polemikos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Το νέο mode «Impostors» του Fortnite μοιάζει πάρα πολύ με το Among Us τόσο από άποψη game mechanics όσο και από άποψη design. Η Epic Games λάνσαρε πρόσφατα το Fortnite: Impostors, ένα νέο mode που αντιγράφει σχεδόν επακριβώς τα game mechanics του γνωστού παιχνιδιού Among Us που γνώρισε τεράστια επιτυχία πέρυσι στις αρχές της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Πρόσφατα μάλιστα ήταν διαθέσιμο δωρεάν μέσω του Epic Games Store. Αν και τελευταίο ενδεχομένως θα μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε θέληση για μία ευρύτερη συνεργασία μεταξύ των ομάδων developers των Innersloth και Epic Games, εντούτοις μαθαίνουμε ότι η αντιγραφή του Among Us από την Epic Games ήταν κραυγαλέα. Οι developers πίσω από το Among Us δήλωσαν έκπληκτοι και δυσαρεστημένοι που η Epic Games αντέγραψε το παιχνίδι τους τόσο «ξεδιάντροπα» χρησιμοποιώντας παρόμοια λογική στο gameplay και έναν χάρτη παιχνιδιού που έχει πάρα πολλές ομοιότητες. «Θα ήταν πολύ, πολύ ωραίο να συνεργαστούμε» δήλωσε η Victoria Tran, Community Director στην Innersloth. «Όπως τα game mechanics, αλλά εντάξει, αυτά δεν θα έπρεπε να είναι κλειδωμένα, αλλά τουλάχιστον τα διαφορετικά themes ή μία διαφορετική ορολογία δεν θα έκανε τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα; Ο Gary Porter, ένας developer του Among Us επισήμανε επίσης τις πολλές ομοιότητες μεταξύ του χάρτη του Fortnite και εκείνου το Among Us ενώ ο Calum Underwood επίσης developer στο Among Us «καυτηρίασε» τη λογική της Epic Games. O συνιδρυτής της Innersloth, Marcus Bromander δήλωσε μέσω του Twitter ότι η εταιρεία του δεν κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τα game mechanics του Among Us καθώς «δεν πιστεύει ότι είναι για το καλό της βιομηχανίας των παιχνιδιών» ωστόσο περίμενε από την Epic Games να δώσει μία άλλη διάσταση ή φέρει κάτι νέο στο παιχνίδι και όχι να το αντιγράψει ξεδιάντροπα. Η αντιγραφή του Among Us από την Epic Games εξέπληξε τους developers του Among Us έστω και αν πρόκειται για ένα προσωρινό mode στο παιχνίδι Fortnite. Η Epic Games έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για αντιγραφή και κλοπή τέχνης από πολλούς μικρούς καλλιτέχνες στο παρελθόν με τις διαμάχες να φτάνουν μάλιστα στις αίθουσες των δικαστηρίων κάποιες φορές. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Choutas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Ποτέ μου δε καταλάβα τον ντόρο με το Fortnite. Όσους ξέρω που το παίζουν είναι μαξ 20. Πολλά παιδιά φίλων το παίζουν και προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. 16 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tetrabitos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Έκλεψε το pubg, εννοείται ότι θα κλέψει και το among us. Παρθενογένεση δύσκολο πράγμα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlade Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, Choutas είπε Ποτέ μου δε καταλάβα τον ντόρο με το Fortnite. Όσους ξέρω που το παίζουν είναι μαξ 20. Πολλά παιδιά φίλων το παίζουν και προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Είναι διάσημο, πολυδιαφημισμένο, κάθε γνωστός Youtuber/streamer το προωθεί και φυσικά, είναι δωρεάν. Στην τελική δεν ξέρω τι νόημα έχουν τέτοιες συζητήσεις. Και εγώ το σιχάθηκα σαν παιχνίδι, αλλά επίσης βαριέμαι πολλά παιχνίδια που αρκετοί θεωρούν διαμάντια. Ο καθένας με τα γούστα του, έτσι και αλλιώς το ζητούμενο είναι να περνάς καλά. Όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα συζήτησης. 8 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G.TH. Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δυσαρεστημένοι αφού το ακατανόμαστο τους τα έσκασε και το έδωσε δωρεάν το παιχνίδι τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BaggsR Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ με το σχόλιο για την πατέντα, αλλά αυτό είναι το τίμημα της απόφασης των developers να μην προχωρήσουν σε αυτή. Λογικό να αντιγράψουν την ιδέα οι κινέζοι(tencent), ειδικά χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν για αυτό. 57 minutes ago, Choutas said: Ποτέ μου δε καταλάβα τον ντόρο με το Fortnite. Όσους ξέρω που το παίζουν είναι μαξ 20. Πολλά παιδιά φίλων το παίζουν και προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Δεν το παιζω γιατι με χαλαει το build mechanic, αλλά το σωστό να λέγεται - έχει τρομερό netcode optimization, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει. Επίσης είναι όπως το wow η το LoL - τρέχει σχεδόν παντού, ακόμη και σε hardware 10ετιας. Πέραν από αυτό, είναι και η δημοτικότητά του - το είπες μόνος σου, τα πιτσιρίκια θα παίξουν ότι παίζει όλη η τάξη/ το σχολείο/ ο αγαπημένος τους streamer/youtuber. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2021 από BaggsR 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δεν ασχολούμαι με παιχνίδια καθόλου, οπότε δεν ξέρω πόσο αντιγραφή έγινε. Αλλά δεν καταλαβαίνω, γιατί να πρέπει εγώ να ανακαλύψω νέα στοιχεία ή τρόπο παρουσίασής τους στο παιχνίδι. Υπάρχουν δεκάδες ομάδες που γράφουν παιχνίδια, δε γίνεται να υπάρχουν συνέχεια νεωτερισμοί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnianik Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Ένα είναι το συμπέρασμα της είδησης. Victoria πιστόλι 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valkon Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Choutas είπε Ποτέ μου δε καταλάβα τον ντόρο με το Fortnite. Όσους ξέρω που το παίζουν είναι μαξ 20. Πολλά παιδιά φίλων το παίζουν και προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Γιατί είναι για παιδιά. Έχεις την ίδια απορία και για το σκούμπι ντου και τα στρουμφάκια; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ELMastas Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 O Κλέψας του Κλέψαντος ... πλέον εδω και αρκετά χρόνια,πλήν λίγων εξαιρέσεων,σχεδόν καμία πρωτοτυπία δεν βλέπουμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cell_7 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, Choutas είπε Ποτέ μου δε καταλάβα τον ντόρο με το Fortnite. Όσους ξέρω που το παίζουν είναι μαξ 20. Πολλά παιδιά φίλων το παίζουν και προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Ούτε εγώ καταλαβαίνω αυτούς που παίζουν fifa/pes αλλά άμα αυτό αρέσει στον άλλον, με γεια του με χαρά του. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pokemon640 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, valkon είπε Γιατί είναι για παιδιά. Έχεις την ίδια απορία και για το σκούμπι ντου και τα στρουμφάκια; μερικοί το ίδιο λένε και για τα πόκεμον, αλλά το Google analytics και τα δημογραφικά που έχω μαζέψει, άλλα λένε. Πλέον όσοι παίζουν είναι 18+, ενώ κάτω από 18 ετών άντε να υπάρχουν 2-3 στους 1000.. Το ίδιο γίνεται και στα τουρνουά (ενήλικες κατά 95%). Για άλλα games δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, θα το απαντήσουν οι ειδικοί που αναλαμβάνουν ομάδες esport η εκθέσεις gaming. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2021 από Pokemon640 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Πιστεύω οτι τα pew-pew mmo παιχνίδια είναι ανούσια. Προσωπική μου άποψη - έτσι ? Αλλοι τα βρίσκουν εξαιρετικά. Αλλά έχουν μια χρησιμότητα - σκοτώνουν κόσμο στο παιχνίδι κι έτσι ξεδίνουν κάποιοι που πιθανόν η βία θα τους έβγαινε στην πραγματική ζωή. Κλασσικές αξίες θεωρώ τα Puzzle games, τα Adventures, τα Sport games (εγώ τα απεχθάνομαι αλλά άλλοι τα βρίσκουν με το δίκιο τους καταπληκτικά) και τα Arcades. Στα mmo θεωρώ ότι τα mmorpg games όπως το WoW ή το Eve online είναι οι βασιλιάδες γιατί δεν πάει χαμένος ο χρόνος που έπαιξες αλλά αφήνεις παρακατθήκη για την επόμενη μέρα που θα ξαναπαίξεις. Αλλά αυτά έχουν το κακό οτι γίνονται επαναλαμβανόμενα και στην πορεία ανακαλύπτεις οτι πρέπει να θυσιάζεις πολυ χρόνο κάθε μέρα για να μην μένεις πίσω... Βέβαια, σε τελική ανάλυση αυτό που μετράει είναι πως την βρίσκει ο καθένας - γιατί όπως λέει και το άσμα, "το θέμα είναι να την βρεις"... Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2021 από Eloy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Manos fot. Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, Eloy είπε Πιστεύω οτι τα pew-pew παιχνίδια είναι ανούσια. Προσωπική μου άποψη - έτσι ? Αλλοι τα βρίσκουν εξαιρετικά. Αλλά έχουν μια χρησιμότητα - σκοτώνουν κόσμο στο παιχνίδι κι έτσι ξεδίνουν κάποιοι που πιθανόν η βία θα τους έβγαινε στην πραγματική ζωή. Κλασσικές αξίες θεωρώ τα Puzzle games, τα Adventures, τα Sport games (εγώ τα απεχθάνομαι αλλά άλλοι τα βρίσκουν με το δίκιο τους καταπληκτικά) και τα Arcades. Στα mmo θεωρώ ότι τα mmorpg games όπως το WoW ή το Eve online είναι οι βασιλιάδες γιατί δεν πάει χαμένος ο χρόνος που έπαιξες αλλά αφήνεις παρακατθήκη για την επόμενη μέρα που θα ξαναπαίξεις. Αλλά αυτά έχουν το κακό οτι γίνονται επαναλαμβανόμενα και στην πορεία ανακαλύπτεις οτι πρέπει να θυσιάζεις πολυ χρόνο κάθε μέρα για να μην μένεις πίσω... Βέβαια, σε τελική ανάλυση αυτό που μετράει είναι πως την βρίσκει ο καθένας - γιατί όπως λέει και το άσμα, "το θέμα είναι να την βρεις"... Καλά και στα παιχνίδια του Miyazaki "σκοτώνεις" αλλά μόνο ανούσια δν τα λές. Ίσα ίσα αυτά τα παιχνίδια είναι που κάνουν τα videogames απο πράγματα για να σκοτώνεις την ώρα σου, σε τέχνη. Έτσι κι αλλιώς σήμερα τα στοιχεία που είπες όπως adventure και puzzles τα βρίσκεις και σε παιχνίδια με "βία" (πχ uncharted). Εκτός αν αναφέρεσαι συγκεκριμένα σε 2-3 παιχνίδια όπως το fortnite, csgo κτλπ όπου όντως εκείνα είναι ανούσια μιας και υπάρχει μία επανάληψη που κουράζει και εμένα. Φυσικά σεβαστή η άποψη σου, άλλωστε και εσύ το ξεκαθάρισες ότι είναι προσωπική. Ο καθένας παίζει με ότι την βρίσκει όπως είπες.😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexhs951 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Σε κάθε βιομηχανία τα ίδια... είτε αυτή είναι παιχνιδιών είτε smartphones είτε αυτοκινήτων. Ο Κώστα βγαίνει με μία καλή ιδέα, ο Γιάννης την παίρνει και την διαμορφώνει με αποτέλεσμα να αρέσει σε αρκετό κοινό του Κώστα, και μετά ο Κώστας επίπεδη έχασε (πελάτες) κατηγορεί τον Γιάννη ότι είναι κλέφτης. **Το Fortnite είναι αντιγραφή του PUBG, αλλά δεν άκουσα κανένα να λέει το ίδιο για το Apex, το Warzone κλπ. ** Οι μεγάλοι κολοσσοί τρώγονται μεταξύ τους γιατί θέλουν να έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας στην αγορά. Ελεύθεροι καταναλωτές είμαστε και μπορούμε να να κάνουμε ότι επιλογές θέλουμε. Η αποκλειστικότητα ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι καλή, γιατί δεν φέρνει εξέλιξη. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2021 από alexhs951 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα