Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, efo355 είπε

Παιδιά συγγνώμη που θα το πω αλλά δεν έχει κανείς σας ιδέα από βραχυχρόνια μίσθωση. Ξεκινατε και προτείνεται πράγματα όταν δεν μας έχει πει την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι για να δούμε περίπου τί λεφτά θα πιασει. 

Το σπίτι δεν θα ανακαινισθεί άρα θα είναι πιο δύσκολο να τραβήξει κόσμο.

Το booking αν δεν είσαι επαγγελματίας είναι τελείως ασύμφορο

Μια χαρά είναι το booking για ιδιώτες, μια ιδέα την έχω πίστεψε με

2 λεπτά πριν, sinikos είπε

Για να μην κανω πολλες παραθεσεις απανταω στα παραπανω.

- Τελικα το σκεφτηκα. Δεν θα εχω καμερες. 
- αυτο με το καφε και το αντιτιμο, καλο μου ακουγεται. Αν και μπορω να εχω δωρεαν αλλα υπολογισμενες δοσεις. Αν πχ ειναι 2 ατομα για 2 μερες, αφηνω 7-8 καψουλες

- καλαματα ειναι το διαμερισμα. Τα δυαρια δεν τραβανε οσο οι γκαρσονιερες αλλα κατι γινεται. 
- ο αδερφος μου εχει μια γκαρσονιερα και booking και airbnb. Το 85% των κρατησεων ερχονται απο booking και το 15% απο airbnb

Προς θεού μη χρεώνεις κάψουλες, γυφτιά, άφησε από 2 για κάθε άτομο και είσαι μια χαρά. 

Πάντως ξαναλέω δεν είναι απλό πράγμα το airbnb, ούτε τσάμπα λεφτά. Είναι δουλειά μερικής απασχόλησης. Επικοινωνία, check in, καθάρισμα, επιδιορθώσεις, παράπονα και αρκετά απρόοπτα.

• Like 2
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, sinikos είπε

Για να μην κανω πολλες παραθεσεις απανταω στα παραπανω.

- Τελικα το σκεφτηκα. Δεν θα εχω καμερες. 
- αυτο με το καφε και το αντιτιμο, καλο μου ακουγεται. Αν και μπορω να εχω δωρεαν αλλα υπολογισμενες δοσεις. Αν πχ ειναι 2 ατομα για 2 μερες, αφηνω 7-8 καψουλες

- καλαματα ειναι το διαμερισμα. Τα δυαρια δεν τραβανε οσο οι γκαρσονιερες αλλα κατι γινεται. 
- ο αδερφος μου εχει μια γκαρσονιερα και booking και airbnb. Το 85% των κρατησεων ερχονται απο booking και το 15% απο airbnb

η μηχανη του καφε κανει κανει 60αρι και οι 10 καψουλες 2.80 σε προσφορά σχεδόν καθε δευτερη εβδομαδα, ειναι αστειο κοστος.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ πάντως που πήγα πρόσφατα εχω να τα προτείνω τα εξής: από τετζερεδια (κουζινικα) βάλε όσα μπορείς. Βάλε ρε συ αλάτι, πιπέρι και άλλα μυρωδικά είναι αστείο το κόστος και αφήνουν καλή εντύπωση. Στο μπάνιο βάλε σαμπουάν και αφρόλουτρο έστω και από τα λιντλ. Μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά. Όλα τα υπόλοιπα που ανέφερες είναι τούμπανο. Καλή αρχή εύχομαι. 

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Eχω μείνει πέρυσι στο https://www.citystayuk.com/location/devonshire-road/ στο στουντιο.Είχε τα πάντα μέσα απο σιδερωστρα μέχρι πλυντηριο πιάτων/ρουχων(στεγνωτηριο).Καφετιέρα και πληρη κουζίνα με τα κουζινικά της .Κάθε 3 μερες άλλαζαν σεντόνια κλπ και ανανέωναν τους χυμους ,τα βουτυρα και τις κάψουλες καφετιέρας/ρουχων/πιάτων.

Κοιτα τι έχουν μέσα να πάρεις ιδέες.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, george1807 είπε

Μια χαρά είναι το booking για ιδιώτες, μια ιδέα την έχω πίστεψε με

Προς θεού μη χρεώνεις κάψουλες, γυφτιά, άφησε από 2 για κάθε άτομο και είσαι μια χαρά. 

