Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε

Εντωμεταξύ, περίπου 50 χρόνια πριν, η Rom του guidance computer του Apollo 11, «ραμμένη» στο χέρι :

image.jpeg.a4b5f5d35de0232d8221d75134065431.jpeg

μπορεις να το πεις και υφαντο!

• Like 1
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, john_dr είπε

Άντε μπας και ικανοποιηθεί επιτέλους ο Chrome.

Ο Chrome είναι ντεμοντέ, εγώ θέλω internet explorer, οπως παλιά που κόλλαγε και τον κράζαμε. Τι πιο ωραίο να αγοράσεις μια τέτοια μνημη και θα ξενοιάσεις μια για πάντα από "βαριά" λογισμικά 😶

Δημοσ.
3 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Και να φανταστείτε πως το πρώτο μου pc το 1990 είχε 768 ΚΒ RAM, ούτε καν 1 ΜΒ.

Γουορκστέισο είχες με τόση ραμ.. εγώ είχα άμστραντ 464 με 64 κιλομπάιτ

Δημοσ.
5 ώρες πριν, nikosgalis είπε

Αν μικρύνουν λίγο σε μέγεθος οι μνήμες αυτές θα ωφεληθούν πολύ και οι Android συσκευές 

Γιατί να μικρύνει η Ram; μια χαρά θα χωράει με την 14" ιντσών οθόνη των κινητών τότε. 😛

1 ώρα πριν, panagiotou είπε

θυμηθηκα την πρωτη σοβαρη αναβαθμιση οπου ειχα 386SX/25 με 4mb ram και εβαλα αλλα 4 sim των 256kb  για να γινουν 5mb να βαλω τα windows 311 και δακρυσα . Ελπιζω να μην εφταιγε η κρεμυδοσαλατα

Κι εγώ, ίδιο setup με 4mb μνήμη και 20mb σκληρό δίσκο. Olivetti μάρκα και με ασπρόμαυρο monitor. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, bazzil είπε

με τόση μνήμη θα μπορουσες να φορτώσεις το λειτουργικό σύστημα πάνω στη ραμ και να έχεις τον δίσκο μόνο για να αποθηκευει την κατάσταση της ραμ οταν κλείνεις τον υπολογιστη.

Και κάθε φορά που θα κόβεται το ρεύμα θα κάνεις εγκατάσταση.

Αφού φτάσανε αυτά τα μεγέθη, ας βρούνε και τρόπο να μένουν στη μνήμη χωρίς ρεύμα και ξεμπερδέψαμε. Ένας κοινός ταχύτατος τόπος αποθήκευσης για όλα.

5 ώρες πριν, bazzil είπε

Επεξ/σία από Kyro
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Kyro είπε

Αφού φτάσανε αυτά τα μεγέθη, ας βρούνε και τρόπο να μένουν στη μνήμη χωρίς ρεύμα και ξεμπερδέψαμε. Ένας κοινός ταχύτατος τόπος αποθήκευσης για όλα.

Βάζεις ενα UPS. Αν ειναι να έχεις τα τεράστια οφέλη της ταχύτητας...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bazzil είπε

Βάζεις ενα UPS. Αν ειναι να έχεις τα τεράστια οφέλη της ταχύτητας...

Μεγάλα τα οφέλη αλλά αξιοπιστία 0. Δεν θα έφτιαχνα ποτέ σύστημα έτσι και ας είχα τις μνήμες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Kyro είπε

Μεγάλα τα οφέλη αλλά αξιοπιστία 0. Δεν θα έφτιαχνα ποτέ σύστημα έτσι και ας είχα τις μνήμες.

απο που προκύπτει 0 στην αξιοπιστία;  freenas ολο το Λ/Σ στη μνημη. 

Επεξ/σία από bazzil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bazzil είπε

απο που προκύπτει 0 στην αξιοπιστία;  freenas ολο το Λ/Σ στη μνημη. 

Εγώ έχω στο μυαλό μου τα windows. Αν σου δίνανε 512gb ram θα έφτιαχνες σύστημα έτσι;

Έχεις σκεφτεί τι θα γίνει αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί επανεκκίνηση; Δε μιλάμε για nas και για router αλλά για πλήρως λειτουργικό pc. Έγγραφα, παιχνίδια κτλ

Επεξ/σία από Kyro
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Kyro είπε

Εγώ έχω στο μυαλό μου τα windows. Αν σου δίνανε 512gb ram θα έφτιαχνες σύστημα έτσι;

Έχεις σκεφτεί τι θα γίνει αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί επανεκκίνηση; Δε μιλάμε για nas και για router αλλά για πλήρως λειτουργικό pc. Έγγραφα, παιχνίδια κτλ

Το Λ/Σ θα είναι στη μνήμη. Οτι θέλει θα το τραβαει απ το δίσκο και θα μένει εκεί. Δεν θα χρειάζεται δηλαδη να μετακινεί μέρος της ραμ στον δισκο ώστε να ελευθερωθει χώρο όπως γίνεται τώρα. δεν έγραψα πουθενα οτι δεν χρειάζεται δίσκος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bazzil είπε

Το Λ/Σ θα είναι στη μνήμη. Οτι θέλει θα το τραβαει απ το δίσκο και θα μένει εκεί. Δεν θα χρειάζεται δηλαδη να μετακινεί μέρος της ραμ στον δισκο ώστε να ελευθερωθει χώρο όπως γίνεται τώρα. δεν έγραψα πουθενα οτι δεν χρειάζεται δίσκος.

Δεν ξέρω τι λειτουργικό σύστημα έχεις στο μυαλό σου. Εγώ δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο για pc. Από πού θα το φορτώνει το Λ/Σ για να μείνει στη μνήμη αν γίνει επανεκκίνηση;

Επεξ/σία από Kyro
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Kyro είπε

Δεν ξέρω τι λειτουργικό σύστημα έχεις στο μυαλό σου. Εγώ δεν γνωρίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο για pc. Από πού θα το φορτώνει το Λ/Σ για να μείνει στη μνήμη αν γίνει επανεκκίνηση;

απ τον δίσκο θα φορτώνει. δεν καταργείται ο δίσκος.  Απλα αντί να είναι στην ραμ μονο οι βασικές ρουτινές - ας το γραψω έτσι - θα είναι όλο το Λ/Σ. Οτι βάζει στη ραμ θα παραμένει στην ραμ. Το ίδιο και για όποιο προγραμμα φορτώνει ο χρήστης.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, bazzil είπε

απ τον δίσκο θα φορτώνει. δεν καταργείται ο δίσκος.  Απλα αντί να είναι στην ραμ μονο οι βασικές ρουτινές - ας το γραψω έτσι - θα είναι όλο το Λ/Σ. Οτι βάζει στη ραμ θα παραμένει στην ραμ. Το ίδιο και για όποιο προγραμμα φορτώνει ο χρήστης.

Ωραία, το λειτουργείς έτσι λοιπόν ας πούμε για μια εβδομάδα. Έρχεται μετά η στιγμή που πρέπει να γίνει επανεκκίνηση. Μετά από κάποιο update πχ ή μετά από μία εγκατάσταση driver ή οτιδήποτε άλλο.

Τα χάνεις όλα ότι έχεις κάνει μέσα σε μια εβδομάδα και πάλι από την αρχή.

Το λειτουργικό σύστημα έχει ένα σωρό ρυθμίσεις που τις διαβάζει από το δίσκο. Δεν είναι έτσι εύκολο. Εσύ μιλάς μάλλον για ένα μελλοντικό ίσως ΛΣ που θα το είχαν σχεδιάσει για να λειτουργεί έτσι.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Kyro είπε

Ωραία, το λειτουργείς έτσι λοιπόν ας πούμε για μια εβδομάδα. Έρχεται μετά η στιγμή που πρέπει να γίνει επανεκκίνηση. Μετά από κάποιο update πχ ή μετά από μία εγκατάσταση driver ή οτιδήποτε άλλο.

Τα χάνεις όλα ότι έχεις κάνει μέσα σε μια εβδομάδα και πάλι από την αρχή.

Το λειτουργικό σύστημα έχει ένα σωρό ρυθμίσεις που τις διαβάζει από το δίσκο. Δεν είναι έτσι εύκολο. Εσύ μιλάς μάλλον για ένα μελλοντικό ίσως ΛΣ που θα το είχαν σχεδιάσει για να λειτουργεί έτσι.

Σ αυτη την περίπτωση αποθηκεύει ολη την κατάσταση της ραμ στο σκληρό δίσκο κάνει τα update του και επανεκκινεί κανονικά. Δεν χάνεις κάτι. ξαναφορτώνει τα αρχεία και συνεχίζεις να δουλεύεις. Κάτι παρόμοιο με την αναστολή λειτουργίας.

Ότι ρυθμίσεις έχει τις φορτώνει στη ραμ όταν τις χρειαστεί. Η διαφορά ειναι οτι θα τις κρατάει εκεί καθ όλη την διάρκεια λειτουργίας του Η/Υ. Δεν έγραψα πουθενά οτι υπάρχει κάποιο Λ/Σ όπως τα windows π.χ. το κάνει όμως το freenas πλέον truenas. Αν υπήρχε δυνατότητα για τέτοια χωρητικότητα μνήμης στον απλό χρήστη θα το είχαμε ήδη. Αλλα το κόστος της ραμ είναι αρκετά μεγάλο για τέτοιου μεγέθους χωρητικότητα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...