iphotographer Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα. Έφτιαξα επαγγελματικό λογαριασμό stripe και έφτιαξα και μια υπηρεσία που έχω, ώς product. Επειδή δεν θέλω να πολυμπλέξω το site που έχω με το stripe, είδα οτι στο stripe μπορείς να κάνεις κάποιες ολοκληρωμένες κινήσεις (που δεν χρειάζεται να φτιάξω στο δικό μου site). Εννοώ δημιουργία και αποστολή τιμολογίων, κουπόνια, επαναλαμβανόμενες χρεώσεις. Και με ένα link σε πάει κατευθείαν στην υπηρεσία για αγορά... Με βολεύει πάρα πολύ ατυός ο τρόπος. 4 πραγματάκια, θα ήθελα να με βοηθήσετε αν ξέρετε, αν γίνονται: 1) Με το που πατάει το link το μέλος μου, να μπορώ να στείλω και μία παράμετρο (πχ το email του) για να ξέρω ποιο μέλος έκανε την αγορά. 2) Με το που θα κάνει την αγορά, να τρέξει ένα λινκ που θα δηλώσω εγώ (Σε ένα controller θέλω να πάει) 3) Υπάρχει τρόπος, όταν λήξει η υπηρεσία κάποιου να τρέξει ένα link που θα δηλώσω εγώ, ωστέ να σταματήσει το premium πακέτο του. 4) Στην σελίδα προφίλ του εκαστοτε μέλους, μπορώ να έχω ένα link που θα βλέπει το μέλος και θα μπορεί να κατεβάσει όλα τα τιμολόγια του στο stripe? Ευχαριστώ πάρα πολύ!
vngls7 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 1 hour ago, iphotographer said: Καλησπέρα. Έφτιαξα επαγγελματικό λογαριασμό stripe και έφτιαξα και μια υπηρεσία που έχω, ώς product. Επειδή δεν θέλω να πολυμπλέξω το site που έχω με το stripe, είδα οτι στο stripe μπορείς να κάνεις κάποιες ολοκληρωμένες κινήσεις (που δεν χρειάζεται να φτιάξω στο δικό μου site). Εννοώ δημιουργία και αποστολή τιμολογίων, κουπόνια, επαναλαμβανόμενες χρεώσεις. Και με ένα link σε πάει κατευθείαν στην υπηρεσία για αγορά... Με βολεύει πάρα πολύ ατυός ο τρόπος. 4 πραγματάκια, θα ήθελα να με βοηθήσετε αν ξέρετε, αν γίνονται: 1) Με το που πατάει το link το μέλος μου, να μπορώ να στείλω και μία παράμετρο (πχ το email του) για να ξέρω ποιο μέλος έκανε την αγορά. 2) Με το που θα κάνει την αγορά, να τρέξει ένα λινκ που θα δηλώσω εγώ (Σε ένα controller θέλω να πάει) 3) Υπάρχει τρόπος, όταν λήξει η υπηρεσία κάποιου να τρέξει ένα link που θα δηλώσω εγώ, ωστέ να σταματήσει το premium πακέτο του. 4) Στην σελίδα προφίλ του εκαστοτε μέλους, μπορώ να έχω ένα link που θα βλέπει το μέλος και θα μπορεί να κατεβάσει όλα τα τιμολόγια του στο stripe? Ευχαριστώ πάρα πολύ! 1) Αναφέρεσαι σε χειροκίνητη διαδικασία δημιουργίας & αποστολής τιμολογίων, άρα θα στέλνεις σε συγκεκριμένα email το link της πληρωμής χειροκίνητα αφού παραγγείλει κάποιος από το site σου και πάρεις τα στοιχεία του από εκεί. Την παράμετρο αυτή από που να την πάρεις και που να τη στέλνεις? 2) Στο site σου να γίνεται αυτή η διαδικασία? Αν ναι, όταν θα γίνεται η αγορά από το site μπορείς να το κάνεις. Αν θες να κάνεις κάτι αφού γίνει manual πληρωμή εκτός site δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό αυτοματοποιημένα. 3) Στο site σου να γίνεται αυτή η διαδικασία? Οι επαναλαμβανόμενες χρεώσεις αυτό δεν κάνουν? 4) Στο site σου να γίνεται αυτή η διαδικασία και αυτόματα? Φαντάζομαι ότι άν τα ανεβάζεις εσύ χειροκίνητα γίνεται, αν δεν είναι συνδεδεμένο το stripe με τη σελίδα σου θα πρέπει να ρωτήσεις το stripe αν υπάρχει κάποιο link που να έχουν πρόσβαση οι πελάτες σου και πάλι να το περάσεις χειροκίνητα στα προφίλ. Μήπως θα βοηθούσε περισσότερο να ενσωματώσεις το stripe στο site σου? Γιατί αυτά που θέλεις να κάνεις είναι μέσα στο site σου και δεν έχουν άμεση σχέση με τον τρόπο πληρωμής (stripe).
