ANT2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Spect~ είπε Το ξερω εχω βουτηξει βραδυ, ελευθερη, αρκετες φορες στο παρελθον! Απλα το λεω απο την αποψη οτι στο deep ή στο nitrox πρεπει να εισαι προσεκτικος και δεν ξυπνας μια μερα και πας σε αντιθεση με τη νυχτερινη που μπορεις ουσιαστικα να πας και ετσι. Καλά ναι βέβαια.. 1 ώρα πριν, Spect~ είπε Σήμερα έγινε παραγγελία το suunto d5. Το κορίτσι ήθελε να μου πάρει το γκαρμιν αλλά της είπα ότι δεν χρειάζεται να δώσουμε 2000 επειδή είμαι βλαμμένος με αυτά Θέλω να μου πεις εντυπώσεις.Και όσον αφορά την συμπεριφορά του ως smart watch. Γιατί δεν άκουσα και πολύ καλά λόγια όσον αφορά χρήση smart watch
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, ANT2021 είπε Καλά ναι βέβαια.. Θέλω να μου πεις εντυπώσεις.Και όσον αφορά την συμπεριφορά του ως smart watch. Γιατί δεν άκουσα και πολύ καλά λόγια όσον αφορά χρήση smart watch Έχω garmin για κάθε μέρα οπότε δεν με απασχολεί αυτο το κομμάτι
totalius Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Το Νο1 πάντως ότι κ να κάνετε από μαθήματα είναι η εξάσκηση . Ακόμα κ ο καλύτερος του κόσμου να σου μάθει κάποια πράγματα αν δεν τα εξασκήσεις θα χαθούν στη πορεία . Θυμαμαι ένα καλοκαίρι να έχω πάρει το AOW κ το επόμενο μετά από 6 μήνες χωρίς να έχω βουτήξει φεύγω για το γαμήλιο στις Μαλδίβες Ε μέχρι να καταλάβω τι γίνεται στη πρώτη βουτια άδειασα σχεδόν τη μπουκάλα στο μισάωρο . Μου πήρε 5-6 βουτιές για να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν το προηγούμενο καλοκαίρι κ ας είχα διαβάσει όλα τα βιβλία δυο φορές μέσα στο χειμώνα .
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.. Γιατί εγώ γράφω δύο βουτιές κάθε Κυριακή και κανω τις ειδικότητες τώρα; μέσα Νοεμβρίου πάω ταξίδι. Επίσης μόλις τελειώσω με αυτές τις ειδικότητες θα κάνω Μονο βουτιές δεν θέλω κάτι άλλο εκτός από κάποια στιγμή για το rescue and distress
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 On 28/09/2021 at 18:15, Spect~ said: Κάι να είναι δεν νομίζω να έφτανα σε τέτοιο νούμερο απλα το αναφερω γιατι ειναι οντως τραγικο.δηλαδη πρεπει να μην κανω trimix κατω απο 100? οταν μιλαμε και για το top smartwatch. On 29/09/2021 at 16:35, totalius said: Το Νο1 πάντως ότι κ να κάνετε από μαθήματα είναι η εξάσκηση . Ακόμα κ ο καλύτερος του κόσμου να σου μάθει κάποια πράγματα αν δεν τα εξασκήσεις θα χαθούν στη πορεία . Θυμαμαι ένα καλοκαίρι να έχω πάρει το AOW κ το επόμενο μετά από 6 μήνες χωρίς να έχω βουτήξει φεύγω για το γαμήλιο στις Μαλδίβες Ε μέχρι να καταλάβω τι γίνεται στη πρώτη βουτια άδειασα σχεδόν τη μπουκάλα στο μισάωρο . Μου πήρε 5-6 βουτιές για να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν το προηγούμενο καλοκαίρι κ ας είχα διαβάσει όλα τα βιβλία δυο φορές μέσα στο χειμώνα . οτι αφηνεις σε αφηνει. On 27/09/2021 at 14:37, ANT2021 said: Απλά αυτό που παρατηρησα και μου το είπαν δηλαδή σε πολλές ειδικότητες ουσιαστικά την θεωρία που έχεις διαβάσει αναλύεις,σε πολλές ειδικότητες δεν είναι καν υποχρεωτικη η βουτιά. Οποτε λίγο να ρωτήσεις από εδώ και εκεί στης εκδρομές με τους divemaster και σου πουν σου δείξουν κάποια πράγματα λίγο με την εμπειρία κάτι μαθαίνεις. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο και άλλο να το έχεις και στο διπλωμα σου. Π.Χ στης 3 ειδικότητες που έκανα εγώ στο advanced ήταν και η πλευστότητας κάποια τιπς μας είπαν κάναμε κάποια πράγματακια εκεί και οκ, φαντάσου να την επέλεγα άλλη ώρα και να την πλήρωνα..😄😄 σχετικα με αυτο. καποια στιγμη ηθελα να κανω καταδυσεις και να βαλω καμποσες. η μια επιλογη ηταν απλα να κανω καταδυσεις και η δευτερη επιλογη που εκανα ηταν να βαλω να κανω καποιες ειδικοτητες(ηρθε λιγο πιο ακριβα).ετσι εκανα και τις καταδυσεις που ηθελα ,εμαθα νεα πραγματα απο τις νεες ειδικοτητες και ταυτοχρονα πηρα και καποιες παραπανω πιστοποιησεις.
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, poulinos είπε απλα το αναφερω γιατι ειναι οντως τραγικο.δηλαδη πρεπει να μην κανω trimix κατω απο 100? οταν μιλαμε και για το top smartwatch. Δεν διαφωνω αλλα προσωπικα θεωρω οτι αν εκανα trimix και κατεβαινα σε τετοια νουμερα θα βασιζομουν σε ενα ειδικο dive computer και οχι σε ενα all around dive/smart/sport watch.. Καταλαβαινεις πως το λεω! Εχω το Suunto D5 2 μερες τωρα.. Η θερμοκρασια εκτος νερου που δειχνει ειναι λιγο οτι ναναι αλλα πιστευω οτι επηρεαζεται απο την επαφη με το σωμα μου. Θαλασσα θα το βαλω την Κυριακη. Πριν λιγες μερες πεθανε κι αλλος δυτης σε σημειο που λιγες μερες πριν ειχα βουτηξει Απο οτι εμαθα (62 χρονων) ενω ο dive leader (μεγαλος σε ηλικια με χιλιαδες βουτιες και πολυ καλος, εχω βουτηξει μαζι του), τον ρωτουσε πως ειναι αυτος ελεγε ολα καλα σε καποια φαση τον ειδε πως ηταν καπως και του εκανε σημα να να πανε πανω και στην αναβαση επαθε καρδια και πεθανε..
poulinos Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Just now, Spect~ said: Δεν διαφωνω αλλα προσωπικα θεωρω οτι αν εκανα trimix και κατεβαινα σε τετοια νουμερα θα βασιζομουν σε ενα ειδικο dive computer και οχι σε ενα all around dive/smart/sport watch.. Καταλαβαινεις πως το λεω! Εχω το Suunto D5 2 μερες τωρα.. Η θερμοκρασια εκτος νερου που δειχνει ειναι λιγο οτι ναναι αλλα πιστευω οτι επηρεαζεται απο την επαφη με το σωμα μου. Θαλασσα θα το βαλω την Κυριακη. Πριν λιγες μερες πεθανε κι αλλος δυτης σε σημειο που λιγες μερες πριν ειχα βουτηξει Απο οτι εμαθα (62 χρονων) ενω ο dive leader (μεγαλος σε ηλικια με χιλιαδες βουτιες και πολυ καλος, εχω βουτηξει μαζι του), τον ρωτουσε πως ειναι αυτος ελεγε ολα καλα σε καποια φαση τον ειδε πως ηταν καπως και του εκανε σημα να να πανε πανω και στην αναβαση επαθε καρδια και πεθανε.. εννοειται οτι δεν θα επαιρνα ποτε για trimix ή rebreather το mk2. αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καποιος αλλο μπορει να μην το εκανε ή εστω να το εχει σαν bottom timer. ολα τα ρολογια επηρεαζονται απο την θερμοκρασια του σωματος δυστυχως. στο νερο θα δεις οτι ειναι πολυ πιο σωστες οι μετρησεις. On 27/09/2021 at 09:09, Spect~ said: Δεν υπαρχει περιπτωση σε recreational dive να κατεβω ποτε με πινακακι Για το DC το λεω περισσότερο απο την αποψη οτι το μεγαλυτερο ποσοστό πεφτει με diving center και για recreational dive οποτε ολη η βουτια ειναι προκαθορισμενη απο τον dive leader που εχει ολα οσα θα χρειαστει καποιος. Εχω κανει καμποσες συζητησης με το DC που βουτάω σχετικα με το advanced της PADI και λεγαμε οτι ειναι αστειο απο την αποψη οτι κάποιος και καλα ειναι advanced χωρις να εχει ουσιαστικη γνωση. Το ιδιο ισχυει σε ενα βαθμο με τον advance της SSI ανάλογα με τις ειδικοτητες. Αν για παραδειγμα εχει παρει 4 ειδικοτητες και ειναι night dive, navigation, boat & science of diving μονο advance δεν εισια και ας εχεις 24 βουτιες. Εγω με το κοριτσι τωρα ξεκιναμε το advance τησ SSI. Θα κανουμε Deep dive & navigation την βδομαδα αυτη, ηδη εχουμε γραψει 2 βουτιες στα 25 οποτε κυριακη θα κανουμε λογικα 30 και 40. Και την ιδια μερα το απογευμα μια στο καταδυτικο μπροστα για το navigation. Αργοτερα θα κανουμε Nitrox και δωρο απο το κεντρο το boat dive για να βγει το advance. Στο ταξιδι ισως κανουμε και το Wreck! Γενικα οι πιστοποιησεις δεν λενε κατι απο μονες τους αλλα χρειάζοντα για τις βουτιες γιατι πλεον μετα το Deep dive θα πηγαίνουμε στο "βαθυ" γκρουπ. σκοπος ειναι να μην πεφτεις με dive center αλλα με καποιον buddy και για θεμα κοστους αλλα να μην εχεις και την σιγουρια του divemaster,assistant instructor,instructor. να ζοριστεις λιγακι δηλαδη. οι πιστοποιησεις ειναι σχετικες.οτι εισαι advanced σημαινει οτι εχεις μαθει 10 πραγματα παραπανω δεν σημαινει οτι γαμας και δερνεις.ειναι το ιδιο που μας ελεγαν οταν εκανα μαθηματα αεροπλανου.οτι οταν βγεις σολο και εχεις βαλει τις 25 ωρες που πρεπει δεν σημαινει οτι ξερει να πετας.σημαινει οτι απλα δεν σπας το αεροπλανο advanced μπορεις να γινεις με 9 βουτιες.4 το open(Σε θαλασσα) και 5 το advanced.αυτο δεν σημαινει κατι. για τα tec υπαρχει πχ ενα Minimum σε dives αν και οσο θυμαμαι δεν το ειχα φτασει τοτε ακομα παροτι εκανα το tec.
Moderators Spect~ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 21 ώρες πριν, poulinos είπε εννοειται οτι δεν θα επαιρνα ποτε για trimix ή rebreather το mk2. αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καποιος αλλο μπορει να μην το εκανε ή εστω να το εχει σαν bottom timer. ολα τα ρολογια επηρεαζονται απο την θερμοκρασια του σωματος δυστυχως. στο νερο θα δεις οτι ειναι πολυ πιο σωστες οι μετρησεις. σκοπος ειναι να μην πεφτεις με dive center αλλα με καποιον buddy και για θεμα κοστους αλλα να μην εχεις και την σιγουρια του divemaster,assistant instructor,instructor. να ζοριστεις λιγακι δηλαδη. οι πιστοποιησεις ειναι σχετικες.οτι εισαι advanced σημαινει οτι εχεις μαθει 10 πραγματα παραπανω δεν σημαινει οτι γαμας και δερνεις.ειναι το ιδιο που μας ελεγαν οταν εκανα μαθηματα αεροπλανου.οτι οταν βγεις σολο και εχεις βαλει τις 25 ωρες που πρεπει δεν σημαινει οτι ξερει να πετας.σημαινει οτι απλα δεν σπας το αεροπλανο advanced μπορεις να γινεις με 9 βουτιες.4 το open(Σε θαλασσα) και 5 το advanced.αυτο δεν σημαινει κατι. για τα tec υπαρχει πχ ενα Minimum σε dives αν και οσο θυμαμαι δεν το ειχα φτασει τοτε ακομα παροτι εκανα το tec. Καλα οτι ο advance τιτλος απο μονος του δεν λεει κατι ειναι σιγουρο.. Αυτο ελεγα και με το καταδυτικο που παει και μου ελεγε οτι θεωρει αστειο το advance τησ PADI γιατι λεει ερχεται ο αλλος με 9 βουτιες και δεν ξερει τιποτα. Να σημειωσω οτι αυτος που εχει το καταδυτικο κανει και PADI & SSI. Γενικα κοιτανε περισσότερο τις βουτιες και τις ειδικοτητες οπως εχω ξαναπει. Μου ελεγε οτι τις προαλλες ειχε παει μια κοπελα για βουτια και λεει οτι ειναι SSI Advance και του δειχνει καρτελα και ειχε Deep, nitrx & navigation (αν δεν κανω λαθος για το 3ο) που ειναι απο τα αγαπημενα του γιατι αυτα ειναι απο τα σημαντικα που πρεπει να ξερεις σαν δυτης τωρα το boat κλπ ειναι μαλακιες. ΑΥτο με το κοστος δεν ξερω ποσο εχει βάση οταν δεν εχω δικο σου εξοπλισμο. εγω πληρωνω συνηθως 25€ την βουτια με το σκαφος. Το πλανο για το νοεμβρη ειναι να παρουμε το wreck (λογικα θα ειναι η 5η ειδικοτητα αν και θα ειμαστε ηδη advanced) και 2 βουτιες με καρχαριες
totalius Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, Spect~ είπε ΑΥτο με το κοστος δεν ξερω ποσο εχει βάση οταν δεν εχω δικο σου εξοπλισμο. εγω πληρωνω συνηθως 25€ την βουτια με το σκαφος. Το πλανο για το νοεμβρη ειναι να παρουμε το wreck (λογικα θα ειναι η 5η ειδικοτητα αν και θα ειμαστε ηδη advanced) και 2 βουτιες με καρχαριες Πολυ καλη η τιμη για βουτιά με σκάφος . Εδώ στη Κρήτη με δικο μου εξοπλισμό 30 ευρώ . Τη πρωτη φορα που θα δεις καρχαρία να έρχεται προς το μέρος σου δεν θα τη ξεχάσεις ποτε . 1
poulinos Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 2 hours ago, totalius said: Πολυ καλη η τιμη για βουτιά με σκάφος . Εδώ στη Κρήτη με δικο μου εξοπλισμό 30 ευρώ . Τη πρωτη φορα που θα δεις καρχαρία να έρχεται προς το μέρος σου δεν θα τη ξεχάσεις ποτε . 2
ANT2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Στις 2/10/2021 στις 11:39 ΠΜ, Spect~ είπε Καλα οτι ο advance τιτλος απο μονος του δεν λεει κατι ειναι σιγουρο.. Αυτο ελεγα και με το καταδυτικο που παει και μου ελεγε οτι θεωρει αστειο το advance τησ PADI γιατι λεει ερχεται ο αλλος με 9 βουτιες και δεν ξερει τιποτα. Να σημειωσω οτι αυτος που εχει το καταδυτικο κανει και PADI & SSI. Γενικα κοιτανε περισσότερο τις βουτιες και τις ειδικοτητες οπως εχω ξαναπει. Μου ελεγε οτι τις προαλλες ειχε παει μια κοπελα για βουτια και λεει οτι ειναι SSI Advance και του δειχνει καρτελα και ειχε Deep, nitrx & navigation (αν δεν κανω λαθος για το 3ο) που ειναι απο τα αγαπημενα του γιατι αυτα ειναι απο τα σημαντικα που πρεπει να ξερεις σαν δυτης τωρα το boat κλπ ειναι μαλακιες. ΑΥτο με το κοστος δεν ξερω ποσο εχει βάση οταν δεν εχω δικο σου εξοπλισμο. εγω πληρωνω συνηθως 25€ την βουτια με το σκαφος. Το πλανο για το νοεμβρη ειναι να παρουμε το wreck (λογικα θα ειναι η 5η ειδικοτητα αν και θα ειμαστε ηδη advanced) και 2 βουτιες με καρχαριες 25€ με σκάφος είναι πολύ φθηνά εδώ Αθήνα 35€ 40€ με σκάφος χωρίς εξοπλισμό. Βέβαια έχει να κάνει και πόσα μίλια μακριά πας με το σκάφος
Moderators Spect~ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Χτεσινο συνοψη. 3 βουτιες για ειδικοτητες 1) Deep dive στο dive site "Anchor". Πηγαμε απευθειας στα 35 μετρα και μετα ανεβηκαμε σιγα σιγα κανοντας τη βολτα μας. Αν δεν εβλεπα στο ρολοι δεν θα ηξερα οτι εχω κατέβει τόσο. 2) Deep dive στο dive site "Monastery". Εχω βουτηξει αλλη μια φορα εκει αλλα δεν με ενθουσιαζει το συγκεκριμένο σημείο. Πηγαμε 29 μετρα και καναμε κατι βολτες σε κατι περασματα που είχε. 3) Navigation μπροστα απο την παραλια. Ευκολη η χρηση πυξιδας αλλα θέλει προσοχη στο να κανεις την σωστη πραξη αναλογα αν θες να πας δεξιοστροφα ή αριστεροστροφα. Το "δυσκολο" ειναι το να υπολογίσεις τον αριθμο των fin kicks καθε φορα ωστε να κάνεις κάθε φορα την ίδια απόσταση. Πρακτικα δεν ξερω αν εχει χρήση μιας και οσοι βουτανε με πυξιδες δεν βλέπω ποτε κανεναν να κρατάει σημειωση στις ποσες μοιρες ειναι το σκαφος πχ και επισης οι περισσότεροι δεν θα βουτουσαν σε συνθηκες που θα χρειαζόταν πυξιδες. Καλο ομως να γνωριζεις πως να το κανεις.. Αποψεις για το Suunto D5 Ευδιάκριτο κατω απο το νερο. Βλεπεις ευκολα όλα οσα χρειάζεσαι και ειναι πολυ απλό στη χρήση. Μετα ευκολα βλεπεις τις λεπτομέρειες είτε στο ρολοι ειτε στο κινητο. Οταν κανω nitrox θα δω και τι αλλα μπορω να χρησιμοποιησω. Δεν θυμαμαι ποτε να ακουσα καποια ειδοποιηση ως προς το χρόνο για τα safety stops κλπ αλλα ισως επειδη δεν ξεφυγα ποτε απο τα ορια του. Θα ήθελα καλυτερη μπαταρια και λιγο μεγαλυτερο λουράκι (αυτο αλλάζει). Παρολα αυτα το Garmin Mk2i παραμένει ο πόθος μου μιας και θα ηθελα να εχω ενα για ολα και οχι να χρειαζεται να φορτιζω 2 ρολογια κλπ Spoiler Spoiler 1 λεπτό πριν, ANT2021 είπε 25€ με σκάφος είναι πολύ φθηνά εδώ Αθήνα 35€ 40€ με σκάφος χωρίς εξοπλισμό. Βέβαια έχει να κάνει και πόσα μίλια μακριά πας με το σκάφος Κοιτα κανονικα δεν ειναι τοσο αλλα τοσο το αφηνει σε εμας πλεον γιατι βουταμε καθε Κυριακη με αυτους και κανουμε τις πιστοποιησεις μας κλπ (πρωτα μας εκαναν αθυτη την τιμη και αργότερα αποφασισαμε για τις ειδικοτητες). Η αποσταση εξαρταται, κάποια dive sites ειναι στα 3 λεπτα αλλα ειναι στα 20.
Moderators Spect~ Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, ANT2021 είπε Σε ποια περιοχή βουτάτε? Κερκυρα συνηθως Παλαιοκαστριτσα/Λιαπαδες τα περισσότερα σημεια
ANT2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Θα έχει εκεί ενδιαφέρον βυθό. Έχει ναυάγια αεροπλάνα? Του χρόνου Κεφαλονιά καλά να είμαστε έχει λένε και υποβρύχιο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα