kokomploko13 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Δεν έχω εργαστεί ποτέ και προφανώς δεν έχω ένσημα και Α.Μ.Α Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Είναι ακόμα υποχρεωτικό να σε προσλάβουν στην δουλειά πρώτα και ύστερα να βγάλεις Α.Μ.Α. ή δεν είναι απαραίτητο και απλά μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει στον ΕΦΚΑ να βγάλει Α.Μ.Α. να το έχει έτοιμο για όταν χρειαστεί ; Βρήκα το παρακάτω αλλά δεν είμαι σίγουρος https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2021-07/myefkalive_apografi-misthotou.pdf Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2021 από kokomploko13
SilentVoice Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, kokomploko13 είπε Καλησπέρα σε όλους. Δεν έχω εργαστεί ποτέ και προφανώς δεν έχω ένσημα και Α.Μ.Α Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Είναι ακόμα υποχρεωτικό να σε προσλάβουν στην δουλειά πρώτα και ύστερα να βγάλεις Α.Μ.Α. ή δεν είναι απαραίτητο και απλά μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει στον ΕΦΚΑ να βγάλει Α.Μ.Α. να το έχει έτοιμο για όταν χρειαστεί ; Βρήκα το παρακάτω αλλά δεν είμαι σίγουρος https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2021-07/myefkalive_apografi-misthotou.pdf Όταν σε προσλάβουν, τότε θα πας να βγάλεις ΑΜΑ.
kokomploko13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 15 ώρες πριν, SilentVoice είπε Όταν σε προσλάβουν, τότε θα πας να βγάλεις ΑΜΑ. Μόλις έβγαλα. Δεν χρειάζεται πρόσληψη , μόνο Ταυτότητα, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
SilentVoice Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 41 λεπτά πριν, kokomploko13 είπε Μόλις έβγαλα. Δεν χρειάζεται πρόσληψη , μόνο Ταυτότητα, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ Έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο. Τουλάχιστον δεν θα πας αργότερα. Πάντως αν βρεις πρωινή δουλειά, οι εργοδότες σου δίνουν 2ωρη άδεια για να πας να βγάλεις ΑΜΑ. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Για την πρόσληψη απαιτείται μόνο ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ο ΑΜΑ είναι ο παλιός αριθμός που ελάμβανε ένας ασφαλισμένος και γινόταν χρήση για τα εσωτερικά συστήματα του κάθε ασφαλιστικού ταμειου, σε κάθε ταμείο έχεις διαφορετικό αριθμό ΆΜΑ ενώ παντού τον ίδιο ΑΜΚΑ. Εγώ έβγαλα τον ΑΜΑ στο ΙΚΑ όταν πήγα να εγγραφώ για την πρακτική στην σχολή μου, λίγους μήνες αργότερα έβγαλα και τον ΑΜΚΑ σε ένα ΚΕΠ αλλιώς δεν μπορούσαν να πάρουν τα λεφτά. 1
kokomploko13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, SilentVoice είπε Έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο. Τουλάχιστον δεν θα πας αργότερα. Πάντως αν βρεις πρωινή δουλειά, οι εργοδότες σου δίνουν 2ωρη άδεια για να πας να βγάλεις ΑΜΑ. Δεν είχε καθόλου κόσμο όταν πήγα (χωρίς ραντεβού μάλιστα) και τελείωσα πολύ γρήγορα 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Για την πρόσληψη απαιτείται μόνο ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ο ΑΜΑ είναι ο παλιός αριθμός που ελάμβανε ένας ασφαλισμένος και γινόταν χρήση για τα εσωτερικά συστήματα του κάθε ασφαλιστικού ταμειου, σε κάθε ταμείο έχεις διαφορετικό αριθμό ΆΜΑ ενώ παντού τον ίδιο ΑΜΚΑ. Εγώ έβγαλα τον ΑΜΑ στο ΙΚΑ όταν πήγα να εγγραφώ για την πρακτική στην σχολή μου, λίγους μήνες αργότερα έβγαλα και τον ΑΜΚΑ σε ένα ΚΕΠ αλλιώς δεν μπορούσαν να πάρουν τα λεφτά. Δεν έχω ιδέα, τώρα αρχίζω και μαθαίνω, αλλά πλέον οι περισσότεροι στον ΕΦΚΑ δεν ασφαλίζονται; Νομίζω έχουν ενοποιηθεί αρκετά ταμεία για να δημιουργηθεί ο ΕΦΚΑ. Για αυτό δεν λέγεται και ΕΦΚΑ ( ΕΝΙΑΙΟΣ Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) ; Αν έγραψα κάτι λάθος παρακαλώ να με διορθώσεις...όπως έγραψα και πιο πάνω, τώρα τα μαθαίνω
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 4 ώρες πριν, kokomploko13 είπε Δεν είχε καθόλου κόσμο όταν πήγα (χωρίς ραντεβού μάλιστα) και τελείωσα πολύ γρήγορα Δεν έχω ιδέα, τώρα αρχίζω και μαθαίνω, αλλά πλέον οι περισσότεροι στον ΕΦΚΑ δεν ασφαλίζονται; Νομίζω έχουν ενοποιηθεί αρκετά ταμεία για να δημιουργηθεί ο ΕΦΚΑ. Για αυτό δεν λέγεται και ΕΦΚΑ ( ΕΝΙΑΙΟΣ Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) ; Αν έγραψα κάτι λάθος παρακαλώ να με διορθώσεις...όπως έγραψα και πιο πάνω, τώρα τα μαθαίνω Πρακτικά όλα ΕΦΚΑ έχουν γίνει τώρα. Θεωρητικά ο καθένας τα λέει όπως θέλει αλλά και ορισμένα ταμεία έχουν κρατήσει τις ονομασίες τους παρόλο που ανήκουν στο ΕΦΚΑ. Πχ ενιαίο ταμείο επιστημόνων αυτοαπασχολουμενων, ΤΣΜΕΔΕ κτλ.
kokomploko13 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 16 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Πρακτικά όλα ΕΦΚΑ έχουν γίνει τώρα. Θεωρητικά ο καθένας τα λέει όπως θέλει αλλά και ορισμένα ταμεία έχουν κρατήσει τις ονομασίες τους παρόλο που ανήκουν στο ΕΦΚΑ. Πχ ενιαίο ταμείο επιστημόνων αυτοαπασχολουμενων, ΤΣΜΕΔΕ κτλ. Φαντάζομαι επειδή όλα ανήκουν στον ΕΦΚΑ σε όποιο από αυτά τα ταμεία και αν ασφαλιστώ θα χρησιμοποιήσω τον ΑΜΑ που έβγαλα στον ΕΦΚΑ
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2021 12 λεπτά πριν, kokomploko13 είπε Φαντάζομαι επειδή όλα ανήκουν στον ΕΦΚΑ σε όποιο από αυτά τα ταμεία και αν ασφαλιστώ θα χρησιμοποιήσω τον ΑΜΑ που έβγαλα στον ΕΦΚΑ Θα χρησιμοποιήσεις τον ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΑ είναι αριθμός για την κάθε υπηρεσία ενός ξεχωριστού ταμείου, τώρα άμα έχεις και ΑΜΑ το βρίσκουν μόνοι τους. Πχ εγώ έβγαλα ΑΜΑ από ΙΚΑ το 2009, ΑΜΑ ξεκινήσω δουλειά ως μισθωτος στον ΕΦΚΑ νρίσκουν το ΑΜΑ από τον ΑΜΚΑ. Αν πάω ΟΑΕΕ δίνω το ΑΜΚΑ και μου βγάζουν άλλον αριθμό ΑΜΑ για τον ΟΑΕΕ.
kokomploko13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 13 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Θα χρησιμοποιήσεις τον ΑΜΚΑ. Ο ΑΜΑ είναι αριθμός για την κάθε υπηρεσία ενός ξεχωριστού ταμείου, τώρα άμα έχεις και ΑΜΑ το βρίσκουν μόνοι τους. Πχ εγώ έβγαλα ΑΜΑ από ΙΚΑ το 2009, ΑΜΑ ξεκινήσω δουλειά ως μισθωτος στον ΕΦΚΑ νρίσκουν το ΑΜΑ από τον ΑΜΚΑ. Αν πάω ΟΑΕΕ δίνω το ΑΜΚΑ και μου βγάζουν άλλον αριθμό ΑΜΑ για τον ΟΑΕΕ. Δηλαδή τα ταμεία που μπήκαν στον ΕΦΚΑ εξακολουθούν να έχουν ξεχωριστά ΑΜΑ ? Νόμιζα ότι αν βγάλει κάποιος ΑΜΑ μετά την ενοποίηση πως θα είναι το ίδιο ΑΜΑ για όλα τα ταμεία Εμένα πάντως δεν με ρώτησαν για ποιο ταμείο το θέλω
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 3 ώρες πριν, kokomploko13 είπε Δηλαδή τα ταμεία που μπήκαν στον ΕΦΚΑ εξακολουθούν να έχουν ξεχωριστά ΑΜΑ ? Νόμιζα ότι αν βγάλει κάποιος ΑΜΑ μετά την ενοποίηση πως θα είναι το ίδιο ΑΜΑ για όλα τα ταμεία Εμένα πάντως δεν με ρώτησαν για ποιο ταμείο το θέλω Υπάρχει ήδη ο ΑΜΚΑ από το 2008 οπότε ο ΑΜΑ είναι άχρηστος και μόνο για τυπικά θέματα των συστημάτων του κάθε ταμείου. Πριν την ενοποίηση ο κάθε ασφαλισμένος έκανε απογραφή και έβγαζε ξεχωριστό ΑΜΑ σε κάθε ταμείο, το ένα ταμειο έπρεπε να επικοινωνήσει με το άλλο δίνοντας τον ΑΜΑ του ασφαλισμένου, τωρα όλα γίνονται με ΑΜΚΑ.
AntiCambeR Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Είναι ήδη σχεδιασμένο να υπάρχει 1 μοναδικός αριθμός για τον καθένα. Ισως να το δούμε μέσα στο έτος η απο το 2022. Με την λογική πως κάποιοι αριθμοί είναι μεταβλητοί και αλλάζουν, όπως πχ ο αριθμός ταυτότητας σε περίπτωση αντικατάστασης. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2021 από AntiCambeR
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα