asterhsp Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα είμαι φοιτητής του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών στο ΑΠΘ. Τώρα θα πάω δεύτερος έτος αλλά γενικά ψαχνομαι λίγο με τι θα μπορούσα να κάνω μετά τη σχολή γιατί μέχρι τώρα δεν είμαι φουλ ενθουσιασμένος. Η βιομηχανική διοίκηση σαν ιδέα μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος εδώ που να εργάζεται σε τέτοια θέση με πτυχίο μηχανολόγου ή κάτι παραμφερες τύπου μηχανικών παραγωγής και διοίκησης ή έστω από μεγαλύτερο έτος που να γνωρίζει περισσότερα πράγματα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Παρα πολλοί μηχανολόγοι εργάζονται σε σχετικά αντικείμενα. Πολύ Project Management παίζει γενικά όπως και Quality Management (π.χ. φαρμακοβιομηχανίες) και Logistics. Τώρα δειλά δειλά στήνονται και start-up hubs αμα θες να γίνεις εντερπρενέρ, συνήθως μέσω πανεπιστημίου σε προμοτάρουν. Γενικά έχει ψωμί και στην Ελλάδα εκτός αν θες να κάνεις κάτι κάπως τραβηγμένο για την αγορά μας (π.χ. Risk Management) που μένουν κυρίως σε ακαδημαϊκό επίπεδο εντός συνόρων 1
epsilonN Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Ειμαι τελειοφοιτος στο ΜΠΔ χανιων οποτε ισως σε βοηθησω καπως. Ο μηχανικος παραγωγης ασχολειται με τον προγραμματισμο της παραγωγης, αυτοματοποιηση (ρομποτικη), ελεγχο, ασφάλεια της παραγωγης. Η δουλεια σου μπορει να ειναι σε γραφειο και να χρειαστει να πεταγεσαι στην παραγωγη να δεις πως πηγαινουν τα πραγματα. Σε μια ΜΕΓΑΛΗ βιομηχανια (μαλλον οχι ελλαδα) θα συμμετεχεις με την ομαδα σου στο σχεδιασμο του προιοντος, μετα στην κατασκευη και τελος στην παραγωγη του. Οτι θες με ρωτας. Φιλικη συμβουλη: οι ΜΠΔ κρητης επειδη συνδυαζουν και πολλα μαθηματα απο την κατασκευαστικη κατευθυνση οπως ρομποτικη, σαε, cad κτλ αν θες οπωσδηποτε να ασχοληθεις με την παραγωγη θα σ προτεινα να κοιτας τα μαθηματα του μπδ και να επιλεγεις τα καταλληλα επιλεγομενα απο τη σχολη σ! Επεξεργασια: Σκεψου και αυτο. Η δουλεια σε βιομηχανια προυποθετει συνεργασια και επαφες με το υπολοιπο προσωπικο κατι το οποιο το θεωρω πιο ωραιο απο το να δουλευα σε ενα γραφειο με 2-3 ατομο μονο. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2021 από epsilonN
merkon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 17 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Παρα πολλοί μηχανολόγοι εργάζονται σε σχετικά αντικείμενα. Πολύ Project Management παίζει γενικά όπως και Quality Management (π.χ. φαρμακοβιομηχανίες) και Logistics. Τώρα δειλά δειλά στήνονται και start-up hubs αμα θες να γίνεις εντερπρενέρ, συνήθως μέσω πανεπιστημίου σε προμοτάρουν. Γενικά έχει ψωμί και στην Ελλάδα εκτός αν θες να κάνεις κάτι κάπως τραβηγμένο για την αγορά μας (π.χ. Risk Management) που μένουν κυρίως σε ακαδημαϊκό επίπεδο εντός συνόρων Το Risk management ειναι οντως υπερ τραβηγμενο για την Ελλαδα δυστυχως. Επειδη εργαζομαι στον τομεα και βλεπω τα πραγματα εκ των εσω σε Ελλαδα και εξωτερικο, μη περιμενεις να ασχοληθεις με risk management στην Ελλαδα του ωχαδερφισμου και του "εγω κανω αυτη τη δουλεια ετσι 20 χρονια". 1 ώρα πριν, epsilonN είπε Ειμαι τελειοφοιτος στο ΜΠΔ χανιων οποτε ισως σε βοηθησω καπως. Ο μηχανικος παραγωγης ασχολειται με τον προγραμματισμο της παραγωγης, αυτοματοποιηση (ρομποτικη), ελεγχο, ασφάλεια της παραγωγης. Η δουλεια σου μπορει να ειναι σε γραφειο και να χρειαστει να πεταγεσαι στην παραγωγη να δεις πως πηγαινουν τα πραγματα. Σε μια ΜΕΓΑΛΗ βιομηχανια (μαλλον οχι ελλαδα) θα συμμετεχεις με την ομαδα σου στο σχεδιασμο του προιοντος, μετα στην κατασκευη και τελος στην παραγωγη του. Οτι θες με ρωτας. Φιλικη συμβουλη: οι ΜΠΔ κρητης επειδη συνδυαζουν και πολλα μαθηματα απο την κατασκευαστικη κατευθυνση οπως ρομποτικη, σαε, cad κτλ αν θες οπωσδηποτε να ασχοληθεις με την παραγωγη θα σ προτεινα να κοιτας τα μαθηματα του μπδ και να επιλεγεις τα καταλληλα επιλεγομενα απο τη σχολη σ! Επεξεργασια: Σκεψου και αυτο. Η δουλεια σε βιομηχανια προυποθετει συνεργασια και επαφες με το υπολοιπο προσωπικο κατι το οποιο το θεωρω πιο ωραιο απο το να δουλευα σε ενα γραφειο με 2-3 ατομο μονο. Η βιομηχανια οντως προυποθετει να διατηρεις σχεσεις και συνεργασια με ολο το προσωπικο πανω κατω, αλλα πρεπει αντιστοιχως να κρατας και τις αναλογες ισορροπιες με ολους. Και μετα απο ενα σημειο αυτο και κουραζει και επιβαρυνει και σε φθειρει ψυχολογικα, εκτος αν εισαι αναισθητος / αναισθητη σαν χαρακτηρας και μπορεις να αντεξεις τις οποιες διαμαχες, politics κλπ και να μη τα παιρνεις και σπιτι σου εκτος δουλειας γιατι τοτε εκει θα υπαρχουν αλλα προβληματα. Επομενως ισως και σε μερικες περιπτωσεις να ειναι καλυτερο να δουλευεις σε γραφειο με 2-3 ατομα. 2
asterhsp Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 19 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Παρα πολλοί μηχανολόγοι εργάζονται σε σχετικά αντικείμενα. Πολύ Project Management παίζει γενικά όπως και Quality Management (π.χ. φαρμακοβιομηχανίες) και Logistics. Τώρα δειλά δειλά στήνονται και start-up hubs αμα θες να γίνεις εντερπρενέρ, συνήθως μέσω πανεπιστημίου σε προμοτάρουν. Γενικά έχει ψωμί και στην Ελλάδα εκτός αν θες να κάνεις κάτι κάπως τραβηγμένο για την αγορά μας (π.χ. Risk Management) που μένουν κυρίως σε ακαδημαϊκό επίπεδο εντός συνόρων To risk management τι ακριβώς είναι; 3 ώρες πριν, epsilonN είπε Ειμαι τελειοφοιτος στο ΜΠΔ χανιων οποτε ισως σε βοηθησω καπως. Ο μηχανικος παραγωγης ασχολειται με τον προγραμματισμο της παραγωγης, αυτοματοποιηση (ρομποτικη), ελεγχο, ασφάλεια της παραγωγης. Η δουλεια σου μπορει να ειναι σε γραφειο και να χρειαστει να πεταγεσαι στην παραγωγη να δεις πως πηγαινουν τα πραγματα. Σε μια ΜΕΓΑΛΗ βιομηχανια (μαλλον οχι ελλαδα) θα συμμετεχεις με την ομαδα σου στο σχεδιασμο του προιοντος, μετα στην κατασκευη και τελος στην παραγωγη του. Οτι θες με ρωτας. Φιλικη συμβουλη: οι ΜΠΔ κρητης επειδη συνδυαζουν και πολλα μαθηματα απο την κατασκευαστικη κατευθυνση οπως ρομποτικη, σαε, cad κτλ αν θες οπωσδηποτε να ασχοληθεις με την παραγωγη θα σ προτεινα να κοιτας τα μαθηματα του μπδ και να επιλεγεις τα καταλληλα επιλεγομενα απο τη σχολη σ! Επεξεργασια: Σκεψου και αυτο. Η δουλεια σε βιομηχανια προυποθετει συνεργασια και