Πάντως ξαναλέω δεν είναι απλό πράγμα το airbnb, ούτε τσάμπα λεφτά. Είναι δουλειά μερικής απασχόλησης. Επικοινωνία, check in, καθάρισμα, επιδιορθώσεις, παράπονα και αρκετά απρόοπτα.

Το booking σαν ιδιώτης τρως όλη την προμήθεια. Σε εκτοξεύει για πλάκα πάνω από τα 12.000 ευρώ. Μόνο αν είσαι επαγγελματίας αξίζει.

Αν αφήσεις 2 κάψουλες θα σου τύχουν αρκετοί που θα σου στέλνουν μύνημα ότι τελείωσε ο καφές...

Το check in και η επικοινωνία είναι εύκολα πράγματα.

3 Airbnb Αθήνα έχω ( ανακαινισμένα κούκλα ) και ένα εκτός Αθηνών, κάτι ξέρω και εγώ.

• Like 1
Δημοσ.

Άποψη μου είναι βάλε ότι περισσότερο μπορείς. Μας κάνει πολύ κακή εντύπωση όταν δεν έχει πχ αλάτι πιπέρι κάθε φορά πάω και αγοράζω) και πολύ καλή όταν έχει αυτά τα βασικά... Τώρα αν κάποιος στείλει ότι τελείωσε ο καφές και εσύ έχεις βάλει 2-3 κάψουλες για το κάθε άτομο, ε άστον να βάλει αρνητική. Πρώτα τις αρνητικές βλέπω πλέον...

Άσχετη ερώτηση:

Μέχρι πόσα μπορεί να έχει ένα φυστικό πρόσωπο; Έχει κάποιο όριο χρηματικό ή πόσα διαμερίσματα;

Κάπου διάβασα για 2 ακίνητα και 12χιλ€ τον χρόνο; Και αν ένα ακίνητο χωριστεί σε 3-4 που ενοικιάζονται ξεχωριστά μετράνε ξεχωριστά στην εφορία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, efo355 είπε

Το booking σαν ιδιώτης τρως όλη την προμήθεια. Σε εκτοξεύει για πλάκα πάνω από τα 12.000 ευρώ. Μόνο αν είσαι επαγγελματίας αξίζει.

Αν αφήσεις 2 κάψουλες θα σου τύχουν αρκετοί που θα σου στέλνουν μύνημα ότι τελείωσε ο καφές...

Το check in και η επικοινωνία είναι εύκολα πράγματα.

3 Airbnb Αθήνα έχω ( ανακαινισμένα κούκλα ) και ένα εκτός Αθηνών, κάτι ξέρω και εγώ.

Ειναι αρκετά πιθανό η Airbnb τους προσεχείς μήνες να περάσει όλο το ποσοστό 15% στους hosts. Ήδη γίνονται δοκιμές. Επίσης αν ξεπεράσεις τα 12000, το 12001 θα φορολογηθεί με τη νέα κλίμακα.

Αν έχεις τόσο τζίρο και ακίνητα συμφέρει να ανοίξεις μια ΙΚΕ και να εκπίπτει.

Πάντως η booking είναι έτη φωτός μπροστά στην εξυπηρέτηση των συνεργατών. 

https://yourporter.com/blog/what-is-airbnb-host-only-fee

Δεν μου έχει τύχει ποτέ κανένας να μου πει ότι τελείωσε ο καφές. 2 κάψουλες αρκούν ανά πελάτη. Βάλε και 5 δεν είναι θέμα. 0,10€ η μια είναι. Αν κάνει τόση μεγάλη διαφορά το προσθέτεις στην τιμή.

Απλά τονίζω ότι καμία σχέση η βραχυχρόνια μίσθωση με την αστική. Στη μακροχρόνια ουσιαστικά "κάθεσαι" και βγάζεις λεφτά ενώ στη βραχυχρόνια θέλει τρέξιμο αν δεν τα δώσεις σε τρίτους.

Το τονίζω επειδή μερικοί έχουν ακούσει για Airbnb και λεφτά και νομίζουν ότι είναι τσάμπα χρήμα. Δεν είναι κάτι φοβερό αλλά ούτε και κάτι που παρακολουθείς αμέτοχος. 

55 λεπτά πριν, filarhos είπε

Άσχετη ερώτηση:

Μέχρι πόσα μπορεί να έχει ένα φυστικό πρόσωπο; Έχει κάποιο όριο χρηματικό ή πόσα διαμερίσματα;

Κάπου διάβασα για 2 ακίνητα και 12χιλ€ τον χρόνο; Και αν ένα ακίνητο χωριστεί σε 3-4 που ενοικιάζονται ξεχωριστά μετράνε ξεχωριστά στην εφορία;

Δεν ισχύει κανένα όριο για φυσικά πρόσωπα. Κάθε ακίνητο με διαφορετικό ατακ μετράει ξεχωριστά. 

Επεξ/σία από george1807
  • Like 2
Δημοσ.

Αυτό με τα fees από Airbnb το λένε εδώ και ενάμιση χρόνο και αν δεν συνδέσεις κάποιο channel manager μια χαρά μένεις με την σπαστη προμήθεια.

Ικε δεν νομίζω ότι συμφέρει πλέον ίσως η ατομική να είναι καλύτερη αλλά αυτό θα το ψάξω εκτενέστερα αυτούς τους μήνες γιατί με βλέπω να μου τα τρώει όλα η εφορία.

Δημοσ.

Με τον covid δεν θα αφηνα τροφιμα που δεν ειναι σφραγισμενα και μιας χρησης. Ισως μονο σε φακελακια, οπως εχει σε φαστφουνταδικα.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό με τα >12.000€ πρέπει να διευκρινιστεί : οτιδήποτε πλέον των 12.000€ φορολογείται με 35% (αντί του 15% που ισχύει για εισοδήματα από ενοίκια, κάτω των 12.000€).

Η βασική λεπτομέρεια όμως, έγκειται στο γεγονός ότι μόνο το υπόλοιπο του ποσού >12.000€ φορολογείται με 35%.

Αν δηλαδή, εισπράξεις 15.000€, καλείσαι να πληρώσεις (12.000 x .15) + (3.000 x .35) = 2.850€.

Επίσης, όσο δούλεψα το δικό μου (1 χρόνο, το 2016-2017 όπου και σταμάτησα, αφού κατάλαβα ότι λόγω προσφοράς, το πράγμα αυτό θα αποδειχτεί εν τέλει ασύμφορο), έβαζα χύμα καφέ γαλλικό σε καφετιέρα με έμβολο. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να έχεις κάψουλες ή εσπρέσσο ειδικά.

Αλάτια, πιπέρια, χαρτιά και καθαριστικά από LIDL, κουζινικά από όπου βρεις (IKEA, JUMBO, vicko κ.λπ.). Αν θέλει κανείς, το στήνει μια χαρά και με ελάχιστο κόστος.

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Σε ένα σπίτι που είχα κλείσει κάποτε στο εξωτερικό, ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει καφέ, ζάχαρη, εσπρέσο κάψουλες , μακαρόνια κλπ. Είχε κολλήσει χαρτί εμφανές στον πάγκο, όπου έλεγε 'αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάτι από τα τρόφιμα, κάντε το ελεύθερα, αλλά αφήστε ένα αντίστοιχο ποσό στον πάγκο για να γίνει η αντικατάσταση τους'

Μόνο και μόνο για αυτήν την 'φιλοξενία' βάλαμε 5 αστέρια! Και φυσικά αφήσαμε παραπάνω λεφτά από αυτά που χαλάσαμε.

Η ουσιαστικη χρηση του airbnb ειναι αυτη.. ετσι την γνωριζω κι εγω απο τα τοσα ταξιδια στο εξωτερικο..
σου αφηνουν "ετοιμο" σπιτι, και απλα πριν φυγεις φροντιζεις να κανεις refill απο αυτα που καταναλωσες..

πχ εαν μαγειρεψες μακαρονια, να αφησεις μια συσκευασια ρυζι κλπ κλπ

Δημοσ.
4 ώρες πριν, becoming_I είπε

Με τις εταιρείες που κάνουν διαχείριση AirBnB τι γνώμη έχετε;

Αν μπορείς απέφυγε το. Μόνο σε πολύ high end σπίτια βγαίνει κέρδος. Τώρα αν τζιραρεις 1000 ευρώ βγάλε και 20% για την εταιρεία βγάλε πχ και 80 για τους καθαρίσμους και 100  για λογαριασμούς και 15% εφορία ε μετά πας σε κλασικό ενοίκιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...