krokos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Γεια σας, βρέθηκαν κάτι λεφτά και λέω να φτιάξω καινούργιο μηχάνημα για την δουλειά. Έχουμε και λέμε: Ποσό που διαθέτουμε : 2500 ευρώ (μπορεί να ανέβει λίγο) Χρήση υπολογιστή : R, coding, big data analysis, ML, maps. Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: - Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Ναι, ιδανικά 2 οθόνες να βολεύουν για κώδικα (πχ portrait, landscape mode) Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Ναι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Καλύτερα από ένα κατάστημα για να κάνει και την συναρμολόγηση Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Το κατάστημα να κάνει την συναρμολόγηση Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Ναι, Windows 10 Κατα προτίμηση 32gb μνήμη, 1 tb και πάνω αποθηκευτικό χώρο-SSD, καλές θερμοκρασίες και όσο γίνεται πιο αθορυβος. Λόγω των υψηλών τιμών στις κάρτες γραφικών, δεν καίγομαι να πάρω κάποια πολύ ακριβή κάρτα τώρα. Ας αγοραστεί μία πιο μέτρια και παίρνω καλύτερη όταν πέσουν οι τιμές. Thanks
nickol-us Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Νομίζω πρέπει να διαλέξεις οθόνες για να δούμε τι budget θα μείνει για τον πύργο. Γνώμη 3 πως πρέπει να δεις για ips/2k/27" και να τις συνδυάσεις με κάποια βάση ώστε να έχεις το setup που θες https://www.skroutz.gr/c/43/othones-upologiston/f/489066_501108_690568/27-toulachiston-qhd-2560-x-1440-IPS.html https://www.skroutz.gr/c/307/baseis-pc-perifereiakwn/f/712879/Dual.html Αν καταλήξεις σε μοντέλο, μπορείς να ψάξεις να τα βρεις και αλλού για καλύτερη τιμή (Google, bestprice κτλ) Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2021 από nickol-us 2
pnick Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μπορεί να μη χρειαστεί ξεχωριστή βάση για dual monitor setup, αρκεί οι οθόνες που θα διαλέξει (το ιδανικό θα ήταν δύο ίδιες) να έχουν pivot stand οι ίδιες. Αυτό δίνει και μεγαλύτερη ελευθερία για το πόσο μακριά μπορεί να είναι η μια από την άλλη (κάποιες φορές χρειάζεται). 2
krokos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 13 ώρες πριν, nickol-us είπε Νομίζω πρέπει να διαλέξεις οθόνες για να δούμε τι budget θα μείνει για τον πύργο. Γνώμη 3 πως πρέπει να δεις για ips/2k/27" και να τις συνδυάσεις με κάποια βάση ώστε να έχεις το setup που θες https://www.skroutz.gr/c/43/othones-upologiston/f/489066_501108_690568/27-toulachiston-qhd-2560-x-1440-IPS.html https://www.skroutz.gr/c/307/baseis-pc-perifereiakwn/f/712879/Dual.html Αν καταλήξεις σε μοντέλο, μπορείς να ψάξεις να τα βρεις και αλλού για καλύτερη τιμή (Google, bestprice κτλ) Αν διαθέσουμε γύρω στα 600 ευρώ για οθόνες μαζί με βάση (εάν χρειαστεί) και μας μείνουνε γύρω στα 2000 ευρώ, τι προτάσεις παίζουν για το κουτί σε αυτά τα λεφτά? 13 ώρες πριν, pnick είπε Μπορεί να μη χρειαστεί ξεχωριστή βάση για dual monitor setup, αρκεί οι οθόνες που θα διαλέξει (το ιδανικό θα ήταν δύο ίδιες) να έχουν pivot stand οι ίδιες. Αυτό δίνει και μεγαλύτερη ελευθερία για το πόσο μακριά μπορεί να είναι η μια από την άλλη (κάποιες φορές χρειάζεται). Βολικό θα ήταν οθόνες με pivot stand.
nickol-us Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, χωρίς να γνωρίζω απόλυτα στο τι πρέπει να "επενδύσεις" βάσει αυτών που εργάζεσαι...μια πρόταση που σπαταλά όλο το budget θα ήταν: Νομίζω οτι ένα τέτοιο μηχάνημα θα κάνει (σχεδόν) τα πάντα. Η παραπάνω πρόταση είναι απο καβατζα, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις(σε άλλα καταστήματα πχ cosmodata, eshop κτλ). Σίγουρα μπορείς να βρεις πράγματα σε καλύτερες τιμές και να έχεις μεγαλύτερη ποικιλία να διαλέξεις. Θα πρέπει να δεις αν υπάρχει δυνατότητα να σου κάνει την σύνθεση κάποιος τεχνικός ώστε να πετύχεις καλύτερα προϊόντα, αφού σε τιμή θα έρθει περίπου μια η άλλη με τα μεταφορικά και το κόστος του τεχνικού. Εννοείται ανέμεινε συμπληρωματικέρς απόψεις από κάποιον που ίσως είναι πιο κοντά στο αντικείμενο που δουλεύεις Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2021 από nickol-us 1 1
krokos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Στις 24/8/2021 στις 2:18 ΜΜ, nickol-us είπε Λοιπόν, χωρίς να γνωρίζω απόλυτα στο τι πρέπει να "επενδύσεις" βάσει αυτών που εργάζεσαι...μια πρόταση που σπαταλά όλο το budget θα ήταν: Νομίζω οτι ένα τέτοιο μηχάνημα θα κάνει (σχεδόν) τα πάντα. Η παραπάνω πρόταση είναι απο καβατζα, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν υπάρχουν καλύτερες προτάσεις(σε άλλα καταστήματα πχ cosmodata, eshop κτλ). Σίγουρα μπορείς να βρεις πράγματα σε καλύτερες τιμές και να έχεις μεγαλύτερη ποικιλία να διαλέξεις. Θα πρέπει να δεις αν υπάρχει δυνατότητα να σου κάνει την σύνθεση κάποιος τεχνικός ώστε να πετύχεις καλύτερα προϊόντα, αφού σε τιμή θα έρθει περίπου μια η άλλη με τα μεταφορικά και το κόστος του τεχνικού. Εννοείται ανέμεινε συμπληρωματικέρς απόψεις από κάποιον που ίσως είναι πιο κοντά στο αντικείμενο που δουλεύεις Μια χαρά μου φαίνεται. Δεν ξέρω σε intel αν θα είχα κάποιο πλεονέκτημα. Αν ήταν και από Θεσσαλονίκη θα ήταν το ιδανικό.
nickol-us Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, krokos είπε Μια χαρά μου φαίνεται. Δεν ξέρω σε intel αν θα είχα κάποιο πλεονέκτημα. Αν ήταν και από Θεσσαλονίκη θα ήταν το ιδανικό. Σε Intel και σε αυτή την κατηγορία όχι, δεν νομίζω πως υπάρχει πλεονέκτημα. Μοναδικό πλεονέκτημα των Intel τα ενσωματωμένα γραφικά λόγω τιμών gpu αλλά στην περίπτωση σου δεν ισχύει. Επίσης, συνήθως σε Intel, χάνεις όποιο κέρδος απο cpu στις ακριβότερες μητρικές. Για Θεσσαλονίκη δεν έχω ιδέα. Μπορείς να δεις αν έχει καλές τιμές το visionstudio ή να βρεις κάποιον τεχνικό εμπιστοσύνης να αναλάβει το build. Δεν ξέρω επίσης αν βολεύει κάποια αλυσίδα που να έχει υποκατάστημα (πχ e-shop;). Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2021 από nickol-us 1
triplex1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Θεσ/νικη κοιτας ΕΔΩ και οτι θελεις βαζεις , με βαση περιπου αυτα που εβγαλε ο Νικολας ξεφευγεις σε τιμη 1 1
ICE-T Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 άμα χρειάζεται τεχνικό έχω ένα γνωστό στην Θεσσαλονίκη ηλεκτρολόγο μηχανικό αναλαμβάνει τέτοια build συχνά
nickol-us Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, triplex1 είπε Θεσ/νικη κοιτας ΕΔΩ και οτι θελεις βαζεις , με βαση περιπου αυτα που εβγαλε ο Νικολας ξεφευγεις σε τιμη Δεν έχει καθόλου άσχημες τιμές. Διάφορα αισθητή μόνο στον επεξεργαστή αλλά έχεις βάλει και πολύ πιο ακριβό τροφοδοτικό 2
triplex1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 10 λεπτά πριν, nickol-us είπε Δεν έχει καθόλου άσχημες τιμές. Διάφορα αισθητή μόνο στον επεξεργαστή αλλά έχεις βάλει και πολύ πιο ακριβό τροφοδοτικό Ναι και νομιζω εβαλα m2 αντι για nvme αλλα απ'οτι θυμαμαι ειχε πολυ μικρη διαφορα ο ενας απο τον αλλο και δεν ξερω αν το καταστημα χρεωνει και ποσο τα Win , γι αυτο εβαλα το λινκ με το φτιαξε το pc , για να κατσει ο φιλος με την ησυχια του καποια στιγμη να τα δει καλυτερα , σαν καταστημα ειναι απο τα καλυτερα της πολης. 1
krokos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, triplex1 είπε Θεσ/νικη κοιτας ΕΔΩ και οτι θελεις βαζεις , με βαση περιπου αυτα που εβγαλε ο Νικολας ξεφευγεις σε τιμη Κανένα πρόβλημα με τις τιμές. Είναι αξιόπιστο το μαγαζί? Εχεις αγοράσει κάτι πρόσφατα?.
triplex1 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, krokos είπε Κανένα πρόβλημα με τις τιμές. Είναι αξιόπιστο το μαγαζί? Εχεις αγοράσει κάτι πρόσφατα?. Ειμαι εγω προσωπικα πελατης απο τοτε που ηταν επι της Αγ.Σοφιας , ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα αλλα παντα κατοπιν συνεννοησεως και με τηλεφωνο πριν βαλω οτιδηποτε online 1
RTW4ever Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 26/8/2021 στις 4:49 ΜΜ, krokos είπε Κανένα πρόβλημα με τις τιμές. Είναι αξιόπιστο το μαγαζί? Εχεις αγοράσει κάτι πρόσφατα?. Εγώ έχω αγοράσει πολλές φορές από αυτούς και για λογαριασμό φίλων, πολλές συνθέσεις, άψογοι σε όλα. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από RTW4ever 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα