polemikos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2021 Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η σειρά καρτών γραφικών AMD Radeon RX 7000 series θα αποτελείται από GPUs που βασίζονται τόσο στην αρχιτεκτονική RDNA2 όσο και στην αρχιτεκτονική RDNA3. Οι κάρτες γραφικών που θα ανακοινώσει η εταιρεία μελλοντικά και οι οποίες θα βασίζονται σε GPUs που βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA3 και θα κατασκευάζονται στα 5nm θα είναι τα higher-end μοντέλα ενώ οι οικονομικότερες κάρτες γραφικών της σειράς θα βασίζονται στην γνωστή αρχιτεκτονική RDNA2. Οι GPUs αρχιτεκτονικής RDNA3 έχουν κωδικό όνομα Navi 31, Navi 32 και Navi 33 και θα αποτελέσουν την καρδιά των καρτών γραφικών που θα αντικαταστήσουν τις σειρές Radeon RX 6900, 6800 και 6700. Πάντως, δεν πρόκειται για ένα απλό rebranding όσον αφορά τις lower-end κάρτες που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA2 καθώς οι συγκεκριμένες Navi 2x GPUs θα κατασκευάζονται στα 6nm και όχι στα 7nm όπως συμβαίνει με τις σημερινές. Επομένως, μόνο από την «συρρίκνωση» των transistors μπορούμε να περιμένουμε ορισμένη βελτίωση στον λόγο performance/ watt. Κάποια βελτίωση επίσης μπορούμε να περιμένουμε και από τα αυξημένα ρολόγια. Στις GPUs αυτού του τύπου περιλαμβάνονται οι Navi 22 και Navi 23 με την πρώτη να διαθέτει 40 RDNA2 CUs (Compute Units) και 192-bit GDDR6 memory bus και την δεύτερη να διαθέτει 32 RDNA2 CUs και 128-bit GDDR6 memory bus. Όσον αφορά τις Navi 4x GPUs, θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA4 και πρόκειται να κατασκευάζονται στα 3nm/ 5nm. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Tlykog Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Αφού "γλεντήσαμε" τη σειρα 6ΧΧΧ ας μιλήσουμε για την 7ΧΧΧ... Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2021 από Tlykog 7
Lalakis91 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 5 λεπτά πριν, Tlykog είπε Αφού γλεντήσαμε τη σειρα 6ΧΧΧ ας μιλήσουμε για την 7ΧΧΧ... Ποσο ισχυει αυτο που λες κακα τα ψεματα, εγω ειχα προπαραγγειλει τον περασμενο Μαιο την Asrock 6900xt Phantom και εαν θες πιστεψε με την παρελαβα μολις ΧΘΕΣ στα χερια μου,κυριολεκτικα ειχα 4 ολοκληρους μηνες ενα tower παρατημενο/αδουλευτω μεσα σε μια κουτα να περιμενει την GPU 8 1
Othal Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Καπακι απο υπνο αναρωτηθηκα αν τα RDNA ειναι μονη ή διπλη δοση. 3
tombyraider13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Άντε ντε, καιρός ήταν, βαρέθηκα με την 6900, που είχα μόνο στα όνειρά μου, φέρτε την 7900, να flexάρουμε την πέτσα μας, στον ύπνο μας πάντα, γιατί στον ξύπνιο μας... Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2021 από tombyraider13 1
MikeKata Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Lalakis91 είπε Ποσο ισχυει αυτο που λες κακα τα ψεματα, εγω ειχα προπαραγγειλει τον περασμενο Μαιο την Asrock 6900xt Phantom και εαν θες πιστεψε με την παρελαβα μολις ΧΘΕΣ στα χερια μου,κυριολεκτικα ειχα 4 ολοκληρους μηνες ενα tower παρατημενο/αδουλευτω μεσα σε μια κουτα να περιμενει την GPU Γιατί παραπονιέσαι; Σε σκέφτεται το Λιζακι. Περίμενε να ανέβουν οι τιμές για να σου τη δώσει. Δες το σαν επένδυση. Τώρα π.χ, την πουλάς και αγοράζεις αμάξι ναούμε 😎
BlueBlade Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Πραγματικά έχω βαρεθεί με τέτοιες ειδήσεις. Και την απόλυτη επανάσταση να φέρουν στις κάρτες γραφικών, απλά δεν με απασχολεί από την στιγμή που δεν μπορώ να αγοράσω καμία. Ελπίζω να λυθεί το θέμα διαθεσιμότητας άμεσα γιατί έχω μείνει με 1060 των 3GB και έχει φτάσει στο τέλος της πια. 8
luis_rambo84 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Και πάλι θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διαθεσιμότητας τόσο στις νέες amd όσο και στις νέες Nvidia gpu. Προσωπικά ήθελα μια rtx 3080 και λόγο μεγάλης καθυστέρησης πάνω από 5 μήνες άλλαξα και πείρα μια rx 6800 xt μόνο και μόνο επειδή ήμουν τυχερός και υπήρχε μία. Μάγκες θα συμβούν πάλι τα ίδια με το λανσάρισμα τις νέας γενιάς δεν θα βρίσκεις κάρτα ούτε για δήγματα και δεν σχολιάζω τις εξωφρενικές τιμές που θα έχουν. 2
evkar Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Και η φημισμένη greek salat αποτελείται από δυο μερίδες φέτα , ένα αγγούρι και 200 γραμμάρια ελαιόλαδο. Δεν βαρέθηκαν με τις επερχόμενες αλλά και τις πρώην και τις επόμενες , που λέει και ένα λαικό άσμα .
Dr_Pepper Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 46 λεπτά πριν, Tenshi είπε Αγοράζεις σε τιμές scalping που στην αρχή δεν θα ειναι πάρα πολύ πιο πάνω γιατί θα υπάρχει μπόλικο στοκ (που όμως το αγόρασαν οι scalpers αλλά και πάλι ειναι αρκετοί οι σκάλπερς οπότε λογω ανταγωνισμού μεταξύ τους το καπέλο δεν θα ειναι μεγάλο) κάνεις mining όταν δεν παίζεις games για 4-6 μήνες και έχεις βγάλει τα λεφτά που έδωσες και ίσως έχει βγάλει και ένα χαρτζιλίκι έως τότε. Βλέπεις τα ποστ των άλλων που κλαίνε επειδή ονειρεύονται κάρτα σε MSRP τιμή πατάς alt+tab και παίζεις RDR2 4K ultra sta 120 FPS γιατί εσύ έκανες την έξυπνη κίνηση 1
Dimimaka Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δεν έχουν τι άλλο να κάνουν και βγάζουν κάρτες με διάφορα 20 fps από τις προηγούμενες.
Eru Iluvatar Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, BlueBlade είπε Πραγματικά έχω βαρεθεί με τέτοιες ειδήσεις. Και την απόλυτη επανάσταση να φέρουν στις κάρτες γραφικών, απλά δεν με απασχολεί από την στιγμή που δεν μπορώ να αγοράσω καμία. Ελπίζω να λυθεί το θέμα διαθεσιμότητας άμεσα γιατί έχω μείνει με 1060 των 3GB και έχει φτάσει στο τέλος της πια. Don't be a gamer. Problem solved ... 1
christian-133 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 περιμενω 6 μηνες μπας και πεσει μια αξιολογη 6800xt στα χερια μου στο 800ρι. μαλλον θα περιμενω πολυ ακομα..🙄
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα