που θα ήταν εύλογο να πάει το μυαλό εκεί, μάλλον δεν είναι έτσι!
Έτσι σκέφτηκα κι εγώ, και δεν λύθηκε το πρόβλημα.
Δοκίμασα, 3 διαφορετικές, νέες, μπαταριες!!!!!! 3(τρεις), το ξαναλέω!!!! Μπαταριες αγορασμένες το 2021, με έτος κατασκευής 2021, και 2020 αντίστοιχα. Μάρκες, csb, που θεωρούνται και κορυφαίες.
Και όλες δείχνουν ιδια συμπεριφορά, μέσω της πληροφόρησης στην οθόνη του ups.
Φορτίζουν, ως τη μεση. Θα έλεγα ότι σαν να μην φορτίζουν καν, με την έννοια, όπως την πρωτοσυνδεεις την μπαταρια, έτσι και μένει.
Με 2 μπάρες γεμάτες στην ένδειξη της μπαταριας, από τις 5 συνολικά μπάρες! Σαν να μην φορτίζει την μπαταρια.
Περιττό να πω, τι βαλε βγάλε έχω κάνει με τα καλώδια και τις μπαταριες, εναλλάξ και εκ περιτροπής.
Τίποτε. Ποτε ξανά δεν είναι, μια πλήρως γεμισμένη μπαταρια.

Αρα, καπου εδώ, το μυαλό πάει πλέον ότι ίσως κάτι γίνεται με το ίδιο το ups.
Βεβαια, είχα την εντύπωση, ότι τα ups, ή ...παίζουν, ή δεν παίζουν.
Δηλαδή, ....μισοπαιζει; Δεν χάλασε, αλλα δεν φορτίζει και καλα τις μπαταριες;
Τι γίνεται τελικά ρε παιδιά;
Χάλασε, είναι έτοιμο να χαλάσει, επώνυμο ups, με χαλαρή χρήση, πάνω στα 7 χρονια;
Ή πάει το μυαλό σας καπου αλλου;

Περιμένω να μου πείτε την εμπειρία και την άποψη σας, να βγάλω κάποια ακρη,
γιατί το μονο σίγουρο ειναι ότι πρέπει να έχω ένα πλήρως ετοιμοπόλεμο ups, που να μου δίνει τουλάχιστον την ισχύ (για κάποια χρονια) μιας πλήρως φορτισμένης μπαταριας.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Weiss είπε

Μπορεί να χάλασε ο ρυθμιστής φόρτισης για τις μπαταρίες. 

Η Schneider έχει πολύ καλή τεχνική υποστήριξη πάρε τηλ.  να σε βοηθήσουν

https://www.se.com/gr/el/work/support/customer-service.jsp

Η schneider ειναι η επισημη αντιπροσωπεια της apc, ή απλα ειναι εξουσιοδοτημενο service; Θα κανω προσπαθεια επικοινωνιας μαζι τους.

Ο 'ρυθμιστης φορτισης' που λες, ειναι κατι που ειναι σχετικα συνηθες να χαλάει; Απο εμπειρία αν ξερει κανείς. Ή απλα ειναι μια εκδοχη, και εντελως random αν σου κατσει τετοια βλαβη; Και οντως ειναι αυτο, αν ξερει κανεις, για τι κοστος εξαρτηματος/επισκευης μιλαμε; Γιατι για ενα ups των 150 ευρω, αν ειναι κανενα 50 ευρω, οριακα αξιζει τον κοπο.

Δημοσ.

Η apc ανήκει στη Schneider είναι η επίσημη αντιπροσωπεία όπως το εννοείς. Για τα υπόλοιπα που ρωτάς δε γνωρίζω, πρέπει να επικοινωνήσεις μαζί τους. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξυπηρετηση η Schneider;
Δε λεω, ακουστηκαν μεν επαγγελματιες, αλλα...

Τηλεφωνησα, μιλησα με τεχνικο.
Με ρωτα τι μπαταριες εβαλα/δοκιμασα.
Του λεω της csb.
Μου λεει, δεν ειναι η 'επισημη' της APC (3πλασια τιμη, για την ιδια ακριβως μπαταρια!!!).
Του απαντω, 'μα και της apc, οταν ξεκολησεις το αυτοκολητο, csb λεει απο κατω!!!'
Και μου λεει, απο τη στιγμη που δεν ειναι η επισημη μπαταρια, δεν μπορουμε να ξερουμε ακριβως τι συμβαινει!

Ειχε την καλοσυνη ομως να μου πει, 'αφηστε την να ξεφορτισει τελειως, και δοκιμαστε μετα ξανα μηπως μπορεσει και φορτισει πληρως'.

Αυτα απο την schneider.
Βεβαια, εξ'αποστασεως, δεν περιμενα και παρα πολλα.
Αλλα λεγοντας τους μια συμπτωματολογια, αυτοι απο την εμπειρια τους σιγουρα μπορουν να ξερουν οτι μπορει να φταινε 2-3 πραγματω, νομιζω. Για να ξερω κι εγω ως πελατης, και να προσανατολιστω αν συμφερει να κινηθω προς service ή οχι, που μαλλον οχι.

Αραγε το ups λετε χαλασε;

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.

Εξ αποστάσεως : ναι, χάλασε.

Εκ του σύνεγγυς : άγνωστο.

7 λεπτά πριν, mindreader είπε

Αλλα λεγοντας τους μια συμπτωματολογια, αυτοι απο την εμπειρια τους σιγουρα μπορουν να ξερουν οτι μπορει να φταινε 2-3 πραγματω, νομιζω. Για να ξερω κι εγω ως πελατης, και να προσανατολιστω αν συμφερει να κινηθω προς service ή οχι, που μαλλον οχι.

Μην πας στο σέρβις, θα κοστίσει.

• Like 1
Δημοσ.

7ετιας ups, επωνυμο, με χαλαρη χρηση, και να χαλασει ρε παιδια; Τοσο απλα;

Δηλαδη αν ηταν 10ετιας, noname, ή με heavy duty χρηση εκ μερους μου, τι θα συνεβαινε; Θα μου καιγε το σπιτι;

Δημοσ.

Ειναι και θεμα τυχης.

Ειχα noname που μου βγαλε μια δεκαετια.Και το επισκευασα κιολας και θα το βαλω παλι να δουλεψει :P

Ενταξει δε μπορεις να πεις οτι 7 χρονια λειτουργιας ειναι λιγα.Και δεν εχει σχεση και το τι εχεις πανω καθως ετσι και αλλιως οταν υπαρχει παροχη δε το νοιαζει ιδιαιτερα τι θα του βαλεις πανω το ups.

Παντως απο schneider ειχα αψογη εξυπηρετηση οταν ειχα θεμα με ενα δικο μου.

ΥΓ.Καλα να σκασει το οτιδηποτε και να σου καψει σπιτι δε παιζει ,ουτε με τα noname.

ΥΓ2.Αν εισαι Αθηνα ,φερτο μου να του ριξω μια ματια μηπως βρω κατι,ποτε δε ξερεις.Σε ενα δικο μου απο τα χρονια ειχε ξεκολλησει ο χαλκος της πλακετας και το επισκευασα.

• Like 3
Δημοσ.

Να σαι καλα dante, δεν μου ειναι ευκολο, αλλα thanks για την προταση σου.

Μαλλον θα παω για καινουργιο, αν κι ηθελα να αποφυγω το εξοδο...

Η schneider οντως μου εδωσε την εικονα επαγγελματισμου, απλα ηταν λιγο 'γειωτικοι' με την 'επισημη' μπαταρια.

Εχω apc 20ετιας, που δουλευει ακομη μια χαρα. Ειναι τι θα σου τυχει μαλλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...