Joshua21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Αυτό το γνωρίζω... Το Θέμα είναι, από που βγαίνει η αξία του. Γιατί στο car πχ έχει 2-3 σαν το δικό μου, με περισσότερα χλμ και το ένα το δίνουν 4800 αν θυμάμαι καλά και τα άλλα γύρω στα 3000. Βέβαια, νεώτερα μοντέλα (2001 πχ) έχουν παρόμοιες τιμές. Γενικώς δεν νομίζω ότι με έχει "ρίξει" η ασφαλιστική. Αν δεν είχα δώσει γύρω στο χιλιάρικο για μηχανικά - ανταλλακτικά, δεν θα το συζητούσα καν... Άλλο όσο να ναι είναι ολοκαίνουρια και είπα μήπως μπορέσω να διεκδικήσω κάτι παραπάνω. Δικαστικά για 200 και 300 ευρώ, δεν νομίζω ότι αξίζει.... Μερικές ασφαλιστικές έχουν δικούς τους καταλόγους με τιμές μεταχειρισμένων, άλλες πάλι χρησιμοποιούν τους καταλόγους κάποιων εταιρειών που εξειδικεύονται στις εκτιμήσεις μεταχειρισμένων. Πάντως οι τιμές που βλέπεις στο car.gr λίγη σημασία έχουν μια και είναι οι τιμές που ζητάνε οι πωλητές, και όχι τιμές στις οποίες πραγματοποιούνται αγοραπωλησίες. Όσο για τα ανταλλακτικά μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο ακόμα και που το αναφέρεις, πχ ένα σετ συμπλέκτη που έγραψες ότι είχες αλλάξει κοστίζει κάπου 200€ με τοποθέτηση (κανα 80άρι τα ανταλλακτικά και 120 εργασία πες), πόσο νομίζεις ότι πιάνει τώρα σαν μεταχειρισμένο? Άσε που για να άλλαξες σετ συμπλέκτη προφανώς το χρειαζόταν, άρα σε περίπτωση πώλησης δεν θα έπιανες τα λεφτά που έπρεπε.
Dinos1973 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 42 λεπτά πριν, filip123go είπε Λοιπόν, για όσους ρωτανε: το αυτοκίνητο δεν θα μείνει σε εμένα. Εγώ παίρνω 2800 και τέλος. Όλα αυτά που λέω ότι έχουν αλλαχθεί εννοείται ότι είναι γραμμένα στο βιβλίο σέρβις και έχω και τις αποδείξεις. Όταν λέω καινούρια, εννοώ καινούρια. Συν κάτι ιμάντες λάδια κλπ που δεν τα έγραψα καν. Έφευγα για διακοπές όταν με χτύπησαν, οπότε το πήγα στο συνεργείο τις προηγούμενες ημέρες και του είπα: ότι θέλει άλλαγμα, βάλε καινούριο. Η ασφαλιστική μου είπε δεν το έλυσε καν. Το είδε μηχανικός τους και είπε δεν αξίζει. Δυστυχώς εγώ δεν έχω εμπειρία για να πω πόσα χρήματα χρειάζεται για επισκευή. Είναι σίγουρα το πίσω μέρος, οι δύο πίσω πόρτες και τα πίσω καθίσματα (τα οποία έφυγαν από τη θέση τους). Θα ανεβάσω και φώτο να το δείτε. Το σέρβις του οχήματος τι σχέση έχει με την αξία του;;; Σιγά μην πεις στην ασφαλιστική ότι μόλις το είχες πλύνει! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε 20 ετών όχημα με σχεδόν 200,000 χλμ, εγώ θα σου πρότεινα να πεις και ευχαριστώ…. Και αυτό αλλά και ότι ειναι ένα απλό Yaris,όχι κάτι ιδιαίτερο το οποίο θα κόστιζε πολλές χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Οπότε στα 2.800 μια χαρά είναι. 51 λεπτά πριν, filip123go είπε Όλα αυτά που λέω ότι έχουν αλλαχθεί εννοείται ότι είναι γραμμένα στο βιβλίο σέρβις και έχω και τις αποδείξεις. Όταν λέω καινούρια, εννοώ καινούρια. Συν κάτι ιμάντες λάδια κλπ που δεν τα έγραψα Αυτά δυστυχώς δεν παίζουν κανένα ρόλο για την ασφάλεια, και τα 4 χιλιάρικα του συμβολαιου, όπως σωστά ειπώθηκε, δεν έχουν καμία σχέση με την αξία του οχήματος, και ασφαλιστικά αλλά και πραγματικά. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2021 από jmmys
andreas1gr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 10 ώρες πριν, filip123go είπε μου πρότειναν 2800 ευρώ σαν αποζημίωση. Το αυτοκίνητο είναι ένα Toyota yaris του 2000 2.800 για ένα Yaris 21 ετών και σου φαίνονται λίγα;;;;
Δημοφιλής ανάρτηση filip123go Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 21 λεπτά πριν, andreas1gr είπε 2.800 για ένα Yaris 21 ετών και σου φαίνονται λίγα;;;; Διάβασε σε αρακαλω τα προηγούμενα σχόλια μου. Δεν λέω ότι είναι λίγα. Απλά ρώτησα αν μπορώ να διεκδικήσω πάρα πάνω και τι είναι αυτά τα 4000 ευρώ που αναφέρονται στο συμβόλαιο. Και μου έδωσαν πολλές συμβουλές και μου τα εξηγησαν πιο πάνω. Και στο φιναλε, αν είναι έτσι, να σου δώσω εγώ τα 2800 και να μου βρεις ίδιο αυτοκίνητο χωρίς ζημιά με καινούρια όλα αυτά που είχα αλλάξει, με όλα τα σέρβις στην ώρα του και με 197.000 χλμ. Αντε γιατί μερικοί μπαίνετε σε θέματα, απλά για να κράξετε και ούτε καν διαβάζετε τι έχει ειπωθεί. 27 6
liakinen Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω να σου απαντήσω για την ασφαλιστική και τα ποσά απλά θα σου πω ότι σε καταλαβαίνω και κυνήγησε το όσο μπορείς και φυσικά χωρίς να βάλεις λεφτά απλά πίεσε με τα λόγια ή με έναν γνωστό δικηγόρο. Το σε καταλαβαίνω πάει στο ότι έχω στην κατοχή μου ένα Opel Ascona C 1.6 του 1987 και ένα Audi 80 (αυγό) 1.6 του (1991). Ιδιαίτερα το Ascona είναι σε υπέρ άριστη κατάσταση (το χαζεύουν όπου πάω) με αλλαγμένα σχεδόν τα πάντα (αμορτισέρ Kyb, φρένα δίσκοι Textar, ελατήρια, λάστιχα....). Σε περίπτωση ατυχήματος (χτυπάω ξύλο) η ασφαλιστική μπορεί να μου πει 300€, αλλά σχόλια του στυλ έλα μωρέ για το σαράβαλο θέλεις και λεφτά από ανθρώπους που δεν το έχουν δει και στέκονται μόνο στην χρονολογία...., σταματώ για να μην πω καμιά κουβέντα. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2021 από liakinen 6 3
phanispal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 39 λεπτά πριν, filip123go είπε Αντε γιατί μερικοί μπαίνετε σε θέματα, απλά για να κράξετε και ούτε καν διαβάζετε τι έχει ειπωθεί. Είσαι χρόνια στο forum, θα έπρεπε κάποιους να τους έχεις πάρει χαμπάρι και να μην ασχολείσαι μαζί τους. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Αν είχες χτυπήσει πχ την μέση σου και είχες πάει νοσοκομείο θα σου έδιναν παραπάνω. Ευτυχώς που είσαι καλά εσύ.
phanispal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Αυτό που βγαίνει από αυτή την ιστορία είναι: 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Για αυτό πρέπει να προσέχουμε η αξία που δηλώνουμε όταν το ασφαλίζουμε να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματική. Κακώς άλλαξες το ασφάλιστρο, ήταν απλά για να τα τσεπώνει η ασφαλιστική.
alexiko Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Διευκρίνισε αν θες κάποια πράγματα: λες ότι έχεις όλες τις καλύψεις (μικτή δηλαδή;) έχετε είπες και οι δυο την ίδια ασφαλιστική άρα αν δεν έχεις ανεξάρτητο συμβόλαιο νομικής προστασίας δεν μπορείς να κάνεις χρήση ενάντια στην ίδια σου την ασφαλιστική Τα χρήματα είναι σχετικά καλά (εγώ θα ζητούσα 300-500€ παραπάνω για το παζάρι) αλλά θα πάταγα και εγώ στο ότι λεβέντες αποδεχτήκατε να μου το ασφαλίσετε για τόσα. Με κοροϊδεύατε; Γκρίζα ζώνη είναι αλλά επειδή τόσο η αξία όσο και η αποζημίωση είναι από την ίδια ασφαλιστική χρησιμοποίησε το ως μοχλό πίεσης. Αν πας σε επισκευή τελικά η ασφαλιστική θα σου καλύψει είτε γνήσια μεταχειρισμένα ανταλλακτικά ή καινούρια ιμιτασιόν. Αν αξίζει ή όχι να μπεις στη διαδικασία δεν είμαι αρμόδιος να το κρίνω. Το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι πάρε τα 3000€ βάλε και άλλα 10 και πάρε καινούριο αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα έχεις ή ότι θέλεις να το κάνεις. Για ποια εταιρία μιλάμε; 1
bill_zaf Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Φιλικα σου λεω οτι αξιζει να κανεις μια προσπαθεια με τον ανθρωπο που διαχειρίζεται το φακελο σου κ να του μιλησεις ανθρωπινα κ ευγενικα λεγοντας του οτι περιμενα οτι θα παρω τα 4000 συμφωνα με το προσφατα ανανεωμένο συμβολαιο κ βγηκα εκτος προυπολογισμου με το ατυχημα μιας κ δεν ημουν σε περιοδο που ειχα στο προγραμμα να αλλαξω αυτοκινητο. Πες οτι εχεις βρει κατι αξιολογο που στοιχιζει πχ 4000 κ σου λειπουν πχ 1000 €, του λες οτι θα δανειστω για να το αγορασω μιας κ χρειαζομαι αμεσα οχημα για την δουλεια μου, κ αν μπορουν να ανεβασουν λιγο την αποζημίωση για να δανειστείς λιγοτερα... Οτι κ να σου δωσει παραπανω, ειναι κερδος. Να ξερεις εχει πιασει πολλες φορες, εξαρτάται βεβαια σε τι ανθρωπο θα πεσεις. Μην κανεις αποπειρα με υφος απειλής κ τετοια, ο υπαλληλος διαχειριζεται ξενο κεφαλαιο, αν του ριχνεις απειλες για δικαστήρια κ τέτοια, θα σου πει κανε οτι θες κ με τις αναβολες στα δικαστηρια λόγω covid θα τα πουμε σε 5 χρονια για 800 €... Μονο εσυ εχεις να χασεις Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2021 από bill_zaf 1
georgebou21 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Φίλε μου απο την στιγμη που γράφει το συμβόλαιο 4000 πιστεύω ότι μπορεις να διεκδικήσεις όλο το ποσό, και ο λόγος ειναι ότι όταν υπογραφεται ενα συμβόλαιο και οι δυο πλευρές αποδεχονται τα αναγραφόμενα. Ωστόσο για να πάρεις τα λεφτά σου πρέπει να πάς δυστυχως δικαστηκά. Εκεί ποντάρει και η εταιρία για αυτό στο ξεκινάει απο 2800. Αν πάς δικαστηκα θα πάρεις πολύ περισσότερα χρήματα, αλλά άν χρειάζεσαι το αυτοκίνητο τότε ειναι δύσκολο να το κάνεις αυτό. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2021 από georgebou21
menso Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Το αμαξι φτιαχνεται.. Παρε καμια προσφορα απο κανενα λαμαρινα 1
paylidis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Διεκδίκησε τις 4000. Δε θα τις πάρεις αλλά μπορεί να τις πλησιάσεις. Εναλλακτικα δέξου αυτό που σου δίνουν υπό τον όρο ότι κρατάς το αυτοκινητο κ είτε το πουλάς είτε το φτιάχνεις με την αποζημίωση. Σηκώνει πολύ διαπραγμάτευση όλη η ιστορία, εάν έχεις και κανένα φίλο δικηγόρο ας πάρει και αυτός. Έτσι όπως τα λες είχες δώσει 6-7 κατοστάρικα σε συντήρηση τα οποία θα πάνε χαμένα μιας κ καμία ασφάλεια δε τη νοιάζει αν έχεις το Αμαξι καλά συντηρημένο παρά μόνο όταν ειναι να μη σε καλύψει (πχ δεν είχες φρένα δε πληρώνω που χτυπήσες τον μπροστινό) Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2021 από paylidis
MauroPaltoudias Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, alexiko είπε έχετε είπες και οι δυο την ίδια ασφαλιστική άρα αν δεν έχεις ανεξάρτητο συμβόλαιο νομικής προστασίας δεν μπορείς να κάνεις χρήση ενάντια στην ίδια σου την ασφαλιστική Αυτό με μπέρδεψε λιγάκι. Νομίζω ότι όταν κάνει κανείς χρήση της παροχής νομικής προστασίας (έχοντας φυσικά, τέτοια κάλυψη στο συμβόλαιο του), κινείται εναντίον του εμπλεκόμενου οδηγού, του άλλου οχήματος και όχι της ασφαλιστικής εταιρείας, αυτής καθ'αυτής. Άλλωστε, η παροχή καλύπτει το ποσό αμοιβής και μόνο, είτε ανεξάρτητου δικηγόρου είτε κάποιου συνεργαζόμενου με την εταιρεία (συνήθως ένα ποσό κάλυψης μεταξύ 2.500€-3.000€). Αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω, θα ήθελα να το μοιραστείς μαζί μας, γιατί πραγματικά έχει πολύ ενδιαφέρον. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2021 από MauroPaltoudias
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα