Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Ποσό που διαθέτουμε : 1300 

Χρήση υπολογιστή : Μόνο Dota 2.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Ενδεχομένως ελαφρύ Photoshop.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Ενδιαφέρομαι για άλλη

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ποντίκι & πληκτρολόγιο

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν έχω πρόβλημα. Ότι συμφέρει.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Αν είναι δυνατόν να συναρμολογηθεί απο το κατάστημα, σε διαφορετική περίπτωση θα τα καταφέρω και μόνος μου.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: Θα περάσω μόνος μου.

Γνωρίζω πως οι κάρτες γραφικών είναι στο Θεό αλλά περιμένω ήδη αρκετό καιρό για να κάνω pc. Δεν ξέρω αν συνέλθουν σύντομα οι τιμές οπότε γι αυτό ζητάω και την βοήθεια σας.

Δημοσ.

Για χρήση μόνο Dota 2 και light Photoshop ίσως δεν χρειάζεται να φτάσεις τόσο ψηλά. Θα μπορούσες να στήσεις μηχάνημα ακόμη και με ενσωματωμένα γραφικά (>11400, 5600g).

Σε τι αναλύσεις έχεις σκοπό να παίζεις; Να δούμε αν είναι και το ενδεχόμενο να εξαντλήσουμε το budget με οποία κάρτα χωράει σε αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Για χρήση μόνο Dota 2 και light Photoshop ίσως δεν χρειάζεται να φτάσεις τόσο ψηλά. Θα μπορούσες να στήσεις μηχάνημα ακόμη και με ενσωματωμένα γραφικά (>11400, 5600g).

Σε τι αναλύσεις έχεις σκοπό να παίζεις; Να δούμε αν είναι και το ενδεχόμενο να εξαντλήσουμε το budget με οποία κάρτα χωράει σε αυτό.

Επειδή έρχομαι απο πολύ κακό set up δεν μπορω να πω πως έχω και τρελές απαιτήσεις. Θα ήθελα σίγουρα κάτι αξιόλογο όμως.

Επίσης  θα με ενδιέφερε να κάνω ένα set up και να μη το αλλάξω μετά απο 3 χρόνια αλλά να έχει κάποιο βάθος στο χρόνο. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Το λοιπόν...

μετά από γρήγορη αναζήτηση...

Στα 1300 ευρώ υπάρχουν διάφορα σενάρια που μπορείς να υλοποιήσεις. Στην προσπάθεια να εξαντλήσω το budget   θα σου δώσω 2-3 προτάσεις.

Βάσει των gpu που κυκλοφορούν και πατόντας στο δικό σου budget, είδα 2 πιθανά σενάρια. Ή 1660 για να είσαι άνετα στο budget ή 3060 (ti). Στις τιμές που βρήκα θεώρησα την 3060 ως πιο λογική επιλογή. Σε όποιο build δοκίμασα να φτιάξω, για να σου βγει κοντά στο budget θα χρειαστεί να αγοράσεις ξεχωριστά την gpu από άλλο κατάστημα και να την κουμπώσεις μόνος σου. Αυτή την στιγμή οι άμεσα διαθέσιμες 3060 ξεκινάν στα ~610, ενώ κοντά στα 650 βρίσκεις 3060ti.

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?availability_enum=10&keyphrase=3060&o=3060&order_by=pricevat&order_dir=asc

https://www.bestprice.gr/cat/2613/kartes-grafikwn.html?q=3060&o=2&instock=1

Ετοίμασα 2 build, με οτι πιο vfm (κατά την γνώμη μου) διέθετε το κάθε κατάστημα. Η μια σύνθεση είναι με τον κορυφαίο 5600x όπου το build μαζί με την κάρτα θα σου βγει ~40ευρω over budget. Η δεύτερη σύνθεση, είναι περισσότερο για να σου δώσω μια εικόνα. Κανονικά η πρόταση θα ήταν με τον 11400f ο οποίος αυτή την στιγμή δεν είναι πουθενά διαθέσιμος (στα καταστήματα που κοιτάω όπου πραγματοποιούν build). ΜΗΝ την λάβεις υπόψιν για άμεση αγορά. Ο αρκετά καλύτερος 11400f κοστίζε(οταν ήταν διαθέσιμος) περίπου στα 180 και θα άξιζε τον κόπο.

Kavatza

kavatza.PNG.945473709ff838abefe0dd975d69fb38.PNG

Cosmodata

cosmodata.PNG.472580de7d69723b31a5a1fd0d2d7250.PNG

Για να έχεις μια εικόνα.

Το κουτί είναι στα favorite μου καθώς σε αυτή την τιμή καλύπτει πολλά πράγματα. Χώρους, airflow, fans, rgb. Φυσικά το γούστο σου μπορεί να σε οδηγήσει όπου θες αρκει να φροντίσεις να χωράει μέσα η ψύκτρα που θα επιλέξεις. Αν χρειαστείς επιβεβαίωση μπορείς να ρωτήσεις να δεις κάτι άλλο

Μνήμες. Η cosmodata έχει θέμα με τις τιμές στις μνήμες τον τελευταλιο καιρό. Ως κανόνα θα σου πω οτι "προτιμώ" 3600/16cl για Ryzen ως vfm και 3200/cl16 για Intel (με μητρική που υποστηρίζει ram oc)

Δίσκος nvme, 500gb αρκετός για os και μερικά games

Τροφοδοτικό gold, άνετο για μέχρι 3060ti, ένα από τα δημοφιλέστερα

Ψύκτρα για να διατηρείς τον cpu σου δροσερό, θεωρώ vfm την arctic (η cosmodata δεν την είχε κατά τη σύνθεση)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις άλλον 1 χρόνο υπομονή, να πάει 2600€ more less...

Η λογική έτσι προστάζει: Επέρση 750€ χωρίς more less, Εφέτο 1300€ με more less, άρα του χρόνου 2600€ άνευ more less...
Έτσι θα πάρεις πιστόλι υπολογιστή, γιατί το Dota 2 ζορίζει ότι harware υπάρχει εκεί έξω... 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, nickol-us είπε

Το λοιπόν...

μετά από γρήγορη αναζήτηση...

Στα 1300 ευρώ υπάρχουν διάφορα σενάρια που μπορείς να υλοποιήσεις. Στην προσπάθεια να εξαντλήσω το budget   θα σου δώσω 2-3 προτάσεις.

Βάσει των gpu που κυκλοφορούν και πατόντας στο δικό σου budget, είδα 2 πιθανά σενάρια. Ή 1660 για να είσαι άνετα στο budget ή 3060 (ti). Στις τιμές που βρήκα θεώρησα την 3060 ως πιο λογική επιλογή. Σε όποιο build δοκίμασα να φτιάξω, για να σου βγει κοντά στο budget θα χρειαστεί να αγοράσεις ξεχωριστά την gpu από άλλο κατάστημα και να την κουμπώσεις μόνος σου. Αυτή την στιγμή οι άμεσα διαθέσιμες 3060 ξεκινάν στα ~610, ενώ κοντά στα 650 βρίσκεις 3060ti.

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?availability_enum=10&keyphrase=3060&o=3060&order_by=pricevat&order_dir=asc

https://www.bestprice.gr/cat/2613/kartes-grafikwn.html?q=3060&o=2&instock=1

Ετοίμασα 2 build, με οτι πιο vfm (κατά την γνώμη μου) διέθετε το κάθε κατάστημα. Η μια σύνθεση είναι με τον κορυφαίο 5600x όπου το build μαζί με την κάρτα θα σου βγει ~40ευρω over budget. Η δεύτερη σύνθεση, είναι περισσότερο για να σου δώσω μια εικόνα. Κανονικά η πρόταση θα ήταν με τον 11400f ο οποίος αυτή την στιγμή δεν είναι πουθενά διαθέσιμος (στα καταστήματα που κοιτάω όπου πραγματοποιούν build). ΜΗΝ την λάβεις υπόψιν για άμεση αγορά. Ο αρκετά καλύτερος 11400f κοστίζε(οταν ήταν διαθέσιμος) περίπου στα 180 και θα άξιζε τον κόπο.

Kavatza

kavatza.PNG.945473709ff838abefe0dd975d69fb38.PNG

Cosmodata

cosmodata.PNG.472580de7d69723b31a5a1fd0d2d7250.PNG

Για να έχεις μια εικόνα.

Το κουτί είναι στα favorite μου καθώς σε αυτή την τιμή καλύπτει πολλά πράγματα. Χώρους, airflow, fans, rgb. Φυσικά το γούστο σου μπορεί να σε οδηγήσει όπου θες αρκει να φροντίσεις να χωράει μέσα η ψύκτρα που θα επιλέξεις. Αν χρειαστείς επιβεβαίωση μπορείς να ρωτήσεις να δεις κάτι άλλο

Μνήμες. Η cosmodata έχει θέμα με τις τιμές στις μνήμες τον τελευταλιο καιρό. Ως κανόνα θα σου πω οτι "προτιμώ" 3600/16cl για Ryzen ως vfm και 3200/cl16 για Intel (με μητρική που υποστηρίζει ram oc)

Δίσκος nvme, 500gb αρκετός για os και μερικά games

Τροφοδοτικό gold, άνετο για μέχρι 3060ti, ένα από τα δημοφιλέστερα

Ψύκτρα για να διατηρείς τον cpu σου δροσερό, θεωρώ vfm την arctic (η cosmodata δεν την είχε κατά τη σύνθεση)

Σε ευχαριστώ, μάλλον θα κουμπώσω στη πρώτη επιλογή και θα πάρω έξτρα την 1660. Μπορείς να μου προτείνεις και κάποιο monitor extra στο μπάτζετ; 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kalyteros είπε

Σε ευχαριστώ, μάλλον θα κουμπώσω στη πρώτη επιλογή και θα πάρω έξτρα την 1660. Μπορείς να μου προτείνεις και κάποιο monitor extra στο μπάτζετ; 

Με τι απαιτήσεις; Budget;

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/comparelists/43?compare=22369761,24772471,28120230

Philips γιατί έχω αντίστοιχη σε va και είμαι ευχαριστημένος.

Dell από τις δημοφιλή μοντέλα

Samsung σε VA, επειδή μπορεί να σε ενδιαφέρουν τα fps/hz. Είναι curved βέβαια, αν δεν έχεις εικόνα καλύτερα να δεις κάποιο απο κοντά.

Αν ζητάς απαιτητικό gaming monitor (1ms/144hz) θα πρέπει να "πέσεις" σε ανάλυση (δεν το συνιστώ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...