Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε παιδιά.

Προσφάτως νέος κάτοχος του PS5 διαπίστωσα με μια μικρή δυσφορία την έλλειψη της θύρας για οπτική ίνα στην κονσόλα, όπως είχαν οι προκάτοχοι της.

Εγώ ως λάτρης του dolby surround PS3 & PS4 είναι συνδεδεμένα με οπτική ίνα μέσω ενός splitter πάνω σε Blue-ray Home Cinema της Samsung που διαθέτω με αποτελέσμα να απολαμβάνω τα παιχνίδια στο έπακρο.

Το θέμα είναι τώρα πως συνδέουμε την κονσόλα στη συσκευή ήχου πάνω;

Έχω δει για έναν αντάπτορα ο οποίος όμως πάει στα 45€ και θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει ασχοληθεί με αυτό και βρήκε κάποια λύση.

Μία σκέψη είναι να σενέδεα την τηλεόραση με οπτική ίνα στη συσκευή ήχου κι αντί να ακούω από τα ηχεία της να ακόυω από τη συσκευή, αλλα΄δεν ξέρω αν ο ήχος θα βγαίνει 5.1.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλό gaming.

Guide: PS5 USB Ports - What USB Ports Does PlayStation 5 Have, How Fast Are  They? - PlayStation UniverseBrgnqh7.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Η TV μπορει να υποστηριζει DTS passthrough απο την οπτικη, μπορει και να μην υποστηριζει. Λογικα υπαρχει στις ρυθμισεις της η επιλογη αν υποστηριζει. Κανε μια δοκιμη για αρχη μιας και ειναι τζαμπε. Αν δεν υποστηριζει και παιζει μονο Dolby τοτε ενα μηχανακι σαν αυτο θα σου δωσει οπτικη εξοδο:

https://www.amazon.de/multifunctional-converter-Toslink-optical-coaxial-Multi-function-digital-analogue/dp/B07RFV9GGT/ref=sr_1_2_sspa?dchild=1&keywords=hdmi+auf+optisches+dts&qid=1629872142&sr=8-2-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUFOUU81S0ZCRkcxVzcmZW5jcnlwdGVkSWQ9QTAwMzczNzAxWUhPRUZQMUpEVUIwJmVuY3J5cHRlZEFkSWQ9QTA1NjA4OTMyMUcyU0FXTDAzU1RYJndpZGdldE5hbWU9c3BfYXRmJmFjdGlvbj1jbGlja1JlZGlyZWN0JmRvTm90TG9nQ2xpY2s9dHJ1ZQ==

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kwstakisii είπε

Καλημέρα.

Εφόσον υποστηρίζεται απο τηλεόραση και home cinema(ARC) μπορείς να κάνεις την συνδεση με καλώδιο hdmi.

Λογικά θα βγάζει την αρχική μορφή του ήχου, όμως;
Γιατί σκέφτομαι μήπως τον μεταβάλει η τηλεόραση και τον περιορίζει από 5.1 στον δικό της.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dum83 είπε

Γιατί σκέφτομαι μήπως τον μεταβάλει η τηλεόραση και τον περιορίζει από 5.1 στον δικό της.

Δεν χάνεις κάτι να κάνεις την δοκιμή(εφόσον το υποστηρίζουν οι συσκευές σου). Φαντάζομαι θα σου περισσεύει ενα καλώδιο hdmi.

Προσωπικά έτσι έχω συνδεδεμένη την ηχόμπαρα και δεν μου ακούγεται να έχω κάποια απώλεια( LG oled CX, Lg sn7 soundbar και συνδεση earc με καλωδιο 2.1) 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dum83 είπε

Υπαρχει περιπτωση (επειδη το DTS θελει license fees απο τον κατασκευαστη, δεν ειναι δωρεαν) να μην υποστηριζει DTS output η TV μεσω οπτικης.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vste είπε

Υπαρχει περιπτωση (επειδη το DTS θελει license fees απο τον κατασκευαστη, δεν ειναι δωρεαν) να μην υποστηριζει DTS output η TV μεσω οπτικης.

κι εγώ υποψιάζομαι πως δεν θα βγάλει dts, όχι για το λόγο που λες γιατί δεν το ήξερα και σε ευχαριστώ γι'αυτή την πληροφορία, αλλά γιατί η τηλεόραση δεν νομίζω πως μπορεί να παράξει 5.1 ή τουλάχιστον η δική μου. Αλλά το ανέφερα μήπως το έχει κάνει κάποιος κι έπιασε. Αλλά επειδή λένε πως "μία δοκιμή θα σε πείσει" ίσως το κάνω.

11 λεπτά πριν, kwstakisii είπε

Δεν χάνεις κάτι να κάνεις την δοκιμή(εφόσον το υποστηρίζουν οι συσκευές σου). Φαντάζομαι θα σου περισσεύει ενα καλώδιο hdmi.

Προσωπικά έτσι έχω συνδεδεμένη την ηχόμπαρα και δεν μου ακούγεται να έχω κάποια απώλεια( LG oled CX, Lg sn7 soundbar και συνδεση earc με καλωδιο 2.1) 

Σε 2.1 δεν φαίνετι τόσο η διαφορά. 
Στο 5.1 και μετατροπή να σου κάνει το καταλαβαίνεις στην ποιότητα του ήχου. Η απόδοση του αλλάζει τραγικά.
Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση θα το δοκιμάσω. Γιατί αν πιάσει τότε αυτομάτω στο splitter 3 θέσεων θα αφαιρέσω τις 2 οπτικές ίνες των προηγούμενων κονσολών και θα βάλω της tv. Έτσι όσες κονσόλες είναι στην tv θα παίζουν μέσω αυτής της οπτικής ίνας αλλά και θα έχω μία επιπλέον θύρα ελεύθερη για κάτι άλλο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dum83 είπε

κι εγώ υποψιάζομαι πως δεν θα βγάλει dts, όχι για το λόγο που λες γιατί δεν το ήξερα και σε ευχαριστώ γι'αυτή την πληροφορία, αλλά γιατί η τηλεόραση δεν νομίζω πως μπορεί να παράξει 5.1 ή τουλάχιστον η δική μου. Αλλά το ανέφερα μήπως το έχει κάνει κάποιος κι έπιασε. Αλλά επειδή λένε πως "μία δοκιμή θα σε πείσει" ίσως το κάνω.

Δοκιμασε το δεν χανεις τιποτα. Η δικια μου TV παντως (μια F & U της κακιας ωρας μην φανταστεις) δεν υποστηριζει DTS, ουτε Dolby μεσω οπτικης. Μονο PCM. Μια παλαιοτερη Sony Bravia που εχω στο σαλονι βγαζει κανονικα DTS.

Στον projector παντως που εχω τα περισσοτερα μηχανηματα μονιμα συνδεδεμενα χρησιμοποιω ενα HDMI Matrix 4 σε 2 που εχει και extract audio σε οπτικη με υποστηριξη DTS στα αρχαια Z-5500 που εχω.

Αυτο που σου εστειλα ειναι μια σχετικα φθηνη λυση στα 20 ευρω παντως.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vste είπε

Δοκιμασε το δεν χανεις τιποτα. Η δικια μου TV παντως (μια F & U της κακιας ωρας μην φανταστεις) δεν υποστηριζει DTS, ουτε Dolby μεσω οπτικης. Μονο PCM. Μια παλαιοτερη Sony Bravia που εχω στο σαλονι βγαζει κανονικα DTS.

Στον projector παντως που εχω τα περισσοτερα μηχανηματα μονιμα συνδεδεμενα χρησιμοποιω ενα HDMI Matrix 4 σε 2 που εχει και extract audio σε οπτικη με υποστηριξη DTS στα αρχαια Z-5500 που εχω.

Αυτο που σου εστειλα ειναι μια σχετικα φθηνη λυση στα 20 ευρω παντως.

Έχω 2 HDMI splitter 3 to 1 όσον αφορά τη συνδεσιμότητα των κονσολών στην tv.
Αλλά ναι θα το δοκιμάσω.

Δημοσ.

Εάν δεν έχει HDMI input το μηχάνημα σου,εναςανταπτορας HDMI  to optical  είναι η μόνη λύση. Να ξέρεις όμως σε περιορίζει πάρα πολύ η οπτική ίνα ως προς τη ποιότητα του ήχου και τα φόρμα ήχου που υποστηρίζει το ps5, τα οποία δεν περνάνε μέσω οπτικής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, heavyrain είπε

Εάν δεν έχει HDMI input το μηχάνημα σου,εναςανταπτορας HDMI  to optical  είναι η μόνη λύση. Να ξέρεις όμως σε περιορίζει πάρα πολύ η οπτική ίνα ως προς τη ποιότητα του ήχου και τα φόρμα ήχου που υποστηρίζει το ps5, τα οποία δεν περνάνε μέσω οπτικής.

Πίστευα πως με την οπτική ίνα είναι η απόλυτη λύση για να περάσουν όλες οι πληροφορίες του ήχου.

Αλλιώς η άλλη λύση είναι αυτό,ε;
https://www.skroutz.gr/s/24582316/Yamaha-RX-V6A-Ραδιοενισχυτής-Home-Cinema-4K-8K-7-2-Καναλιών-100W-8Ω-160W-6Ω-με-HDR-και-Dolby-Atmos-Μαύρος.html

Επεξ/σία από dum83
Δημοσ.

Όχι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια η οπτική είναι είναι ανερπακης στον πολυκαναλο ήχο. 

Μετά πας ανάλογα το budget, αν πάρεις κανονικό  ενισχυτη  υπολόγισε και το κόστος των ηχείων.

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, heavyrain είπε

Όχι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια η οπτική είναι είναι ανερπακης στον πολυκαναλο ήχο. 

Μετά πας ανάλογα το budget, αν πάρεις κανονικό  ενισχυτη  υπολόγισε και το κόστος των ηχείων.

Ναι το έχω υπόψιν μου.
Αν και σκεφτόμουν να έβαζα τα ήδη υπάρχοντα του Samsung.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν κάνουν γιατι τίποτα άλλο αυτά πάρα μόνο για το δικό τους μηχάνημα.

Επεξ/σία από heavyrain
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, heavyrain είπε

Δεν κάνουν γιατι τίποτα άλλο αυτά πάρα μόνο για το δικό τους μηχάνημα.

Έχεις κάποια ιδέα με τι κριτήρια να ψάξω τα ηχεία;
Είμαι λίγο ψιλοάσχετος πάνω σε αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...