Η_κοντη Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Γεια σε όλους, Με έχετε βοηθήσει αρκετές φορές με τις ιδέες σας μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας και θα ήθελα για άλλη μια φορά τη γνώμη σας. Πριν ένα μήνα πήρα το πτυχίο μου στα οικονομικά και ενώ δέν έχει περάσει καιρός και όλοι μου λένε πως δεν θα βρεθεί αμέσως δουλειά εγώ έχω ήδη απογοητευτεί. Έχω τις εξής ιδέες στο μυαλό μου σαν επιλογές: 1. Να πάρω την πιστοποίηση ΑΣΠΑΙΤΕ και να διδάξω σε ΕΠΑΛ και φροντιστήρια, πράγμα που απο ότι κατάλαβα δεν είναι κερδοφόρο και δεν πιστεύω πως αξιοποιεί την ύπαρξη του πτυχίου μου στο έπακρο. 2. Να περιμένω να ανοίξει κάποιο πρόγραμμα ή να βγει προκύρηξη που απαιτεί υπομονή και μου βγάζει αβεβαιότητα για το πότε θα βρω δουλειά καθώς η ζήτηση για τις συγκεκριμένες θέσεις είναι τεράστια. 3. Να κάνω πρακτική δωρεάν ή με πολύ χαμηλό μισθό εφόσον δεν έχω καμια απολύτως γνώση απο την σχολή για να εφαρμόσω στην πράξη. Εδω θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το αν πρέπει να περιμένω να κάνω αίτηση σε κάποιο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί την πρακτική ή πηγαίνω αυθαίρετα σε ένα γραφείο (λογιστήριο , ασφαλιστικό κλπ.)(;) 4.Να στειλω βιογραφικά σε λογιστήρια για βοηθός λογιστή ( που ήδη το κάνω ανεπιτυχώς) 5. Να ψάξω δουλεια σε καφετέρια ή κατι παρόμοιο και να μάθω γερμανικά ( με τελευταία επιλογή να φύγω στην Γερμανία για δουλειά) 6. Να κάνω ένα μεταπτυχιακό που σχετίζεται με την πληροφορική. Το μεγαλύτερο θέμα που με απασχολεί είναι το οτι δεν ξέρω αν θα μου αρέσει αυτό το μεταπτυχιακό και χρειάζεται αρκετά χρήματα όχι μονο για δίδακτρα αλλά και για τη διαμονή μου σε άλλη πόλη εφόσον το μέρος που μένω τώρα δεν μου δίνει τέτοιες ευκαiρίες. Σκέφτηκα να κάνω κάποιο σεμινάριο για να δω στο περίπου με τι έχει να κάνει το web development για παράδειγμα αλλά δέν έχω βρει κάποιο δωρεάν που με οδηγεί και πάλι στην αγάγκη για χρήματα.( Αν γνωρίζετε κάποιο δωρεάν σεμινάριο θα με σώζατε) .Εκτός αυτού, σε μία συζήτηση με γνωστούς μου είπαν πως πιο εύκολα θα πάρουν στην δουλειά κάποιον που σπούδασε 5 χρόνια σχολή πληροφορικής παρά εμένα που σπούδασα οικονομικά και έκανα 3 εξάμηνα ενα μεταπτυχιακό. Συγνώμη για το εκτενές κείμενο και ευχαριστώ όσους το διάβασαν. Φυσικά δεν ζητάω μασημένη τροφή απλά ψάχνω αρκετό καιρό και έχει δημιουργηθεί ένα χάος στο κεφάλι μου.
Aggeluska Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 δεν εχω καταλαβει αν σου αρεσει αυτο που σπουδασες... Επίσης, στο 4. που λες οτι στελνεις βιογραφικα... Ποσα εχεις στειλει δηλαδη; Εχε υποψην οτι ο Αυγουστος ειναι "νεκρος" μηνας. Μην περιμενεις να σου απαντησουν πολλοι. Υπαρχει καποιος τομεας του αντικειμενου σου που σου αρεσει; αν ναι, ψαξε μια θεση εργασιας πανω σε αυτο εστω και με λιγα χρηματα για να αποκτήσεις λιγη εργασιακή εμπειρία. Συνήθως, αποκτώντας εργασιακή εμπειρία σε βοηθαει να καταλαβεις τι σο υαρεσει πρακτικα και τι οχι. Για μενα, γενικα το να κανεις μεταπτυχιακο κατευθειαν μολις παρεις το προπτυχιακο το θεωρω λαθος.
Η_κοντη Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Aggeluska είπε δεν εχω καταλαβει αν σου αρεσει αυτο που σπουδασες... Επίσης, στο 4. που λες οτι στελνεις βιογραφικα... Ποσα εχεις στειλει δηλαδη; Εχε υποψην οτι ο Αυγουστος ειναι "νεκρος" μηνας. Μην περιμενεις να σου απαντησουν πολλοι. Υπαρχει καποιος τομεας του αντικειμενου σου που σου αρεσει; αν ναι, ψαξε μια θεση εργασιας πανω σε αυτο εστω και με λιγα χρηματα για να αποκτήσεις λιγη εργασιακή εμπειρία. Συνήθως, αποκτώντας εργασιακή εμπειρία σε βοηθαει να καταλαβεις τι σο υαρεσει πρακτικα και τι οχι. Για μενα, γενικα το να κανεις μεταπτυχιακο κατευθειαν μολις παρεις το προπτυχιακο το θεωρω λαθος. δεν μπορω να ξέρω αν μου αρέσει ή οχι εφόσον δεν έχω δοκιμάσει . Η σχολή ηταν κατα πολύ θεωρητική και οντως μου φάνηκαν μερικά μαθήματα ενδιαφέροντα αλλα δεν με εντυπωσίασε κάτι. Δεν την απεχθάνομαι παρόλα αυτά γιαυτό και τελείωσα ακριβώς στα 4 χρόνια. Απλά σκέφτηκα να δοκιμάσω για αρχή το πιο απλό που είναι τα λογιστικά και το πιο εύκολα προσβάσιμο κατα τη γνώμη μου. Δυστηχώς ζω σε μικρή πόλη και οι επιλογές δεν είναι τόσες πολλές..Ελπίζω μέσα στον Σεπτέμβριο να υπάρξει ανταπόκριση.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Στις 21/8/2021 στις 6:36 ΜΜ, Η_κοντη είπε Γεια σε όλους, Με έχετε βοηθήσει αρκετές φορές με τις ιδέες σας μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας και θα ήθελα για άλλη μια φορά τη γνώμη σας. Πριν ένα μήνα πήρα το πτυχίο μου στα οικονομικά και ενώ δέν έχει περάσει καιρός και όλοι μου λένε πως δεν θα βρεθεί αμέσως δουλειά εγώ έχω ήδη απογοητευτεί. Έχω τις εξής ιδέες στο μυαλό μου σαν επιλογές: 1. Να πάρω την πιστοποίηση ΑΣΠΑΙΤΕ και να διδάξω σε ΕΠΑΛ και φροντιστήρια, πράγμα που απο ότι κατάλαβα δεν είναι κερδοφόρο και δεν πιστεύω πως αξιοποιεί την ύπαρξη του πτυχίου μου στο έπακρο. 2. Να περιμένω να ανοίξει κάποιο πρόγραμμα ή να βγει προκύρηξη που απαιτεί υπομονή και μου βγάζει αβεβαιότητα για το πότε θα βρω δουλειά καθώς η ζήτηση για τις συγκεκριμένες θέσεις είναι τεράστια. 3. Να κάνω πρακτική δωρεάν ή με πολύ χαμηλό μισθό εφόσον δεν έχω καμια απολύτως γνώση απο την σχολή για να εφαρμόσω στην πράξη. Εδω θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με το αν πρέπει να περιμένω να κάνω αίτηση σε κάποιο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί την πρακτική ή πηγαίνω αυθαίρετα σε ένα γραφείο (λογιστήριο , ασφαλιστικό κλπ.)(;) 4.Να στειλω βιογραφικά σε λογιστήρια για βοηθός λογιστή ( που ήδη το κάνω ανεπιτυχώς) 5. Να ψάξω δουλεια σε καφετέρια ή κατι παρόμοιο και να μάθω γερμανικά ( με τελευταία επιλογή να φύγω στην Γερμανία για δουλειά) 6. Να κάνω ένα μεταπτυχιακό που σχετίζεται με την πληροφορική. Το μεγαλύτερο θέμα που με απασχολεί είναι το οτι δεν ξέρω αν θα μου αρέσει αυτό το μεταπτυχιακό και χρειάζεται αρκετά χρήματα όχι μονο για δίδακτρα αλλά και για τη διαμονή μου σε άλλη πόλη εφόσον το μέρος που μένω τώρα δεν μου δίνει τέτοιες ευκαiρίες. Σκέφτηκα να κάνω κάποιο σεμινάριο για να δω στο περίπου με τι έχει να κάνει το web development για παράδειγμα αλλά δέν έχω βρει κάποιο δωρεάν που με οδηγεί και πάλι στην αγάγκη για χρήματα.( Αν γνωρίζετε κάποιο δωρεάν σεμινάριο θα με σώζατε) .Εκτός αυτού, σε μία συζήτηση με γνωστούς μου είπαν πως πιο εύκολα θα πάρουν στην δουλειά κάποιον που σπούδασε 5 χρόνια σχολή πληροφορικής παρά εμένα που σπούδασα οικονομικά και έκανα 3 εξάμηνα ενα μεταπτυχιακό. Συγνώμη για το εκτενές κείμενο και ευχαριστώ όσους το διάβασαν. Φυσικά δεν ζητάω μασημένη τροφή απλά ψάχνω αρκετό καιρό και έχει δημιουργηθεί ένα χάος στο κεφάλι μου. Να ψάξεις graduate δουλειά εκτός του τόπου σου; Θα ζοριστείς οικονομικά, σίγουρα αλλά θα κάνεις ένα ξεκίνημα. Επίσης οι γνωστοί σου μου ακούγονται για φωτεινοί παντογνώστες πιο πολύ παρά για ουσιαστική βοήθεια. Αφού ζεις σε μικρή κοινωνία, κι αν θες να μείνεις εκεί, κοίταξε να αξιοποιήσεις τις επαφές σου και τις επαφές των γονιών σου μήπως βρεις δουλειά. Η χειρότερη εναλλακτική απ' όλα μου φαίνεται να δουλέψεις σε καφετέρια για να βρεις δουλειά στη Γερμανία. Όποιος σου είπε πως μοιράζουν λεφτά εκεί πάνω σε αποφοίτους bachelor με μηδέν εργασιακή εμπειρία σε γέλασε... 1 1
Aggeluska Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, ProponitisTouKanape said: Να ψάξεις graduate δουλειά εκτός του τόπου σου; Θα ζοριστείς οικονομικά, σίγουρα αλλά θα κάνεις ένα ξεκίνημα. Επίσης οι γνωστοί σου μου ακούγονται για φωτεινοί παντογνώστες πιο πολύ παρά για ουσιαστική βοήθεια. Αφού ζεις σε μικρή κοινωνία, κι αν θες να μείνεις εκεί, κοίταξε να αξιοποιήσεις τις επαφές σου και τις επαφές των γονιών σου μήπως βρεις δουλειά. Η χειρότερη εναλλακτική απ' όλα μου φαίνεται να δουλέψεις σε καφετέρια για να βρεις δουλειά στη Γερμανία. Όποιος σου είπε πως μοιράζουν λεφτά εκεί πάνω σε αποφοίτους bachelor με μηδέν εργασιακή εμπειρία σε γέλασε... Νταξει... Λεφτα δεν μοιραζουν αλλα αν εχεις ενα πτυχιο θα βρεις καποια στιγμη καλη δουλεια. Αναλογα τον κλαδο κιολας. Σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα απο εδω. τουλαχιστον αυτη ηταν η εμπειρια μου 4 χρονια που εζησα εκει. Πολεις οπως το Αμβουργο, Φρακφουρτη κλπ που ειναι γεματες μεγαλοεταιριες αποροφουν πολυ κοσμο απο διαφορους κλαδους. Θελει ομως προσπαθεια και επιμονη για να τα καταφερεις Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2021 από Aggeluska
thanasisxask Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2021 13 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Αφού ζεις σε μικρή κοινωνία, κι αν θες να μείνεις εκεί, κοίταξε να αξιοποιήσεις τις επαφές σου και τις επαφές των γονιών σου μήπως βρεις δουλειά. Πολύ σωστά!
ARRASS Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Στις 24/8/2021 στις 8:21 ΜΜ, Aggeluska είπε Νταξει... Λεφτα δεν μοιραζουν αλλα αν εχεις ενα πτυχιο θα βρεις καποια στιγμη καλη δουλεια. Αναλογα τον κλαδο κιολας. Σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα απο εδω. τουλαχιστον αυτη ηταν η εμπειρια μου 4 χρονια που εζησα εκει. Πολεις οπως το Αμβουργο, Φρακφουρτη κλπ που ειναι γεματες μεγαλοεταιριες αποροφουν πολυ κοσμο απο διαφορους κλαδους. Θελει ομως προσπαθεια και επιμονη για να τα καταφερει Για το αν πας Γερμανία το βασικό είναι αν σου αρέσει η ζωή εκεί, αφού έχεις ήδη ζήσει εκεί μπορείς να αποφασίσεις.
Aggeluska Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2021 1 hour ago, ARRASS said: Για το αν πας Γερμανία το βασικό είναι αν σου αρέσει η ζωή εκεί, αφού έχεις ήδη ζήσει εκεί μπορείς να αποφασίσεις. Ε ναι για αυτό πας 1-2 χρόνια και αν δεν σου αρέσει γυρνάς.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα σου είναι ότι προσπαθείς να λύσεις το εργασιακό μόνη με ιδέες που δεν έχουν δοκιμαστεί, μπορεί να είναι καλές, μπορεί και όχι, επίσης φαίνεται πως βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και αλλάζεις κατεύθυνση κάτι που σημαίνει ότι δεν εμπιστεύεσαι τις ιδέες σου καθώς δεν υπάρχει τίποτα να τις επαληθεύει κάτι που σου προκαλεί ταραχή. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δικτυωθείς με άλλους οικονομολόγους και κατά προτίμηση Έλληνες ώστε να έχουν μεγαλύτερη επαφή με την αγορά εδώ. Όταν δε ξέρουμε απλά κάνουμε αυτό που κάνουν οι άλλοι μέχρι να αποκτήσουμε αρκετή εμπειρία ώστε να αποφασίζουμε μόνοι μας και για να δούμε τι κάνουν οι άλλοι πρέπει απλά να ερευνήσουμε αρκετά ερχόμενοι σε μεγαλύτερη επαφή με αυτούς και την αγορά γενικότερα. Ρώτα τι κάνουν εκείνοι, τι πιστεύουν, ψάξε για στατιστικά, τι ζητάνε οι εταιρίες, τι είναι της μόδας κτλ κτλ. Πρέπει να ερευνήσεις και αφού φτάσεις σε ένα συμπέρασμα πρέπει να μείνεις πιστή σε αυτό ως το τέλος εκτός αν είναι σαφές ότι είναι εκτός των δυνατοτήτων σου κάτι που συνήθως ανακαλύπτεις νωρίς. Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2021 από aizensama24
Η_κοντη Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2021 Σας ευχαριστώ πολύ!! Αποφάσισα να ψάξω πρακτική για αρχή για να δω όντως αν μου αρέσει κάτι και ταυτόχρονα να αποκτήσω εμπειρία καθώς και για θέση πωλήτριας που προσπάθησα μου ζήτησαν να περνάω τιμολόγια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα