Προς το περιεχόμενο

Ένα bug της Razer δίνει δικαιώματα διαχειριστή Windows 10 με την απλή σύνδεση ενός ποντικιού

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

47 λεπτά πριν, xristos97 είπε

Ποιος βαζει αυτο το bloatware στο pc του; Παρολου που εχω blackwidow μενω μακρια.

Υπάρχει άλλος τρόπος να κλείσω το RGB; Αναγκαστικά το έβαλα, έκλεισα τα φωτάκια, αποθήκευσα το προφίλ στη συσκευή και το έστειλα μετά. Αν έχεις άλλο τρόπο ευχαρίστως να τον ακούσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, NickKavourdiris είπε

It's not a bug, it's a feature!

Πάντως, το bug δεν είναι τόσο της razer, όσο της ms.

Δεν ευθύνεται ένα περιφερειακό που το λειτουργικό σύστημα δίνει δικαιώματα διαχειριστή...

Πραγματικά είχα την ίδια απορία... Γιατί δεν θεωρείται major bug των Windows και θεωρείται της Razor?

30 λεπτά πριν, BadBoy είπε

Υπάρχει άλλος τρόπος να κλείσω το RGB; Αναγκαστικά το έβαλα, έκλεισα τα φωτάκια, αποθήκευσα το προφίλ στη συσκευή και το έστειλα μετά. Αν έχεις άλλο τρόπο ευχαρίστως να τον ακούσω.

Στο δικο μου μπορω να ρυθμισω την φωτεινοτητα με fn + F11/F12 (και να το σβησω). Αμα δεν γινεται με κατι τετοιο τοτε μπορεις να βρεις αλλα προγραμματα, σαν το OpenRGB.

Για να ειμαι ειλικρινης ομως δεν μου αρεσουν τοσο πολυ τα official προγραμματα που δινουν γιατι δεν βγαζει νοημα το τεραστιο μεγεθος που εχουν, μια λειτουργια θελω μονο να εχω, τι τα θελω 1GB+ installed size. Βεβαια υπαρχουν και αλλοι λογοι αλλα που να γραφω και για αυτους...

• Like 1

13 ώρες πριν, xristos97 είπε

Ποιος βαζει αυτο το bloatware στο pc του; Παρολου που εχω blackwidow μενω μακρια.

Κολλας στο δακτυλο και οχι στο δασος φιλε μου. Δεν εχει σημασια αν εσυ χρησιμοποιεις Razor, το προβλημα ειναι οτι αν καποιος κακοβουλος κατσει 2 λεπτα στον υπολογιστη σου μπορει απλα συνδεοντας μια συσκευη να εγκαταστησει keylogger, virus, ransomware κλπ πολυ ευκολα και με 0 γνωσεις χακαρισματος. Πολυ επικινδυνο ειδικα σε κοινοχρηστους υπολογιστες.

21 λεπτά πριν, asmilon είπε

Κολλας στο δακτυλο και οχι στο δασος φιλε μου. Δεν εχει σημασια αν εσυ χρησιμοποιεις Razor, το προβλημα ειναι οτι αν καποιος κακοβουλος κατσει 2 λεπτα στον υπολογιστη σου μπορει απλα συνδεοντας μια συσκευη να εγκαταστησει keylogger, virus, ransomware κλπ πολυ ευκολα και με 0 γνωσεις χακαρισματος. Πολυ επικινδυνο ειδικα σε κοινοχρηστους υπολογιστες.

Η λύση είναι απλή, από τώρα και στο εξής ελέγχουμε όποιον μπαίνει στο σπίτι μας και αν κρατάει επάνω του ποντίκι razer του απαγορεύουμε την είσοδο, βάζουμε τις φωνές, καλούμε τους γειτόνους και στην τελική, αν δεν φεύγει με το καλό, παίζουμε ξύλο. 😂

.
Δηλαδή, σοβαρά τώρα.
Πόσο πιθανό είναι το σενάριο να έρθει και να κάτσει στο πισί μας αυτός ο κακόβουλος ;;
Στην περίπτωση που έστω έχουμε φορητό, το παρατάμε ξεκλείδωτο από εδώ και εκεί ;;
Π.Χ. Όταν πάμε σε μια καφετέρια με το φορητό μας μαζί, το αφήνουμε εκτεθειμένο επάνω στο τραπέζι και φεύγουμε ;;

Kαι στην περίπτωση των κοινόχρηστων υπολογιστών, αν ο διαχειριστής αφήσει ξεκλείδωτες τις usb και ο οποιοσδήποτε μπορεί να εγκαθιστά προγράμματα τότε είναι άξιος της μοίρας του και σιγά μην χρειάζεται να έχει και ποντίκι razer αυτός ο κακόβουλος για να αποκτήσει πρόσβαση.

.
Δεν είναι το πρόβλημα η ευπάθεια. η οποία όντως υπάρχει, κανείς δεν λέει το αντίθετο.
Το θέμα είναι η δυνατότητα για να την εκμεταλευτεί κάποιος.

• Thanks 1

Αφου υπαρχει θα την εκμεταλλευτει καποιος, δεν ειναι ολα τα σεναρια ασπρο μαυρο. Και στους κοινοχρηστους υπολογιστες ουτε ειναι παντου εφικτο να κλειδωνουν οι USB για συσκευες, ουτε ξερουν να το κανουν οι περισσοτεροι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, dpolal είπε

Η λύση είναι απλή, από τώρα και στο εξής ελέγχουμε όποιον μπαίνει στο σπίτι μας και αν κρατάει επάνω του ποντίκι razer του απαγορεύουμε την είσοδο, βάζουμε τις φωνές, καλούμε τους γειτόνους και στην τελική, αν δεν φεύγει με το καλό, παίζουμε ξύλο. 😂

.
Δηλαδή, σοβαρά τώρα.
Πόσο πιθανό είναι το σενάριο να έρθει και να κάτσει στο πισί μας αυτός ο κακόβουλος ;;
Στην περίπτωση που έστω έχουμε φορητό, το παρατάμε ξεκλείδωτο από εδώ και εκεί ;;
Π.Χ. Όταν πάμε σε μια καφετέρια με το φορητό μας μαζί, το αφήνουμε εκτεθειμένο επάνω στο τραπέζι και φεύγουμε ;;

Kαι στην περίπτωση των κοινόχρηστων υπολογιστών, αν ο διαχειριστής αφήσει ξεκλείδωτες τις usb και ο οποιοσδήποτε μπορεί να εγκαθιστά προγράμματα τότε είναι άξιος της μοίρας του και σιγά μην χρειάζεται να έχει και ποντίκι razer αυτός ο κακόβουλος για να αποκτήσει πρόσβαση.

.
Δεν είναι το πρόβλημα η ευπάθεια. η οποία όντως υπάρχει, κανείς δεν λέει το αντίθετο.
Το θέμα είναι η δυνατότητα για να την εκμεταλευτεί κάποιος.

Το βλέπεις εντελώς λάθος κατά τη γνώμη μου. Η ευπάθεια είναι ευπάθεια ναι αυτή μάλιστα, σοβαρότατη.

Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουμε να την χαρακτηρίζουμε ευπάθεια των Razor και όχι των Windows!

Επεξ/σία από apos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...