Προς το περιεχόμενο

Used Market Prices

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους .

Θα ήθελα απλά να εκφράσω την απόγνωση μου σχετικά με τις τιμές των μεταχειρισμένων προϊόντων τεχνολογίας που πωλούνται, είτε στο insomnia είτε αλλού.

Κατά τη γνώμη μου οι τιμές αυτή τη στιγμή σε όλα τα προϊόντα δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους αξίες.

Η "λογική" διαμόρφωσης μιας τιμής θα πρέπει να εξαρτάται από την τρέχουσα αξία και όχι πόσο πλήρωσε ο καθένας μας να αποκτήσει το αγαθό πριν 1,2 η και περισσότερα χρόνια.

Απ' τη στιγμή που υπάρχει ο Σκωτσέζος και μπορούμε να βρούμε τη χαμηλότερη τιμή άμεσα υπάρχει σοβαρό μέτρο σύγκρισης.

Επιπλέον, πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως λειτουργεί και ο ΦΠΑ.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν προϊόντα καινούρια, σφραγισμένα σε αγγελίες και να πωλούνται 10% χαμηλότερα από την τρέχουσα τιμή της αγοράς χωρίς απόδειξη. Αυτό είναι απλά εγκληματικό.

Υπάρχουν άνθρωποι που απλά κερδίζουν χρήματα με την διαφορά του ΦΠΑ.

Εξηγώ:

Ένα προϊόν με τρέχουσα τιμή 124€.

Αυτό είναι 100+ΦΠΑ 

Αν το αγοράσω με έκδοση τιμολογίου, τα 24€ μου τα επιστρέφει το κράτος.

Αν το πουλήσω 110€, είμαι φθηνότερος από τα 124€, καθώς είναι καινούργιο σφραγισμένο προϊόν, κερδίζω 10€ και ως συνέπεια, κλέβω. Αυτό είναι απλά αλητεία. 

Πέρα του 24% , τα υπόλοιπα 100€ τα περνάω και στα έξοδα και κερδίζω και επιπλέον 20€ περίπου από φορολογία.

Άρα τελικά, πόσο πρέπει να πουλήσω το "μεταχειρισμένο" προϊόν?

Γνώμη μου, για να είμαι οκ, θα πρέπει να το πουλήσω στα 70€ περίπου. Δηλαδή στο 55% περίπου της αξίας του.

Δε νομίζω ότι συμβαίνει αυτό. Θα μου πείτε ελεύθερη αγορά, προσφορά και ζήτηση. Μετά ομως προκύπτουν θέματα ηθικής και νομικά.

Το όλο θέμα μου και κίνησε το ενδιαφέρον από την στιγμή που αναζήτησα κάρτα γραφικών και είδα τι γίνεται με τις τιμές σε προϊόντα που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα σε πολλά καταστήματα.

Παρακαλώ από τη διαχείριση να τοποθετηθεί στο σωστό forum το θέμα, καθώς πραγματικά θα ήθελα να μάθω τις σκέψεις των μελών.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Αν δε σου αρεσει,μην αγοραζεις,τα εχουμε πει 1000 φορες.

Έχεις απόλυτο δίκιο και το αντιλαμβάνομαι. Απλά αυτό αποτελεί μια παραδοχή της όλης κατάστασης. 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, gogos1980 είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο και το αντιλαμβάνομαι. Απλά αυτό αποτελεί μια παραδοχή της όλης κατάστασης. 

Κι εσύ δίκιο έχεις , όλοι κατανοούμε αυτό που γράφεις νομίζω , αλλά όπως είπες είναι ελεύθερη αγορά και όταν μιλάμε για χρήμα δεν υπάρχει ηθική.

Δημοσ.

To λάθος το κάνεις στην τρίτη πρόταση. Η "λογική" διαμόρφωσης μια τιμής εξαρτάται από έναν και μόνο παράγοντα, από το πόσο είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο αγοραστής.

• Thanks 2
Δημοσ.
Στις 23/8/2021 στις 4:11 ΜΜ, gogos1980 είπε

Ένα προϊόν με τρέχουσα τιμή 124€.

Αυτό είναι 100+ΦΠΑ 

Αν το αγοράσω με έκδοση τιμολογίου, τα 24€ μου τα επιστρέφει το κράτος.

Αν το πουλήσω 110€, είμαι φθηνότερος από τα 124€, καθώς είναι καινούργιο σφραγισμένο προϊόν, κερδίζω 10€ και ως συνέπεια, κλέβω. Αυτό είναι απλά αλητεία. 

Πέρα του 24% , τα υπόλοιπα 100€ τα περνάω και στα έξοδα και κερδίζω και επιπλέον 20€ περίπου από φορολογία.

Άρα τελικά, πόσο πρέπει να πουλήσω το "μεταχειρισμένο" προϊόν?

Στις 23/8/2021 στις 4:34 ΜΜ, Dantε είπε

Αν δε σου αρεσει,μην αγοραζεις,τα εχουμε πει 1000 φορες.

Δεν είμαι δικηγόρος αλλά νομίζω (ίσως κάνω λάθος) ότι αυτό που αναφέρει με το τιμολόγιο και τη μη απόδοση ΦΠΑ είναι παράνομο, δηλαδή να αφαιρείς το ΦΠΑ και μετά να το πουλάς ακριβότερα από όσο το αγόρασες γιατί στην ουσία κλέβεις το κράτος. Επίσης από όσα γνωρίζω αν ο αγοραστής ενός μεταχειρισμένου με τιμολόγιο χρειαστεί RMA και το κατάστημα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το προϊόν και κόψει πιστωτικό, τα χρήματα πιστώνονται στο ΑΦΜ που αναγράφεται στο τιμολόγιο και είναι καθαρά στη βούληση του πωλητή αν θα του δώσει τα χρήματα. Δηλαδή όταν αγοράζεις ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο με τιμολόγιο είσαι ξεκρέμαστος σε περίπτωση βλάβης εντός εγγύησης.

Δημοσ.
Στις 23/8/2021 στις 4:11 ΜΜ, gogos1980 είπε

Η "λογική" διαμόρφωσης μιας τιμής θα πρέπει να εξαρτάται από την τρέχουσα αξία και όχι πόσο πλήρωσε ο καθένας μας να αποκτήσει το αγαθό πριν 1,2 η και περισσότερα χρόνια.

Βασικά, όχι. Η διαμόρφωση της τιμής εξαρτάται από οτιδήποτε θέλει ο πωλητής να εξαρτάται. 

Επίσης, αν κάτι κάνει 124€ καινούριο, σιγά μην πάω να το αγοράσω "ελαφρώς μεταχειρισμένο" η "το άνοιξα για να δω αν δουλεύει" η "μου το έκαναν δώρο" για 110€ . 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...