Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την παρέα,

Είμαι στην αναζήτησή στρώματος/κρεβατιού για την γιαγιά η οποία μετά από αρκετό καιρό παρότρυνσης από τον γιατρό αποφάσισε να συμφωνήσει στο να αλλάξει τον καναπέ για ένα κρεβάτι.

Η γιαγιά ταλαιπωρείται αρκετά τα τελευταία χρόνια από χημειοθεραπείες οι οποίες την έχουν αποδυναμώσει πλήρως και έχουν δημιουργηθεί κινητικά προβλήματα (αδυναμία στο περπάτημα/ ισορροπία κλπ).  Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτησή στο Σκρουτζ υπάρχει πληθώρα επιλογων που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά ως προς τι είδους στρώμα/ ύψος κρεβατιού/ topper για το στρώμα.

Όλες οι προτάσεις και πληροφορίες κάτι παραπάνω από καλοδεχουμενες.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Προτίμησε ένα κρεβάτι με ηλεκτρική ανάκληση και ένα στρώμα αρκετά αρκετά μαλακό για την πρόληψη κατακλίσεων (πρόληψη όχι θεραπεία γιατί είναι πολύ άβολα). Επειδή είναι λίγο πιο ακριβά από ένα συμβατικό κρεββάτι, κοιτά για μεταχειρισμένο σε αγγελίες αν θες, υπάρχουν παρά πολλά και συνήθως παίρνουν πάρα πολύ παζάρι.

πχ - https://www.car.gr/xyma/8061/krevatia_nosokomeiaka-iatrika.html/

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι να επιλέξεις σε στρώμα. Χρειαστηκαμε και εμείς για μια παρόμοια περίπτωση και πήραμε ακριβώς ότι πρότεινε ο G.Bar. θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε κατάστημα γιατί γνωρίζουν καλύτερα. Εμείς πήραμε ένα στρωμα κατάκλισης αλλά δεν βγήκε καλό. Τελικά νοικιάσαμε και το αγοράσαμε με δόσεις σετ κρεβάτι στρώμα από εδώ  https://madomedical.gr, όλα πολύ βολικα. Αλλά γενικά να ρωτήσεις ειδικό γιατι υπάρχουν διάφοροι τύποι για παθήσεις.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τι γνωμη εχετε για τις αντλιες απο τα αεροστρωματα κατακλισης; Πχ 7watt, δεν ειναι τσιμπημενη καταναλωση για μια τετοια αντλια, αν σκεφτει κανεις οτι λειτουργει διαρκως;

Σκεφτομαι ισως, να φουσκωσω μονιμα ενα καλο intex αεροστρωμα που εχω, κι ας μην ειναι αεροστρωμαα για κατακλιση, για να βαλω πανω τον δικο μου ανθρωπο, διχως αντλια να δουλευει.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mindreader είπε

Τι γνωμη εχετε για τις αντλιες απο τα αεροστρωματα κατακλισης; Πχ 7watt, δεν ειναι τσιμπημενη καταναλωση για μια τετοια αντλια, αν σκεφτει κανεις οτι λειτουργει διαρκως;

Σκεφτομαι ισως, να φουσκωσω μονιμα ενα καλο intex αεροστρωμα που εχω, κι ας μην ειναι αεροστρωμαα για κατακλιση, για να βαλω πανω τον δικο μου ανθρωπο, διχως αντλια να δουλευει.

Να πας να παρεις κατι πιο ειδικο...Εκει που πουλανε στρωματα που ειναι για ατομα που εχουν καποιο ιδιαιτερο  προβλημα..Και δεν νομιζω το προβλημα να  ειναι η καταναλωση για αυτο  το πραγμα..Ερχεται σε δευτερη μοιρα..

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, takoulou είπε

Να πας να παρεις κατι πιο ειδικο...Εκει που πουλανε στρωματα που ειναι για ατομα που εχουν καποιο ιδιαιτερο  προβλημα..Και δεν νομιζω το προβλημα να  ειναι η καταναλωση για αυτο  το πραγμα..Ερχεται σε δευτερη μοιρα..

Εχεις δικιο. Καπου μπερδευτηκα με το ποσο μεγαλες ειναι οι καταναλωσεις. Αλλα τωρα που μου τα εξηγησαν τα παιδια στα αλλα νηματα, τα καταλαβα καλυτερα.

Ο διακοπτης της αντλιας, τι ρολο παιζει;
Ειδα αριθμους, οχι τα κλασικα, 1-2-3 κλπ, αλλα 30-40-50.
Το ποσο δεξια ή αριστερα ειναι ο διακοπτης, τι επιπτωση εχει στο στρωμα κατακλισης;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mindreader είπε

Εχεις δικιο. Καπου μπερδευτηκα με το ποσο μεγαλες ειναι οι καταναλωσεις. Αλλα τωρα που μου τα εξηγησαν τα παιδια στα αλλα νηματα, τα καταλαβα καλυτερα.

Ο διακοπτης της αντλιας, τι ρολο παιζει;
Ειδα αριθμους, οχι τα κλασικα, 1-2-3 κλπ, αλλα 30-40-50.
Το ποσο δεξια ή αριστερα ειναι ο διακοπτης, τι επιπτωση εχει στο στρωμα κατακλισης;

Δεν έχει οδηγίες χρήσης;Αν όχι, έψαξες online να βρεις;

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν έχει οδηγίες χρήσης;Αν όχι, έψαξες online να βρεις;

Δυστυχως, παροτι ολα τα manuals τα τηρω ευλαβικα, επειδη αυτο αγοραστηκε σε συνθηκες πανικου (η μανα μου ειχε πεσει και τρεχαμε να δουμε τι θα κανουμε), οχι δεν εχω οδηγιες. Και δεν εχω ουτε το κουτι. Πανω στο στρωμα ή στην αντλια δεν βλεπω να γραφει μαρκα. Φανταζομαι ομως, οτι ολες αυτες οι αντλιες για στρωματα κατακλισης, θα λειτουργουν με παρομοιο τροπο. Γι'αυτο ρωτω να δω αν ξερει/εχει αλλος, τι επιπτωσεις εχει ο διακοπτης, προς τα δεξια/αριστερα. Εγω ειδα οτι ειναι πιο εντονα φουσκωμενο οταν ειναι προς τα δεξια, αλλα αυτο ειναι ολο; Και ποια ειναι συνηθως μια βελτιστη θεση διακοπτη;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mindreader είπε

Δυστυχως, παροτι ολα τα manuals τα τηρω ευλαβικα, επειδη αυτο αγοραστηκε σε συνθηκες πανικου (η μανα μου ειχε πεσει και τρεχαμε να δουμε τι θα κανουμε), οχι δεν εχω οδηγιες. Και δεν εχω ουτε το κουτι. Πανω στο στρωμα ή στην αντλια δεν βλεπω να γραφει μαρκα. Φανταζομαι ομως, οτι ολες αυτες οι αντλιες για στρωματα κατακλισης, θα λειτουργουν με παρομοιο τροπο. Γι'αυτο ρωτω να δω αν ξερει/εχει αλλος, τι επιπτωσεις εχει ο διακοπτης, προς τα δεξια/αριστερα. Εγω ειδα οτι ειναι πιο εντονα φουσκωμενο οταν ειναι προς τα δεξια, αλλα αυτο ειναι ολο; Και ποια ειναι συνηθως μια βελτιστη θεση διακοπτη;

Η αντλία δεν μπορεί να μην γράφει κάτι,μοντέλο πχ.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mindreader είπε

Θα του κάνεις ζημιά με το φουσκωτό στρώμα.

Τα αεροστρωματα ( ιδανικά προτίμησε τα σωληνωτά) εφαρμόζουν διαλείπουσα πίεση κατά περιοχές. Δηλαδή η αντλία δεν λειτουργεί συνέχεια. Φουσκώνει μια περιοχή του στρώματος ενώ ταυτόχρονα αποσυμφορεί κάποια άλλη, στη συνέχεια κάποια άλλη κτλ.

Επίσης τα αεροστρωματα αφορούν στην πρόληψη των κατακλισεων και όχι στη θεραπεία όπως λάθος διάβασα παραπάνω. Απευθύνονται σε άτομα τα οποία είναι κατακεκλιμενα και λόγω της κατάκλισης έχουν μεγάλο κίνδυνο να αναπτύξουν έλκη πίεσης.

Εάν ο άνθρωπος κινητοποιείται, μπορεί να γυρνάει στο κρεβάτι αριστερά δεξιά κ σηκώνεται έστω κ με  βοήθεια τότε η συχνή αλλαγή θέσεων είναι η καλύτερη πρόληψη.

Όπως είπα το αεροστρωμα αφορά στην πρόληψη κ δεν είναι πανάκεια.

Θα πρέπει ο φροντιστής να αλλάζει θέση ή αν είναι δυνατόν να κινητοποιεί τον κατακεκλιμενο ανά 2 ώρες. Η αλλαγή θέσεων δεν συγκρίνεται με κανένα ιατρικό βοήθημα κ μπορεί είναι η καλύτερη πρόληψη.

51 λεπτά πριν, mindreader είπε

διακοπτης της αντλιας, τι ρολο παιζει

Ρυθμιζεις την πίεση βάσει κιλών.

Στο έντυπο που συνόδευει το αεροστρωμα υπάρχουν οι αντιστοιχίες.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, bill999r είπε

Θα του κάνεις ζημιά με το φουσκωτό στρώμα.

Τα αεροστρωματα ( ιδανικά προτίμησε τα σωληνωτά) εφαρμόζουν διαλείπουσα πίεση κατά περιοχές. Δηλαδή η αντλία δεν λειτουργεί συνέχεια. Φουσκώνει μια περιοχή του στρώματος ενώ ταυτόχρονα αποσυμφορεί κάποια άλλη, στη συνέχεια κάποια άλλη κτλ.

Επίσης τα αεροστρωματα αφορούν στην πρόληψη των κατακλισεων και όχι στη θεραπεία όπως λάθος διάβασα παραπάνω. Απευθύνονται σε άτομα τα οποία είναι κατακεκλιμενα και λόγω της κατάκλισης έχουν μεγάλο κίνδυνο να αναπτύξουν έλκη πίεσης.

Εάν ο άνθρωπος κινητοποιείται, μπορεί να γυρνάει στο κρεβάτι αριστερά δεξιά κ σηκώνεται έστω κ με  βοήθεια τότε η συχνή αλλαγή θέσεων είναι η καλύτερη πρόληψη.

Όπως είπα το αεροστρωμα αφορά στην πρόληψη κ δεν είναι πανάκεια.

Θα πρέπει ο φροντιστής να αλλάζει θέση ή αν είναι δυνατόν να κινητοποιεί τον κατακεκλιμενο ανά 2 ώρες. Η αλλαγή θέσεων δεν συγκρίνεται με κανένα ιατρικό βοήθημα κ μπορεί είναι η καλύτερη πρόληψη.

Οντως, το εμαθα στην πραξη, η αλλαγη στασης, βοηθα μοναδικά τον άνθρωπο που εχει καταπεσει. Το αεροστρωμα φυσικα βοηθα οπως αναφερθηκε, με την εναλλαγη πιεσης στα διαφορα σημεια.

Δημοσ.

Μεγάλη προσοχή με τα έλκη πίεσης

Είναι ύπουλες και όταν γίνονται ορατές το πρόβλημα είναι ήδη πολύ μεγάλο γιατί το πρόβλημα έρχεται απο μέσα .

https://www.nhs.uk/conditions/pressure-sores/treatment/

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/bed-sores/symptoms-causes/syc-20355893

https://www.google.com/search?q=pressure+sores&rlz=1CAHNBM_enGB898&sxsrf=ALiCzsZmZCMPlpx7cDHw4zDgxVW40k4qCQ:1660908002881&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjPoJC85NL5AhUimVwKHf-pDqcQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1300&bih=580&dpr=1.05

Προσοχή ιδίως χαμηλά στον κόκκυγα τι φτέρνες και τα δάκτυλα των ποδιών.Μαξιλάρι κάτω απο τις γάμπες να κρατάς τις φτέρνες στον αέρα και η κουβέρτα να μην ακουμπαει στα δάχτυλα των ποδιών.Οχι υπερβολικές ποσότητες απο κρέμες,πάντα στεγνό δέρμα γιατί η υγρασία κάνει πάλι έλκη και αλλαγή θέσης συχνά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...