Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Έστω ότι θέλω να ενοικιάσω ενα διαμερισμα στο οποιο ειναι συνιδιοκτητες τα αδερφια μου. Υπαρχει νομιμος τροπος να φαινεται οτι παιρνω εγω ολο το ενοικιο και επομιζομαι την αντιστοιχη φορολογια, ωστε να μη χρειαζεται να ενημερωσουν τα αδερφια μου το ε1?

2) Επισης, μηπως γνωριζει κανεις αν εναι υποχρεωτικο νομικα ενα διαμερισμα να εχει ανεξαρτητη παροχη νερου ή μπορει να χρησιμοποιει νερό από γειτονικό διαμέρισμα? Στο ηλεκτρικό ρεύμα πχ, είναι υποχρεωμένα ένα διαμέρισμα να έχει δικό του μετρήτή.

Επεξ/σία από panos4tw
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, panos4tw είπε

1) Έστω ότι θέλω να ενοικιάσω ενα διαμερισμα στο οποιο ειναι συνιδιοκτητες τα αδερφια μου. Υπαρχει νομιμος τροπος να φαινεται οτι παιρνω εγω ολο το ενοικιο και επομιζομαι την αντιστοιχη φορολογια, ωστε να μη χρειαζεται να ενημερωσουν τα αδερφια μου το ε1?

2) Επισης, μηπως γνωριζει κανεις αν εναι υποχρεωτικο νομικα ενα διαμερισμα να εχει ανεξαρτητη παροχη νερου ή μπορει να χρησιμοποιει νερό από γειτονικό διαμέρισμα? Στο ηλεκτρικό ρεύμα πχ, είναι υποχρεωμένα ένα διαμέρισμα να έχει δικό του μετρήτή.

1) Έτσι όπως το θέτεις σίγουρα όχι, τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς να δηλωθεί στο Ε1.

2) Δεν γνωρίζω.

Δημοσ.

1) Μπορούν να σου κάνουν παραχώρηση τα μερίδιά τους και εσυ να τα υπεκμισθώνεις. Για να αποφύγεις τέτοιες πολυπλοκότητες, κανονίστε να τους δίνεις το ποσό του φόρου που θα πληρώνουν.

2) Νομικά δε γνωρίζω αλλά δε νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό καθώς κοινόχρηστες παροχές νερού υπάρχουν σε πολλά ακίνητα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κάθε ακίνητο που είναι μια ενιαια λειτουργική ενότητα, δηλαδή είτε μονοκατοικία είτε διαμέρισμα, πρέπει να έχουν μια δική τους παροχή νερού με ρολόι και μια παροχή ρεύματος. 

Τώρα το τι γίνεται με παλιά κτίρια που αρχικά ήταν οικογειακες κατοικίες με παραπάνω από ένα ρολόι και τραβάνε παροχές από την γραμμή στο ρολόι των κοινοχρήστων προς κάποιο από τα διαμερίσματα η κάνουν άλλες αλχημείες με τα καλώδια του κοινόχρηστου ρεύματος μέσα στα διαμερίσματα, αυτό είναι άλλο θέμα. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 1
Δημοσ.

Θα σου πω τι κανουμε (κάναμε) εμείς σε παρομοιες περιπτώσεις, χωρίς να σημαίνει ότι είναι το σωστό :

1) δηλώνω το συνολικό ενοίκιο στο ε2 και ε1 εγώ που παίρνω όλο το ποσό και οι υπόλοιποι το δηλώνουν κενό (δεν το δηλώνουν καν στο ε2). Το έχουμε κάνει για χρόνια σε 2-3 περιπτώσεις με διάφορα ποσοστά και ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα. 

2) δυοροφο είχε 2 ρολόγια αλλά επειδή το ισόγειο ήταν για χρόνια κενό, ο πατέρας μου (δυστυχώς) αφαίρεσε το ένα ρολόι (νόμιμα) και σύνδεσε την παροχή στο άλλο ρολόι (παρανομα) όσο για να υπάρχει νερό στην αυλή. . Όταν μετά από χρόνια νοίκιασαμε το ισόγειο η τοπική ευδαπ δεν μπορούσε καν να μου πει αν το ρολόι είναι του πάνω ή κάτω ορόφου. Έφερα υδραυλικό που δεν έβγαλε άκρη τι είναι που και το άφησα φλου μέχρι να υπάρξει πρόβλημα :) Περιμένω να δω τι λύση θα βρεις για να το κάνω κι εγώ. 

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

Θα σου πω τι κανουμε (κάναμε) εμείς σε παρομοιες περιπτώσεις, χωρίς να σημαίνει ότι είναι το σωστό :

1) δηλώνω το συνολικό ενοίκιο στο ε2 και ε1 εγώ που παίρνω όλο το ποσό και οι υπόλοιποι το δηλώνουν κενό (δεν το δηλώνουν καν στο ε2). Το έχουμε κάνει για χρόνια σε 2-3 περιπτώσεις με διάφορα ποσοστά και ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα. 

2) δυοροφο είχε 2 ρολόγια αλλά επειδή το ισόγειο ήταν για χρόνια κενό, ο πατέρας μου (δυστυχώς) αφαίρεσε το ένα ρολόι (νόμιμα) και σύνδεσε την παροχή στο άλλο ρολόι (παρανομα) όσο για να υπάρχει νερό στην αυλή. . Όταν μετά από χρόνια νοίκιασαμε το ισόγειο η τοπική ευδαπ δεν μπορούσε καν να μου πει αν το ρολόι είναι του πάνω ή κάτω ορόφου. Έφερα υδραυλικό που δεν έβγαλε άκρη τι είναι που και το άφησα φλου μέχρι να υπάρξει πρόβλημα :) Περιμένω να δω τι λύση θα βρεις για να το κάνω κι εγώ. 

Το ρολόι έχει αριθμό μετρητή, ο αριθμός αναγράφεται και στον λογαριασμό. Από εκεί το βρίσκουν που ανήκει τι. Αλλη λύση, κλείνετε το νερό από το ρολόι και το βρίσκετε. 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το ρολόι έχει αριθμό μετρητή, ο αριθμός αναγράφεται και στον λογαριασμό. Από εκεί το βρίσκουν που ανήκει τι. Αλλη λύση, κλείνετε το νερό από το ρολόι και το βρίσκετε. 

Υπάρχει ένα ρολόι μόνο πια. Απλά δεν ξέρω αν ανήκει στο πάνω και πρέπει να κάνω νέα παροχή στο κάτω ή το αντίθετο. Η τοπική ευδαπ δεν ήξερε να μου πει και μάλλον δεν την νοιάζει αλλά αν θες να κάνεις νέα σύνδεση πρέπει να ξέρεις για ποιο όροφο την κάνεις. Τεσπα είναι φθηνό το νερό στο χωριό και δεν υπάρχει πρόβλημα προς το παρόν. Και ο  ts μάλλον δεν έχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Θέλει να "χωρίσει" ενα ρολοι στα δύο απ ότι κατάλαβα. 

Δημοσ.

Μπέρδεμα..... 

Αν οι σωλήνες είναι εξωτερικοί δεν μπορείτε να δείτε από που τραβαει νερό ο όροφος; 

Η ΕΥΔΑΠ δεν ασχολείται με το τι γίνεται στην εσωτερική εγκατάσταση του κάθε σπιτιού, κοιτάει μόνο να είναι εντάξει ο μετρητής. 

Πάντως από ότι ξέρω, είναι μπελάς να βάλεις νέα παροχή νερού σε σπίτι, το νερό γενικά είναι φθηνό, αλλά έχει γραφειοκρατία η σύνδεση, άδειες, σχέδια κτλ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stergios74 είπε

Το 1) σίγουρα δεν είναι σωστό, αν γίνει ποτέ έλεγχος θα υπάρξει πρόβλημα.

Όσο για το 2), ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα για το οποίο περιμένεις να σου πει κάποιος λύση? Αν πράγματι θέλεις κάθε όροφος να έχει το δικό του μετρητή τότε απλά βάζεις έναν ακόμα, εφόσον αυτός που ήδη υπάρχει δεν αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο όροφο τότε δεν έχει καμία διαφορά αν το βάλεις στον πρώτο και το νέο στο ισόγειο ή το αντίθετο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το 1) σίγουρα δεν είναι σωστό, αν γίνει ποτέ έλεγχος θα υπάρξει πρόβλημα.

Όσο για το 2), ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα για το οποίο περιμένεις να σου πει κάποιος λύση? Αν πράγματι θέλεις κάθε όροφος να έχει το δικό του μετρητή τότε απλά βάζεις έναν ακόμα, εφόσον αυτός που ήδη υπάρχει δεν αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο όροφο τότε δεν έχει καμία διαφορά αν το βάλεις στον πρώτο και το νέο στο ισόγειο ή το αντίθετο.

1) σίγουρα δεν είναι σωστό, αλλά επειδή ο ένας συνιδιοκτητης είναι εφοριακός μου είπε καντο έτσι και δεν θα γίνει ποτέ έλεγχος. 

2) όπως είπα και πιο πανω δεν είναι πρόβλημα για την ώρα. Δεν με απασχολεί. Αυτό που έγινε είναι περίπου αυτό:

Εγώ: γειά σας. Θέλω να κανω νέα συνδεση στο τάδε ακινητο

Ευδαπ: σε ποιον όροφο; Φερε άδεια. 

Εγω: ποιος απο τους δύο ορόφους έχει ήδη ρολόι; Για να βάλουμε στον άλλο. 

Ευδαπ: δεν ξέρουμε. 

Εγώ: γειά σας

Ευδαπ: καλό Πάσχα. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

1) σίγουρα δεν είναι σωστό, αλλά επειδή ο ένας συνιδιοκτητης είναι εφοριακός μου είπε καντο έτσι και δεν θα γίνει ποτέ έλεγχος. 

2) όπως είπα και πιο πανω δεν είναι πρόβλημα για την ώρα. Δεν με απασχολεί. Αυτό που έγινε είναι περίπου αυτό:

Εγώ: γειά σας. Θέλω να κανω νέα συνδεση στο τάδε ακινητο

Ευδαπ: σε ποιον όροφο; Φερε άδεια. 

Εγω: ποιος απο τους δύο ορόφους έχει ήδη ρολόι; Για να βάλουμε στον άλλο. 

Ευδαπ: δεν ξέρουμε. 

Εγώ: γειά σας

Ευδαπ: καλό Πάσχα. 

1) Χμμ ο ένας από τους συνιδιοκτήτητες εκτός από εφοριακός είναι και μελλοντολόγος, τυχερός είσαι :)

2) Έτσι όπως το είχες διατυπώσει στο προηγούμενο post μου έμεινε η εντύπωση πως σε απασχολούσε, μάλλον έκανα λάθος, sorry.

Παλιότερα οι Δήμοι υδροδοτούσαν χωρίς να ελέγξουν σχεδόν τίποτα, καμία σχέση με τώρα που σου ζήτησαν την άδεια του συγκεκριμένου ακινήτου, λογικό είναι που δεν γνωρίζουν σε ποιον όροφο αντιστοιχεί ο μετρητής που ήδη έχεις.

Πάντως αν σε απασχολήσει στο μέλλον, σου έχω ήδη γράψει τι πρέπει να κάνεις.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έτσι όπως το είχες διατυπώσει στο προηγούμενο post μου έμεινε η εντύπωση πως σε απασχολούσε, μάλλον έκανα λάθος, sorry.

Όπως είπα και στο άλλο ποστ το έχω αφήσει φλου μέχρι να υπάρξει πρόβλημα, εκτός των άλλων γιατί είμαι ένας από τους συνιδιοκτητες και δεν θα βγάζω πάντα εγώ άκρη.

Τεσπα κουβέντα να γίνεται που λενε, αν βάλουμε κάποια στιγμή 2ο μετρητή δεν θα πληρώνουμε 2 λογαριασμούς; Δεν παίζουν ρόλο ας πούμε τα τετραγωνικά; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stergios74 είπε

Όπως είπα και στο άλλο ποστ το έχω αφήσει φλου μέχρι να υπάρξει πρόβλημα, εκτός των άλλων γιατί είμαι ένας από τους συνιδιοκτητες και δεν θα βγάζω πάντα εγώ άκρη.

Τεσπα κουβέντα να γίνεται που λενε, αν βάλουμε κάποια στιγμή 2ο μετρητή δεν θα πληρώνουμε 2 λογαριασμούς; Δεν παίζουν ρόλο ας πούμε τα τετραγωνικά; 

Έγραψες πριν πως το ισόγειο το εκμισθώνετε, οπότε αν βάλετε δεύτερο μετρητή ο νοικάρης θα πληρώνει τον δεύτερο λογαριασμό, πιστεύω πως έτσι είναι σίγουρο πως δεν θα υπάρξουν προστριβές στο μέλλον. Αν ξενοικιαστεί τότε μπορείτε να κάνετε διακοπή, η επανασύνδεση συνήθως δεν έχει κόστος.

Τα τετραγωνικά όχι, δεν παίζουν ρόλο, και το ύψος του παγίου είναι θέμα ΔΕΥΑ. Πχ στον δικό μου Δήμο που είναι μεγάλος χρεώνουν πάγιο 15€/δίμηνο, ενώ σε χωριά συνήθως το πάγιο είναι σχεδόν μηδενικό.

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Stergios74 είπε

Για το 2), δεν υπάρχει τοπική ΕΥΔΑΠ, υπάρχει τοπική ΔΕΥΑ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης). Σύμφωνα με το νόμο πρέπει να έχουν ξεχωριστό ρολόι αφού μιλάμε για δυο ξεχωριστά σπίτια. Από το σχέδιο του σπιτιού έπρεπε να ξέρουν που αντιστοιχεί το ρολόι, άλλωστε, θεωρητικά πάντα, μπορούσε να "κόψει" το νερό στην διακλάδωση για να δει ποιος όροφος παίρνει από που. Αν κόψεις το νερό, το κόβεις και από τα δυο; Από τα λίγα που ξέρω όταν δούλευα σε τοπική ΔΕΥΑ (Δεν ήμουν στις συνδέσεις/αποσυνδέσεις αλλά τα είχα κοιτάξει λίγο κι αυτά λόγω "πολυκοσμίας") :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...