leros2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Herald είπε Στις μητρικές η Asrock ανηκει στα 4 μεγαλα ονοματα (asus, gigabyte, msi). Δεν θα έλεγα οτι καποια ειναι καλυτερη απο τις αλλες. Συνηθως παντως ειναι απο τις αξιοπιστες, πατατιες μεγαλες μονο gigabyte και msi εχουν κανει (ανεπαρκια vrm, να μην πατανε τα heatsink σε vrm κλπα). Η Asrock χωρις να ειναι κορυφαια σε κατι ειναι γενικα πιο αξιοπιστη απο τις αλλες 2, για μενα τουλαχιστον. Καλά φοβερή δεν την λες. Μάλιστα απο πατατιές είναι αυτή που έκανε την τελευταία με το το ποιο δημοφιλές μοντέλο της τότε, το b350 pro4. Το 1ο revision αστέρι, το 2ο είχε χοντρό θέμα και μπρίκαρε από μόνη της. Παθών σε σύστημα της δουλειάς που το είχα φτιάξει εγώ τρομάρα μου τότε... Και φυσικά έκανα το 2 στα 2 πρόσφατα, με μία Z370 Pro4 πάλι σύστημα της δουλειάς, όπου ξαφνικά αποφάσισε να μην ξανά μπουτάρει ποτέ... Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2021 από leros2004
Τέρης Α. Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Τι έπαθαν δηλαδή; Δεν ήταν στην εγγύηση; Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2021 από Τέρης Α.
leros2004 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε Τι έπαθαν δηλαδή; Δεν ήταν στην εγγύηση; Και οι 2 ναι. Η b350 pro4 χάλασε την 1η εβδομάδα και αλλάχτηκε με μια msi εφάμιλλη γιατί το Dexter (και προς τιμήν τους) μου πρότεινε να πάρω άλλη να μην ταλαιπωρηθούμε ξανά... Όπως και όταν είχα παραγγείλει το σύστημα με είχαν προειδοποιήσει (και προς τιμήν τους) για την μητρική ότι έχει θέμα η καινούργια φουρνιά, αλλά δεν τους άκουσα στην αρχή. Η Z370 Pro4 ήταν αγορασμένη από prebuilt του φοβερού Πλαισίου... Σε επικοινωνία μαζί τους, δεν υπήρχε διαθέσιμη, θα έπρεπε να τους πάω από εκεί το σύστημα και θέλανε 7+ μέρες να δούμε τι και πως. Επειδή το μηχάνημα που χάλασε έκοβε τιμολόγια και έπρεπε να δουλέψει το συντομότερο, αγόρασα μια msi απλή του κιλού 70€ και έγινε αντικατάσταση από την asrock την ίδια. Κάνα 2 εβδομάδες κράτησε το πήγαινε έλα, το support ήταν μια χαρά να τα λέμε και αυτά. Με κόστος 15€ για να την στείλω Ολλανδία. Το πίσω το χρεώθηκαν αυτοί. 1
kostas7837aek Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Με 400€ εννοείται πως πηγαίνεις στην καλύτερη πλατφόρμα αυτήν την περίοδο η οποία είναι AMD. Και σου βγαίνει να πάρεις επίσης και μία πολύ αξιόλογη μητρική. Και άμα θέλεις και στο μέλλον περισσότερη δύναμη σε CPU, μπορείς να βάλεις 5800Χ, 5900Χ ή τους επόμενους με το 3D stack στην cache. Σε τέτοιο budget κοιτάς μόνο 5600Χ.
ababapanos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. Έστησα το νέο pc , με τον i5 11400 και την asrock pro 4 και τις μνήμες G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz στο cpu-z βλέπω τα παρακάτω. Δεν εχω μπει καθόλου bios είναι όπως την πήρα. Πρέπει να αλλάξω κατι από τις ρυθμίσεις; Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2021 από ababapanos 1
Herald Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 21 λεπτά πριν, ababapanos είπε Καλησπερα. Έστησα το νέο pc , με τον i5 11400 και την asrock pro 4 και τις μνήμες G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz στο cpu-z βλέπω τα παρακάτω. Δεν εχω μπει καθόλου bios είναι όπως την πήρα. Πρέπει να αλλάξω κατι από τις ρυθμίσεις; Nαι, να ανοίξεις το XMP και να απενεργοποιήσεις τα power limits αν έχεις καλή ψύκτρα
ababapanos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, Herald είπε Nαι, να ανοίξεις το XMP και να απενεργοποιήσεις τα power limits αν έχεις καλή ψύκτρα για την ωρα ειμαι με την στοκ ψυκτρα . και κουτι το be quiet 500DX
ababapanos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δεν υπάρχει αυτή η ρύθμιση στο bios . Eπίστης το xmb τώρα είναι στο auto και υπάρχει άλλη μια επιλογή σε profil 1 . Το επέλεξα αλλά δεν άλλαξε κατι
nickol-us Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, ababapanos είπε Δεν υπάρχει αυτή η ρύθμιση στο bios . Eπίστης το xmb τώρα είναι στο auto και υπάρχει άλλη μια επιλογή σε profil 1 . Το επέλεξα αλλά δεν άλλαξε κατι Ουσιαστικά πρέπει οι μνήμες να τρέξουν στα 3200. Στο παρακάτω βίντεο θα δεις ότι βάζοντας σε profile 1 το καταφέρνει (αυτός βέβαια έχει μνήμες 3600) Αν τα bios ταιριάζουν (πρέπει λογικά αφού είναι της ίδιας εταιρείας), πρέπει να γυρίσεις το bios σε advanced mode για να δεις όλες τι επιλογές. Βάσει του bios της steel legend τα power limits τα φτιάχνεις στο base frequency boost(στο παρακάτω βίντεο πήγαινε στο 6:31)
triplex1 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, ababapanos είπε Δεν υπάρχει αυτή η ρύθμιση στο bios . Eπίστης το xmb τώρα είναι στο auto και υπάρχει άλλη μια επιλογή σε profil 1 . Το επέλεξα αλλά δεν άλλαξε κατι save & exit εκανες μετα την επιλογη;
arkanis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Προσωπικά θα πήγαινα σε Ryzen. Τεχνολογικά είναι ανώτερος από Intel και με μια μητρική B550 ή ακομά και X570 ενεργοποιείς το PBO και Overclock Auto και βλέπεις το σύστημα να απογειώνεται. Επίσης με infinity fabric οι μνήμες σου κλοκάρουν πολύ καλύτερα από ότι το XMP profile και έχεις και το curve optimizer που υποστηρίζουν οι 5000 ryzen, αν θέλεις να το πας λίγο πιο πέρα. Πρόσφατα έφτιαξα ένα σύστημα με Msi B550m Mortar Max wifi (που έχει τέλεια vrms για m μητρική) και 5600x και το αποτέλεσμα δεν περιγράφεται ( GPU RTX 3070ti). https://www.skroutz.gr/s/25549852/AMD-Ryzen-5-5600X-3-7GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html στα 270ε https://www.skroutz.gr/s/23874269/MSI-MAG-B550M-Mortar-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html στα 114ε χωρίς Wifi και στα 140ε με Wifi δυνατότητα και εντός του budget σου. Είσαι over kill στα 2κ χαλαρά και cutting edge σε ότι αφορά το gaming + 7nm τεχνολογία + 65W TDP. Σου στέλνω και αναλυτικά σε datasheet τις δυνατότητες των μητρικών( σύγκρινε vrm phases , pcie4, τιμές κτλ) για να αποφασίσεις αν ακολουθήσεις αυτή την επιλογή. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wmsTYK9Z3-jUX5LGRoFnsZYZiW1pfiDZnKCjaXyzd1o/htmlview# Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από arkanis
hln3 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Σε ryzen δεν αξίζουν μία τα pbo, auto OC κτλ, χαλάνε το μεγάλο πλεονέκτημα του ryzen που είναι η χαμηλή κατανάλωση και πάνε τις θερμοκρασίες στα ύψη. Για όποιον είναι πρόθυμο να παίξει με το bios μονο undervolt, και πάντα καλή ψύκτρα (>125 TDP)
pirmen56 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Καλά υπάρχει δίλημμα ανάμεσα σε 6/12(με ελαφρώς καλύτερο STP στα games μετά από oc και tweaking) και 8/16; Υπάρχουν ήδη open world games που ζορίζουν μέχρι και 8/16 επεξεργαστές. 10700K με κλειστά τα μάτια.
ababapanos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Έχω ένα περίεργο θέμα , στην 3070 ΤΙ , έχω συνδέσει την οθόνη με display port και την tv με hdmi, όλα καλά αλλά για να δώσει εικόνα στην οθόνη πρέπει να ανοίξει η τηλεόραση. Γιατί συμβαίνει αυτό?
nickol-us Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, ababapanos είπε Έχω ένα περίεργο θέμα , στην 3070 ΤΙ , έχω συνδέσει την οθόνη με display port και την tv με hdmi, όλα καλά αλλά για να δώσει εικόνα στην οθόνη πρέπει να ανοίξει η τηλεόραση. Γιατί συμβαίνει αυτό? Υπάρχει πιθανότητα να ευθύνεται η σειρά προτεραιότητας που δίνει η κάρτα γραφικών στις εξόδους της. Ακόμη μια περίπτωση που σκέφτομαι είναι να έχεις ορίσει άλλη οθόνη ως κύρια από αυτή που χρειάζεσαι. Στην πρώτη περίπτωση έχω την εντύπωση πως δεν υπάρχει λύση ενώ στην δεύτερη, εφόσον μιλάμε για windows ορίζεις ποιά οθόνη είναι πρώτη και ποιά δεύτερη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα