Προς το περιεχόμενο

καταδυση thread

ANT2021

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
6 λεπτά πριν, ANT2021 είπε

Θα έχει εκεί ενδιαφέρον βυθό. Έχει ναυάγια αεροπλάνα? Του χρόνου Κεφαλονιά καλά να είμαστε έχει λένε και υποβρύχιο..

Κατι εχει αλλα δεν εχω παει ακομη. Και δεν ξερω αν θα καταφερω να παω φετος. Η αγκυρα στην φωτογραφια ειναι απο ναυαγιο και σε ενα αλλο σημειο υπαρχει ενα μερος απο το deck συν κατι συντριμια που υπαρχουν σκορπια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

On 04/10/2021 at 13:39, Spect~ said:

Χτεσινο συνοψη. 3 βουτιες για ειδικοτητες

1) Deep dive στο dive site "Anchor". Πηγαμε απευθειας στα 35 μετρα και μετα ανεβηκαμε σιγα σιγα κανοντας τη βολτα μας. Αν δεν εβλεπα στο ρολοι δεν θα ηξερα οτι εχω κατέβει τόσο.

2) Deep dive στο dive site "Monastery". Εχω βουτηξει αλλη μια φορα εκει αλλα δεν με ενθουσιαζει το συγκεκριμένο σημείο. Πηγαμε 29 μετρα και καναμε κατι βολτες σε κατι περασματα που είχε.

3) Navigation μπροστα απο την παραλια. Ευκολη η χρηση πυξιδας αλλα θέλει προσοχη στο να κανεις την σωστη πραξη αναλογα αν θες να πας δεξιοστροφα ή αριστεροστροφα. Το "δυσκολο" ειναι το να υπολογίσεις τον αριθμο των fin kicks καθε φορα ωστε να κάνεις κάθε φορα την ίδια απόσταση. Πρακτικα δεν ξερω αν εχει χρήση μιας και οσοι βουτανε με πυξιδες δεν βλέπω ποτε κανεναν να κρατάει σημειωση στις ποσες μοιρες ειναι το σκαφος πχ και επισης οι περισσότεροι δεν θα βουτουσαν σε συνθηκες που θα χρειαζόταν πυξιδες. Καλο ομως να γνωριζεις πως να το κανεις..

Αποψεις για το Suunto D5

Ευδιάκριτο κατω απο το νερο. Βλεπεις ευκολα όλα οσα χρειάζεσαι και ειναι πολυ απλό στη χρήση. Μετα ευκολα βλεπεις τις λεπτομέρειες είτε στο ρολοι ειτε στο κινητο. Οταν κανω nitrox θα δω και τι αλλα μπορω να χρησιμοποιησω. 

Δεν θυμαμαι ποτε να ακουσα καποια ειδοποιηση ως προς το χρόνο για τα safety stops κλπ αλλα ισως επειδη δεν ξεφυγα ποτε απο τα ορια του. Θα ήθελα καλυτερη μπαταρια και λιγο μεγαλυτερο λουράκι (αυτο αλλάζει). Παρολα αυτα το Garmin Mk2i παραμένει ο πόθος μου μιας και θα ηθελα να εχω ενα για ολα και οχι να χρειαζεται να φορτιζω 2 ρολογια κλπ

Hide contents

244098026_279988193970217_3394308695499138746_n.jpg.4a40e8daad32f130cf1e078e27e4a239.jpg244020557_173207391626921_422160544243755931_n.jpg.6ef588351ccac10a91f6a59453663097.jpg244017096_1291800714604321_6871442146967721149_n.jpg.42e532b9b025b928e25ef7265e9ec085.jpg243978577_553777309207706_4956877324583342302_n.jpg.e1b0663dacbc78e5210ec7aa0a6d26d1.jpg

Reveal hidden contents

Κοιτα κανονικα δεν ειναι τοσο αλλα τοσο το αφηνει σε εμας πλεον γιατι βουταμε καθε Κυριακη με αυτους και κανουμε τις πιστοποιησεις μας κλπ (πρωτα μας εκαναν αθυτη την τιμη και αργότερα αποφασισαμε για τις ειδικοτητες).

Η αποσταση εξαρταται, κάποια dive sites ειναι στα 3 λεπτα αλλα ειναι στα 20. 

δεν θα αλλαξει κατι στο nitrox. απλα θα περασεις το ποσοστο nitrox. θα σου αλλαξει το χρονο παραμονης προς τα πανω λαι θα σου αλλαξει το μεγιστο βαθος σε λιγοτερο.αν το υπερβεις αν ανεβεις γρηγορα λογικα θα σου βαρεσει alarm. οπως και αν μπεις σε deco οταν βγεις μπορει  να στο κλειδωσει κοινως μην κανεις αλλη βουτια και να πρεπει να το "ξεκλειδωσεις" απο το μενου.και λογικα θα σου βγαζει και το safety stop

και 100 μετρα να πας αν σου λεγαν εισαι στα 40 θα το πιστευες.ολοι μας δηλαδη.με το κρυο πως τα πας ως τωρα αν και τα νερα δεν ειναι ακομα  τοσο κρυα

• Moderators
6 λεπτά πριν, poulinos είπε

δεν θα αλλαξει κατι στο nitrox. απλα θα περασεις το ποσοστο nitrox. θα σου αλλαξει το χρονο παραμονης προς τα πανω λαι θα σου αλλαξει το μεγιστο βαθος σε λιγοτερο.αν το υπερβεις αν ανεβεις γρηγορα λογικα θα σου βαρεσει alarm. οπως και αν μπεις σε deco οταν βγεις μπορει  να στο κλειδωσει κοινως μην κανεις αλλη βουτια και να πρεπει να το "ξεκλειδωσεις" απο το μενου.και λογικα θα σου βγαζει και το safety stop

και 100 μετρα να πας αν σου λεγαν εισαι στα 40 θα το πιστευες.ολοι μας δηλαδη.με το κρυο πως τα πας ως τωρα αν και τα νερα δεν ειναι ακομα  τοσο κρυα

Ναι το ξερω αυτο για το nitrox.

Για την ωρα δεν εχω νοιωσει το παραμικρο κρυο. ΚΑι κουκουλα φορεσα μονο μια φορα απλα για να μην μπαινει νερο μεσα οχι επειδη κρυωνα. Γαντια δεν φοραω επισης. Μαλλον θα παρω μια στολη scubabro 5mm συν ενα vest για απο μεσα οταν εχει κρυο. Μεχρι τωρα τα νερα ηταν στους 22 βαθμους το χαμηλοτερο αλλα νομιζω και η 5αρα θα με καλυψει.

ΥΓ:Κανεις δεν σχολιασε τις φωτογραφιες στο σποιλερ 😛

• Moderators

Εχτες ειχε βουτια αλλα εγινε μονο η μια απο τις τρεις λόγω καιρού.

Ηταν η πρώτη φόρα που μοιράστηκα αερα με το χταποδι με αλλον και είχαμε λίγο γρηγόρότερη άνοδο απο οτι θα θέλαμε.. Απο την στιγμη που εδωσα χταποδι δεν καταλαβα ποτε ξεκινησαμε να πηγαινουμε στην επιφανεια χωρις να μπορουμε να κανουμε κάτι. Αυτο εγινε περιπου στα 6 μετρα χωρις να εχουμε προλάβει να κανουμε την 3λεπτη στάση ασφαλείας αλλα είχαμε περάσει αρκετη ωρα ηδη στα 7-8 μετρα.

Είχε βγάλει φουρτούνα και μολις φτασαμε στην επιφανεια πηγαιναμε λιγο απο δω και απο εκει. Βοήθησα οσους ειχαν μεινει στο νερο να ανεβουν στο σκαφος (εκτος τον δυο εκπαιδευτων αυτοι μπορουσαν :P ) και ανεβηκα και εγω.. Μια ωραια εμπειρια η χτεσινη. Εγω ευτυχως δεν πανικοβληθηκα ποτε οποτε μπορουσα να διαχειριστώ την κατάσταση.

Αν μας το επιτρέψει ο καιρος την αλλη Κυριακη εχει 2 βουτιες σε ενα απο τα διαποντια νησια που εχουν ενα ναυάγιο.

• Like 1
  • Thanks 1

• Moderators

Την Κυριακή αν μας κανει τη χαρη ο καιρος ισως παμε σε ενα ναυάγιο. Οπως και να χει η διπλη βουτια θα ειναι με nitrox οπου και επισημα μετα απο αυτες τις βουτιες θα ειμαστε πλεον Advanced OWD. 

11 hours ago, Spect~ said:

Την Κυριακή αν μας κανει τη χαρη ο καιρος ισως παμε σε ενα ναυάγιο. Οπως και να χει η διπλη βουτια θα ειναι με nitrox οπου και επισημα μετα απο αυτες τις βουτιες θα ειμαστε πλεον Advanced OWD. 

:)go for it

• Moderators
10 ώρες πριν, poulinos είπε

:)go for it

Λίγες μέρες ακόμη!! Κατσε μην κανω αλλαγη στην καρίερα μου του χρόνου. Θα παω για master diver σιγουρα του χρνου (αν εχω λεφταα) και ισως παω και για guide! 

Θα θελα να κανω και με CCR αλλα ξεφευγουμε σε χρημα και δεν τα χουμε δυστυχως :P

To navigation Που καναμε τις προαλλες ηταν χασιμο. Ειναι αστεια ευκολο να δουλεψεις την πυξιδα αλλα ειναι ακομη πιο ευκολο να χαθεις. Στην μια περίπτωση βγηκαμε στο υψος που έπρεπε αλλα απο την αλλη μερα του βράχου (ενας μικρος βράχος ηταν κοντα στην ακτη απο την οποια μπαινουμε συνέχεια) και νομιζα οτι εχουμε χαθει και δεν ξέραμε που εχουμε παει. Και ολο αυτο σε αποσταάσεις κατω των 5 λεπτων, δεν θελω να φανταστω τι γινεται σε μεγαλύτερες αποστασεις

1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Θα παω για master diver σιγουρα του χρνου (αν εχω λεφταα) και ισως παω και για guide! 

Μηπως εννοεις dive master; master diver ειναι μια χαζομαρα της PADI για να σου παρει κι'αλλα λεφτα.

Αν μπλεξεις με Rebreather θα πρεπει να βρεις δευτερο ατομο ιδανικα με το ιδιο μοντελο Rebreather για ζευγαρι. Ειναι αλλη φαση αλλ τα εξοδα πανε σε αστρονομικο ποσο...

Νοεμβριο εχει Ερυθρα δε μπορω να περιμενω 😎

• Moderators
4 λεπτά πριν, isim είπε

Μηπως εννοεις dive master; master diver ειναι μια χαζομαρα της PADI για να σου παρει κι'αλλα λεφτα.

Αν μπλεξεις με Rebreather θα πρεπει να βρεις δευτερο ατομο ιδανικα με το ιδιο μοντελο Rebreather για ζευγαρι. Ειναι αλλη φαση αλλ τα εξοδα πανε σε αστρονομικο ποσο...

Νοεμβριο εχει Ερυθρα δε μπορω να περιμενω 😎

Η SSI μετα το AOWD εχει το Dive Master το οποιο ουσιαστικα το παίρνεις οταν εχεις 50 βουτιες και την ειδικοτητα diver stress and rescue, το οποιο αν δεν κανω λαθος ειναι το μεγιστο σε recreational που μπορεις να παρεις.

Μετα ξεκιναει το "επαγγελματικο" στο οποιο αν εχεις το dive guide, το οποιο θελει 40 βουτιες και να κανεις την πιστοποιηση, και μετα κανεις και την ειδικοτητα science of diving παιρνεις τον τιτλο του Dive Master. 

Γενικα η PADI αν και πιο γνωστο ονομα νομιζω οτι ειναι λιγο "χειροτερη" με τις πιστοποιησεις. Δηλαδη σου δινει το Advance  χωρις να εχεις κανει ουσιαστικα τιποτα αρκει να κανει 3-4 διαφορετικες βουτιες ειδικοτητας δηλαδη απλα να παρεις μια γευση. Φανταζομαι το εχουν κανει αυτο για λόγους μαρκετινγκ. 

Καλα με rebreather σιγουρα δεν θα ασχοληθω για τα επομενο 50 χρονια εκτος αν αλλαξει κατι δραστικα στα οικονομικα μου :P

Που θα πας για βουτιες;

1 ώρα πριν, Spect~ είπε

Που θα πας για βουτιες;

θα παω Daedalus και brothers islands ειναι 2 υφαλοι στη μεση της Ερυθρας θαλασσας. Κοραλια, καρχαριες και δελφινια...Χαμος 😃

• Like 1

• Moderators
4 λεπτά πριν, isim είπε

θα παω Daedalus και brothers islands ειναι 2 υφαλοι στη μεση της Ερυθρας θαλασσας. Κοραλια, καρχαριες και δελφινια...Χαμος 😃

Καρχαριες, αν μας κανουν την χαρη και ειναι στο μερος τους, θα δουμε και εμεις σε ενα μηνα απο σημερα :D

Δελφινια θα παμε απλα για κολυμπι μαζι τους οχι καταδυση

• Like 1

• Moderators

Αυτο που κοιτουσα και μου εκανε εντυπωση ειναι οτι δε βρισκεις ευκολα προγραμματα για εκπαιδευση σε free dive! Σκεφτομαι να παρω και εκει το level 1. Περυσι ειχα κατεβει καμια 15αρια μετρα χωρις να εχω κανει καθολου εξασκηση και παλια μπορουσα και περισσότερο αλλα ειναι αλλιως να μαθεις και μερικα πραγματα

• Moderators
58 λεπτά πριν, isim είπε

Εχω εναν γνωστο μου εκπαιδευτη που κανει ελευθερη αλλα ειναι Αθηνα, και ο αλλος που ξερω ειναι Χαλκιδα 😐

Γενικά το λέω ότι δεν βλέπω να παίζει πολύ όχι μόνο εδώ που είμαι εγώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...