επαφες με το υπολοιπο προσωπικο κατι το οποιο το θεωρω πιο ωραιο απο το να δουλευα σε ενα γραφειο με 2-3 ατομο μονο. Εντάξει ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το λάβω υπόψιν μου όταν χρειαστεί να επιλέξω τομέα αυτό που είπες για τα μαθήματα του κατασκευαστικού. Εσύ αυτή τη στιγμή εργάζεσαι σε κάποια βιομηχανία στην Ελλάδα; 1 ώρα πριν, merkon είπε Το Risk management ειναι οντως υπερ τραβηγμενο για την Ελλαδα δυστυχως. Επειδη εργαζομαι στον τομεα και βλεπω τα πραγματα εκ των εσω σε Ελλαδα και εξωτερικο, μη περιμενεις να ασχοληθεις με risk management στην Ελλαδα του ωχαδερφισμου και του "εγω κανω αυτη τη δουλεια ετσι 20 χρονια". Η βιομηχανια οντως προυποθετει να διατηρεις σχεσεις και συνεργασια με ολο το προσωπικο πανω κατω, αλλα πρεπει αντιστοιχως να κρατας και τις αναλογες ισορροπιες με ολους. Και μετα απο ενα σημειο αυτο και κουραζει και επιβαρυνει και σε φθειρει ψυχολογικα, εκτος αν εισαι αναισθητος / αναισθητη σαν χαρακτηρας και μπορεις να αντεξεις τις οποιες διαμαχες, politics κλπ και να μη τα παιρνεις και σπιτι σου εκτος δουλειας γιατι τοτε εκει θα υπαρχουν αλλα προβληματα. Επομενως ισως και σε μερικες περιπτωσεις να ειναι καλυτερο να δουλευεις σε γραφειο με 2-3 ατομα. Ναι σωστά είναι ανάλογα τον χαρακτήρα του κάθε ανθρώπου και το κατά πόσο μπορεί να επιβληθεί στους άλλους.
epsilonN Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, asterhsp είπε Εντάξει ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το λάβω υπόψιν μου όταν χρειαστεί να επιλέξω τομέα αυτό που είπες για τα μαθήματα του κατασκευαστικού. Εσύ αυτή τη στιγμή εργάζεσαι σε κάποια βιομηχανία στην Ελλάδα; Ναι αυτη τη στιγμη εργαζομαι σε βιομηχανια και μπορω να σ πω οτι απογοητευτηκα. Εξαρταται ομως που θα πας, η ελλαδα εχει κατα κυριο λογο μικρομεσαιες επιχειρησεις, οι μεγαλες βιομηχανιες ειναι λιγες. Συνηθως οι μικρες βιομηχανιες ειναι και πιο ανοργανωτες χωρις να ειναι απολυτο αυτο που σ λεω. Εκει που ειμαι τα πραγματα ειναι εξαιρετικα απλα, τοσο απλα που δεν χρειαζεται να εφαρμοσω καμια γνωση απο το πολυτεχνειο κατι το οποιο δε μ αρεσει! Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2021 από epsilonN
asterhsp Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Στις 25/8/2021 στις 3:20 ΜΜ, epsilonN είπε Ναι αυτη τη στιγμη εργαζομαι σε βιομηχανια και μπορω να σ πω οτι απογοητευτηκα. Εξαρταται ομως που θα πας, η ελλαδα εχει κατα κυριο λογο μικρομεσαιες επιχειρησεις, οι μεγαλες βιομηχανιες ειναι λιγες. Συνηθως οι μικρες βιομηχανιες ειναι και πιο ανοργανωτες χωρις να ειναι απολυτο αυτο που σ λεω. Εκει που ειμαι τα πραγματα ειναι εξαιρετικα απλα, τοσο απλα που δεν χρειαζεται να εφαρμοσω καμια γνωση απο το πολυτεχνειο κατι το οποιο δε μ αρεσει! Δηλαδή στη δουλειά σου αυτή τη στιγμη τι πρέπει να κάνεις; Επίσης πόσα χρόνια εργάζεσαι και αν μπορείς μου δώσεις μια ιδέα για τους μισθούς
