Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το σύστημα είναι το παρακάτω:

Mobo: ASUS Prime B450M-A

CPU: Ryzen 3 3200G (Radeon Vega 8 Processor Graphics)

RAM: G.Skill Aegis 1x8 GB (3200MHz)

PSU: Corsair VS450

Monitor 24" 1080p 75Hz 

Χρήση Office & Gaming 1080p (πχ Fortnite, Minecraft κτλ.) 

Τι αναβαθμίσεις θα μπορούσαν να γίνουν για να γίνει πιο άνετο στο gaming (1080p)?

Σίγουρα RAM 2x8 GB ( να βάλω άλλο ένα ίδιο module με το αρχικό?)

γραφικά GTX1650 ? (πχ MSI GeForce GTX 1650 Super 4GB Gaming X) 

CPU Ryzen 5 ? (πχ Ryzen 5 1600 AF)

Κάποια άλλη συμβουλή;

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη κίνηση να βάλεις αν ακόμη 1 στικ μνήμης. Αυτό θα βοηθήσει άμεσα ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις των ενσωματωμένων.

Επόμενη κίνηση η κάρτα γραφικών. Οποιαδήποτε σοβαρή κάρτα, απο 1050ti και πάνω (στην σημερινή πραγματικότητα αυτές παίζουν), δεν έχει καμία σχέση με τα ενσωματωμένα σου.

Τρίτη κίνηση και εφόσον διαπιστωθεί οτι σε κόβει ο 4core χωρίς multi threading 3200g είναι να αναβαθμίσεις και cpu. Σε σημερινές τιμές και στις κάρτες που κοιτάς ο 1600af μοιάζει η πιο vfm επιλογή.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimk123 είπε

Καλησπέρα,

Το σύστημα είναι το παρακάτω:

Mobo: ASUS Prime B450M-A

CPU: Ryzen 3 3200G (Radeon Vega 8 Processor Graphics)

RAM: G.Skill Aegis 1x8 GB (3200MHz)

PSU: Corsair VS450

Monitor 24" 1080p 75Hz 

Χρήση Office & Gaming 1080p (πχ Fortnite, Minecraft κτλ.) 

Τι αναβαθμίσεις θα μπορούσαν να γίνουν για να γίνει πιο άνετο στο gaming (1080p)?

Σίγουρα RAM 2x8 GB ( να βάλω άλλο ένα ίδιο module με το αρχικό?)

γραφικά GTX1650 ? (πχ MSI GeForce GTX 1650 Super 4GB Gaming X) 

CPU Ryzen 5 ? (πχ Ryzen 5 1600 AF)

Κάποια άλλη συμβουλή;

Ευχαριστώ.

Βάλε άλλη μια ίδια 8αρα μνήμη και θα δεις σημαντική διαφορά. Για παιχνίδια όπως Fortnite, Minecraft θα είσαι καλά. Καλύτερη gpu ή cpu θα χρειαστείς μόνο για πιο βαριά παιχνίδια.

Δημοσ.

Με 2 στικς μνήμης έχεις dual channel memory.
Έξτρα μνήμη θα βοηθούσε σίγουρα, βέβαια δεν ειμαι σιγουρος αν θα συνεργαστει καλά με την υπάρχουσα

1650 μην πάρεις ούτε για αστείο, είναι σαν πετάς λεφτά στον δρόμο. Καλύτερα να τα κρατήσεις για κάποιο πιο σοβαρό upgrade αν στρώσουν οι τιμές στο μέλλον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μια μεταχειρισμενη 1050 μπορει να κοστισει 130? ευρω χωρις εγγυηση

μια καινουρια 1650 230? με 2,3 χρονια εγγυηση

και σε ενα χρονο ακομη κ αν πεσουν οι τιμες μπορεις να την πουλησεις στα 160 ευρω

για να πεσουν οι τιμες μπορει να παρει 5 χρονια.

μεχρι τοτε τι προτεινουν?

αλλη λυση ειναι μεταχειρισμενη 1060,1070 κλπ

εσυ επιλεγεις

εχει κ 1650 σουπερ στα 300 αλλα τοσα λεφτα τα δινεις?

προσωπικα προτιμω 100 ευρω μια 770 για λιγους μηνες κ ιδωμεν

την πουλας 80 ευρω ο,τι ωρα θες κ δεν κλαις το 300αρι που ισως γινει 170αρι

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.

Παρε αλλη μια 8αρα , Παρε εναν 1600 AF και κοιτα και την 7870XT που εχω στις αγγελιες μου και το συζηταμε αν σε κανει

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Σίγουρα τι θεωρεί ο καθένας VFM είναι σχετικό και με τις δυνατότητες που έχει.

Ένα γενικό σχόλιο πάντως για αγορές όταν πέσουν οι τιμές που βλέπω σε διάφορα threads.

Χωρίς να παρακολουθώ ιδιαίτερα την αγορά Η/Υ, τα προβλήματα στα εξαρτήματα Η/Υ άρχισαν αρχές του 2020 με τις καραντίνες, το κλείσιμο εργοστασίων και την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης. Ακόμα για διάφορους λόγους συνεχίζονται για κάποια είδη εξαρτημάτων.

Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει κάποια ένδειξη για σχετικά άμεση (1-2 μήνες) ομαλοποίηση της κατάστασης.

Άρα πιστεύω ότι συμβουλές του τύπου περίμενε να πέσουν οι τιμές, γενικά δεν έχουν νόημα. (ίσως σε λίγες περιπτώσεις)

Δυστυχώς πρέπει να προχωράμε με βάση τα τωρινά δεδομένα, όπως μπορεί ο καθένας φυσικά.

Και εννοείται όποιος θέλει μπορεί να περιμένει όσο αντέχει 🙂   

Δημοσ.
5 ώρες πριν, triplex1 είπε

Παρε αλλη μια 8αρα , Παρε εναν 1600 AF και κοιτα και την 7870XT που εχω στις αγγελιες μου και το συζηταμε αν σε κανει

για πες μια τιμουλα 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

για πες μια τιμουλα 

18 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

για πες μια τιμουλα 

Για την καρτα γραφικων; Για σενα;

Δημοσ.

αυτός έχει και κάρτα γραφικών, αλλά θα πάρεις μια ιδέα το πως του κολλάει.

θα δεις και σχεδόν διπλάσια fps στα ενσωματωμένα με dual channel

μετά βλέπεις αν θες κάρτα γραφικών 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ, θα ήθελα κι εγώ συμβουλη για αναβάθμιση συστήματος για online gaming, δεν καίγομαι για ομορφιά και λεπτομέρειες στα μαξ, αλλά για απόδοτικότητα στα πιο πρόσφατα games

ASUS PRIME X370-PRO
ΑΜD RYZEN 5 1600
2 x 8GB crucial
NVIDIA GTX 1070

δεν ξέρω αν έπρεπε να ανοίξω καινούριο θέμα και δεν μου είναι δύσκολο φυσικά αν χρειάζεται

Επεξ/σία από kostassam
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostassam είπε

Χαιρετώ, θα ήθελα κι εγώ συμβουλη για αναβάθμιση συστήματος για online gaming, δεν καίγομαι για ομορφιά και λεπτομέρειες στα μαξ, αλλά για απόδοτικότητα στα πιο πρόσφατα games

ASUS PRIME X370-PRO
ΑΜD RYZEN 5 1600
2 x 8GB crucial
NVIDIA GTX 1070

δεν ξέρω αν έπρεπε να ανοίξω καινούριο θέμα και δεν μου είναι δύσκολο φυσικά αν χρειάζεται

Τι οθόνη έχεις? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostassam είπε

ASUS PRIME X370-PRO
ΑΜD RYZEN 5 1600
2 x 8GB crucial
NVIDIA GTX 1070

Φυσικά θα πάρεις και άλλες γνώμες, προσωπικά από μένα η μόνη λογική επιλογή φαίνεται ο 3600, όχι όμως στα 220+ που έχει φτάσει να πωλείται σήμερα. Στα 180 ευρώ καινούργιο ή αν τον βρεις μεταχειρισμένο με εγγύηση 150>

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...