Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, paylidis είπε

ΤΟν εχω πετυχει κ εγω αυτον στην ιδια περιοχη κανα 2 φορες... ετσι κινειται μονιμα... φαντασου τα φρενα του σε τι κατασταση ειναι (τα λαστιχα τα βλεπω)...

Να σου πω την αλήθεια δεν το περίμενα ότι θα κινείται έτσι μόνιμα, φαντάστηκα πως είτε μόλις έγινε το ατύχημα και πάει να το ακινητοποιήσει, είτε το μετακινεί προς το φανοποιείο.

Τα λάστιχα του πάντως καλούτσικα είναι σχετικά, σε σχέση πάντα με το τι κυκλοφορεί στους δρόμους.

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά οπωσδήποτε να μιλήσεις με το δικηγόρο σου. Αν δεν έχεις δικηγόρο που αναλαμβάνει τέτοιες υποθέσεις, ψάξε να βρεις. Υπάρχουν επαγγελματίες που ασχολούνται μόνο με τέτοιες υποθέσεις. Θα σου πρότεινα το δικό μου, αλλά δυστυχώς έφυγε από τη ζωή αιφνιδίως.

Σαν παθώντας, από εμπειρία θα σχολιάσω ότι οι ασφαλιστικές βασίζονται στο φόβο, αλλά εγώ θα τοποθετηθώ λέγοντας πως βασίζονται στην απατεωνιά. Διότι περί απατεωνιάς πρόκειται όταν μας τα παίρνουν για την ανανέωση των συμβολαίων για τη Χ αξία του αυτοκινήτου που ΑΥΤΟΙ προτείνουν & συμφωνούν. Όταν έρχεται η ώρα να πληρώσουν όμως επικαλλούνται δήθεν εμπορική αξία δικής τους εκτίμησης κλπ. Αυτό είναι καθαρή απατεωνιά καθώς έχουμε να κάνουμε με μη τήρηση συμφωνίας.

Γιατί π.χ. εξ αρχής δεν λένε πως το όχημα σου είναι για 2800ε και όχι για 3500ε; Διότι με τα 3500ε θα πληρώσεις περισσότερα στο συμβόλαιο (δεν έχει σημασία αν η διαφορά είναι λίγα ή πολλά). Όσοι έχουν κινηθεί δικαστικά, με σωστούς δικηγόρους, έχουν πάρει το πλήρες ποσό & αποζημίωση.

Εμένα μου πήρε 5 χρόνια μεν, αλλά  το τράβηξα για το γαμώτο καθαρά! Ήταν τσάκαλος ο δικηγόρος και πήρα όλα τα λεφτά + αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης, αποστέρησης της χρήσης του οχήματος - μετακινήσεις με ταξί -είχα αποδείξεις- μέχρι να αγοράσω άλλο + για ψυχολογική φθορά λόγω ταλαιπωρίας. Τα δε έξοδα του δικήγορου πληρώθηκαν από αυτούς στο έπακρο & ο δικαστής ήταν αμείλικτος τολμώ να πω. Αν δεν έχεις πρόβλημα χρόνου & χρημάτων για να αγοράσεις έστω ένα ανάλογης αξίας να κάνεις τη δουλειά σου, θα σου έλεγα να μην μασάς & να προχωρήσεις δικαστικά ΑΝ δεν σου δώσουν το πλήρες ποσό.

Βασίζονται στην απραξεία & στο φόβο της ταλαιπωρίας & οικονομικής επιβάρυνσης.

Επεξ/σία από Hk2004gr
  • Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, kalmik είπε

Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα (και όχι αφρικανική) δεν θα είχε κάνει ένα χιλιόμετρο πριν τον μαζέψει η αστυνομία. Άρα καταλάβατε γιατί ζούμε σε failed state.

αν τον είχε μαζέψει η αστυνομία θα υπήρχε δημόσια κατακραυγή "γιατί κυνηγάνε αυτόν και όχι τους μεγαλύτερους εγκληματίες"...

με παρεμβαση του αρμόδιου υπουργού θα του έσβηναν τα πρόστιμα 😛

τα έχουμε δει άπειρες φορές αυτα τα σκηνικά.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Να σου πω την αλήθεια δεν το περίμενα ότι θα κινείται έτσι μόνιμα, φαντάστηκα πως είτε μόλις έγινε το ατύχημα και πάει να το ακινητοποιήσει, είτε το μετακινεί προς το φανοποιείο.

Τα λάστιχα του πάντως καλούτσικα είναι σχετικά, σε σχέση πάντα με το τι κυκλοφορεί στους δρόμους.

Ούτε εγώ μέχρι που τον είδα ξανά ένα μήνα μετά να το κινεί στην ίδια κατάσταση 😑

Δημοσ.
Στις 22/8/2021 στις 12:45 ΜΜ, Shinji ikari είπε

Κανεις λαθος, αυτο που εγραψα εγω πρεπει να κανει. Και βεβαια θα ζητησει ολα τα εξοδα του που απορρεουν απο το τρακαρισμα.

Μπορεί φυαικά να κάνει και αυτό που λες εσύ, να ζητήσει τα σώστρα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν θα ισχύει η προσφορά των 2800 ευρώ, το λέει και ο ίδιος τι του ζητάν. Αν θέλει να μην το καταστρέψει μπορεί να το ζητήσει, η εταιρεία θα υπολογίσει την υπολειμματική αξία του αυτοκινήτου, (την αξία που έχει αν πουληθούν ανταλλακτικά κλπ, και θα του δώσει την διαφορά από τα 2800 που εκτιμά την αξία του αυτοκινήτου, Και αυτό γιατί το όφελος του ασφαλιζομένου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μεγαλύτερο από την αξία της ζημιάς που έπαθε. 

Το δικαστήριο ομοίως θα πρέπει να εκτιμήσει την αξία του αυτοκινήτου, η αξία του ασφαλιστηρίου (μόνο και μόνο επειδή ανήκει στην ίδια εταιρεία) μπορεί να ληφθεί υπόψιν από τον δικαστή μπορεί και όχι.

Είναι αλήθεια όμως ότι σε περιπτώσεις δίκης τα δικαστήρια επιδικάζουν και την μείωση της εμπορικής αξίας (π.χ. 2000 ευρώ για την επισκευή και άλλες 2000 ευρώ γιατί μετά την επισκευή από 15.000 ευρώ κάνει τώρα μόνο 13.000 ευρώ)., την οποία αλλιώς συνήθως δεν δίνουν, όμως όχι στην προκειμένη περίπτωση, αφού συζητάμε για ολική αποζημίωση. Προχοχή όμως στις υπερτιμολογήσεις που κάνουν τα συνεργεία όταν εμπλέκεται ασφαλιστική γιατί ο δικαστής μπορεί να κόψει από εκεί.

Για τα διαφυγόντα κέρδη τώρα συμβαίνει το εξής ωραίο, οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι για κάθε μέρα που δεν δουλεύουν χάνουν 100, 200 δεν ξέρω πόσα ευρώ (στα επαγγελματικά οχήματα κυρίως), τους ζητάει ο δικαστής εκκαθαριστικό και φαίνονται εισοδήματα ετήσια 2-3000 ευρώ οπότε φαντάζεστε τι υψηλά ποσά τους επιδικάζονται.

Για τραυματισμούς κλπ, εννοείται ότι επιδικάζονται ιατρικά έξοδα, χαμένο εισόδημα (βλέπε παραπάνω παράγραφο)

Για ψυχική οδύνη, βλάβη κλπ τα ποσά που επιδικάζονται ακόμα και σε περιστατικά με σοβαρές βλάβες, θανάτους κλπ είναι σχετικά γελοία, για κάτι τέτοιο δεν το συζητώ.

Αναφέρθηκε και το θέμα της νομικής προστασίας, Η εταιρεία δεν σε αναθέτει σε κανένα δικηγόρο της, φτωχά αμειβόμενο, εκτός αν ζητήσεις εσύ κάποιον. Επιλέγεις τον δικηγόρο που θέλεις και καλύπτει τα έξοδα του δικηγόρου, των μεγαρόσημων, των επιδόσεων των κλητήρων κλπ. Προσοχή στο ότι δεν δίνουν συνήθως ότι εξωφρενικό ποσό ζητάει ο δικηγόρος αλλά ανάλογα του πίνακα των αμοιβών συνήθως.

Προσοχή και αν έχετε εμπλακεί εσείς σε τροχαίο με υπαιτιότητα  σας καθώς ο ενάγων θα κάνει αγωγή και προς την εταιρεία και προς εσάς, Μην νομίζετε ότι αν είστε ασφαλισμένοι δεν πρέπει να παραστείτε γιατί η ασφαλιστική θα παραστεί και εσείς θα ερημοδικαστείτε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/8/2021 στις 7:16 ΜΜ, panagiotis1988 είπε

Αν πάθεις ποτέ τροχαίο και πάθεις μια μελανιά στο πόδι σου πήγαινε ζητά 1.200.000 ως σωματική βλάβη, από την ασφαλιστική του άλλου, γιατί για αυτό το πόσο έχει πληρώσει ο άλλος στο συμβόλαιο του και έλα μετά να μας πεις τι πήρες ως αποζημίωση.

Μπερδεύεις μήλα με πορτοκάλια...

Τα 1.200.000 είναι η μέγιστη αξία που αποζημιώνει η ασφαλιστική του άλλου.

Αν με τρακάρει και έχω chiron θα τα πάρω και χωρίς να έχω γρατζουνιά.

Αν πάλι με τραυματίσει ή τραυματίσει και μερικούς περαστικούς, χτυπήσει 2-3 οχήματα ακόμα και κανά περίπτερο να εύχεται να μην έχω chiron (ή κάποιο άλλο συλλεκτικό)-εγώ ή οι υπόλοιποι-για να μην τον κυγηγάμε να του πάρουμε και το σώβρακο (μιας που τα 1.200.000 δεν θα φτάσουν ούτε για τις μισές αποζημιώσεις).

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Μπερδεύεις μήλα με πορτοκάλια...

Τα 1.200.000 είναι η μέγιστη αξία που αποζημιώνει η ασφαλιστική του άλλου.

Αν με τρακάρει και έχω chiron θα τα πάρω και χωρίς να έχω γρατζουνιά.

Αν πάλι με τραυματίσει ή τραυματίσει και μερικούς περαστικούς, χτυπήσει 2-3 οχήματα ακόμα και κανά περίπτερο να εύχεται να μην έχω chiron (ή κάποιο άλλο συλλεκτικό)-εγώ ή οι υπόλοιποι-για να μην τον κυγηγάμε να του πάρουμε και το σώβρακο (μιας που τα 1.200.000 δεν θα φτάσουν ούτε για τις μισές αποζημιώσεις).

Έχεις δίκιο και εσύ...και ας μην καταλαβαίνεις καν τι γράφεις έχεις δίκιο...

Επεξ/σία από panagiotis1988
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Θα παρει 2300 και θα το κανει μεταβιβαση. Τι θα παρει απο τον αγοραστη δεν τους νοιαζει.

Μην επιμένεις αν δεν ξέρεις πως λειτουργούν οι ασφαλιστικές. Τους νοιάζει και ζητούν έντυπο καταστροφής. Δεν δέχονται μεταβιβάσεις, ακινητοποίηση κλπ.

Στις 21/8/2021 στις 9:55 ΠΜ, filip123go είπε

Όχι δυστυχώς. 500 λέει θα μου δώσει ο μαντρας και τα υπόλοιπα αυτοί. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Μην επιμένεις αν δεν ξέρεις πως λειτουργούν οι ασφαλιστικές. Τους νοιάζει και ζητούν έντυπο καταστροφής. Δεν δέχονται μεταβιβάσεις, ακινητοποίηση κλπ.

Στις 21/8/2021 στις 9:55 ΠΜ, filip123go είπε

Δεχονται κανονικά μεταβιβαση, τους νοιαζει να φυγει απο τα χέρια σου όχι να καταστραφει απαραιτητα... Το γραφω απο προσωπικη εμπειρια προ 1.5 έτους περιπου με "ολικη"... 

• Thanks 1
Δημοσ.

exω σχετικη εμπειρια, δικαστικα δικαιουσαι μινιμουμ 6 χιλιαρικα σε 4 με 6 χρονια ομως..

βαλε δικηγορο που εξειδικευεται σε ατυχηματα, διεκδικηστε οσα περισσοτερα και

κανε οτι κανεις με  το οχημα και μετα ξεχασε το,

μη στεναχωριεσαι, σημασια εχει οτι εισαστε καλα!

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Μια χαρά δέχονται μεταβίβαση, εσύ είσαι αυτός που δεν ξέρει.

Δημοσ.

Οκ, ας το κάνει τότε και ας μας ενημερώσει αν ισχύει η προσφορά των 2.800 ευρώ σε αυτήν την περίπτωση ή θα αφαιρέσουν την υπολειμματική αξία του αυτοκινήτου.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Οκ, ας το κάνει τότε και ας μας ενημερώσει αν ισχύει η προσφορά των 2.800 ευρώ σε αυτήν την περίπτωση ή θα αφαιρέσουν την υπολειμματική αξία του αυτοκινήτου.

Τα χεις μπερδέψει λίγο στο μυαλό σου και προφανώς δεν παρακολουθείς και τι γράφεται ακόμα και σε αυτούς που απαντάς.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Τα χεις μπερδέψει λίγο στο μυαλό σου και προφανώς δεν παρακολουθείς και τι γράφεται ακόμα και σε αυτούς που απαντάς.

Μήπως να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ποιο κομμάτι έχω μπερδέψει; Μάλλον εσύ δεν έχεις παρακολουθήσει τις απαντήσεις μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...