Προς το περιεχόμενο

Spider-Man: No Way Home (2021)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβάζω πολύ θετικά σχόλια εδώ πέρα και πραγματικά αναρωτιέμαι αν κάτι παρέλειψα ή δεν κατάλαβα καλά στην ταινία. Προσωπικά με απογοήτευσε και (αν εξαιρέσεις τα εφέ που οκ σε κάθε σήκουελ είναι και καλύτερα) τη θεωρώ την πιο αδύναμη από τις τρείς ταινίες του Holland.

Δεν ξέρω, προφανώς δε πηγαίνω σε super hero movie περιμένοντας κάποιο οσκαρικό αριστούργημα με φιλοσοφημένη πλοκή, αλλά εδώ ένιωσα σαν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου.

Περισσότερο εστίασαν στο humor και στο να δείξουν όλο το fanservice πάνω στο οποίο έχτισαν το hype της ταινίας παρά στο να έχει ένα ωραία δεμένο story που σου κρατάει το ενδιαφέρον.

Επίσης με ξενέρωσε το πως χειρίστηκαν τους villains.

Spoiler

H ταινία έχει 5 κακούς και στο μεγαλύτερο μέρος της νιώθεις ότι πάνε να γίνουν φιλαράκια με τον spiderman. Μου έδωσε την αίσθηση πως ο πραγματικός κακός είναι ο ίδιος ο spiderman με τις παιδιάστικες γκάφες που κάνει παρά οι αλλοι.

Επεξ/σία από Deus ex machina
  • Like 2
Δημοσ.
6 hours ago, Deus ex machina said:

εδώ ένιωσα σαν να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου.

Περισσότερο εστίασαν στο humor και στο να δείξουν όλο το fanservice πάνω στο οποίο έχτισαν το hype της ταινίας παρά στο να έχει ένα ωραία δεμένο story που σου κρατάει το ενδιαφέρον.

Reveal hidden contents

H ταινία έχει 5 κακούς και στο μεγαλύτερο μέρος της νιώθεις ότι πάνε να γίνουν φιλαράκια με τον spiderman. Μου έδωσε την αίσθηση πως ο πραγματικός κακός είναι ο ίδιος ο spiderman με τις παιδιάστικες γκάφες που κάνει παρά οι αλλοι.

καλως ηρθες στο 90% των ταινιων μαρβελ😄

• Like 8
Δημοσ.
22 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Εσεις που το ειδατε, ποιες ωρες το ειδατε και ειχε παιδια?

Γενικα εγω για σημερα εχω κλεισει 11 παρα σε dolby atmos cosmos, και ελπιζω να μην εχει πολλα παιδια, και λογω της ωρας (δεν εχει αστικο νομιζω μετα της 12 απο κοσμος), και λογω οτι οι περισσοτερες θεσεις ηταν κλεισμενες ηδη online.

Τι εννοεις παιδια; Για εμενα και το 20χρονο και το 22χρονο παιδι ειναι και θα κανει σαν χαζο σε τετοιες σκηνες. 

• Confused 1
Δημοσ.

Καλή ταινία αλλά μέχρι εκεί!! Αν ήταν μια ταινία μόνο με τον Tom Holland δεν νομίζω να ήταν κάτι σπουδαίο.

Και γενικά θα συμφωνήσω με τους προλαλησαντες ότι μου γεννάει μια αντιπάθεια προς τον Spiderman του Holland το γεγονός ότι "δεν κόβει ούτε με βαλε" και κάνει όλο βλακείες.

Επίσης το γεγονός ότι είναι κάτι μεταξύ Iron Man και Spiderman με την στολή του να κάνει τα μισά πράγματα γι'αυτον και πάλι να μαζεύει τις φαπες του αιώνα, δεν το καταλαβαίνω.

Δημοσ.

Νομίζω ότι η ταινία έδωσε στους fans ακριβώς ο,τι ήθελαν. 

Το multiverse ανοίγει δρόμους για τρελά crossovers.

Απλά ο συγκεκριμένος spiderman κάπου πια παραειναι αφελης και παιδι κι αυτό λιγο μου την έχει σπάσει. 

Κατά τ άλλα πέρασα πολύ όμορφα και η φάση με τα χειροκροτηματα στην αίθουσα δεν μ ενόχλησε καθόλου 

13 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Αλλά η κατάσταση με το παιδάκι που παίρνει μόνιμα λάθος αποφάσεις δεν μου αρέσει καθόλου. Προτιμούσα τους προηγούμενους 2.

+1

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ιδεα ηταν εκπληκτικη, η υλοποιηση επασχε. Θα σταθω κι εγω στον Holland ο οποιος αν και φυσιογνωμικα φερνει σε Peter Parker, δεν τον βοηθα ο τροπος που εχουν δομηθεί οι ταινιες, για να αποδωσει τον ρολο του. Θεωρω πολυ καλογραμμενες τις ταινιες του Ραιμι, αλλα κακη επιλογη τον Maguire, κακες ταινιες του Webb, αλλα καλη επιλογη τον Garfield και παρα πολυ καλη επιλογη τον Holland, αλλα τοποθετημενο σε ενα προκατ στυλ ταινιων οπου το υποχρεωτικο πλεον χιουμορακι καθε 5' του κανει κακο που τον αδικει.

Spoiler

Ολη η υποθεση στηριχτηκε στο γεγονος οτι ο ηρωας της ταινιας εκανε τη μια γκαφα πανω στην αλλη. Ενω το ξεκινανε πολυ καλα και η κεντρικη ιδεα ειχε τρομερες δυνατοτητες της εκοψαν τα ποδια. Ο,τι συνεβη στην ταινια ειχε να κανει με μια λαθος αποφαση του. Οκ ειπαμε, ειναι 16 χρονων, αλλα εχει χασει γονεις, θειο και μεντορα. Καπου πρεπει οι συνθηκες να τον ωριμασουν. Τραγικοτατη στιγμη η φαση που καταφερε(!!!) να νικησει τον Sorcerer Supreme σε μαχη. Τραγικη επισης η απεικονιση ενος Strange, που ενω δεν δισταζει να θυσιασει οποιονδηποτε για την ασφαλεια του συμπαντος, εδω τα γραφει ολα κανονικα και διακινδυνευει τα παντα.

Nice touch με τον Murdock και τους Spider-men, πολυ ωραια και η στιγμη που ο Garfield "λυγιζει" σωζοντας την MJ

Συνολικα την ευχαριστηθηκα, αλλα ειχε τις γνωστες παθογενειες των ταινιων της Disney

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ταινία εμοιασε με endgame για την ιστορία του Spiderman.  

υποψην οτι έχει 2 post credic scenes

Επεξ/σία από alan2
  • Like 1
Δημοσ.

Πήγα και το είδα και εγώ χθες και έφυγα με ανάμεικτα συναισθήματα. Είναι ωραίο που είδαμε villians από παλιές ταινίες οι οποίοι καλά κρατούν με τον Alfred Molina αλλά και τον Willem Dafoe να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας. Ο δεύτερος μάλιστα μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλύτερος απ' το πρώτο Spiderman. Είναι ωραίο να βλέπεις σε τέτοιες ταινίες ηθοποιούς που αγαπάνε τον ρόλο τους και δεν γύρισαν πίσω μόνο για τον παρά!

Το ξυλίκι πάρα πολύ ωραίο αλλά θα ήθελα λίγο παραπάνω. Μ' αρέσει που βλέπουμε το William Holland να ωριμάζει λίγο μέσα από και να εξελίσσεται κι άλλο σαν χαρακτήρας.

Με μικρούς διαλόγους στην ταινία οι χαρακτήρες περιγράφουν το παρελθόν τους και δεν είναι ανάγκη να δεις τις παλιές ταινίες, ίσως όμως μετά όμως να θες να κάνεις ένα μαραθώνιο

Τέλος το CGI δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα στον Sandman και στον Lizard. Σε μερικά σημεία για παράδειγμα τα χείλη δεν ταίριαζαν με αυτό που άκουγες, όπως και οι εκφράσεις σε μερικά σημεία ήταν fail. Δεν είναι όμως αυτό αρκετό να σε χαλάσει όλο αυτό

Spoiler

Αυτό που μπορεί να με χαλάσει είναι η κατά μέτωπο επίθεση στην νοσταλγία. Εκεί έχει στηριχθεί η ταινία με αποτέλεσμα να υστερεί σε πολλά άλλα όπως το σενάριο ή το <<ξυλίκι>> που ανέφερα παραπάνω. Μένω στην απορία ότι αν οι 2 ερχόμενοι spiderman από άλλα σύμπαντα δεν ήταν οι ήδη γνωστοί, θα ήταν τόσο ωραία η ταινία ; Αν ο δικηγόρος δεν ήταν ο Daredevil θα ήταν τόσο καλή; Πολύ νοσταλγία, συγκίνηση που χάσαμε τον uncle ben μια φορά και ένα καιρό, συγκίνηση που χάσαμε την Emma Stone και γενικά η ταινία είναι κατά 30% τέτοιες συγκινήσεις

Μιας και είδαμε daredevil σε αυτή, λέτε να ετοιμάζουν κρυφά σειρά για Disney + ;

Να την δεις εν τέλει, να μην την δεις ; Εννοείτε να την δεις, σίγουρα όμως οι 2 προηγούμενες είναι πολύ καλύτερες! Περιμένετε λίγο μόνο για να μην ακούτε πεντάχρονα να φωνάζουν απ' τον διάδρομο μέχρι και στο 2ο after credit scene και να την απολαύσετε όπως πρέπει.

• Like 1
Δημοσ.

το ιδιο ελεγε και ο Νerdotic στο review του. finally, we have dudes fighting dudes, σε αντιδιαστολη με την προσφατη κραπολα απο την Marvel.

(τo SM:NWH ειναι ταινια της SONY, μην το ξεχναμε αυτο.)

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, KilliK said:

στο streaming, ξερουμε ποτε ειναι να βγει;

Υποθέτω στους 2 μήνες όπως το Shang Chi.

• Like 1
Δημοσ.

Το ειδα και εγώ. Θα έλεγα 6.5/10. Δεν είναι κακό αλλά όχι και αριστούργημα 

τι μου άρεσε

Spoiler

- Alfred Molina, Willem Dafoe και Garfield - ωραίες ερμηνείες. Μου άρεσαν περισσότερο από τις ταινίες τους. Τα πάντα

- η μάχη-χάος strange-Spiderman

- η εμφάνιση των άλλων Spider-Man

- Για κάποιο λόγο που δεν πέθανε κανένας κακος

Τι δεν μου αρεσε

Spoiler

- Το σεναριο. Καλή η αρχή με το πως διαλύεται η ζωή του Πάρκερ σιγά σιγά αλλά έμπαζε λίγο το σεναριο

- Ο μαγκουαιρ σαν άχαρο αγγούρι ήταν.

- Ο Spideman του Τομ, δεν έχει βρεθεί ταινία που να μην έχει κάνει ο,τι μαλακια βρεθεί. Στην ουσία αυτός τα γ@μησε όλα. Και όλα αυτά που οι ιστορίες στις προηγούμενες ταινίες θα έπρεπε να ωριμάσουν τον χαρακτήρα

- Το μελόδραμα. Δεν κολλάει παντού - έλεος. Αστεία, δράμα, ρομάντζο και δράση. Φτάνει!

- Με τόσες καταστροφές που γίνανε, είχαμε μόνο την απώλεια της θείας. Λογικό :)

• Thanks 1
Δημοσ.

Ανέλπιστα καλό. Διασκέδαση μπόλικη, αβίαστη.

Ναι, είχε τα κλασσικάεικονογραφημέναόχιάλλοχιουμοργιατοχιουμοροχιάλλομελοδραμαγιατομελοδραμα, αλλά πραγματικά ευχαριστήθηκα τέτοιου τύπου ταινία μετά από καιρό.

Σε σχέση με το hype που είχε δημιουργηθεί, κατάφερε να σταθεί στο ύψος που περιμέναμε, έδωσε ωραίες στιγμές.

Άντε, μπας και λίγο-λιγάκι σωθεί το είδος γιατί έχει κατρακυλήσει καιρό τώρα.

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, jpaokx είπε

Τι δεν μου αρεσε

Απόκρυψη περιεχομένων

- Ο μαγκουαιρ σαν άχαρο αγγούρι ήταν.

Ήταν πάντα

Spoiler

Χάρηκα όταν τον μαχαίρωσε ο Dafoe μιας και στο σημείο που χτύπησε με τόσο μεγάλη λεπίδα θα είχε φάει σίγουρα 2 όργανα, αλλά εκείνος  " Έχω συνηθίσει να με μαχαιρώνουν" αγκαλίτσα και ζήσαμε εμείς καλά ... "

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...