iphotographer Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 1) Στο stripe αυτή την στιγμή, έχω φτιάξει ένα προιόν. και μέ ένα link του τύπου https://buy.stripe.com/aEUdUl345KLP34V μου ανοίγει μια σελίδα με το προιόν μου που ο πελάτης μπορεί να πληρώσει. Αυτό το Link το βάζω σε κουμπί στην αγορά της υπηρεσίας. Αν πληρώσει όμως δεν ξέρω ποιος θα έχει πληρώσει. Δηλαδή ποιος θα έχει πατήσει το κουμπί. Θα ήθελα να μπορούσα να έχω link του στυλ https://buy.stripe.com/aEUdUl345KLP34V?userId=4323 2) Και στην επιτυχία της πληρωμής να μου επιστρέψει εκτελώντας link στο site μου που στο controller μου, θα κάνω την δουλειά που θέλω. Δηλαδή κατα την επιτυχία της συναλαγής, να έτρεχε ένα κρυφό link στυλ https://tositemou/activatepremium/4323. Το controller μου θα είναι του στυλ function activatepremium($userId){ ..... }, οπότε θα έκανα ότι χρειαζόμουν με το id μετά την επιτυχημένη πληρωμή. 3) Εννοώ όταν πληρώσει το μέλος δημιουργούνται κάποια subscription, που λήγουν ασ πούμε μετά από 1 χρόνο. Όταν δεν πληρώσει κάποιος και πάει 25/8/2022, η υπηρεσία από enable, θα γίνει disable. Να τρέχει ένα κρυφό link που να μου https://tositemou/disablepremium/4323 που να μου πυροδοτεί το controller function disablepremium($userId){ ..... } 4) Αυτό δεν με καίει προς το παρόν.... Υ.Γ. Το 1) και το 2) το δούλευα για καιρό στο paypal αυτό το τρόπο...
vngls7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 On 25/08/2021 at 14:14, iphotographer said: 1) Στο stripe αυτή την στιγμή, έχω φτιάξει ένα προιόν. και μέ ένα link του τύπου https://buy.stripe.com/aEUdUl345KLP34V μου ανοίγει μια σελίδα με το προιόν μου που ο πελάτης μπορεί να πληρώσει. Αυτό το Link το βάζω σε κουμπί στην αγορά της υπηρεσίας. Αν πληρώσει όμως δεν ξέρω ποιος θα έχει πληρώσει. Δηλαδή ποιος θα έχει πατήσει το κουμπί. Θα ήθελα να μπορούσα να έχω link του στυλ https://buy.stripe.com/aEUdUl345KLP34V?userId=4323 2) Και στην επιτυχία της πληρωμής να μου επιστρέψει εκτελώντας link στο site μου που στο controller μου, θα κάνω την δουλειά που θέλω. Δηλαδή κατα την επιτυχία της συναλαγής, να έτρεχε ένα κρυφό link στυλ https://tositemou/activatepremium/4323. Το controller μου θα είναι του στυλ function activatepremium($userId){ ..... }, οπότε θα έκανα ότι χρειαζόμουν με το id μετά την επιτυχημένη πληρωμή. 3) Εννοώ όταν πληρώσει το μέλος δημιουργούνται κάποια subscription, που λήγουν ασ πούμε μετά από 1 χρόνο. Όταν δεν πληρώσει κάποιος και πάει 25/8/2022, η υπηρεσία από enable, θα γίνει disable. Να τρέχει ένα κρυφό link που να μου https://tositemou/disablepremium/4323 που να μου πυροδοτεί το controller function disablepremium($userId){ ..... } 4) Αυτό δεν με καίει προς το παρόν.... Υ.Γ. Το 1) και το 2) το δούλευα για καιρό στο paypal αυτό το τρόπο... Για το 1 μπορείς σίγουρα να κάνεις trigger στο κουμπί της πληρωμής στο site σου, να σου στείλει ένα μέιλ με τα στοιχεία του λογαριασμού του όταν πατάει ένας συνδεδεμένος χρήστης το κουμπί. Το να ελέγχεις κατά πόσο πλήρωσε δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα επιστρέψει στο site σου μετά από επιτυχή/αποτυχημένη πληρωμή. Αυτό είναι και το πρόβλημα σε όλα σου τα ερωτήματα, γιατί αν επέστρεφε ο χρήστης σε δικά σου landing pages θα μπορούσες να ελέγχεις τα παντα. Στο PayPal πώς το έκανες? Στη θέση σου θα έκανα μια ερώτηση στο support του stripe για καθοδήγηση.
iphotographer Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 11 ώρες πριν, vngls7 είπε Για το 1 μπορείς σίγουρα να κάνεις trigger στο κουμπί της πληρωμής στο site σου, να σου στείλει ένα μέιλ με τα στοιχεία του λογαριασμού του όταν πατάει ένας συνδεδεμένος χρήστης το κουμπί. Το να ελέγχεις κατά πόσο πλήρωσε δεν ξέρω πόσο είναι εφικτό, ειδικά από τη στιγμή που δεν θα επιστρέψει στο site σου μετά από επιτυχή/αποτυχημένη πληρωμή. Αυτό είναι και το πρόβλημα σε όλα σου τα ερωτήματα, γιατί αν επέστρεφε ο χρήστης σε δικά σου landing pages θα μπορούσες να ελέγχεις τα παντα. Στο PayPal πώς το έκανες? Στη θέση σου θα έκανα μια ερώτηση στο support του stripe για καθοδήγηση. Κάτι τέτοιο κάνω τώρα. Αλλά δεν είναι 1000% ασφαλές οτι θα ενεργοποιήσεις την υπηρεσία στον συγκεκριμένο πελάτη. Βέβαια το πρόβλημα θα ξεκινήσει αν θα υπάρχουν πολλές πληρωμές (μπορεί και να μην γίνει ποτέ αυτο χαχα). Στο paypal στο κουμπί που έφτιαξα, έστελνα παράμετρο το userId και μετά το paypal είχε ένα redirect για τον χρήστη πχ site.gr/thanks και έβαζες και ένα url που έτρεχε background μετά την επιτυχή συναλλαγή πχ site.gr/successpayment?userid=xxxxxx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα