Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 ώρες πριν, miucce είπε

Μα τα σπίρτα εδω ελεγαν να τα πάρεις τα 2800 και να κανεις τουμπεκί. 

Τι ωραια που τα γραπτα στο ιντερνετ μένουν. Μπράβο που το κυνηγησες φιλε. 

Σκεψου να παζαρευε κιολας ο ts. Mε ενα τηλεφωνημα τους πήρε 500 ευρω παραπανω. Με κανονικο παζαρεμα μπορεί να τους επαιρνε και 3800.

🎻🎻🎻

Κάποιοι απορώ έχετε ζωή έξω από εδώ; Whatever.

Αν είχες έστω και μερικώς πολιτισμένη διαλεκτική ικανότητα (κατ' εμέ) μπορεί και να συζητούσα τι και πως έκανες/αν λάθος στο νήμα και τι εγώ. Πάντως εγώ τον απέτρεπα από δικαστήρια και δικηγόρους που θα κόστιζαν το 500άρικο που κέρδισε για πλάκα.

Αλλά επειδή δεν έχεις, έχεις δίκιο. Είσαι ικανοποιημένος;

• Απαντ. 197
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, panostza είπε

Κάποιοι απορώ έχετε ζωή έξω από εδώ; Whatever.

Αν είχες έστω και μερικώς πολιτισμένη διαλεκτική ικανότητα (κατ' εμέ) μπορεί και να συζητούσα τι και πως έκανες/αν λάθος στο νήμα και τι εγώ. Πάντως εγώ τον απέτρεπα από δικαστήρια και δικηγόρους που θα κόστιζαν το 500άρικο που κέρδισε για πλάκα.

Αλλά επειδή δεν έχεις, έχεις δίκιο. Είσαι ικανοποιημένος;

Πατησα react στο σχολιο σου ΠΡΟΤΟΎ δω την εξελιξη γιατί έγραφες ακατανοητα πραγματα. Σε μια φαση γραφεις ΑΝ πεισεις μια ασφαλιστικη να σου ασφαλισει ενα κουβα των 1000 ευρω για 10000 ευρω. Επισης αν η γιαγιά μου ειχε ροδακια θα ηταν πατινι. Ε λοιπον αν καταφερεις να ασφαλισεις ενα χρεπι 30ετιας που εχει γνωστος μου για 10 χιλιαδες ευρω, θα σου δωσω τα μισα απο τα κερδη που θα αποκομισω. Εσυ το μονο που εχεις να κανεις ειναι να πεισεις την ασφαλιστικη να το ασφαλισει για 10κ. Για να το λες θα γινεται. 

Σου απάντησα γιατι σε ολοκληρο κείμενο δεν πέτυχες ΟΥΤΕ προταση, μα ουτε μια. Μια λες να παρει δικό του εκτιμητη(δεν πηρε) μετα λες αν δεν γίνει αυτό να πάει στα δικαστηρια(δεν πηγε), τωρα λες ότι τον απέτρεπες απο τα δικαστήρια. Σε μια φάση λες ότι η αξια των 4000 ευρω δηλωθηκε με αποκλειστικη ευθυνη του ts. Ωραια και εγω θελω να δηλωσω αξια στο opel corsa μου ενα εκατομμυριο. Αφου εγω παίρνω την ευθύνη. Τι οχι? 

Και σαν να μην εφτανε όλο αυτό, το κείμενο σου ξεκινούσε με την προταση 

"Μη δίνεται κάποιοι συμβουλές στον άνθρωπο χωρίς να ξέρετε καταφανώς τίποτα." 

Οποτε 🎻🎻🎻

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/8/2021 στις 11:25 ΠΜ, kalmik είπε

Tελικά στην πρότασή τους είναι να κρατήσεις το αυτοκίνητο συν τα χρήματα της αποζημίωσης? Γιατί αν στο παίρνουν, μη δεχθείς με τίποτε. Εννοείται ότι αν πας δικαστικώς και αποδείξεις ότι η ασφαλιστική αποδέχθηκε ως εμπορική αξία ασφάλισης τα 4.000 διεκδικείς άνετα το ποσόν αυτό. Εξ άλλου και οι δικαστές γνωρίζουν τόι υπάρχει διακύμανση εμπορικής αξίας πώλησης ανάλογα με την κατάσταση του οχήματος. Αν μάλιστα έχεις αποδείξεις για τις επισκευές/βελτιώσεις λάστιχα, αμορτισέρ, φρένα κλπ. και έτσι προκύπτει ότι το αμάξι ήταν πολύ συντηρημένο, τότε άνετα πας δικαστικά και το ξέρουν γιατί θα πληρώσουν τότε και τα δικαστικά έξοδα που είναι αρκετά.

ΥΓ Βλέπει κανείς αυτά τα "κόλπα" των ασφαλιστικών (ειδικά με παλιότερα αμάξια που όμως είναι άριστα συντηρημένα) και λέει ότι τελικά καλά κάνουν όσοι μετά από τρακάρισμα, πάνε σε γιατρό και επικαλούνται μετατραυματικό στρες κλπ. και τους τρέχουν για χοντρές αποζημιώσεις σωματικών βλαβών.

Λοιπόν συγγνώμη για την αναβίωση του παλιού θέματος αλλά πρεέπει να σας πω όσα θέματα γνωρίζω εκ των έσω από την δραστηριότητά μου ως ασφαλιστικός πράκτορας.

1ον και σημαντικότερο, όταν μιλάτε για την ασφαλιζόμενη αξία ενός οχήματος, και τι αναγράφεται επάνω στο συμβόλαιο να γνωρίζετε ότι παίζει ρόλο μόνο σε καλύψεις για ζημιές από κλοπή, φυσικά φαινόμενα, φωτιά και ταραχές και όχι για ζημιές που μας καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία του αλλουνού (στην προκειμένη περίπτωση είναι κοινή η ασφαλιστική εταιρεία). Οπότε είναι περιττό για την περίπτωση αυτή να μιλάμε για το τι είναι επάνω στο συμβόλαιο. Ενδεικτικά σας λέω ότι τα οχήματα που γράφουμε σαν αξία ενός οχήματος όταν το ασφαλίζουμε(όχι για προαιρετικές καλύψεις) είναι πάντα από 3000 έως 4000 άσχετα με το αν το αυτοκίνητο κάνει 15000, εφόσον δεν θα καλυφθεί από την εταιρεία για το κεφάλαιό του.

Παρένθεση εδώ - αν μας χτυπήσει κάποιος και εντάσσεται το ατύχημα στον φιλικό διακανονισμό, μας πληρώνει τη ζημιά η δική μας ασφάλεια και τα παίρνει μετά απολογιστικά από την άλλη εταιρεία, αλλά εν συντομία λέμε ότι μας πληρώνει ο άλλος γιατί δεν πρόκειται για ζημιά που θα πληρώσει ΤΕΛΙΚΑ η δική μας εταιρεία όπως στα φυσικά φαινόμενα.

2ον, ισχύει ότι το όχημα αποζημιώνεται πάντα με βάση την εμπορική του αξία (ή αλλιώς αντικειμενική). Αυτό ισχύει και σε περίπτωση που είναι ασφαλισμένο για προαιρετικές καλύψεις για ένα κεφάλαιο. Είναι πολύ σημαντικό δηλαδή η ασφάλιση αλλά και η ανανέωση του συμβολαίου μας να γίνεται με την τρέχουσα εμπορική αξία για να αποφεύγεται η υπασφάλιση αλλά και η υπερασφάλιση. Συγκεκριμένα αν έχουμε ένα όχημα ασφαλισμένο για 6000€ αλλά στην αγορά κάνει 5000€ και καταστραφεί ολόκληρο για κάλυψη που έχουμε ασφαλισμένη(πχ πυρός) θα καλυφθούμε για 5000€ που είναι η τρέχουσα εμπορική. Αν όμως το έχουμε ασφαλισμένο για 4000€ γιατί δεν θέλαμε να χρεωνόμαστε τόσο στο κόστος, θα πληρωθούμε για 4000€ γιατί εκεί είναι υπασφάλιση. Γι' αυτά τα δύο λάθη ευθύνη έχουνε εξ' ίσου οι πελάτες και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αν όχι περισσότερο οι πελάτες. Οι διαμεσολαβητές κάνουν ότι τους πούνε οι πελάτες και είναι φυσικώς δυνατό να γίνουν, και οι καλύτεροι διαμεσολαβητές προτείνουν στους πελάτες τους λύσεις και έχουν και περισσότερο το νου τους για τέτοια λάθη, αλλά ο πελάτης έχει ένα όχημα να προσέχει ενώ ο μεσολαβητής 1000, από τα οποία βγάζει 25€ ετησίως για το καθένα.

Τώρα, είναι άδικο που οι ασφαλιστικές καταστούν ασύμφορο ένα όχημα που κοστίζει η επισκευή του όσο η αγορά του μεταχειρισμένου ή και περισσότερο και σε αναγκάζουν να βρεις άλλο όχημα στα ίδια χρήματα ενώ εσύ μπορεί να ήθελες να κρατήσεις το ίδιο που ξέρεις πως το έχεις συντηρήσει και να μην μπαίνεις στη διαδικασία αγοράς άλλου. Αλλά έτσι λειτουργούνε οι εταιρείες, και ας μην ξεχνάμε ότι κοιτάνε το κέρδος τους πρώτα και μετά την εξυπηρέτηση των πελατών, αλλιώς θα ήταν φιλόπτωχα ιδρύματα.

Έχοντας πει αυτά, ο καθένας μπορεί να συμβουλεύεται δικηγόρο και πρέπει να έχει μέσα νομική προστασία στο συμβόλαιό του, αλλά προσοχή και στους δικηγορους γιατί τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να πάρουν και αυτοί ποσοστό από την αποζημίωση. Επιπροσθέτως καλό είναι όντως να μαζεύεις χαρτιά για σωματικές βλάβες και εξτρά αποζημίωση.

Καλή συνέχεια.

Επεξ/σία από al6s2491
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...