epsilonN Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 18 ώρες πριν, asterhsp είπε Δηλαδή στη δουλειά σου αυτή τη στιγμη τι πρέπει να κάνεις; Επίσης πόσα χρόνια εργάζεσαι και αν μπορείς μου δώσεις μια ιδέα για τους μισθούς δεν εργαζομαι χρονια.. ακομα δεν εχω παρει το πτυχιο οπως εχω αναφερει και πιο πανω. Οι μισθοι γενικα ειναι καλοι. Ενας εργατης μπορει να παιρνει 700-1000 ευρω το μηνα και εσυ σαν μηχανικος να ξεκινας με πρωτο μισθο +300 ευρω ή και παραπανω. Οσο πιο μεγαλη ειναι η βιομηχανια τοσες περισσοτερες θεσεις μπορεις να ανεβεις οποτε ο μισθος θα ανεβαινει συνεχεια. Ενας πχ που ασχολειται στον τομεα του μαρκετινγκ εχει να ανεβει λιγοτερες θεσεις για να φτασει στη διοικηση απο εναν μηχανικο που ξεκιναει απο τον πατο, την παραγωγη δηλ (δεν λεω τον πατο με την κακη εννοια απλα οντως ξεκινας απο εκει που παραγεται και σχεδιαζεται ενα προιον). Η δουλεια στην παραγωγη προυποθετει να ελεγχεις αν κανουν ολοι σωστα τη δουλεια τους, να κανεις Project management, ελεγχο ποιοτητας, να ασχολεισαι με τις παραγγελιες, τα αποθεματα κτλ. Αυτα λιγο πολυ τα συναντανε ολοι στην παραγωγη αλλα αν ειναι πιο μεγαλη η βιομηχανια μπορει να ασχοληθεις και με το σχεδιασμό ή κατασκευή του προιοντος.
asterhsp Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, epsilonN είπε δεν εργαζομαι χρονια.. ακομα δεν εχω παρει το πτυχιο οπως εχω αναφερει και πιο πανω. Οι μισθοι γενικα ειναι καλοι. Ενας εργατης μπορει να παιρνει 700-1000 ευρω το μηνα και εσυ σαν μηχανικος να ξεκινας με πρωτο μισθο +300 ευρω ή και παραπανω. Οσο πιο μεγαλη ειναι η βιομηχανια τοσες περισσοτερες θεσεις μπορεις να ανεβεις οποτε ο μισθος θα ανεβαινει συνεχεια. Ενας πχ που ασχολειται στον τομεα του μαρκετινγκ εχει να ανεβει λιγοτερες θεσεις για να φτασει στη διοικηση απο εναν μηχανικο που ξεκιναει απο τον πατο, την παραγωγη δηλ (δεν λεω τον πατο με την κακη εννοια απλα οντως ξεκινας απο εκει που παραγεται και σχεδιαζεται ενα προιον). Η δουλεια στην παραγωγη προυποθετει να ελεγχεις αν κανουν ολοι σωστα τη δουλεια τους, να κανεις Project management, ελεγχο ποιοτητας, να ασχολεισαι με τις παραγγελιες, τα αποθεματα κτλ. Αυτα λιγο πολυ τα συναντανε ολοι στην παραγωγη αλλα αν ειναι πιο μεγαλη η βιομηχανια μπορει να ασχοληθεις και με το σχεδιασμό ή κατασκευή του προιοντος. Μάλιστα αυτοί οι μισθοί που λες τώρα είναι αρκετά πιο καλοί από ότι έχω διαβάσει γενικά για μηχανικούς
merkon Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Στις 25/8/2021 στις 11:45 ΠΜ, asterhsp είπε To risk management τι ακριβώς είναι; Νομιζω ειναι καλυτερα να σου αφησω ενα λινκ εδω να ριξεις μια ματια μονος και στην συνεχει αν εχεις καποια απορια ή περαιτερω ερωτησεις το συζηταμε αναλογως Διαχείριση Κινδύνου - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)
epsilonN Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, asterhsp είπε Μάλιστα αυτοί οι μισθοί που λες τώρα είναι αρκετά πιο καλοί από ότι έχω διαβάσει γενικά για μηχανικούς Αν ενας εργατης παιρνει τον κατωτατο μισθο εσυ σαν διπλωματουχος/πτυχιουχος μηχανικος δεν μπορεις να παιρνεις τα ιδια λεφτα με αυτον γτ καλυπτεις ανωτερες διοικητικα θεσεις. Αν αναφερεσαι για μηχανικο σε τεχνικο γραφειο τοτε ναι μπορει να ξεκινησεις και με κατωτατο μισθο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα