Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτο δεν προκυπτει απο πουθενα .

Ο καταναλωτης  ειναι υπευθυνος για την καλωδιωση απο τον μετρητη μεχρι την εσωτερικη εγκατασταση .

Επισης ο καταναλωτης ειναι υπαυθυνος μονο για την σωστη φυλλαξη του μετρητη και λογικο ειναι .

Ναι αλλά στην περίπτωση του op μιλάμε για σπασμένες σφραγίδες και πρόβλημα με την καταμέτρηση. Αν τον Απρίλιο το μέτρησαν και ήταν οκ, τότε μέσα σε 4 μήνες κάποιος έβαλε το χεράκι του. 

Ως καταναλωτής, έχεις ευθύνη για το ρολόι. Όταν δεις πρόβλημα, καλό είναι να το δηλώνεις άμεσα. 

Απλά μου φαίνεται παράξενο που πέρασαν από την δεδδηε και σου ξανά έστειλαν έναντι @panmpa. Λογικά ο υπάλληλος ίσως να έχει ήδη δηλώσει το θέμα, μιας και δεν μπόρεσε να πάρει καταμέτρηση.

Από περιέργεια πάντως, μπορείς να ανοίξεις το εξωτερικό να δεις τι παίζει μέσα? Μήπως όντως έπεσε από πίσω (αν έχει χώρο κτλ). Ίσως καλό θα ήταν να συμβουλευτείς και αστυνομία όπως είπαν και παραπάνω. 

Έχεις τπτ προβλήματα με κανά γείτονα? 

• Like 1
  • Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Μόνο ηλεκτρολόγος με εμπειρία θα μπει στον κόπο να σπάσει δύο σφραγίδες να αφαιρέσει τον μηχανισμό του μετρητη και να πειράξει τον μηχανισμό με τα μηχανικά ψηφία, είναι πολύ επικινδυνο και αδυνατο να το κάνει ένας άσχετος θα υποστεί θανατηφόρο ηλεκτροπληξια. Πέραν από αυτά είναι και ηλιθιο βέβαια καθώς φαίνεται άμεσα οπτικά. 

Δεν είναι τίποτα να γυρίσεις το διακόπτη και να κόψεις το ρευμα αμα έχεις βγάλει το καβούκι.Μετά κάνεις ότι θες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν είναι τίποτα να γυρίσεις το διακόπτη και να κόψεις το ρευμα αμα έχεις βγάλει το καβούκι.Μετά κάνεις ότι θες.

Αν γυρίσεις τον διακόπτη, κόβεις το ρεύμα από την μεριά του ακροδέκτη που ξεκινανε οι αγωγοί και πανε προς το διαμέρισμα. Υπάρχει και η μεριά από το καλώδιο του δρόμου/κολώνας προς τον μετρητή, αυτα είναι ηλεκτροφόρα, και δεν υπάρχει εκεί ούτε ρελες και γείωση ούτε τίποτα..... Ο μηχανισμός του μετρητη δεν είναι κάτι απλό αν παρέμβεις στα γρανάζια και τον δισκο πρέπει να ξέρεις τι πας να κάνεις. Βέβαια, μπορεί να φοράς προστατευτικα γάντια για όλα αυτά οπότε γλιτωνεις τον κίνδυνο. 

Αλλα θέματα που παίζει να γίνουν μετά την παρέμβαση είναι βραχυκυκλωματα και προβληματα σε γείτονες που άμα το ψάξουν τι παίζει μπορεί να βρει η ΔΕΗ τον φταιχτη. Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί και φωτιά στον μετρητή. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οι ασφάλειες στο μετρητή κόβουν το ρεύμα στην παροχή του σπιτιού,  το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ θα είναι υπό τάση... 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Μονο αν χαλασουν ή για νυχτερινο οπως λες .Για την ωρα δεν γινεται για αλλο λογο αντικατασταση .

Η δική μου περίπτωση σε διαψεύδει, τον δικό μου μετρητή στο σπίτι μου τον άλλαξαν τον Απρίλιο χωρίς να έχει χαλάσει, και χωρίς να ζητήσω νυχτερινό, απλά είχα ζητήσει μετατόπιση καλωδίου επειδή είχε κρεμάσει και τριβόταν σε μια τέντα μου. Το εξωτερικό συνεργείο που ήρθε για αποκατάσταση μου είπε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να τους αντικαθιστούν σταδιακά, αλλά και σε κάθε αποκατάσταση βρίσκουν ευκαιρία και τους αλλάξουν.

Υπόψιν άλλαξαν και άλλον έναν μετρητή στο ίδιο ακίνητο που αφορούσε σύνδεση η οποία έχει διακοπεί εδώ και 13 χρόνια, δλδ ο μετρητής ήταν ανενεργός.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Weiss είπε

Οι ασφάλειες στο μετρητή κόβουν το ρεύμα στην παροχή του σπιτιού,  το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ θα είναι υπό τάση... 

Δεν κόβουν το ρευμα πριν φτάσει στο ρολόι;

2 λεπτά πριν, Weiss είπε

Δεν ξερω αν παιζει ρόλο που το έχω δει σε χωριό που εχει διακόπτη με χεράκι,αυτον που βγαίνει στο πλαι το κοκκινο κουμπί.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν κόβουν το ρευμα πριν φτάσει στο ρολόι;

Οχι κόβουν το ρεύμα στο παροχικο καλώδιο. Και με κατεβασμενες ασφαλειες ο μετρητής θα έχει τάση σε κάποιους ακροδέκτες. 

• Like 1
Δημοσ.

οι ασφάλειες του μετρητή συνδέονται στην είσοδο του μετρητή όχι στην έξοδο, γιαυτό και ονομάζονται ασφάλειες μετρητή και όχι παροχής.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Έχει πει στο 1ο ποστ ότι υπάρχει και 2ο ρολόι με το ίδιο θέμα

20 ώρες πριν, panmpa είπε

Το ίδιο έχει συμβεί και σε 2ο ρολόι στην πολυκατοικία. 

Περίεργο όλο αυτό

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Η δική μου περίπτωση σε διαψεύδει, τον δικό μου μετρητή στο σπίτι μου τον άλλαξαν τον Απρίλιο χωρίς να έχει χαλάσει, και χωρίς να ζητήσω νυχτερινό, απλά είχα ζητήσει μετατόπιση καλωδίου επειδή είχε κρεμάσει και τριβόταν σε μια τέντα μου. Το εξωτερικό συνεργείο που ήρθε για αποκατάσταση μου είπε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να τους αντικαθιστούν σταδιακά, αλλά και σε κάθε αποκατάσταση βρίσκουν ευκαιρία και τους αλλάξουν.

Υπόψιν άλλαξαν και άλλον έναν μετρητή στο ίδιο ακίνητο που αφορούσε σύνδεση η οποία έχει διακοπεί εδώ και 13 χρόνια, δλδ ο μετρητής ήταν ανενεργός.

Μπορει κατι να αλλαξε ....Εχω φυγει 6 μηνες αλλα ετσι εμαθα απο φιλους .

Εξαρταται και απο την διαθεσιμοτητα σε μετρητες που εχει καθε Περιοχη

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Έχει πει στο 1ο ποστ ότι υπάρχει και 2ο ρολόι με το ίδιο θέμα

Όχι, δεν εννοούσα το ίδιο θέμα με άλλο γείτονα, απλά αν στην γειτονιά δεν τα πάει καλά με κάποιον 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Όχι, δεν εννοούσα το ίδιο θέμα με άλλο γείτονα, απλά αν στην γειτονιά δεν τα πάει καλά με κάποιον 

Υπάρχει και άλλο ρολόι στην ίδια πολυκατοικία που έχει το ίδιο πρόβλημα (εκτός του ts) άρα και ο άλλος δεν τα πάει καλά με κάποιον? Μήπως να συζητήσουν ποιον έχουν κοινό "εχθρό"? 😄

Δημοσ.
Στις 25/8/2021 στις 9:52 ΠΜ, TOMVLACH είπε

Είδες ότι του λείπει όλο το ρολόι; δεν μιλάμε απλά για μια σφραγιδουλα εξωτερική.. Και σίγουρα θα λείπει και η εσωτερική αλλιώς 33 χρόνια πως μετραγαν??? Ασ μας πει ο φίλος ποτέ έγινε η τελευταία σωστή μέτρηση από την ΔΕΗ.. 

Τον Απρίλιο μέτρησαν

22 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Ναι αλλά στην περίπτωση του op μιλάμε για σπασμένες σφραγίδες και πρόβλημα με την καταμέτρηση. Αν τον Απρίλιο το μέτρησαν και ήταν οκ, τότε μέσα σε 4 μήνες κάποιος έβαλε το χεράκι του. 

Ως καταναλωτής, έχεις ευθύνη για το ρολόι. Όταν δεις πρόβλημα, καλό είναι να το δηλώνεις άμεσα. 

Απλά μου φαίνεται παράξενο που πέρασαν από την δεδδηε και σου ξανά έστειλαν έναντι @panmpa. Λογικά ο υπάλληλος ίσως να έχει ήδη δηλώσει το θέμα, μιας και δεν μπόρεσε να πάρει καταμέτρηση.

Από περιέργεια πάντως, μπορείς να ανοίξεις το εξωτερικό να δεις τι παίζει μέσα? Μήπως όντως έπεσε από πίσω (αν έχει χώρο κτλ). Ίσως καλό θα ήταν να συμβουλευτείς και αστυνομία όπως είπαν και παραπάνω. 

Ο υπάλληλος δεν έχει δηλώσει τίποτα, γιατί στις κλήσεις που έκανα κανείς δεν καταλάβαινε τι εννοούσα και τι έχει γίνει. Προφανώς δεν υπήρχε κάποια καταχώρηση

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panmpa είπε

Τον Απρίλιο μέτρησαν

Ο υπάλληλος δεν έχει δηλώσει τίποτα, γιατί στις κλήσεις που έκανα κανείς δεν καταλάβαινε τι εννοούσα και τι έχει γίνει. Προφανώς δεν υπήρχε κάποια καταχώρηση

Βλέπεις να έχει πέσει κάπου μέσα ο μετρητής; (λογικά δεν χωράει αλλά..) και βγάλε μια φώτο αν θέλεις να δούμε ότι οι μέσα σφραγίδες είναι οκ.. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panmpa είπε

Τον Απρίλιο μέτρησαν

Καλησπερα... Στο πρακτορειο του Δεδδηε πηρες και ρωτησες;; Που πηρες τηλεφωνο... Ο καταμετρητης ειναι υποχρεωμενος να το αναφερει... Οπως και αν δει κατι παραξενο στην παροχη..Και  κανει κανονικα  μετα ΔΑΡ... Σε ποια περιοχη  του Δεδδηε ανηκεις; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...