merkon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, DrKo είπε Το συμπέρασμα το έβγαλα από το γεγονός πως παρέβλεψες εντελώς το: και από το γεγονός ότι επίσης παρέβλεψες το γεγονός ότι δεν σχολιάζω την εργασιακή κουλτούρα του Η.Β. γενικά, αλλά κάνω την σύγκριση PhD candidate και industry. Και παλι εγω δεν εγραψα ποτε οτι θελω να υποστηριξω το αντιθετο, επομενως κακως συμπερανες κατι τετοιο. Αν τωρα δεν προτιθεσαι να μας δωσεις καποιο παραδειγμα, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. 35 λεπτά πριν, Sheogorath είπε αρκεί ένας λάθος άνθρωπος για να αρχίσεις τα χάπια Αυτο και αν ισχυει στο industry, ποσο μαλλον αν ο προισταμενος / ανωτερος / μανατζερ σου ειναι αυτος ο λαθος ανθρωπος... Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2021 από merkon 1
DrKo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 56 λεπτά πριν, merkon είπε Αν τωρα δεν προτιθεσαι να μας δωσεις καποιο παραδειγμα, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Δεν αντιλαμβάνομαι ποιοι είστε εσείς. Μπορείς να το προσδιορίσεις; 58 λεπτά πριν, merkon είπε Και παλι εγω δεν εγραψα ποτε οτι θελω να υποστηριξω το αντιθετο, επομενως κακως συμπερανες κατι τετοιο. Το τι έγραψε κανείς με το τι κάνει και το τι δείχνουν αυτά που κάνει και σχολιάζει, είναι διαφορετικά πράγματα. Είναι αρκετά περίεργο που είτε δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό, είτε εσκεμμένα το παραβλέπεις.
merkon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, DrKo είπε Δεν αντιλαμβάνομαι ποιοι είστε εσείς. Μπορείς να το προσδιορίσεις; Αληθεια τωρα; Νομιζω οτι γραφουμε σε ενα φορουμ με πολλους αναγνωστες... Δεν ειμαστε μονο οι δυο μας, εσυ και εγω! 1 ώρα πριν, DrKo είπε Το τι έγραψε κανείς με το τι κάνει και το τι δείχνουν αυτά που κάνει και σχολιάζει, είναι διαφορετικά πράγματα. Είναι αρκετά περίεργο που είτε δεν το αντιλαμβάνεσαι αυτό, είτε εσκεμμένα το παραβλέπεις. Μαλιστα.
DrKo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, merkon είπε Αληθεια τωρα; Νομιζω οτι γραφουμε σε ενα φορουμ με πολλους αναγνωστες... Δεν ειμαστε μονο οι δυο μας, εσυ και εγω! Αλήθεια. Το forum έχει πολλούς αναγνώστες, αλλά το να κάτσω να σου εξηγήσω ποια η διαφορά του «έχει αναγνώστες» με το να μεταχειρίζεσαι πρώτο πληθυντικό ενώ ζητάς κάτι, προσβάλλει όχι μόνο εμένα αλλά και εσένα. Εάν μιλάς εξ ονόματος άλλων, τότε να το δηλώσεις. Αλλιώς, δεν ισχύει το «μας». Εσύ θες κάποιο παράδειγμα και δεν το παίρνεις, όχι άλλοι. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2021 από DrKo
merkon Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, DrKo είπε Αλήθεια. Το forum έχει πολλούς αναγνώστες, αλλά το να κάτσω να σου εξηγήσω ποια η διαφορά του «έχει αναγνώστες» με το να μεταχειρίζεσαι πρώτο πληθυντικό ενώ ζητάς κάτι, προσβάλλει όχι μόνο εμένα αλλά και εσένα. Εάν μιλάς εξ ονόματος άλλων, τότε να το δηλώσεις. Αλλιώς, δεν ισχύει το «μας». Εσύ θες κάποιο παράδειγμα και δεν το παίρνεις, όχι άλλοι. Θα μπορούσες απλούστατα να πεις «δε προτίθεμαι να δώσω κάποιο παράδειγμα» και να τελειώναμε την κουβέντα εκεί μια ώρα αρχύτερα...
johnhatzip Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Έχει πάρει φωτιά το thread δεν έχω παράπονο 😄
DrKo Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, merkon είπε Θα μπορούσες απλούστατα να πεις «δε προτίθεμαι να δώσω κάποιο παράδειγμα» και να τελειώναμε την κουβέντα εκεί μια ώρα αρχύτερα... Οπότε, από την προσπάθεια να πείσεις ότι και άλλοι θέλουν το δικό σου, τώρα περνάς στο τι θα μπορούσε να κάνει ο άλλος. Μάλιστα…
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, DrKo είπε Γιατί στο Η.Β. η εργασιακή κουλτούρα είναι, συνήθως, όχι καλή στο industry (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις), και συνήθως υπάρχει πιο κακό work/life balance στο industry από ότι στο academia. Βέβαια, αυτό είναι μιλώντας για θετικές επιστήμες και engineering και κατόπιν σύγκρισης με την υπόλοιπη Ευρώπη και όχι με Η.Π.Α., Καναδά, Κίνα, και Ιαπωνία. Ε νομιζω λιγο πολυ αυτο ισχυει σε ολες τις χωρες. Academia σημαινει πιο λιγες σκοτουρες, περισσοτερες διακοπες αλλα και μικροτερος μισθος. Για να συνεχισω τον συλλογισμο του φιλου πιο πανω που μιλησε για τη μεγαλη σημασια του επιβλεποντα. Ειναι εξαιρετικα σημαντικος πραγματι! Τι τσεκαρουμε λοιπον σε εναν επιβλεποντα? Ρωταμε πολυ κοσμο που εχει δουλεψει μαζι του την εμπειρια τους. Μαθαινουμε ποσους διδακτορικους ειχε προσφαρα. Στα ποσα χρονια τελειωσανε? Τα παρατησε κανενας? Γιατι? Τσεκαρουμε αν δημοσιευει και αν ειναι ερευνητικα ενεργος. Ποσες δημοσιευσεις εβγαλε τα τελευταια τρια χρονια? Τι εργαστηριο εχει? Εχει συγχρονο εξοπλισμο? Παιρνει συχνα χρηματοδοτηση? Εχει κονε με αλλα εργαστηρια αλλους καθηγητες και αλλα ΑΕΙ σε εξωτερικο και εσωτερικο? Χωρις να ειναι κανονας αλλα σιγουρα ειναι μια πιο ασφαλης πρακτικη, διαλέγουμε καθηγητη στη βαθμιδα επικουρου, αναπληρωτη και νεο σε ηλικια μιας και αυτος θα θελει να δειξει εργο για να εξελιχθει. Δεν ξεκιναμε διδακτορικο χωρις εξασφαλισμενη χρηματοδοτηση τουλαχιστον για το μεγαλυτερο μερος του. Αυτα τα πονηρα οτι θα σου βρω χρηματοδοτηση μην τα πιστεψετε, ειναι σαν τα για παντα των ερωτευμενων και τα ποτε κτων μεθυσμενων... Πληροφοριακα, τα διδακτορικα σε Σουηδια δινουν πολυ πολυ καλους μισθους. Δεν ειναι φλου αλλα ρυθμιζονται με διαπραγματευσεις με τα πανισχυρα συνδικατα. Αντιστοιχα, τα διδακτορικα στην Αγγλια εχουν μετρια προς κακη χρηματοδοτηση. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2021 από OxiGiannisGiannakis 1
DrKo Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Ε νομιζω λιγο πολυ αυτο ισχυει σε ολες τις χωρες. Academia σημαινει πιο λιγες σκοτουρες, περισσοτερες διακοπες αλλα και μικροτερος μισθος. Όχι, δεν ισχύει. Στην Ευρώπη και σε αρκετές χώρες, το διδακτορικό σε τεχνολογικούς τομείς έχει χειρότερο work/life balance από την εργασία στο industry. 7 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Πληροφοριακα, τα διδακτορικα σε Σουηδια δινουν πολυ πολυ καλους μισθους. Δεν ειναι φλου αλλα ρυθμιζονται με διαπραγματευσεις με τα πανισχυρα συνδικατα. Αντιστοιχα, τα διδακτορικα στην Αγγλια εχουν μετρια προς κακη χρηματοδοτηση. Το «πολύ καλούς» είναι συγκριτικό. Εάν συγκρίνει κανείς τον μισθό ενός διδακτορικού με τον μισθό ενός εργαζόμενου σε εταιρία στην Σουηδία, τότε το διδακτορικό δεν δίνει καλό μισθό. Το ίδιο ισχύει παντού. Το να συγκρίνει κανείς μισθούς μεταξύ Σουηδίας και Αγγλίας, δεν είναι σωστό. Μέχρι και άλλο νόμισμα έχουν. 7 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Για να συνεχισω τον συλλογισμο του φιλου πιο πανω που μιλησε για τη μεγαλη σημασια του επιβλεποντα. Ειναι εξαιρετικα σημαντικος πραγματι! Τι τσεκαρουμε λοιπον σε εναν επιβλεποντα? Ρωταμε πολυ κοσμο που εχει δουλεψει μαζι του την εμπειρια τους. Μαθαινουμε ποσους διδακτορικους ειχε προσφαρα. Στα ποσα χρονια τελειωσανε? Τα παρατησε κανενας? Γιατι? Τσεκαρουμε αν δημοσιευει και αν ειναι ερευνητικα ενεργος. Ποσες δημοσιευσεις εβγαλε τα τελευταια τρια χρονια? Τι εργαστηριο εχει? Εχει συγχρονο εξοπλισμο? Παιρνει συχνα χρηματοδοτηση? Εχει κονε με αλλα εργαστηρια αλλους καθηγητες και αλλα ΑΕΙ σε εξωτερικο και εσωτερικο? Χωρις να ειναι κανονας αλλα σιγουρα ειναι μια πιο ασφαλης πρακτικη, διαλέγουμε καθηγητη στη βαθμιδα επικουρου, αναπληρωτη και νεο σε ηλικια μιας και αυτος θα θελει να δειξει εργο για να εξελιχθει. Δεν ξεκιναμε διδακτορικο χωρις εξασφαλισμενη χρηματοδοτηση τουλαχιστον για το μεγαλυτερο μερος του. Αυτα τα πονηρα οτι θα σου βρω χρηματοδοτηση μην τα πιστεψετε, ειναι σαν τα για παντα των ερωτευμενων και τα ποτε κτων μεθυσμενων... Γενικά, όσα έχεις γράψει δεν ισχύουν, είναι γενικότητες, θυμίζουν συμβουλές σε περιοδικά, και μόνο την αλήθεια δεν αντικατοπτρίζουν. Έχοντας αρκετά χρόνια εμπειρία στο academia, και όχι ως φοιτητής, απορώ γιατί γράφεις χωρίς, προφανέστατα, να έχεις κάποια προσωπική εμπειρία. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2021 από DrKo
drpaneas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Πάνε βρες μια δουλειά (στο εξωτερικό), και κάνε και παράλληλα το χόμπυ σου. 1
Imola Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Στις 24/8/2021 στις 12:59 ΜΜ, johnhatzip είπε Καλησπέρα σε όλους! Σε λίγους μήνες θα ολοκληρώσω τις προπτυχιακές σπουδές μου (HMMY) στην κατεύθυνση της ηλεκτρονικής και πιο συγκεκριμένα του Hardware. Από κει και πέρα θα ήθελα τη γνωμη σας για τις 2 προοπτικες που εμφανίζονται. Η πρώτη είναι να κάνω αίτηση σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού για διδακτορικό (μιας και το διπλωμα που παίρνουμε θεωρείται ως master) πάνω στο κομμάτι της διπλωματικής μου που θα είναι οι νευρομορφικοί υπολογισμοί και να κυνηγήσω και κάποια υποτροφία ίσως και λόγω βαθμού. Σε αυτήν την περίπτωση ναι μεν ειδικεύεσαι κάπου με πολλή πίεση απ την άλλη το εξωτερικό έχει και τα αρνητικά του και αν η πορεία είναι καλή αποχαιρετάς και την Ελλάδα συνήθως. Από την άλλη πλευρά η αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα θα είναι κατα βάση κάτι μη σχετικό με το αντικειμενό μου και γίνεσαι generalist που μου φαίνεται κάπως σαν συμβιβασμός στις μικρές επιχειρήσεις όπου θα υπάρχει και μεγάλη εκμετάλλευση. Τι θα προτείνατε; Έχετε εμπειρία από τις 2 περιπτώσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αδερφέ... Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά, ότι η Ελλάδα είναι ο πιό όμορφος τόπος να ζει κανείς. Εσύ έχεις την επιλογή να διαλέξεις μεταξύ του να την ζεις μόνο τα καλοκαίρια στην άδειά σου με το πορτοφόλι σου γεμάτο, ή να την ζεις 365 μέρες με το πορτοφόλι σου άδειο. Διάλεξε. 1
ioankav Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Βασικά ξεκαθάρισε τι θες να κάνεις. Εάν θες να συνεχίσεις να δουλεύεις στο κομμάτι των νευρομορφικών υπολογισμών (neuromorphic computing) καλώς ή κακώς ένα διδακτορικό είναι απαραίτητο. Σε μεγάλες εταιρείες (IBM, Intel, Samsung etc) είναι ακόμα στο κομμάτι της έρευνας και σχεδόν όλοι εκεί μέσα που δουλεύουν στο RnD έχουν διδακτορικό. Σε start-up, νομίζω οι περισσότερες έχουν ξεκινήσει μέσω πανεπιστημίων (πχ ETH, Delft εάν θυμάμαι καλά είχαν στην Ευρώπη), οπότε ψάξε εάν ξέρει ο καθηγητής σου κανέναν εκεί (αλλιώς δύσκολα). Εάν θες να ασχοληθείς γενικότερα με το hardware, δες τι σου αρέσει: Θες να γράφεις HDL? Ψάξε για hardware design engineer Θες να ασχοληθείς με verification? Ψάξε για hardware verification engineer Κάτι σε embedded systems? Σε HLS (High Level Synthesis)? Κάτι άλλο? Μπες σε site εταιρειών να δεις τι ψάχνουν και τι απαιτούμενα θέλουν (ευκαιρίες υπάρχουν αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο). ΥΓ: Δες τι θα κάνεις με την στρατιωτική σου θητεία (εάν δεν την έχεις ολοκληρώση και δεν έχεις μόνιμη απαλλαγή). 3 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 10 ώρες πριν, DrKo είπε Το «πολύ καλούς» είναι συγκριτικό. Εάν συγκρίνει κανείς τον μισθό ενός διδακτορικού με τον μισθό ενός εργαζόμενου σε εταιρία στην Σουηδία, τότε το διδακτορικό δεν δίνει καλό μισθό. Το ίδιο ισχύει παντού. Το να συγκρίνει κανείς μισθούς μεταξύ Σουηδίας και Αγγλίας, δεν είναι σωστό. Μέχρι και άλλο νόμισμα έχουν. Ο μισθος ενος διδακτορικου στη Σουηδια ειναι πολυ πολυ καλυτερος σε σχεση με ενος στην Ελλαδα και σιγουρα καλυτερος με ενος ΥΔ στην Αγγλια. Δεν αναφερομαι σε ονομαστικες τιμες μονο αλλα στην πιο ουσιαστικη αγοραστικη δυναμη. Επειδη εχω ζησει σε μιση ντουζινα χωρες αναμεσα στις οποιες και οι τρεις που προανεφερα επετρεψε μου να κανω οσες συγκρισεις θελω. 10 ώρες πριν, DrKo είπε ενικά, όσα έχεις γράψει δεν ισχύουν, είναι γενικότητες, θυμίζουν συμβουλές σε περιοδικά, και μόνο την αλήθεια δεν αντικατοπτρίζουν. Έχοντας αρκετά χρόνια εμπειρία στο academia, και όχι ως φοιτητής, απορώ γιατί γράφεις χωρίς, προφανέστατα, να έχεις κάποια προσωπική εμπειρία. Κλασικος ξερολας. Και εγω εχω πολλα χρονια στο academia και δινω συμβουλες που βασιζονται στην εμπειρια αυτη. Εφοσον εσυ εισαι σοφοτερος εμου γιατι δεν μας δινεις τα φωτα σου? 1
merkon Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 14 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Ο μισθος ενος διδακτορικου στη Σουηδια ειναι πολυ πολυ καλυτερος σε σχεση με ενος στην Ελλαδα και σιγουρα καλυτερος με ενος ΥΔ στην Αγγλια. Δεν αναφερομαι σε ονομαστικες τιμες μονο αλλα στην πιο ουσιαστικη αγοραστικη δυναμη. Επειδη εχω ζησει σε μιση ντουζινα χωρες αναμεσα στις οποιες και οι τρεις που προανεφερα επετρεψε μου να κανω οσες συγκρισεις θελω. Κλασικος ξερολας. Και εγω εχω πολλα χρονια στο academia και δινω συμβουλες που βασιζονται στην εμπειρια αυτη. Εφοσον εσυ εισαι σοφοτερος εμου γιατι δεν μας δινεις τα φωτα σου? Θα σε συμβουλευα να μη γραφεις σε πληθυντικο φιλε! Προσπαθεις να πεισεις οτι θελουν και οι αλλοι μεσα σε αυτο το φορουμ να μας δωσει τα φωτα του ο DrKo, επομενως προσεχε πως χρησιμοποιεις το εμεις και το εσεις!
DrKo Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 47 λεπτά πριν, merkon είπε Θα σε συμβουλευα να μη γραφεις σε πληθυντικο φιλε! Προσπαθεις να πεισεις οτι θελουν και οι αλλοι μεσα σε αυτο το φορουμ να μας δωσει τα φωτα του ο DrKo, επομενως προσεχε πως χρησιμοποιεις το εμεις και το εσεις! Χαίρομαι που μαθαίνεις, λυπάμαι που απέκτησες εμμονές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα