LLLEFTERIS Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Εχω ενα αμαξι (ο Θεος να το κανει) Opel Corsa C 1.2 2003 Πριν φυγω διακοπες εβαλα 45 λιτρα 98αρα της προσφορας, πηγα απο Περιστερι Αγιους θεοδωρους και οι διαδρομες μου εκτος εκει στους Αγιους για μπανιο ψωνια κλπ πηγαμε και δυο φορες Λουτρακι βολτα. Αυτη την διαδρομη πως την υπολογιζω που εκανα συνολο στις διακοπες εντος πολης εκτος πολης η μικτη; Εχω κανει με αυτα τα 45 λιτρα 510 χιλιομετρα και ο δεικτης ειναι αναμεσα στην πρωτη γραμμη και την γραμμη της ρεζερβας. Η ιδεα μου ειναι οτι καιει το μπρικι και τον τελευταιο καιρο εχει φαει 900 ευρω σε λαστιχα δισκο πλατο εγκεφαλο λαμδα και τετραδα μπεκ. Μηπως η επομενη βενζινη που θα του βαλω να ειναι γυρω γυρω να το βαλω φωτια να το καψω; Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2021 από LLLEFTERIS
Joshua21 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Ο τρόπος που προσπαθείς να μετρήσεις είναι μπακαλίστικος, δεν βγαίνει άκρη έτσι. Ο σωστός τρόπος είναι γεμίζεις σημειώνοντας χιλιόμετρα, καις όσο περισσότερο καύσιμο μπορείς, ξαναγεμίζεις σημειώνοντας χιλιόμετρα, και τότε μόνο κάνεις αναγωγή σε λίτρα ανά 100 χλμ. 5 2
Bitbit Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 φίλε η περιγραφή σου είναι ό,τι να ναι. (χειρότερη είναι αλλά οκ) Έβαλα 45 λίτρα, πήγα στο μάρκετ και για μπάνιο και τώρα είναι στην πρωτελευταία γραμμή..... ούτε ο μάντης Κάλχας δε μπορεί να δώσει απάντηση. Γίνε πιο συγκεκριμένος μπας και βοηθήσουμε 2
PLACEBO_89 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 18 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Εχω ενα αμαξι (ο Θεος να το κανει) Opel Corsa C 1.2 2003 Πριν φυγω διακοπες εβαλα 45 λιτρα 98αρα της προσφορας, πηγα Αγιους θεοδωρους στο Κατσιβιρι και οι διαδρομες μου εκτος απο το ξενοδοχειο Χανικιαν για μπανιο και τα σουπερ μαρκετ εκει περα πηγαμε και δυο φορες Λουτρακι βολτα. Αυτη την διαδρομη πως την υπολογιζω που εκανα συνολο στις διακοπες εντος πολης εκτος πολης η μικτη; Εχω κανει με αυτα τα 45 λιτρα 510 χιλιομετρα και ο δεικτης ειναι αναμεσα στην πρωτη γραμμη και την γραμμη της ρεζερβας. Η ιδεα μου ειναι οτι καιει το μπρικι και τον τελευταιο καιρο εχει φαει 900 ευρω σε λαστιχα δισκο πλατο εγκεφαλο λαμδα και τετραδα μπεκ. Μηπως η επομενη βενζινη που θα του βαλω να ειναι γυρω γυρω να το βαλω φωτια να το καψω; Εντος του δινει 8.2λ! Βαλε μεσα φθορα μοτερ.. συνθηκες δικες σου.. συν ποιοτητα/ποσοτητα βενζινης!!! Βρες ενα σωστο βενζιναδικο και βαλε μεχρι το στομιο..! Κανε μερικα δρομολογια που κανεις ως συνηθως και ξαναγεμιζεις μεχρι το στομιο! Κανεις την πραξη για να δεις ποσο καιει.. και αυτο το ''μοντελο'' καντο 2-3 φορες για να βγαλεις τον μεσο ορο! Σημαντικα επηρεαζεται η καταναλωση απο τις αποστασεις.. και απο τις εξωτερικες θερμοκρασιες! 1
LLLEFTERIS Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 11 λεπτά πριν, Bitbit είπε φίλε η περιγραφή σου είναι ό,τι να ναι. (χειρότερη είναι αλλά οκ) Έβαλα 45 λίτρα, πήγα στο μάρκετ και για μπάνιο και τώρα είναι στην πρωτελευταία γραμμή..... ούτε ο μάντης Κάλχας δε μπορεί να δώσει απάντηση. Γίνε πιο συγκεκριμένος μπας και βοηθήσουμε Εγω μια χαρα την βλεπω εκτος απο οτι δεν εγραψα πως μενω Αθηνα αλλα να στα γραψω και αλλιως. Εβαλα 45 λιτρα βενζινη και πηγα διακοπες στους Αγιους θεοδωρους για 15 μερες. Σε αυτες τις 15 μερες εκτος απο την διαδρομη Περιστερι Αγιους και πισω στο Περιστερι συν δυο φορες που πηγα Λουτρακι απο Αγιους ολες οι υπολοιπες διαδρομες μου ηταν εκει στους Αγιους για μπανιο για ψωνια κλπ. 1 λεπτό πριν, PLACEBO_89 είπε Εντος του δινει 8.2λ! Βαλε μεσα φθορα μοτερ.. συνθηκες δικες σου.. συν ποιοτητα/ποσοτητα βενζινης!!! Βρες ενα σωστο βενζιναδικο και βαλε μεχρι το στομιο..! Κανε μερικα δρομολογια που κανεις ως συνηθως και ξαναγεμιζεις μεχρι το στομιο! Κανεις την πραξη για να δεις ποσο καιει.. και αυτο το ''μοντελο'' καντο 2-3 φορες για να βγαλεις τον μεσο ορο! Σημαντικα επηρεαζεται η καταναλωση απο τις αποστασεις.. και απο τις εξωτερικες θερμοκρασιες! Βενζινη εβαλα 98αρα απο Shell και εβαλα μεχρι το στομιο. 8.2 μονο εντος, δηλαδη εκτος τι επρεπε να καιει αυτο ποσα χιλιομετρα επρεπε να βγαζει στα 45 λιτρα;
AristidisZ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Εγω μια χαρα την βλεπω εκτος απο οτι δεν εγραψα πως μενω Αθηνα αλλα να στα γραψω και αλλιως. Εβαλα 45 λιτρα βενζινη και πηγα διακοπες στους Αγιους θεοδωρους για 15 μερες. Σε αυτες τις 15 μερες εκτος απο την διαδρομη Περιστερι Αγιους και πισω στο Περιστερι συν δυο φορες που πηγα Λουτρακι απο Αγιους ολες οι υπολοιπες διαδρομες μου ηταν εκει στους Αγιους για μπανιο για ψωνια κλπ. Αν το είχες γεμίσει, ξαναγέμισέ το, δες πόσα λίτρα θα πάρει, δες και τα χλμ που έχεις κάνει και θα βγάλεις πόσο έκαψε Μετά το συζητάμε αν είναι αυξημένη ή όχι η κατανάλωση Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2021 από AristidisZ
LLLEFTERIS Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε Αν το είχες γεμίσει, ξαναγέμισέ το, δες πόσα λίτρα θα πάρει, δες και τα χλμ που έχεις κάνει και θα βγάλεις πόσο έκαψε Μετά το συζητάμε αν είναι πολλά ή λίγα τα χλμ Δυσκολο γιατι δεν γεμιζω σπανια πχ οταν παμε διακοπες γιατι εκει σε ξεβρακωνουν στην βενζινη. Να σου πω πως το μετραω εγω, μολις αναψει το λαμπακι παταω το reset στο κοντερ και βαζω βενζινη. Μπορει να βαλω μετα απο 2-3 χιλιομετρα με το λαμπακι αναμμενο, μολις αναψει ξανα βλεπω τι χιλιομετρα εχω κανει και ετσι το υπολογιζω ετσι εκανα και τωρα. Να υποθεσω την καταναλωση οι εταιριες την μετρανε με ενα ατομο μεσα σε ευθεια κλπ ε; Γιατι εμεις και οι 5 ειμαστε σχεδον 300 κιλα.
AristidisZ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Δυσκολο γιατι δεν γεμιζω σπανια πχ οταν παμε διακοπες γιατι εκει σε ξεβρακωνουν στην βενζινη. Να σου πω πως το μετραω εγω, μολις αναψει το λαμπακι παταω το reset στο κοντερ και βαζω βενζινη. Μπορει να βαλω μετα απο 2-3 χιλιομετρα με το λαμπακι αναμμενο, μολις αναψει ξανα βλεπω τι χιλιομετρα εχω κανει και ετσι το υπολογιζω ετσι εκανα και τωρα. Αν και δεν είναι πολύ ακριβές, είπες ότι έχεις κάνει 510 και ακόμα δεν έχει λαμπάκι, άρα και πάλι δεν έχεις ακριβή εικόνα πόσο έκαψες...
PLACEBO_89 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 11 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Βενζινη εβαλα 98αρα απο Shell και εβαλα μεχρι το στομιο. 8.2 μονο εντος, δηλαδη εκτος τι επρεπε να καιει αυτο ποσα χιλιομετρα επρεπε να βγαζει στα 45 λιτρα; 15 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Βενζινη εβαλα 98αρα απο Shell και εβαλα μεχρι το στομιο. 8.2 μονο εντος, δηλαδη εκτος τι επρεπε να καιει αυτο ποσα χιλιομετρα επρεπε να βγαζει στα 45 λιτρα; Το ντεποζιτο σου ειναι 45λιτρο! Εσυ λες μολις αναψει το λαμπακι ξαναγεμιζεις! Που σημαινει οτι μεσα εχεις τουλαχιστον 5λ! Αρα πως πηρε μεσα 45λ???!!!!
Bitbit Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 ο τρόπος που οδηγάς, η θερμοκρασία, το πόσο φορτωμένος είσαι, αν έχεις ac, αν κάνεις πολύ μικρές διαδρομές (πχ να πας στη παραλία που είναι 4km) είναι στοιχεία που επηρεάζουν την κατανάλωση. κοινώς δε βγαίνει άκρη όπως τα γράφεις και αν σου απαντήσει κάποιος θα είναι στο πολύ περίπου.
AristidisZ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Πάντως και στα 8 λίτρα να είσαι, δε μου κάνει και τρομερή εντύπωση σα νούμερο Όπως το περιγράφεις, "ταξίδι" δεν είναι ούτε τα μισά χλμ από όσα έχεις κάνει, φαντάζομαι από το avatar που έχεις το αμάξι θα ήταν τίγκα (να σου ζήσουν), ε βάλε και ότι μετά το χρησιμοποιούσες για πολύ μικρές διαδρομές, πόσο να κάψει το κακόμοιρο... Της γυναίκας το ibiza (1.2, 2006 μοντέλο) π.χ. σε ταξίδι οι 2 μας με πολύ χαλαρούς ρυθμούς ήταν 6 και κάτι ψιλά, όταν το πατάγαμε λίγο πήγαινε πάνω από 6.5, και σου λέω για εθνική και χωρίς ιδιαίτερο φόρτωμα, στην πόλη με κίνηση καίει εύκολα κοντά στα 8
LLLEFTERIS Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 10 λεπτά πριν, Bitbit είπε ο τρόπος που οδηγάς, η θερμοκρασία, το πόσο φορτωμένος είσαι, αν έχεις ac, αν κάνεις πολύ μικρές διαδρομές (πχ να πας στη παραλία που είναι 4km) είναι στοιχεία που επηρεάζουν την κατανάλωση. κοινώς δε βγαίνει άκρη όπως τα γράφεις και αν σου απαντήσει κάποιος θα είναι στο πολύ περίπου. Οδηγαω καπως νευρικα δηλαδη πρωτα στριβω και μετα λεω εδω ηθελα να στριψω λογω οτι μια ζωη ημουν με μεγαλες μηχανες. Τωρα η παραλια πραγματι να παμε και να ερθουμε ηταν συνολο 7 χιλιομετρα και το ξοχικο ψηλα στο βουνο αρα ειχα και το ανηφορα κατηφορα. Στην ουσια τα μονα χιλιομετρα που εκανα σε ανοικτο δρομο απο αυτα τα 510 ειναι να παω απο Περιστερι αγιους και να γυρισω δηλαδη 130 χιλιομετρα και να παω δυο φορες απο Αγιους Λουτρακι και να γυρισω Αγιους που αντε να ειναι ακομα 100 χιλιομετρα. 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Πάντως και στα 8 λίτρα να είσαι, δε μου κάνει και τρομερή εντύπωση σα νούμερο Όπως το περιγράφεις, "ταξίδι" δεν είναι ούτε τα μισά χλμ από όσα έχεις κάνει, φαντάζομαι από το avatar που έχεις το αμάξι θα ήταν τίγκα (να σου ζήσουν), ε βάλε και ότι μετά το χρησιμοποιούσες για πολύ μικρές διαδρομές, πόσο να κάψει το κακόμοιρο... Της γυναίκας το ibiza (1.2, 2006 μοντέλο) π.χ. σε ταξίδι οι 2 μας με πολύ χαλαρούς ρυθμούς ήταν 6 και κάτι ψιλά, όταν το πατάγαμε λίγο πήγαινε πάνω από 6.5, και σου λέω για εθνική και χωρίς ιδιαίτερο φόρτωμα, στην πόλη με κίνηση καίει εύκολα κοντά στα 8 Ευχαριστω! Ναι ολοι μαζι ειμασταν και ειμαστε αφρατοι εγω και η γυναικα μου ολοι μαζι ειμαστε ανετα 300 κιλα μην πω και παραπανω.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Δοκίμασε με 95αρα από άλλο βενζινάδικο, πολυ πιθανόν να σου βγάλει περισσότερα χλμ. Και δεν μετρούν την κατανάλωση με τον τρόπο που λες. 44 λίτρα παίρνει το αμάξι σου, ξεκίνα από εκεί. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2021 από jmmys
LLLEFTERIS Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 2 λεπτά πριν, jmmys είπε Δοκίμασε με 95αρα από άλλο βενζινάδικο, πολυ πιθανόν να σου βγάλει περισσότερα χλμ. Και δεν μετρούν την κατανάλωση με τον τρόπο που λες. Δεν ειναι το θεμα μου να μαθω ποσο ακριβως καιει τωρα που εχει φτασει σχεδον 20 ετων αλλα αν πλεον καιει πολυ και θα πρεπει κατι να κανω η να το δω η στην καλυτερη να το στειλω. Δηλαδη αν μου πει καποιος φιλε εχω το ιδιο και με 45 λιτρα στις ιδιες περιπου διαδρομες βγαζω 600 650 χιλιομετρα τοτε κατι δεν παει καλα με το δικο μου.
SilentVoice Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε Εχω ενα αμαξι (ο Θεος να το κανει) Opel Corsa C 1.2 2003 Πριν φυγω διακοπες εβαλα 45 λιτρα 98αρα της προσφορας, πηγα απο Περιστερι Αγιους θεοδωρους και οι διαδρομες μου εκτος εκει στους Αγιους για μπανιο ψωνια κλπ πηγαμε και δυο φορες Λουτρακι βολτα. Αυτη την διαδρομη πως την υπολογιζω που εκανα συνολο στις διακοπες εντος πολης εκτος πολης η μικτη; Εχω κανει με αυτα τα 45 λιτρα 510 χιλιομετρα και ο δεικτης ειναι αναμεσα στην πρωτη γραμμη και την γραμμη της ρεζερβας. Η ιδεα μου ειναι οτι καιει το μπρικι και τον τελευταιο καιρο εχει φαει 900 ευρω σε λαστιχα δισκο πλατο εγκεφαλο λαμδα και τετραδα μπεκ. Μηπως η επομενη βενζινη που θα του βαλω να ειναι γυρω γυρω να το βαλω φωτια να το καψω; Λευτέρη, από παλιότερο σχόλιο σου σε άλλο νήμα, είχα καταλάβει πως ο μάστορας που πας το αμάξι, είναι παπατζας. Νομίζω στο είχα γράψει και τότε.Προτείνω να πας σε έναν άλλον μηχανικό να σου ελέγξει το αυτοκίνητο καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις