Προς το περιεχόμενο

καταδυση thread

ANT2021

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 20/10/2021 στις 4:16 ΜΜ, Spect~ είπε

Γενικά το λέω ότι δεν βλέπω να παίζει πολύ όχι μόνο εδώ που είμαι εγώ 

Η αυτονομη καταδυση ειναι πιο ευκολη νομιζω και εχει διαφημιστει πιο πολυ σιγουρα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
2 λεπτά πριν, isim είπε

Η αυτονομη καταδυση ειναι πιο ευκολη νομιζω και εχει διαφημιστει πιο πολυ σιγουρα. 

Πιο ευκολη δεν θα την ελεγα αλλα σιγουρα εχει μεγαλυτερο ενδιαφερον δεδομένου οτι πας μια φορα δινεις 50 € και καθεσαι 30 λεπτα κατω απο το νερο ενω στην αλλη περιπτωση καθεσαι 30δευτερολεπτα 😛

Λεω οτι ειναι πιο ευκολη γιατι στην πρωτη πιστοποιηση φτανεις τα 18 μετρα και εχεις παραμονη τουλαχιστον 30 λεπτα. Στην ελευθερη νομιζω οτι η πρωτη πιστοποιηση ειναι στα 10-12 μετρα οποτε να ενα μειον αμεσως αμεσως. Επισης την ελευθερη την εχουν συσχετισει κυριως με το ψαροντουφεκο...

Επισης σκεψου ποσα μπορει να βγαλει ενα καταδυτικο στο κομματι της πωλησης εξοπλισμου στην αυτονομη και ποσο στην ελευθερη 😉

On 20/10/2021 at 14:52, Spect~ said:

Αυτο που κοιτουσα και μου εκανε εντυπωση ειναι οτι δε βρισκεις ευκολα προγραμματα για εκπαιδευση σε free dive! Σκεφτομαι να παρω και εκει το level 1. Περυσι ειχα κατεβει καμια 15αρια μετρα χωρις να εχω κανει καθολου εξασκηση και παλια μπορουσα και περισσότερο αλλα ειναι αλλιως να μαθεις και μερικα πραγματα

κανε aida πρωτο και δευτερο μαζι.το εχεις αφου πας ηδη 15.

16 hours ago, isim said:

ελπιζω να μην το εννοεις σε βαθμο ευκολιας διοτι ειναι 2 διαφορετικα μη μετρησιμα πραγματα. και τα δυο ειναι ευκολα και δυσκολα μαζι αναλογως που θες να το φτασεις

On 20/10/2021 at 11:03, Spect~ said:

Η SSI μετα το AOWD εχει το Dive Master το οποιο ουσιαστικα το παίρνεις οταν εχεις 50 βουτιες και την ειδικοτητα diver stress and rescue, το οποιο αν δεν κανω λαθος ειναι το μεγιστο σε recreational που μπορεις να παρεις.

Μετα ξεκιναει το "επαγγελματικο" στο οποιο αν εχεις το dive guide, το οποιο θελει 40 βουτιες και να κανεις την πιστοποιηση, και μετα κανεις και την ειδικοτητα science of diving παιρνεις τον τιτλο του Dive Master. 

Γενικα η PADI αν και πιο γνωστο ονομα νομιζω οτι ειναι λιγο "χειροτερη" με τις πιστοποιησεις. Δηλαδη σου δινει 

Καλα με rebreather σιγουρα δεν θα ασχοληθω για τα επομενο 50 χρονια εκτος αν αλλαξει κατι δραστικα στα οικονομικα μου :P

once upon a time.pelagian rebreather

post-52399-0-39974700-1450563205.jpg

h padi εχει το master diver  οταν παρεις 5ειδικοτητες και κανεις 50 βουτιες.

το dive master αρχιζει να σε πηγαινει προς τον επαγγελματικο δρομο και αν θυμαμαι σωστα μπορεις να κανεις dsd. μετα εχει assistant instructor και instructor. σε ολα θελεις efr και rescue.

δεν εχει κανενα νοημα το divemaster αν δεν πας επαγγελματικα. καποιοι το πανε επαγγελματικα καποιοι σταματανε recreational . υπαρχει μετα και ο δρομος του tec που ειναι κατι διαφορετικο αλλα ταυτοχρονα και αρκετα χρηματα.

• Like 1

• Moderators
11 ώρες πριν, poulinos είπε

κανε aida πρωτο και δευτερο μαζι.το εχεις αφου πας ηδη 15.

Το βασικο προβλημα δεν ειναι τι θα κανω αλλα που αφου κανεις δεν κανει τετοια εδω που ειμαι :p

50 minutes ago, Spect~ said:

Το βασικο προβλημα δεν ειναι τι θα κανω αλλα που αφου κανεις δεν κανει τετοια εδω που ειμαι 😛

αυτο ειναι παντα ενα θεμα με το tec diving.οτι πρεπει να υπαρχει και αλλος που θα θελει να κανει.πχ η κοπελα σου ή ενας φιλος κτλ.εκτος αν εκανε η σχολη.

• Moderators

Επισημα και advanced απο χτες.. Ο Φωτης θα νοιωθε περηφανος 😕

Χτεσινη διπλη Νιτροξ 32% η πρωτη βουτια και 33% η δεύτερη. Οποιος λεει οτι καταλαβαινει διαφορες κατα τη βουτια η μετα λεει μαλακιες :P To ωφελος θα το καταλαβει καποιος οταν κανει καθημερινα και συνεχομενες βουτιες! 

Αρκετους αστακους ειδαμε χτες και μερικες σμερνες.. Ισως παμε για βουτια την Πεμπτη και την Κυριακη η τελευταια και μετα κλεινει το καταδυτικο!

• Like 2

On 25/10/2021 at 10:17, Spect~ said:

Επισημα και advanced απο χτες.. Ο Φωτης θα νοιωθε περηφανος 😕

Χτεσινη διπλη Νιτροξ 32% η πρωτη βουτια και 33% η δεύτερη. Οποιος λεει οτι καταλαβαινει διαφορες κατα τη βουτια η μετα λεει μαλακιες :P To ωφελος θα το καταλαβει καποιος οταν κανει καθημερινα και συνεχομενες βουτιες! 

Αρκετους αστακους ειδαμε χτες και μερικες σμερνες.. Ισως παμε για βουτια την Πεμπτη και την Κυριακη η τελευταια και μετα κλεινει το καταδυτικο!

τι διαφορα να καταλαβεις?οτι αναπνεεις περισσοτερο οξυγονο? ουτε καν. η λιγοτερο την μεθη του αζωτου? αλλωστε ειτε 21 τις 100 εχεις ή 30 η μερικη πιεση του οξυγονου ειναι ηδη πολυ μεγαλυτερη απο την επιφανεια.οποτε οι ιστοι σου γεμιζουν οξυγονο ετσι και αλλιως.

On 08/10/2021 at 13:06, Spect~ said:

Ναι το ξερω αυτο για το nitrox.

Για την ωρα δεν εχω νοιωσει το παραμικρο κρυο. ΚΑι κουκουλα φορεσα μονο μια φορα απλα για να μην μπαινει νερο μεσα οχι επειδη κρυωνα. Γαντια δεν φοραω επισης. Μαλλον θα παρω μια στολη scubabro 5mm συν ενα vest για απο μεσα οταν εχει κρυο. Μεχρι τωρα τα νερα ηταν στους 22 βαθμους το χαμηλοτερο αλλα νομιζω και η 5αρα θα με καλυψει.

ΥΓ:Κανεις δεν σχολιασε τις φωτογραφιες στο σποιλερ 😛

Οσο περναει ο καιρος και κρυωνουν τα νερα ειδικα η κουκουλα ειναι Must γιατι και δεν αφηνει το νερο να μπει απο το πανω μερος της στολης αλλα σου κραταει και την θερμοκρασια  διοτι χανεις μεγαλο μερος της θερμοτητας απο το κεφαλι. το vest και τα γαντιαθα βοηθησουν αρκετα για οταν θα πεσει η θερμοκρασια του νερου.

On 02/10/2021 at 11:39, Spect~ said:

Καλα οτι ο advance τιτλος απο μονος του δεν λεει κατι ειναι σιγουρο.. Αυτο ελεγα και με το καταδυτικο που παει και μου ελεγε οτι θεωρει αστειο το advance τησ PADI γιατι λεει ερχεται ο αλλος με 9 βουτιες και δεν ξερει τιποτα. Να σημειωσω οτι αυτος που εχει το καταδυτικο κανει και PADI & SSI. Γενικα κοιτανε περισσότερο τις βουτιες και τις ειδικοτητες οπως εχω ξαναπει. Μου ελεγε οτι τις προαλλες ειχε παει μια κοπελα για βουτια και λεει οτι ειναι SSI Advance και του δειχνει καρτελα και ειχε Deep, nitrx & navigation (αν δεν κανω λαθος για το 3ο) που ειναι απο τα αγαπημενα του γιατι αυτα ειναι απο τα σημαντικα που πρεπει να ξερεις σαν δυτης τωρα το boat κλπ ειναι μαλακιες.

ΑΥτο με το κοστος δεν ξερω ποσο εχει βάση οταν δεν εχω δικο σου εξοπλισμο. εγω πληρωνω συνηθως 25€ την βουτια με το σκαφος. 

Το πλανο για το νοεμβρη ειναι να παρουμε το wreck (λογικα θα ειναι η 5η ειδικοτητα αν και θα ειμαστε ηδη advanced) και 2 βουτιες με καρχαριες :)

οι περισσοτεροι εκαναν Padi τοσα χρονια διοτι αυτο ηξεραν ολοι.πολλοι το γυρνανε σε ssi πλεον που  πληρωνουν και λιγοτερα απο οτι στην padi. απλα ο καθε οργανισμος εχει αλλα κριτηρια οπως ειπες.αλλιως θεωρει η padi τo advanced αλλιως η ssi. η padi εβγαλε μια σειρα δικια της και η ssi μια δικια της.ο καθενας το χωρισε με δικα του κριτηρια.η padi απλα σου λεει Open water και χ ειδικοτητες.advanced και χ ειδικοτητες.και μετα παει το Tec Και μετα tec trimix.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators

Γυρισα απο το ταξιδι.. 3 βουτιες συνολο. 2 wreck πολυ ωραια και αλλη μια σε ενα αλλο καταδυτικο που ηταν για τον π.. Ο αερας μυριζε, μηδεν επικοινωνια πριν και μετα και γενικα το ολο κλιμα ηταν χαλια. Θα ανεβασω φωτογραφιες οταν  βρω χρονο.. 

Μας ακυρωσαν την καταδυση με τους καρχαριες δυστυχως..

• Like 1

9 minutes ago, Spect~ said:

Γυρισα απο το ταξιδι.. 3 βουτιες συνολο. 2 wreck πολυ ωραια και αλλη μια σε ενα αλλο καταδυτικο που ηταν για τον π.. Ο αερας μυριζε, μηδεν επικοινωνια πριν και μετα και γενικα το ολο κλιμα ηταν χαλια. Θα ανεβασω φωτογραφιες οταν  βρω χρονο.. 

Μας ακυρωσαν την καταδυση με τους καρχαριες δυστυχως..

καποιος ή δεν αλλαζει φιλτρα στο κομπρεσσερ ειτε εχει βαλει την εισαγωγη πουθενα που τραβαει χαλια αερα.

κριμα που ακυρωθηκε η καταδυση με τους καρχαριες

• Moderators
14 λεπτά πριν, poulinos είπε

καποιος ή δεν αλλαζει φιλτρα στο κομπρεσσερ ειτε εχει βαλει την εισαγωγη πουθενα που τραβαει χαλια αερα.

κριμα που ακυρωθηκε η καταδυση με τους καρχαριες

Το προβλημα με το συγκεκριμενο καταδυτικο, περα απο το οτι το boss ειναι απο Γερμανία (δεν ειναι και οι πιο φιλικοι), προσπαθει παρα πολυ να δειξει οτι μπορει ενα καταδυτικο να δουλευει μονο με γυναικες και εκει το χανει.

Η τυπισσα πουλουσε μπλοουζακια WTF DID YOU DO TO MY OCEAN και ειχε το μισο μαγαζι με πλασστικοποιημενες πιστοποιησεις απο SSI, PADI κλπ..

H ιδιοκτητρια του καταδυτικου που κανω εδω απο την αλλη δεν την απασχολει τιποτα, κανει τη δουλεια της οπως πρεπει και ολα τα αλλα τσουλανε μονα τους και πανε τρενο ολη τη σεζον

25 minutes ago, Spect~ said:

Το προβλημα με το συγκεκριμενο καταδυτικο, περα απο το οτι το boss ειναι απο Γερμανία (δεν ειναι και οι πιο φιλικοι), προσπαθει παρα πολυ να δειξει οτι μπορει ενα καταδυτικο να δουλευει μονο με γυναικες και εκει το χανει.

Η τυπισσα πουλουσε μπλοουζακια WTF DID YOU DO TO MY OCEAN και ειχε το μισο μαγαζι με πλασστικοποιημενες πιστοποιησεις απο SSI, PADI κλπ..

H ιδιοκτητρια του καταδυτικου που κανω εδω απο την αλλη δεν την απασχολει τιποτα, κανει τη δουλεια της οπως πρεπει και ολα τα αλλα τσουλανε μονα τους και πανε τρενο ολη τη σεζον

γενικοτερα το θεωρω τραγικο να μπαινω καπου ειτε γιατρο ειτε καταδυτικο και να βλεπω φατσα καρτα 200 πιστοποιησεις,πτυχια κτλ.αν κανεις καλη δουλεια θα σε εκτιμησω και ας εχεις τα μισα χαρτια.

• Like 1

• Moderators

Σιγα σιγα θα αρχισω να αγοραζω τον εξοπλισμο και SPG σκεφτομαι να παρω ενα μικρο που ειδα το οποιο δεν εχει depth gauge. Αν και εχω dive computer θελω να εχω και ενα backup για το βαθος. Τι προτεινετε;

ουτε εμεις σε tec χρησιμοποιουσαμε depth gauge. Το εχεις στο dive computer και ειχαμε και bottom timer ως backup περα απο του dive buddy.

2 hours ago, Spect~ said:

Σιγα σιγα θα αρχισω να αγοραζω τον εξοπλισμο και SPG σκεφτομαι να παρω ενα μικρο που ειδα το οποιο δεν εχει depth gauge. Αν και εχω dive computer θελω να εχω και ενα backup για το βαθος. Τι προτεινετε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...