Προς το περιεχόμενο

Επιστήμη υλικών

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα είμαι φοιτητής του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών στο ΑΠΘ. Τώρα θα πάω δεύτερος έτος αλλά γενικά ψαχνομαι λίγο με τι θα μπορούσα να κάνω μετά τη σχολή. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος που να εργάζεται στο τομέα των υλικών( κυρίως με μέταλλα νομίζω ασχολούμαστε οι μηχανολόγοι) για να δω πως είναι οι συνθήκες του επαγγέλματος, αν υπάρχει αποκατάσταση στο συγκεκριμένο τομέα στην Ελλάδα η όχι κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια,
Είμαι Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης. Τελείωσα επίσης μαθήματα Επιστημονικού Υπολογισμού. Και μετά έκανα αίτηση για 3-4 πρακτικές στην Αθήνα. Και στη συνέχεια έκανε αίτηση για 3-4 πρακτικές στην Αθήνα. Μετά από αυτό με κάλεσαν να δουλέψω σε 2 πρακτορεία (ένα από αυτά ήταν στην Αμερική). Αποφάσισα όμως να μείνω στην Ελλάδα.

fix and check my engineering assignment

Επεξ/σία από bowersss

Οι μηχανολογοι μηχανικοι μπορουν να ασχοληθουν με διαφορα αντικειμενα της επιστημης υλικων οπως η μεταλλουργια, τα κεραμικα τα συνθετα υλικα ενω με ενα καλο μαστερ μπορουν να ασχοληθουν και με πολυμερη.

Στην Ελλαδα ο κλαδος της μεταλλουργιας δεχτηκε πολυ ισχυρο πληγμα τα χρονια της κρισης. Παρολα αυτα παραμενουν καποιες χαλυβουργιες, εταιριες ελασης/διελασης αλουμινιου καθως και μοναδες που ασχολουνται με κατεργασιες μεταλλων και κραματων. Ενα ενδιαφερον αντικειμενο του χωρου με ψωμι ειναι οι μη καταστροφικοι ελεγχοι καθως και οι συγκολλησεις. Φυσικα μπορει κανεις να ασχοληθει με ερευνα και αναπτυξη οπως ειπε ο φιλος παραπανω αλλα τα κονδυλια ειναι λιγα και ο ανταγωνισμος εντονος.

Τα συνθετα υλικα ειναι ενα ακομη ενδιαφερον κομματι, ειδικα τωρα που υπαρχει ενδιαφερον για UAVs κλπ κλπ. Υπαρχουν διαφορες εταιριες στο χωρο ενω το αντικειμενο εχει μεγαλη ζητηση και στο εξωτερικο.

Ταπεινη μου αποψη με οσα ακουω για ευρωπαικα κονδυλια και σχεδια για νεα εργα οπως το Ελληνικο η μεταλλουργια θα ζησει πολυ καλυτερες μερες στο μελλον.

• Like 1

Στις 30/9/2021 στις 12:05 ΜΜ, bowersss είπε

Γεια,
Είμαι Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης. Τελείωσα επίσης μαθήματα Επιστημονικού Υπολογισμού. Και μετά έκανα αίτηση για 3-4 πρακτικές στην Αθήνα. Και στη συνέχεια έκανε αίτηση για 3-4 πρακτικές στην Αθήνα. Μετά από αυτό με κάλεσαν να δουλέψω σε 2 πρακτορεία (ένα από αυτά ήταν στην Αμερική). Αποφάσισα όμως να μείνω στην Ελλάδα.

fix and check 

Πρώτη φορά ακούω αυτή τη σχολή εντωμεταξυ :) ασχολείσαι με υλικά τώρα;

Και γενικά δε ξέρω αν τρολαρεις με αυτά που έγραψες γτ μου φαίνονται λίγο ασύνδετα:)

Στις 1/10/2021 στις 1:22 ΜΜ, OxiGiannisGiannakis είπε

Οι μηχανολογοι μηχανικοι μπορουν να ασχοληθουν με διαφορα αντικειμενα της επιστημης υλικων οπως η μεταλλουργια, τα κεραμικα τα συνθετα υλικα ενω με ενα καλο μαστερ μπορουν να ασχοληθουν και με πολυμερη.

Στην Ελλαδα ο κλαδος της μεταλλουργιας δεχτηκε πολυ ισχυρο πληγμα τα χρονια της κρισης. Παρολα αυτα παραμενουν καποιες χαλυβουργιες, εταιριες ελασης/διελασης αλουμινιου καθως και μοναδες που ασχολουνται με κατεργασιες μεταλλων και κραματων. Ενα ενδιαφερον αντικειμενο του χωρου με ψωμι ειναι οι μη καταστροφικοι ελεγχοι καθως και οι συγκολλησεις. Φυσικα μπορει κανεις να ασχοληθει με ερευνα και αναπτυξη οπως ειπε ο φιλος παραπανω αλλα τα κονδυλια ειναι λιγα και ο ανταγωνισμος εντονος.

Τα συνθετα υλικα ειναι ενα ακομη ενδιαφερον κομματι, ειδικα τωρα που υπαρχει ενδιαφερον για UAVs κλπ κλπ. Υπαρχουν διαφορες εταιριες στο χωρο ενω το αντικειμενο εχει μεγαλη ζητηση και στο εξωτερικο.

Ταπεινη μου αποψη με οσα ακουω για ευρωπαικα κονδυλια και σχεδια για νεα εργα οπως το Ελληνικο η μεταλλουργια θα ζησει πολυ καλυτερες μερες στο μελλον.

Μηχανολόγος είσαι φίλε;

Στις 30/9/2021 στις 12:05 ΜΜ, bowersss είπε

Και μετά έκανα αίτηση για 3-4 πρακτικές στην Αθήνα. Και στη συνέχεια έκανε αίτηση για 3-4 πρακτικές στην Αθήνα.

Πρόεδρε εσύ είσαι; (Θωμά Μάτσιο) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...